Alfa ve beta açılarınin değerleri nasıl canımDoktor tatildeymis. mesaj attım ama görmedi daha. Ortopedi görsün demiş radyolog. bizim doktor ne diyecek dedim ama görmedi işte. Bir yandan da ortopedi doktoru arıyorum.
Yine de şimdiden çift bez baglamaya başladım. Tedavinin ilk adımı buydu yanlış hatırlamıyorsam. Tek tarafta kalça çıkığı varmış anladigim kadarıyla.
Amin canım insallah. En iyisi havalar ısınana kadar şu hastalıktar virüsler bitene kadar evden çıkmamak. Bende ildemdeyim talasta amcamla kuzenim var hangi hastanede dogum yapmıştınValla gozumuzu acamadk bi turlu disardaki virus hastalik ve soguktan. Allah yardicimiz olsun ya. Bende 4 ayda bikere annemlere gittm duzeni bozuldu cocugun geri geldm kosa kosa. Talastaym canm evet merkezde
Çok geçmiş olsun. İçini ferah tut erken teşhis edilmiş şükür. Çok çabuk duzelebildifini okumuştum. Bundan sonra gerekli tedaviyi uygularsın düzelir. Biz anneler olarak güçlü olduğumuz sürece güçlü evlatlarımız. İnşallah burdan duzeldigi haberini de alırızDoktor tatildeymis. mesaj attım ama görmedi daha. Ortopedi görsün demiş radyolog. bizim doktor ne diyecek dedim ama görmedi işte. Bir yandan da ortopedi doktoru arıyorum.
Yine de şimdiden çift bez baglamaya başladım. Tedavinin ilk adımı buydu yanlış hatırlamıyorsam. Tek tarafta kalça çıkığı varmış anladigim kadarıyla.
Cok gecmis olsun. Baslarda cift bez baglatiyolar sanirim. Peki usg ilk 2 ayda cekilmiyo muydu. Tekrar mi cektirdiniz? Kacinci ayda cekildi usg?Kalça usg çekildi bugün. Sıkıntılı çıktı. Doktora yolladım yorum bekliyorum.
Ah canım, bebeğin uyanmadan mı uyanıyordun? Ben zaten çok uykusuz dolaşıyorum. Bebeğimden önce uyanamıyorum ki. Beni o uyandırıyor. Az daha uyusun da biraz daha dinleneyim diye, emziği veriyorum bazenleri.Size 9 aylık oluyorsa cok ıyı ben hep 1 yas ve uzerı goydıroyorym. 6 aylık mont almıstım hamıleyken nıkedan hıc ıcıne giremedi. Bızımkı 8 kg doymak bilmiyor kim kucagına alsa onu bıle emmeye çalışıyor. Ama bu 3.cocuhum ıclerınde en ıyı emen bu cıktı. Öyle bir cekıyorki, gogusler boş ama kuvvetli cekıyo. Tek derdimiz aceleci oldugu ıcın hep grnzıne kacıyor. Artık belimi agrıtıyor. Kanguruyı da sevmedi. Gelen tosun giden tosunpala dıye sevıyor. Gözler cızgı bacakları kolları 6 yasındaki oğlustan kalın. Bıngıl Bıngıl. Dr anne sütü aldıgı ıcın normal dedı. Ek gıda ve dıs sürecinde kg bıle verir deı.
Ben 2 oğlumda okula gitmeden once erken kalkıp sagıyordum. Sütüm hep bol olmustu ama ben hep sabahcıydım. 12.30 A kadar o süt yeterdi. Sagdıgımda eger az cıkmussa benım buzlukta hep sagıl iş dondurulmuş sütüm olur . Sabahtan alt göze indiririm. Bakıcı da cocuk acıkınca onu posetıyle sıcak suyun ıcıne koyup ılıktır bebege verirdi. Ben dısarda asla emzirme. Hep ya evde sagdıgımı ya da dondurucudan cıkarıp ılıttıgım sutu verırım. Ama sakın buzluktskını cezveye koyup sut pişirip gıbı ısıtmayın. Buyuk bır kaseye sıcak su, ıcıne donmuş poşettekı sutu koyup cozulmesını ve ılımasını beklıyoruz. Sımdı 3 numarada bıberon reddi yasıyor. Bıberonla keyif alamıyor hele hasta olduktan sonra tamamen memeye düştü. Buzluk süt dolu ama hıc ıcmıyor... Allahtan ilk sagdıgımı sarı sutlerı ilk 2 ay hep ıcırdım. 2.donem ucretsız ızın alıyom hep evdeyim rahatım
Solda tip ll b kalçaBizim sol acimiz 56 idi tip 2.
3 hafta frejka yastigi kullandik gunduzleri 59 oldu.Simdi ara ara kullaniyorum yine 60 i gecmesi lazim cunku.Istanbulda Prof Abdullah Eren var cocuk ortopedi isin uzmani florance nightingale de
Bazen bizimkinin de bıngıldağı çöküyor. Hatta kendisi eliyle mi bastırdı acaba diye şüphe ediyordun.
Ayy ne güzel, sabah kahvaltısında ne yiyorsun mesela? Yemekleri kendin mi yapıyorsun?70ten 65e düştüm birinci ay bitti. Ikinci aya gectim. Valla sütüm falan azalmadi. Sekerli hicbir sey yemiyorum ekmek yemiyorum. Onun haricinde her gün yumurta yesillik sebze yemegi yogurt yiyorum. Haftda 1 balik geri kalan günlerde etli sebzeli tencere firin yemekleri yiyorum.
