2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Görüyorum ki herkes bir alerji telaşında şu sıra
Süt alerjisi 2-3 yaş arası yumurta alerjisi yine 3 yaş civarı ortadan kalkarmis. Lütfen telaslanmayin. Anne sütü alırken çocuk rahattır ama anne için zor bir diyet tabii. Çoklu gıda ya da kuruyemiş alerjisi biraz daha ağır/uzun olabiliyor. Süt alerjisi gelir geçer içinizi ferah tutun.

Elbette. Hastaliklari onlarin getirdigine ben de inaniyorum. Sadece asi yaptirmayanlar da 3 5 kisi degil onu belirtmek istedim.
Bunun için Face gruplarda ve ig hesaplarında ciddi aşı reddi reklamı var. Mesela sıradan ismi ile hepimizin üye olabileceği bir grup var. Hemşire ebe vs kesinlikle gruba almıyorlar. Eğer aşı reddine karşı cikarsaniz gruptan atıyorlar.
Ve ne yazık ki birkaç doktor da var aşı reddi yapan. Geçen gün Prof Mehmet Ceylan bir kanalda aşı reddi yapan bir başka hekim ile aynı programa çıkıyor. Öteki aşının sıkıntılarını falan anlatirken Ceylan "Sağlık bakanlığından aldığım veriye göre aşı reddini teşvik eden doktorların voviklari ve torunları aşılı." diyor. Adam kem kum ediyor. Evet çocuklarım da torunlarım da aşılı diyor.
Durum bu yani.
Olayın şu boyutu da var:
Asilanmayan çocuk=salgınlar = daha çok ilaç kullanımı. Yani bu aşı redlerinin de nerelerden desteklendiği belli aslında.

Ne alerjisi cikti canim

Evet bir de o olay var, tabi bu Suriyeli çocukların suçu değil. Sebep onların da aşıya ulaşamaması. El ayak hastalığı vs de o yüzden arttı

Bir de Avrupa ve Amerika'da da kızamık vakası arttı. Bizde Suriye sorun oldu ama oralarda aşı reddi malesef... Hatta Trump da aşıyla ilgili şüpheli konuşmalar yapmış, sonra vakalar artınca aşıyı zorunlu hale getirdiler. Anaokuluna aşısız çocuğu kayıt etmiyorlar.

Eklemek istediğim bir şey daha var. Aşı bir sağlık hakkıdır. Tamam bebek bizim ama aşı onun adına karar veremeyeceğimiz kadar önemli bir şey. Allah korusun bu hastalıklardan birini kapıp sakat kalsa ömür boyu hakkını ödeyemeyeceğimiz bir durum. Belki de çocuk ilerde keşke benim aşılarımı yaptırsaydınız diyecek.

İtalya da da aşısız çocukları okula kayıt almama kararı verilmiş.

4 olucaklar nasipse 1 hafta sonra ama erken dogum ikizlerim.
Masallah ikizlerinize
Meme süt olayi arz talep meselesi. Ilk aylarda meme kontrolsuz süt üretir. Daha sonra vucudun ihtiyacina gore üretmeye baslar. Sakin yetmiyor diye strese sokmayin kendinizi. Bizimki de 2 hafta sonra 4 aylik olacak. Yaklasik 2.aydan beri memelerim geceleri haric (gece uzun uyudugu icin az emiyor) taş gibi olmuyor artik. Cunku bebegime yetecek kadarini üretiyor. Fazlasini üretmiyor.
Kaldi ki ben yeme aliskanligimi degistirmedim. Stresli degildim. Hersey normalken artik süt üretimim azaldi demeyelim de ihtiyaca göre degiskenlik gösterdi. Sizinki de ayni durum olabilir diye düşünüyorum. Bezlerini 2 saatte 1 degistirdiginizce çiş yapiyorlarsa, kakalarinda da ciddi bir azalma yoksa ise sütünüz yetiyodur. Saglikla büyütün

