Yeni bir bilgi ile geldim :)
Grip mikrobu havada 45 dk asılı kalıyormus. Yapıştığı yüzeyde de 3 saat ile 6 saat arası.
Evi nemlendirirken peteğin üzerine ıslak pamuğa birkac damla aromatik yağ ( lavanta limon vs) damlatıp koyarsanız o yağ havaya karışıyor. Havadaki mikropları yakaliyormuş. Lavanta aşırı kokulu oluyor. Ondan çok damlatmamak lazım. Ama limon çok hafif. Onu bol damlatiyorum.
Yeni bir bilgi ile geldim :)
Grip mikrobu havada 45 dk asılı kalıyormus. Yapıştığı yüzeyde de 3 saat ile 6 saat arası.
Evi nemlendirirken peteğin üzerine ıslak pamuğa birkac damla aromatik yağ ( lavanta limon vs) damlatıp koyarsanız o yağ havaya karışıyor. Havadaki mikropları yakaliyormuş. Lavanta aşırı kokulu oluyor. Ondan çok damlatmamak lazım. Ama limon çok hafif. Onu bol damlatiyorum.
Arkadaslar ikş aylık aşıları olduk bugün sabahtan beri ateşi yoktu şimdi biraz çıktı ateşi bir cay kasıgı calpol verdim baska yapacak bişey varmı biraz eşim telaş yaptı doktora mı götürsek diyo gerek var mı 37.6 ateşi şuan
Arkadaslar ikş aylık aşıları olduk bugün sabahtan beri ateşi yoktu şimdi biraz çıktı ateşi bir cay kasıgı calpol verdim baska yapacak bişey varmı biraz eşim telaş yaptı doktora mı götürsek diyo gerek var mı 37.6 ateşi şuan
İlk gün bizdede olmuştu çok huzursuzdu.calpol iyi gelecektir.bu aşilardan sonra 4 gün banyo yok su gelmemesi lazim.4 saatte bir ateş düşürücü verip sabahi bekle istersen ilk gün yapıyor ateş.
Bizimki de belki 6 ay demiştir.ciddi bir hafıza kaybı yaşıyorum özellikle yakın zaman için birşeyleri hatırlıyorum ama tam değil yada hatırlamıyorum.ne olacak halim bilmem . doğum yapan bir arkadaşla konuştum iyi senin yakin zamanmis benim uzağında da sorun var diyor
Bizimki de belki 6 ay demiştir.ciddi bir hafıza kaybı yaşıyorum özellikle yakın zaman için birşeyleri hatırlıyorum ama tam değil yada hatırlamıyorum.ne olacak halim bilmem . doğum yapan bir arkadaşla konuştum iyi senin yakin zamanmis benim uzağında da sorun var diyor
Kizlar arkadaşımın bebeği 14gunluk domuz gribi olmuş hiçbir belirtisi yokmuş sadece hapşırık ve öksürük oda azmis doktor muyane etmiş orda çıkmış ne bir ateş ne bir halsizlik şimdi kuvezde dua ettin lütfen kuzuya
Biz hastaydım malum, çok korktum grip olmasindan. Ben de ateş olmadı grip değil diye düşünüyordum hep. Pazartesi doktor gördü ama bizimkini. Büyük olan ve biz de iyileştik. Küçük de toparladı.
Ama yazdığını okuyunca hem çok üzüldüm hem korktum.
Lavantada tikanabilirler. 30 damla damlattim beni tikadi. Artık 3-5 damla damlatiyorum Ama limon çok etkilemez çok hafif oluyor o. Aman hiçbiri olmazsa hakiki zeytinyağı yap kız sen de :)
Aslında difüzör denen bir alet var. Onunla vermek gerek ama sipariş edeyim kargolansin geldi falan derken... Bu yöntem işe yaradı bence. Yağ buharlasti yavaş yavaş.
Öncesinde büyük oda nemlendiricisi ne koydum yağdan çok iyi oldu. Ama bir süre sonra koku yapti. Kızartma kokusu gibi
Beni bi deprem korkusu aldı ki sormayın .. önceden hiç korkmazdım. Şimdi bebeğimle ayrı odalarda yatamıyorum yatağa yanıma aldım sarıldım Allahım yardım etsin bu kış gününde tüm depremzedelere , bebekli çocuklu ailelere..