Ben şu meme reddini gecen ay 3 4 gun yasamistim. Eski yazilarimi hatirlayan vardir. O zamanlar tum yazilari okudum. Youtube videolari mi dersiniz, meme reddi içeren bilimsel cocuk psikolojisi makaleler mi dersiniz. Hatta doktoruma bile sordum arayip.
Kendi tecrubelerim ve arastirmalarima dayanarak şöyle söyleyim. Artik zaman gectikce her organi gibi mideleri de büyüyor ve dolayisiyla daha cok süt içebiliyorlar. Daha cok süt içebilmelerimine ters orantili olarak memedeki sütü daha hizli boşaltabiliyorlar. Yani 2 bucuk ayliktan sonra bir bebek artik emme araliklari 3 saatte 1e çikabiliyor. Hatta geceleri bu süre daha da uzuyor. Emmeden araliksiz 5 6 saat uyuyabiliyorlar. (Benim bebiş mesela)
Sizin bebişler her verdiginizde mi almiyor yoksa hic mi almiyor? Mesela 5 6 saattir hic emmedigi halde verdiginizde yine emmeyi reddediyorsa meme reddi denilebilir. Ama her verdiginizde emmiyor, kendisi istediginde emiyorsa aciktigi zaman emiyor demektir.
Önce bu ikisi arasindaki ayrim yapilmali. Cunku ben emmedikce zorluyordum. Bir noktadan sonra şunu yaşadık. Kucagima yatinca aglamaya basliyordu. Strese girmisti. Zorlamayin ama pes de etmeyin. Memeyi reddedince hemen kaldirin. Bir muddet sonra tekrar deneyin. Bebişler artik buyuyor. Etrafa ilgileri de artiyor. Eskiden sadece dunyalarinda emmek ve uyumak vardi. Simdi gözler görüyor, kulaklar duyuyor. Emmeye ilgisi azaliyor ve cok kisa surede karnini doyurabiliyorlar artik.
Bizim birinciler niye öyle ki... Geceye kendi odası da başlarsa bizim yanimiza gelmiyor. Ama onun yanında yatmami istiyor. O sırada küçük uyanıyor. Gel sen yanıma diyorum yok. Yarım saat bekliyor. İkna edebilirse eşim bizim yatağa geliyor. Edemezse ya ağlıyor ya kapıda boynunu büküp bekliyor. Ki genelde iki dk bejleme sonrası ağlamaBenimde bu ara büyük çok uyanıyor . Sizinle yaticam diyor. İkna edip orasina götürüyorum. Bı oraya bı buraya geç depar atıyorum
Burada bebekten gelen sinyali gözlemlemeniz gerekebilir. Mesela 120 cc yi arttirin ve araliklari da ayni sekilde arttirin. Bebek huzursuz degilse ve bezini yeteri kadar kirletiyorsa ( günde 4 ile 6 defa degistiriyorsaniz mesela) yeterlidir. Bebekler tamamen icgudusel hareket ediyorlar. Mutsuzsa zaten anlarsiniz birseylerin yolunda gitmedigini.Bu sabah esimle sunu sorduk birbirimize de bipmedigimizden yanit alamadik.Simdi mesela benim bıdık 120 cc iciyor 3 saatte bir.Ayni sekilde 5 saate ciksa beslenme geri kalmaz mi ? Sonucta 2 aydir 120 cc iciyor ve mide buyuyor.Taktik kafamiza iyice bunu.Bir de dedigin gibi etrafa bakiniyor devamli.Biberonu resmen geviş getiriyor.
