Bunun için Face gruplarda ve ig hesaplarında ciddi aşı reddi reklamı var. Mesela sıradan ismi ile hepimizin üye olabileceği bir grup var. Hemşire ebe vs kesinlikle gruba almıyorlar. Eğer aşı reddine karşı cikarsaniz gruptan atıyorlar.Elbette. Hastaliklari onlarin getirdigine ben de inaniyorum. Sadece asi yaptirmayanlar da 3 5 kisi degil onu belirtmek istedim.
Ne alerjisi cikti canimBende Karsiyim asilara aslinda ama mecburen yaptirdik suana kadar icim rahat etmeye etmeye. Soyleminjz hic hos olmamis nefret etmek filan. Herkesin kendi dogrulari var inandiklari var bebegi icin en dogruyu yapmaya calisan insanlari bu sekilde yargilamak hos degil. Ayrica asili cocuk ailelerinin asisizlardan korkmasi da cok tuhaf geliyo bana :/ zaten asili degil mi cocuk hani onlem alinmis oluyodu neyden korkuyosunuz? 2.ay asisindan sonr acocugum da alerji ckti hala gecmedi 4.ay asisini yaptirmayi dusunmuyorm mesela
Evet bir de o olay var, tabi bu Suriyeli çocukların suçu değil. Sebep onların da aşıya ulaşamaması. El ayak hastalığı vs de o yüzden arttısöyledikletinize aynen katıyorum, duygularıma tercüman olmuşsunuz ama eklemek istediğim aşı reddi yapan üç beş insandan ziyade hastalıkların hortlamasının temel nedeni 4 milyon aşısız Suriyelinin memlekete alınmasıdır. Bunların aşılanmamasıdır bu nedenle 50 yıl önceki hastalıklar hortladı yani Türkiye sağlıkta 50 yıl geri gitmiş oldu ne yazık ki...
Arayıp siz sorun, ben merakta kalınca aramalarını beklemiyordum. İnşallah olumlu sonuç alırsınız. ☺Merhaba dün toplama oldu tüp bebek tedavisindeyim sabah ararız dediler aramadılar çok korkuyorum sizi ne zaman aradılar lütfen
Bir de Avrupa ve Amerika'da da kızamık vakası arttı. Bizde Suriye sorun oldu ama oralarda aşı reddi malesef... Hatta Trump da aşıyla ilgili şüpheli konuşmalar yapmış, sonra vakalar artınca aşıyı zorunlu hale getirdiler. Anaokuluna aşısız çocuğu kayıt etmiyorlar.söyledikletinize aynen katıyorum, duygularıma tercüman olmuşsunuz ama eklemek istediğim aşı reddi yapan üç beş insandan ziyade hastalıkların hortlamasının temel nedeni 4 milyon aşısız Suriyelinin memlekete alınmasıdır. Bunların aşılanmamasıdır bu nedenle 50 yıl önceki hastalıklar hortladı yani Türkiye sağlıkta 50 yıl geri gitmiş oldu ne yazık ki...
İtalya da da aşısız çocukları okula kayıt almama kararı verilmiş.Bir de Avrupa ve Amerika'da da kızamık vakası arttı. Bizde Suriye sorun oldu ama oralarda aşı reddi malesef... Hatta Trump da aşıyla ilgili şüpheli konuşmalar yapmış, sonra vakalar artınca aşıyı zorunlu hale getirdiler. Anaokuluna aşısız çocuğu kayıt etmiyorlar.
Eklemek istediğim bir şey daha var. Aşı bir sağlık hakkıdır. Tamam bebek bizim ama aşı onun adına karar veremeyeceğimiz kadar önemli bir şey. Allah korusun bu hastalıklardan birini kapıp sakat kalsa ömür boyu hakkını ödeyemeyeceğimiz bir durum. Belki de çocuk ilerde keşke benim aşılarımı yaptırsaydınız diyecek.
Masallah ikizlerinize4 olucaklar nasipse 1 hafta sonra ama erken dogum ikizlerim.
Her cümlesine katılıyorumHiç bir aşı yüzde yüz korumuyor. Aşıyla toplumsal bağışıklık sağlanır. Mesela şu an çocuk felci hastalığı ülkemizde yok ama takvimde var çünkü dünyada halen görülen ülkeler var ve kolay bulaşan bir hastalık.
Kızamık; zamanında yapılan aşı kampanyaları ile epey kontrol altına alınmıştı. Şu an aşı reddinden dolayı tekrar salgın başladı. Bu hastalıklar hava ile bulaştığı için çok çok kolay dağılıyor. Aşı o yüzden çok önemli. Bir başkası doğru düzgün akademik makale okumadan 2-3 şımarık insan ay aşılar otizm yapıyor, ay aşılar kısır yapıyor vs dediği için oldu. Size bir lafım yok ama kulaktan doğma bilgilerle ben güvenmiyorum demeyin. Açın akademik googleı bir tane aşı reddine neden olabikecek makale bulamazsınız. Aşıdan ziyade yenilen pek çok paketli gıda, kola, elektromanyetik alana maruziyet vs pek çok etken var. Aşılar bizim bebekliğimizde de vardı, diğerleri bu kadar yaygın değildi.
Amin çok tedirginimArayıp siz sorun, ben merakta kalınca aramalarını beklemiyordum. İnşallah olumlu sonuç alırsınız. ☺
Ben pusetle banyoya koyuyorum beni gormeyecek sekilde etrafi seyrederken banyo yapip çıkıyorum. En sonunda canima tak etti. Banyosuz durulur mu esime yaklasamiyordum bile sacim kece gibi olmusBanyo? Yapabiliyor musun? İşte bu harikayap ama hatırlama. O bile muhteşem
Ben izmirdeyim ama o saatte oglum ben ve eşim uyuyorduk. Manisa depremini duymadik o yuzden.Deprem bölgesinde olan arkadaşlar varmı acaba aramızda . İyisinizdi inşallah. Çok geçmiş olsun. Bizde iki gün önce sallandk. Manisa deprem i istanbulu salladı. Malum İstanbul da büyük deprem bekleniyor zaten. Deprem çantası hazırlamaya karar verdik. Çok üzüldüm elim ayağım tutmuyor. Allah korusun hepimizi. Çoluk çocuk olmasa bu kadar korkmazdm ama çocuklar var ya onları koruyamazsam diye aklım çıkıyor . Bizi koruyacak olan Rabbimdir tabiki.
Canım cep telefonunu falan vermiyor mu? Acil durumlarda onu arasan. Mesela hastaneye götürdüm yatış dediler. Yolla adama tahlilleri.
Reflüsü mü var acabaGaliba urolog tavsiye etcek olan yok.. Neyse artik sora sora bulurum insallah
Yaa kızlar eymenin kusmasi hala geçmedi.. Kafayi yiycem.. Zaten 5kilo hala.. Kilo alamiyo.. Acaba midesinde bisey mi var kafayi yiycem en sonunda.. Besledikten sonra agiz dolusu kusuyor bi de sonrasinda da kusuyor agiz dolusubütün dertler gelin anasini satim.. Seni yenecem dertler
Reflüsü mü var acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?