Cnm rotayı nezaman yaptircan benim 29dogumlu 30da yaptircam senle aynı doğumlu sanırım sağlık ocağında yaptircam aşıyı alcam goturcemAşılar masum değil. Benim içime sinmiyor. Ama mecvuren özel aşılar da dahil hepsini yaptırıyorum. Özellikle doğal bealenmeci ya da yaşama amacinda olan annelerin gruplarında aşı karşıtları çok vardır.
Alerjisi olan çocuk anneleri de zamanla aşıya tepkili oluyor.
Ben dediğim gibi mecburen yaptırıyorum. Ama yerli aşı istiyoruz her platformda dile getirmek gerek. Biz yerli aşı istiyoruz. Ülkenin en önemli eksiği budur bence
Bunu bilmiyodum . Alacağım ürünleri bu açıdan da degerlendiririm çünkü malum sıfır ürünler gerçekten çok pahalı ve tabi güvenlik içinde şartYalnız bunda şöyle bir durum var. Üretimden itibaren 7 yıl kullanilabiliyor. Sonrasında ömrünü tamamlamış oluyor.
Ben bir aydır kullanıyorum cnm gayet iyiKülot bez aldim dun geceden beri kullanıyorum ne guzel bir seymie bu
Allahım birdaha yaşatmasın cnm çok geçmiş olsun Eymen kaç aylikSelam kızlar..
Çarşamba günü taburcu olduk biz.. Doktorlar emin olmadan birakmadilar bi de pzt cikcamiz zaman eymen biraz kötüleşti.. Carsamba emin olduktan snra biraktilar.. Eymen su an gayet mutlu.. Kilosu düşük gelisimi yavaşladı.. Hastanede de kilo verdi.. 3 gun beslemem yasakti.. Akcigerine kacar diye.. Sonra sonra sut icebildi mama yiyebildi.. Eli ayagi hareketlendi.. Mama kasigini elimden alacak nerdeyse tadluşum benim
Ve geleyim hastaliklarina.. Ve sizlerde bilin ki benim gibi tecrubesizliginize denk gelmesin.. Bugun sabah eymeni docente götürdük.. Doçent ne dese "goztepede niye yatis vermisler ki? Tam bi idrar yolu enfeksiyonu bile değil bu." bosu bosuna antibiyotik yedi yavrum yetmezmis gibi odadaki enfeksiyonlu cocuktan hastalik kapti.. Goztepe bizi batirdi.. Kulturde ureme olmamış lokosit de tam bisey ifade etmez gibi bisey dedi.. Artik hangi hastaneye gitseniz mutlaka idrar istiycekler sizden yandiniz dedi.. goztepede biseylerin ters gittgni hissetmistim boşa değilmiş.. Doktora da eymen gayet iyiydi gulucuk saciyordu yatis yaparken dedim.. Bu halde çıktık dedim.. Keske sikayetimi geri cekmeseymisim goztepeden o kadar pisman oldum ki depresyona girmesem ugrasrdm orayla.. Şimdi son bi tahlil istedi doktor bunlar bi iş yapmış bi de ben bakaym diye sanrm.. Umraniyede idrar yapmislardi bisey cikmamis demislerdi.. Vee ben bu durumun neyden kaynaklandigini da buldum.. Doktora da dedim.. Ben anne sutune agirlik vermek istedim cocuk beslenemedi dedim.. Doktor bisey demedi ama bu doktor mamaya paketli herseye karşı bi doktor.. Eymen geri kalinca bana mamaya devam dedi mecburenmeme de veriyorum olabildigince ama mama da veriyorum bayağı.. Bronsiolit de geçmiş.. Ama artik tekrar edebilir dedi.. Onleyemezsn istesen de dedi.. Olcagi varsa olur dedi.. Sansa artık insallah bi daha olmadan atlatrz bu kışı..