Nasil kusuyor?Sizinti seklinde mi ? Ugur resmen musluktan ince ince su akar gibi .Gotursek bir doktora olmadi bizde.14 subatta 4 ay kontrolunr kadar bekleyeyim diyorum.1 ayda kilo alimi noldu diye.Olmadi gotureyim.Isin ilginc yani gece beslenmesinde kusmuyor,gunduz kusuyor.Benim oglum cok kusuyor ya cocuk doktoruna goturucem. Idrar yolu enfeksiyonu mu var reflusu mu var
Saglik.ocaginda cok sut içtiği icindir dedi ama guvenmiyorum artik o kadar da saglik ocagindakilere
Bizim birinciler niye öyle ki... Geceye kendi odası da başlarsa bizim yanimiza gelmiyor. Ama onun yanında yatmami istiyor. O sırada küçük uyanıyor. Gel sen yanıma diyorum yok. Yarım saat bekliyor. İkna edebilirse eşim bizim yatağa geliyor. Edemezse ya ağlıyor ya kapıda boynunu büküp bekliyor. Ki genelde iki dk bejleme sonrası ağlama
Dün eşime üçüncü olursa dedim, adam kalp krizi geçiriyordu
Benimki de ayni gece kusmuyor. Gündüz her sutten sonra ayni sizinti seklinde cikariyor sütü. Yarim saat kaadar sonra da pütürlü cikariyorNasil kusuyor?Sizinti seklinde mi ? Ugur resmen musluktan ince ince su akar gibi .Gotursek bir doktora olmadi bizde.14 subatta 4 ay kontrolunr kadar bekleyeyim diyorum.1 ayda kilo alimi noldu diye.Olmadi gotureyim.Isin ilginc yani gece beslenmesinde kusmuyor,gunduz kusuyor.
Benimki de ayni gece kusmuyor. Gündüz her sutten sonra ayni sizinti seklinde cikariyor sütü. Yarim saat kaadar sonra da pütürlü cikariyor
Oda sıcaklığı? Nem? Bunlar çok etkiliYaaa benim bebeğimin burnu sürekli tıkalı sürekli temizliyorum. Anlamadım . Hastalık belirtisi yok. Burun tikanikligindan başka
Öyle tabii. Ben şimdiden hamileliği ilk doğduğu günleri baygın balık hallerini ozledim... Birincide hastanede yattım ilk bir ay tadına varamadım. Bunda da ikinci çocuk malum ilkinin telasiyla... Ne bileyim ya çocuk iç aylik koca dana oldu ben bebek özledim resmen. Eşim üçüncüyü istemiyor. Ben istiyorum şöyle üç dört seneye. Bakacak gücüm olduğundan değil aslında, verecek sevgim olduğundanSiz 2 tane ile iyi başa çıkıyonuz. Benim daha ilk bebiş ve ikinciyi düsünemiyorum
Aslinda bazen detaylarda boguluyoruz ama tadini da cikarmak gerekBir gün kucaga alinmayacak, emzirilmeyecek, ellerinden tutulup yürütülmeyecek kadar büyüyecekler
Aptamil kullanıyoruz yazmissin ben yarim kutu aptamili attim çöpe.putur pütür kalıyor arkadas yazmış sıcak suda yapıyorum diye suyu biraz sicak tuttum mama kesildi, geçen akşam verdiğimi 3-4 saat sonra peynir yaptı yediğinden fazlasini kustu. ehh dedim seninle mi ugrasicam attim gitti.bi mama değiştirip ki denesen acaba.Birebir ayni.Nedenini cozemiyoeum bende.Tahminimiz gunduz cok hareket ediyor ve agzina geliyor.Gece kaslar daha gevsek oldugu icin ikinmiyor vs diyoruz artik.Aynen 1 saat sonra peynirimsi sekilde cikariyor.
Üçüncü de iki hareketli çocuk ile birşey anlayacagin da garanti değil.yas kaç belki son beşiği eldekiler büyüyünce yaparsan daha keyifli olur.Öyle tabii. Ben şimdiden hamileliği ilk doğduğu günleri baygın balık hallerini ozledim... Birincide hastanede yattım ilk bir ay tadına varamadım. Bunda da ikinci çocuk malum ilkinin telasiyla... Ne bileyim ya çocuk iç aylik koca dana oldu ben bebek özledim resmen. Eşim üçüncüyü istemiyor. Ben istiyorum şöyle üç dört seneye. Bakacak gücüm olduğundan değil aslında, verecek sevgim olduğundan
Ama dün şöyle bir düşündüm, ilk oğlanın sadece ilk bir ayını kaçırdım. Bunda üç aydan hiçbir şey anlamadım. E o zaman ilk üç ay kaçmış olsun. Başka zaman kacirmayayim. Doya doya sarıp sarmalayayim.