Her cümlesine katılıyorum

Banyo? Yapabiliyor musun? İşte bu harika yap ama hatırlama. O bile muhteşem
Ben pusetle banyoya koyuyorum beni gormeyecek sekilde etrafi seyrederken banyo yapip çıkıyorum. En sonunda canima tak etti. Banyosuz durulur mu esime yaklasamiyordum bile sacim kece gibi olmus

Dedim ustedigi kadar aglasin yapicam artik. Neyse son zamanlrda boyle yapiyorum. Uyurken banyoya giriyorum uyanirsa bornozu takip pusetle banyoya getiriyorum. Allahtan banyoda aglamiyor etrafi seyrediyor ilgisini cekiyor. Yoksa şirazem kaydi artik bebekli hayattan.

Bir kas biyik aldim. Sacimi actim. Kocam beni gorunce sasirdi ne guzel olmussun dedi artik nasil kötü bir halim vardiysa

Dun gec oglum dogru duzgun uyumadi. Gözlerini ovusturuyor am uyumuyor agliyor
Meme emmiyor. Emdirek icinpozisyon alinca basiyor yaygarayi kafam şişti o nasil yuksek ses.
Alip gezdiriyoruz biraz sakinlesiyor sonra yine basa sariyor. 3te yattik anca. Sut icmek icin uyaninca da tutmadi memeyi agladi çığlık ata ata

Gaz masajiyla da cikarmadi gaz. Derdi nydi anlamadim. Sabah uyanmis gülücükler saciyor. Geceki Chucky bendim sanki

Deprem bölgesinde olan arkadaşlar varmı acaba aramızda . İyisinizdi inşallah. Çok geçmiş olsun. Bizde iki gün önce sallandk. Manisa deprem i istanbulu salladı. Malum İstanbul da büyük deprem bekleniyor zaten. Deprem çantası hazırlamaya karar verdik. Çok üzüldüm elim ayağım tutmuyor. Allah korusun hepimizi. Çoluk çocuk olmasa bu kadar korkmazdm ama çocuklar var ya onları koruyamazsam diye aklım çıkıyor . Bizi koruyacak olan Rabbimdir tabiki.

Ben izmirdeyim ama o saatte oglum ben ve eşim uyuyorduk. Manisa depremini duymadik o yuzden.
Elazig icin de cok gecmis olsun diyorum

Canım cep telefonunu falan vermiyor mu? Acil durumlarda onu arasan. Mesela hastaneye götürdüm yatış dediler. Yolla adama tahlilleri.

Oyle arayip ulasabilcegm bi doktor değil.. Muayenede gorebilirim anca.. Ugrasmio pek öyle whatsap filan.. Teyzemin kizi gidiodu bu adama ona sordum bastan diyim oyle telefondan ulasabilcegn bi doktor degil dedi.. Onu kabul ediosan git dedi

Galiba urolog tavsiye etcek olan yok.. Neyse artik sora sora bulurum insallah

Yaa kızlar eymenin kusmasi hala geçmedi.. Kafayi yiycem.. Zaten 5kilo hala.. Kilo alamiyo.. Acaba midesinde bisey mi var kafayi yiycem en sonunda.. Besledikten sonra agiz dolusu kusuyor bi de sonrasinda da kusuyor agiz dolusu bütün dertler gelin anasini satim.. Seni yenecem dertler

Reflüsü mü var acaba

Reflüsü mü var acaba

Bende ondan supheleniyorum.. Eskiden boyle kusmazdi.. Ne zmn kusmasi artti zaten idrar yolu enfeksiyonu oldugunu dusunup hastaneye götürdük.. Aşırı kusuyor yaa.. Yedigini çıkarıyor sanki anne sutunu bile çıkarıyor.. Mamayi arttrdm dedim ondandr dedim azalttik gene ayni.. Yine hastane yollari gorunuyor bana oyyy allahm oyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…