Hanimlar ve bu yaziyi okuyan herkes.. Eymeni simdi bi urologa goturmek istiyorum.. Anadolu yakasında özel devlet farketmez bi urolog tavsiyesi var mi? Peygamber sunnetli oldugu için herkes beceremio dedi bizim doktor.. En iyisine birini gonderdim 3 kere ameliyat oldu dedi.. Şans biraz tabi ama en azndn ehil biri olsun istiyorum.. Hem sünnet meselesi hemde bu idrar yolu enfeksiyonu konusunda muayene olup gerektgi takdirse sunnet ettrmek istiyoruz.. Tavsiyelerinizi bekliyorum☺
Bu arada hepinizi özledimyakinda doncem araniza
Ahhh Beriko'cum bizim anlam veremediği kız de oydu ama doktor yatış deyince bize bir şey düşmüyor işte... Kültürde üreme olmadan idrar yolu enfeksiyonu bile denmez. Hatta şöyle diyeyim
Poşet ile idrar alındı. Kültürde 50.000 koloni üreme oldu. Ve bizim doktor garantiye almak için sonda ile tekrar tahlil istedi. O şekilde tekrar idrar kültürü bakıldı. 80.000 koloni üreme oldu. Orada çıkan bakteri türüne göre ilaç veriliyor...
Bunu la geçmiş olsun.
Allahım birdaha yaşatmasın cnm çok geçmiş olsun Eymen kaç aylik
Ben bu şekilde düşünmüyorum kar zarar yapıyoruz bende yaptırdım ama o insanları da anlayabiliyorum kimse kendi çocuğunu başkasından çok düşünemez onların evladı sonuçta eğer yaptirmiyorlarsa araştırmışlardır illa ki hem eğer senin çocuğun asılı ise zaten sorun yok bulaşmaz ben de yaptırdım aşılarını ama acaba mı diye düşünmedim değilBDV basliginda aşı konusu acilmis. Aşı yaptirmamayi savunan ebevyenler icimizde bile varlar. O basliga yazmis biri. Sinirim bozuldu sabah sabah. Vallahi nefret ediyorum bunlardan. Kendi cocuklarimizi disari cikaramaz olduk.
TeşekkürlerBunların ikisi de yapılacak canım. Ama özel aşı. Bexsero 3 aylıkken başlıyor doktorlar. Bu menenjit B aşısı. Bu hastalık yakın zamana kadar Türkiye'de çok görülmeyen Avrupa ve ABD'de görülen bir menenjit türü. Bu özellikle yurtdışı çıkışlarının yoğun olduğu ya da Hac dönemi Türkiye'de görülmeye başlanmış. Türkiye'de vakalar artınca bu aşı da yurtdışından getirilmiş. Sağlık Bakanlığı onaylamış. Bu olaylar 2019'da oluyor.
Nimenrix Menenjitin baska turu için yine özel bir asi. 9. ayda başlanıp iki doz ya da 15. ayda tek doz yapılıyor. Bu aşı uzun süredir var. Ben büyük oğluma yaptirmistim.
Bir de Türkiye'de en yaygın görülen türleri için karma aşıların içinde de menenjit aşısı oluyor.
Yani biz mecbur hepsini yaptıyoruz.
Eğer bu iki ozel aşı yapilirsa, devletin yaptığını da yaptirirsak tüm menenjit türleri için çocuklar korumaya alınmış oluyor.
Bende böyle düşünüyorumAşılar masum değil. Benim içime sinmiyor. Ama mecvuren özel aşılar da dahil hepsini yaptırıyorum. Özellikle doğal bealenmeci ya da yaşama amacinda olan annelerin gruplarında aşı karşıtları çok vardır.
Alerjisi olan çocuk anneleri de zamanla aşıya tepkili oluyor.