Ben çok hassas çok ince eleyip sık dokuyan bir anneyim. İlk cocuga hala hassasım ama ikincide aynı hassasiyetim yok. İkinci biraz daha sakin bir bebek çünkü.
Cnm b en ikisini ard ard büyüttüm şimdi 3uncu doya doya seviyoruz çocuklar büyük olunca daha iyi bakılıyor ikisinin arası 21aydi çok zorlanmisdim şimdi bu tek her anım dolu geçiyor şükürler olsunÖyle tabii. Ben şimdiden hamileliği ilk doğduğu günleri baygın balık hallerini ozledim... Birincide hastanede yattım ilk bir ay tadına varamadım. Bunda da ikinci çocuk malum ilkinin telasiyla... Ne bileyim ya çocuk iç aylik koca dana oldu ben bebek özledim resmen. Eşim üçüncüyü istemiyor. Ben istiyorum şöyle üç dört seneye. Bakacak gücüm olduğundan değil aslında, verecek sevgim olduğundan
Ama dün şöyle bir düşündüm, ilk oğlanın sadece ilk bir ayını kaçırdım. Bunda üç aydan hiçbir şey anlamadım. E o zaman ilk üç ay kaçmış olsun. Başka zaman kacirmayayim. Doya doya sarıp sarmalayayim.
Ben çok hassas çok ince eleyip sık dokuyan bir anneyim. İlk cocuga hala hassasım ama ikincide aynı hassasiyetim yok. İkinci biraz daha sakin bir bebek çünkü.
Ben bizim odada yatmasini istemiyorum zaten aşırı küçük bizim oda. Çocuk odası daha büyük ferah bil güneş alıyor. Çocuk odası için büyük odayı hazirladik biz. Çünkü çocuklar orda çok vakit geçirecek. Bizim yatak odası küçük üç kişi zaten bogucu. Yatsı. Ferah ferah odasında. İki çocuğa bakan üçe de bakar rintBizim birinciler niye öyle ki... Geceye kendi odası da başlarsa bizim yanimiza gelmiyor. Ama onun yanında yatmami istiyor. O sırada küçük uyanıyor. Gel sen yanıma diyorum yok. Yarım saat bekliyor. İkna edebilirse eşim bizim yatağa geliyor. Edemezse ya ağlıyor ya kapıda boynunu büküp bekliyor. Ki genelde iki dk bejleme sonrası ağlama
Dün eşime üçüncü olursa dedim, adam kalp krizi geçiriyordu
Çok geçmiş olsun, iyiye gidiyor demek ki, acil şifalar dilerim..Arkadaşlar merhaba ben 2019 kasım annesiyim bebeğim şuanda hastanede yatıyo alt solunum yollarında enfeksiyon birikmiş çok fazla balgamı var öksürükten dolayı acilen yoğun bakıma alındı bir gece kaldı şimdi serviste. Bnm size sorum böyle bişey başına gelen varmı neler yaşadınız tedavi sonuç verdimi
Şu son iki haftadır böyle . Herşey eskisi gibi ama burnunu temizliyorum bir saat sonra yine tıkalı. Soğuk algınlığı , üşütme hiç belirti olmadan burun tıkanıklığı yapar mıOda sıcaklığı? Nem? Bunlar çok etkili
Saolun çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun, iyiye gidiyor demek ki, acil şifalar dilerim..
Benim yeğenim yattı. Hatta o bir hafta yattı . Aşırı balgam , hırıltılı nefes alma ve öksürük nobetlriyle gitti hastaneye. Hastanede tedavisinden sonra ciğerleri temizlendi ilaç tedavisi devam etti . Bir ay oldu bu yasanali . Şuan gayet iyi şükür. Zor bir durum Allah şifa versin size de sabırArkadaşlar merhaba ben 2019 kasım annesiyim bebeğim şuanda hastanede yatıyo alt solunum yollarında enfeksiyon birikmiş çok fazla balgamı var öksürükten dolayı acilen yoğun bakıma alındı bir gece kaldı şimdi serviste. Bnm size sorum böyle bişey başına gelen varmı neler yaşadınız tedavi sonuç verdimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?