Bende aynı şeyi düşünüyordum. Allah korusun.. sesini duymak ama ulaşamamak mesela. Çok korkunç. Allah yardımcıları olsun inşallah.Beni bi deprem korkusu aldı ki sormayın .. önceden hiç korkmazdım. Şimdi bebeğimle ayrı odalarda yatamıyorum yatağa yanıma aldım sarıldımAllahım yardım etsin bu kış gününde tüm depremzedelere , bebekli çocuklu ailelere..
Benim bebegimde ayni sekilde mukuslu ve yesil kokulu kakasi usutme dedik 10 gun oldu tam normale donemdi bugun dr gittim laktazm verdi bagirsak duzenleyoci 1 hafta sonra gecmezse alerji testi yapilacak su ara herkes ayni seyden muzdarip sanirim insallah alerji bi durum yoktur genelde kan olursa alerji oluyormusTamam akşam kakasini da bekleyip hareket edeyim
Alerji olabilir diye okudum bir yerde umarım sadece üşütmedendir.
Bende Karsiyim asilara aslinda ama mecburen yaptirdik suana kadar icim rahat etmeye etmeye. Soyleminjz hic hos olmamis nefret etmek filan. Herkesin kendi dogrulari var inandiklari var bebegi icin en dogruyu yapmaya calisan insanlari bu sekilde yargilamak hos degil. Ayrica asili cocuk ailelerinin asisizlardan korkmasi da cok tuhaf geliyo bana :/ zaten asili degil mi cocuk hani onlem alinmis oluyodu neyden korkuyosunuz? 2.ay asisindan sonr acocugum da alerji ckti hala gecmedi 4.ay asisini yaptirmayi dusunmuyorm meselaHaklisiniz ama yaptirmakla yaptirmamak arasindaki terazide yaptirmak daha lehte bir tercih gozukuyor bana gore.
Bende de unutkanlık baya aldı başını gidiyo, bi de mesela konuşurken yanlış kelime kullanmaya başladım dün markette tavuk göğüs var mı diyeceğime tavuk piliç var mı diyorum ısrarla, o kadar boş baktılar ki yüzüme anca anladım bi hata yaptığımıBizimki de belki 6 ay demiştir.ciddi bir hafıza kaybı yaşıyorum özellikle yakın zaman için birşeyleri hatırlıyorum ama tam değil yada hatırlamıyorum.ne olacak halim bilmem . doğum yapan bir arkadaşla konuştum iyi senin yakin zamanmis benim uzağında da sorun var diyor
Sunu okduguma cok sevindim cunku yazarken ozellikle alakasiz bir sey yaziyorum kelimeleri keistiriyorum flan. Uykusuzluk beynimi yok etmis durumda.Bende de unutkanlık baya aldı başını gidiyo, bi de mesela konuşurken yanlış kelime kullanmaya başladım dün markette tavuk göğüs var mı diyeceğime tavuk piliç var mı diyorum ısrarla, o kadar boş baktılar ki yüzüme anca anladım bi hata yaptığımı
Çok fazla ya buna benzer şeyler gerçekten, ruh halim de pek iyi değil hissediyorum evet bebeğimi çok seviyorum ama doğduğumdan beri evde bu kadar uzun süre kalmadım sanırım artık markete çıkmak yürüyüşe çıkmak yetmiyor, sürekli bi mutsuzluk hali çöküyor sonra da neden böyle oluyorum diye bi üzülme faslı. Saçma bi döngüdeyimSunu okduguma cok sevindim cunku yazarken ozellikle alakasiz bir sey yaziyorum kelimeleri keistiriyorum flan. Uykusuzluk beynimi yok etmis durumda.
Tamamen verilere bakiyorum. Aşı yoksa salgin artiyor. Elbette kendi cocugum da etkileniyor bundan. Aşı yüzde yüz korumuyor ki. Sizin cocugunuz aşı yaptirmayan bir cocuk nedeniyle hasta olsa bu sekilde saygi duyuyorum, onlarin gorusu diye rahat rahat konusamazdiniz diye dusunuyorum.Bende Karsiyim asilara aslinda ama mecburen yaptirdik suana kadar icim rahat etmeye etmeye. Soyleminjz hic hos olmamis nefret etmek filan. Herkesin kendi dogrulari var inandiklari var bebegi icin en dogruyu yapmaya calisan insanlari bu sekilde yargilamak hos degil. Ayrica asili cocuk ailelerinin asisizlardan korkmasi da cok tuhaf geliyo bana :/ zaten asili degil mi cocuk hani onlem alinmis oluyodu neyden korkuyosunuz? 2.ay asisindan sonr acocugum da alerji ckti hala gecmedi 4.ay asisini yaptirmayi dusunmuyorm mesela
Bebişiniz kac aylik?Ya kizlar mastit olmadan,agri sizi olmadan da kanallar tikanabilir mi? 1 hafta once elle bile 3- 4 dk da cok guzel sagdigim meme bu hafta sut yok resmen.Tazyikten 1 metre oteye onsut giderdi resmen kesildi şak diye Emdiklerinden sonra( artik kac cc geliyosa 40 50 olmaz bile) o yumusak hali yok.Memenin ust tarafinin icleri sert sert.Acaba kanallar mi tikali ? Ovuyorum,sagiyorum normalin ceyregi kadar cikmiyoBitti mi acaba orda sut uretimi artik ?Ne yapayim ya.lahana koysam mi? Tekrardan eskisi gibi cogalir mi acaba ?