Ben dediğim gibi mecburen yaptırıyorum. Ama yerli aşı istiyoruz her platformda dile getirmek gerek. Biz yerli aşı istiyoruz. Ülkenin en önemli eksiği budur bence
Cnm rotayı nezaman yaptircan benim 29dogumlu 30da yaptircam senle aynı doğumlu sanırım sağlık ocağında yaptircam aşıyı alcam goturcem
Kaç haftalık şuanda . Yani ben büyüsün daha pratik olur diye düşünüyorum ama şimdi nasıl olur bilmiyorum. Biz 14 haftalığız 3 ay 5 günlük oluyo.Ben bir aydır kullanıyorum cnm gayet iyi
Ben bu şekilde düşünmüyorum kar zarar yapıyoruz bende yaptırdım ama o insanları da anlayabiliyorum kimse kendi çocuğunu başkasından çok düşünemez onların evladı sonuçta eğer yaptirmiyorlarsa araştırmışlardır illa ki hem eğer senin çocuğun asılı ise zaten sorun yok bulaşmaz ben de yaptırdım aşılarını ama acaba mı diye düşünmedim değil
3 Şubat izlem demiş bizim hemşire. O gün yaptırırım ben de. 28i akşam doğdu benim.sipacik. azıcık bekle dedim ama dinlemedi.Cnm rotayı nezaman yaptircan benim 29dogumlu 30da yaptircam senle aynı doğumlu sanırım sağlık ocağında yaptircam aşıyı alcam goturcem
Bir de hafif de olsa yatabilen bir şey olmalı. Eğim verilebilir olmalı. Benim büyük oğlana çok güzel bir koltuk aldık. Güvenlik falan çok iyi ama eğimli hali bile çok dik. Alırken çocuk küçüktü buna dikkat etmemiştim. Yolculukta falan çok zorluyor.Bunu bilmiyodum . Alacağım ürünleri bu açıdan da degerlendiririm çünkü malum sıfır ürünler gerçekten çok pahalı ve tabi güvenlik içinde şart
Bu doçent dediğin doktor nerede?O an dediklerinizi anlamiyorm bile.. Bi kulagmdan girdi digerinden çıktı.. Cok kahroldum çünkü.. Axel bilir.. Bizim doktorda bugun aynisini dedi.. Ureme yok hatta direkt sondayla verdik biz ilk girdgmzde.. Ates yok.. Halszlik yok.. Sadece aşırı kusma var.. Çiş yapamadi bide.. Ben üzüntüden acilde esime kac kere bagrdm hatta
Bu doktorlar ne is yapio acaba.. Bide milletin goztepede ove ove bitiremedgi ali balik doktor yatis verdi bize.. Vizit esnasnda baska doktor yatis olmaz dedi ali balik bisey diyip yatis olsun dedi.. Bu ali balik da statukocu zaten.. Parasi olana tamah etcek bi doktor izlenimi verdi niyeyse
Aşı karşıtı değilim ama.yabanci aşıya karşıyım. Bir aşının içinde maymun dnasi tavuk dnasi olmamalı. O tavuk dnasi olan aşı yumurta alerjisi olan çocuğa anaflaksi sebebi ne yazık ki.Aşı karşıtlarının öne sürdükleri iddialar tıp dünyasında kanıtlanmamış ve bilimsel dayanağı olmayan veriler.
Benden daha iyi bilen varsa aydınlatsın ama Dünya Saglik Örgütü 2018 senesinde kizamik nedeniyle 140 bin ölüm olduğunu acikladi. Cogu da 5 yaşın altinda. Bünyemize bir ilac alirken dahi ondan yuzde 100 fayda görmüyoruz. Yan etkileri vucudumuzun bir baska noktasini etkiliyor. Aşı yapılmadıkca salgin ve ölümler artiyorsa bu durumda aşı karsitligi benim saygi duyacagim bir görüş olamiyor maalesef
Dedigim gibi daha iyi bilen varsa aydinlatsin. Ben bu konuda yuzde 100 bildigimi iddia etmiyorum
Evet baktiklarimda buna dikkat ediyorum çocuk uyuyunca iyi olur diye ve biz ailelerle farklı sehirlerdeyiz uzun yol için özellikle yatabilen bakıyorum. Bilgileriniz için çok teşekkürlerBir de hafif de olsa yatabilen bir şey olmalı. Eğim verilebilir olmalı. Benim büyük oğlana çok güzel bir koltuk aldık. Güvenlik falan çok iyi ama eğimli hali bile çok dik. Alırken çocuk küçüktü buna dikkat etmemiştim. Yolculukta falan çok zorluyor.
Masallah5e baslicaz 30unda
Ayın 29unda 3aylik olcaz eşim almisdi külot bez yanlışlıkla kızdım bende sonra kullandım hoşuma gittiKaç haftalık şuanda . Yani ben büyüsün daha pratik olur diye düşünüyorum ama şimdi nasıl olur bilmiyorum. Biz 14 haftalığız 3 ay 5 günlük oluyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?