2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Benim oğlanda yumurta alerjisi vardı. 1 yaş aşısı yumurta alerjisi olana hastanede yapılıyor. 2 ay gecikmeli yaptırdık. O dönem de bizim burada salgin vardi. O kadar çok korkuyordum ki...
ismira_1923
Hepimiz korkuyoruz. Ben 2 haftadir cocugumu disari cikartmiyorum salginlardan. Bir de somester basladi simdi. Kapali mekanlara asla girmiyorum. Aşı karşıtları arttıkça risk de artıyor. Dediginiz gibi bir de mutasyona ugruyormus bu virusler git gide. Umarim hepimizin bebişi sağlıklı bir cocukluk dönemi gecirir. Onlar bizim canımız, yaşama sebebimiz, herşeyimiz

Aşı konusu geçmiş. Başımdan geçeni anlatayım. Çok acı ve ağır yaşadık biz çünkü. Babamı iki yıl evvel veremden kaybettik. Son bikac yildir yıldır çok zayiflamisti. Biz dişlerini yeni yaptırdı güzel olmadı oynuyodu dişler . Dişler yüzünden yiyemiyor diye düşündük hep. Aile hekimi anlamış biseyler olduğunu gel sana bı tahlil yapalım çok zayifladin normal değil demiş bizim ailede kanser vakası var geçmişte. Babam kabul etmemiş. Son bı ay öksürük başladı. Önce bronsit zannettik. İnat etti gitmedi doktora öksürük arttı dedik zatürre olcak adam neyse güç bela ikna ettik gitti doktora film cekilir çekilmez anladilar hemen. Verem dediler bikac testten sonra. Bikac gün sonra ateşi yukseldi hastaneye kaldirdik dört gün sonra vefat etti . Çok hızlı oldu. Solunum makinasında ki defer 60 dan bı anda 0 a indiğini gördük öylece kaybettik. Ve kısa bı zaman sonra kardeşim in verem olduğunu öğrendik. En yakın olan anneme bulaşmadi verem çünkü annemin aşısı vardı. Ama kardesimin aşısı yoktu ve ona bulaştı gencecik yirmili yaşlarında. On aylık tedaviden sonra düzeldi çok şükür ama hayatı boyunca tekrarlama olasılığı var malesef. Babam a nerden bulaştığını dahi bilmiyoruz. Ama şunu ogredik. Aynı kapalı ortamda bulunmakla dahi geçebiliyor temas etmeye gerek yok. Alerjik durumlar farkli tabi. Ama onun dışında aşı hayat kurtarır diyorum. Hepimiz olucez bigun ama babamın ölümü çok acı geldi. Hastanede son gün bana söylediği son cümle ben bu hayatta hiç acı cekmemisim meğer. Çok zor çok dedi.

Evet çıkarmiyoruz, misafir mümkün olduğunca kabul etmiyorum. Özellikle çocuklu misafir. Çünkü bebeği yine tek odada tutarım da gelen misafirin çocuğu ile benim oğlan oynayacak... Doğumdan beri iki arkadaşımı kabul ettim. Önümüzdeki hafta da iki grup gelecek. Bebeleri tikacagim odaya.

İçim yandı. Çok geçmiş olsun. Allah bunu unutturacak acı vermesin.

Allah rahmet eylesin okurken dagildim resmen . Rabbim tekrar böyle bi acı yaşatmasın

Görmedim ben o videoyu. Ama eskiden kv anlatır,(emekli ebe) tarlada çadırlarda doğum yaptırdığı bebeklerin gözüne limon sıkarlarmış mikrop kapmasın diye.

Başın sağolsun çok üzücü

Başın sagolsun

Simdi aşı karşıtlarından nefret etmeyelim de ne yapalım ? Fatmapo

Işte bu yuzden bu konuda saygi duymuyorum. Söz konusu sevdiklerimizin canı.

Allah başka kimseye yasatmasin. Cok kotu bir dönemdeyiz. Hepimizi ve sevdiklerimizi korusun tek dilegim

Yaa bize de onumuzdeki hafta misafir gelecek. Kizlardan biri 9 yasinda. Bak simdi tedirgin oldum. Gelen misafiri niyeyse risk olarak dusunmemistim. Bir de uyuz hastaligi cikti basimiza. Sagda solda duyduk hep. Birinden korusan digeri var

[/QUOTE]
Tüm küfür haznemi kullandim o cahil cühelalar için.Icim acidi nasil agliyodu bebe.Instada gordum ve yorumlarda savunanlar vardi ya.

Sağol cnm. Kullandığımız her ilaç bı yeri tamir ederken öbür yerden hasar veriyor. Ama mecbur kullanıyoruz. Kar zarar hesabı önemli bence. Aşılar tamamen yerli olmalı . Bu konuda rint le aynı fikirdeyim. Aşı önemli ama yerli ve yan etkisi en aza indirgenmis şekilde yeniden uretilmeli. Aslında çok büyük hi ülkeyiz bunu çok rahat yapabiliriz. Niye hala elealinmadi bu konu bilmiyorum.

Görmedim ben o videoyu. Ama eskiden kv anlatır,(emekli ebe) tarlada çadırlarda doğum yaptırdığı bebeklerin gözüne limon sıkarlarmış mikrop kapmasın diye.
Bilimselligi var mi cidden bunun ki ? Yorumlarda gozleri parlasin diye yapiliyo yazilmis.Benim beynim döndü parlasin diye goze sıkılınca.Bebek morarana kadar agladi icim gitti benim

Bilimselligi var mi cidden bunun ki ? Yorumlarda gozleri parlasin diye yapiliyo yazilmis.Benim beynim döndü parlasin diye goze sıkılınca.Bebek morarana kadar agladi icim gitti benim
Yani parlasın diye yapılabilecek birşey değil bence. Steril olmayan bir ortam olduğu için, göz damlası da olmazmış sürekli ellerinde, tarlaya çalışmaya gelen kadınlara doğum yaptırırken mecburi durumlarda damlatırlarmış.
Günümüzde her türlü göz damlası vb varken yapılacak şey değil.

Adimlama refleksi 3. Aydan sonra kayboluyor deniyor ama benimki kosmaya basladi

Kucagimda ter ter tepiniyor. Salonu 3 tur atiyoruz koltuk altindan tutup yürütüyorum. Yanlis yapiyorum galiba ama yurumek icin agliyor resmen. Yururken kahkaha ciglik heyecan...

Ellerinden tutunca ayakta daha dinc duruyor jöle gibi yigilmiyor

Yanlis bir sey mi yaptiriyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…