Alerjiye sebep olduğu düşünülen aşılar bu asilar değildir. Ayrıca söz ettiğimiz ciddi boyutlarda alerji. Böyle döküntü tarzı alerjik tepkiler her şeyden sonra olur ve elbet geçer.Bende Karsiyim asilara aslinda ama mecburen yaptirdik suana kadar icim rahat etmeye etmeye. Soyleminjz hic hos olmamis nefret etmek filan. Herkesin kendi dogrulari var inandiklari var bebegi icin en dogruyu yapmaya calisan insanlari bu sekilde yargilamak hos degil. Ayrica asili cocuk ailelerinin asisizlardan korkmasi da cok tuhaf geliyo bana :/ zaten asili degil mi cocuk hani onlem alinmis oluyodu neyden korkuyosunuz? 2.ay asisindan sonr acocugum da alerji ckti hala gecmedi 4.ay asisini yaptirmayi dusunmuyorm mesela
Benim bebegimde ayni sekilde mukuslu ve yesil kokulu kakasi usutme dedik 10 gun oldu tam normale donemdi bugun dr gittim laktazm verdi bagirsak duzenleyoci 1 hafta sonra gecmezse alerji testi yapilacak su ara herkes ayni seyden muzdarip sanirim insallah alerji bi durum yoktur genelde kan olursa alerji oluyormus
4 olucaklar nasipse 1 hafta sonra ama erken dogum ikizlerim.Bebişiniz kac aylik?
Hiç bir aşı yüzde yüz korumuyor. Aşıyla toplumsal bağışıklık sağlanır. Mesela şu an çocuk felci hastalığı ülkemizde yok ama takvimde var çünkü dünyada halen görülen ülkeler var ve kolay bulaşan bir hastalık.Bende Karsiyim asilara aslinda ama mecburen yaptirdik suana kadar icim rahat etmeye etmeye. Soyleminjz hic hos olmamis nefret etmek filan. Herkesin kendi dogrulari var inandiklari var bebegi icin en dogruyu yapmaya calisan insanlari bu sekilde yargilamak hos degil. Ayrica asili cocuk ailelerinin asisizlardan korkmasi da cok tuhaf geliyo bana :/ zaten asili degil mi cocuk hani onlem alinmis oluyodu neyden korkuyosunuz? 2.ay asisindan sonr acocugum da alerji ckti hala gecmedi 4.ay asisini yaptirmayi dusunmuyorm mesela
Bende Karsiyim asilara aslinda ama mecburen yaptirdik suana kadar icim rahat etmeye etmeye. Soyleminjz hic hos olmamis nefret etmek filan. Herkesin kendi dogrulari var inandiklari var bebegi icin en dogruyu yapmaya calisan insanlari bu sekilde yargilamak hos degil. Ayrica asili cocuk ailelerinin asisizlardan korkmasi da cok tuhaf geliyo bana :/ zaten asili degil mi cocuk hani onlem alinmis oluyodu neyden korkuyosunuz? 2.ay asisindan sonr acocugum da alerji ckti hala gecmedi 4.ay asisini yaptirmayi dusunmuyorm mesela
Hiç bir aşı yüzde yüz korumuyor. Aşıyla toplumsal bağışıklık sağlanır. Mesela şu an çocuk felci hastalığı ülkemizde yok ama takvimde var çünkü dünyada halen görülen ülkeler var ve kolay bulaşan bir hastalık.
Kızamık; zamanında yapılan aşı kampanyaları ile epey kontrol altına alınmıştı. Şu an aşı reddinden dolayı tekrar salgın başladı. Bu hastalıklar hava ile bulaştığı için çok çok kolay dağılıyor. Aşı o yüzden çok önemli. Bir başkası doğru düzgün akademik makale okumadan 2-3 şımarık insan ay aşılar otizm yapıyor, ay aşılar kısır yapıyor vs dediği için oldu. Size bir lafım yok ama kulaktan doğma bilgilerle ben güvenmiyorum demeyin. Açın akademik googleı bir tane aşı reddine neden olabikecek makale bulamazsınız. Aşıdan ziyade yenilen pek çok paketli gıda, kola, elektromanyetik alana maruziyet vs pek çok etken var. Aşılar bizim bebekliğimizde de vardı, diğerleri bu kadar yaygın değildi.
söyledikletinize aynen katıyorum, duygularıma tercüman olmuşsunuz ama eklemek istediğim aşı reddi yapan üç beş insandan ziyade hastalıkların hortlamasının temel nedeni 4 milyon aşısız Suriyelinin memlekete alınmasıdır. Bunların aşılanmamasıdır bu nedenle 50 yıl önceki hastalıklar hortladı yani Türkiye sağlıkta 50 yıl geri gitmiş oldu ne yazık ki...
Gelen Suriyeliler 4 milyondan fazla ama..Son bilgilere gore asi yaptirmayan aile sayisi 30 bin.
Gelen Suriyeliler 4 milyondan fazla ama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?