3 öğün besleniyorum. Eger aksa yatana kadar cok acikirsam yogurda tarcin döküp yiyorum. Tarcin tatli yemis hissi veriyor. Meyve de yemiyorum seker var diye. Oyle iste. Gayet doyuyorum bebek de doyuyor
Patates pirinc ekmek hazir hicbir sey yok
Sadece annr sütü aliyor oglum
Çok teşekkür ederim. İnşallah. Ben alfa 50 duymuştum ama sanırım 58. O zaman ciddi değildir. Hemen çift beze geçtim. Doktora gidene kadar zaman kaybetmeyeyim diye. İnşallah sıkıntısız devam ederiz.Çok geçmiş olsun. İçini ferah tut erken teşhis edilmiş şükür. Çok çabuk duzelebildifini okumuştum. Bundan sonra gerekli tedaviyi uygularsın düzelir. Biz anneler olarak güçlü olduğumuz sürece güçlü evlatlarımız. İnşallah burdan duzeldigi haberini de alırız
Cok gecmis olsun rint hocam ins bi sknt yoktur varsa da erken teshis cok önemli cabucak toparlar insallah. Cift beze iyi yapmissiniz yegenimde vardi o sekilde gecti
Raporda ne yazio rint. Geçmiş olsun .
geçmiş olsun canım ne kadarlık senin bebeğin, ilk Mi çektirdin?
Geçmiş olsun rint. Sen 2.ay da yaptırmış mıydın kalça usg
Geçmiş olsun inşallah bir an evvel düzelir
Cok gecmis olsun. Baslarda cift bez baglatiyolar sanirim. Peki usg ilk 2 ayda cekilmiyo muydu. Tekrar mi cektirdiniz? Kacinci ayda cekildi usg?
Demir ilacını bilmiyorum da doktorun sekreteri bana d vitaminini 1 yaşına kadar kullanacaksınız demişti.D vitaminini ne kadar zaman kullanmak gerekiyor
Demir ilacina ne zaman baslaniyor
Istanbul da benim doğum yaptığım hastanede 1.ayda çekiliyor kalça usg bizim 1.ay çekimimizde beta açıları tam 60 cıktı doktorumuz tam sınırda emin olamayız 2.ayda bir daha çekelim dedi değerler 65 olmuştu. Erken aylarda fark edilenler çok büyük ihtimal basit tedavilerle düzeliyor sizinde öyle olacaktır mutlaka iyi bir ortopedi uzmanı bulursunuz istanbulda olsaydınız bu konuda uzman birini söylerdim size çok geçmiş olsunÜzüntümün bir de şöyle sebebi var:
Ben büyük oğlumda doğumdan sıralamaya başlayana kadar iki üç güne bir, en geç haftada bir bacak kontrolü yaptım. İki bacak uzunluğu eşit mi? Bacak bogumlari simetrik mi...
Çok şükür hep olumluydu sonuç. Ama bu yavruda hiç gelmedi aklıma. Yani bildiğim, bir defa baksam fark edeceğim bir şey ve ben fark edemedim. İhmal ettim. Bogumlar simetrik değil. Bacaklardan biri de ötekinden bir iki mm kısa duruyor ama şimdi sıkıntı çıktı diye tam düzgün bakamadım.
Bu sebeple de fazlaca üzüldüm vesselam.
Pardon alfa açıları olacak 60 olanlar yanlış yazmışım beta diyeIstanbul da benim doğum yaptığım hastanede 1.ayda çekiliyor kalça usg bizim 1.ay çekimimizde beta açıları tam 60 cıktı doktorumuz tam sınırda emin olamayız 2.ayda bir daha çekelim dedi değerler 65 olmuştu. Erken aylarda fark edilenler çok büyük ihtimal basit tedavilerle düzeliyor sizinde öyle olacaktır mutlaka iyi bir ortopedi uzmanı bulursunuz istanbulda olsaydınız bu konuda uzman birini söylerdim size çok geçmiş olsun
Bende ilk bebeğimde bakardm. Ama ikinciye bakmak hiç aklıma gelmedi. Herşeyin bir çaresi vardır inşallah. Ortopedi ye ne zaman goturceksin.Üzüntümün bir de şöyle sebebi var:
Ben büyük oğlumda doğumdan sıralamaya başlayana kadar iki üç güne bir, en geç haftada bir bacak kontrolü yaptım. İki bacak uzunluğu eşit mi? Bacak bogumlari simetrik mi...
Çok şükür hep olumluydu sonuç. Ama bu yavruda hiç gelmedi aklıma. Yani bildiğim, bir defa baksam fark edeceğim bir şey ve ben fark edemedim. İhmal ettim. Bogumlar simetrik değil. Bacaklardan biri de ötekinden bir iki mm kısa duruyor ama şimdi sıkıntı çıktı diye tam düzgün bakamadım.
Bu sebeple de fazlaca üzüldüm vesselam.
Bizim gece uykularımız da bu şekilde oluyor hatta bazen gündüz uykusuna da bu şekilde uyutuyirum tek sorun meme düşkünlüğü meme emmeden uyuyamıyor benim ki ve yakında ise başlayacağım geceler yine sıkıntı değil ama gündüzler çok düşündürüyorKizlar gece uykusu icin uyuturken size buldugum taktigi anlatayim. Belki baska bi anneye de yardimi dokunur.
Ben yatagima uzaniyorum. Bebegimi de aliyorum yanima. Ikimiz de birbirimize dönük olarak emziriyorum. Emzirdigim yani altta kalan memeye ait kolumu da yukari uzatiyorum. Hem ben konforlu olarak emziriyorum, uzanip dinlenmis oluyorum. Hem bebegim uyuyakaldiginde onu kucagimdan indirirken uyandirma riski olmuyor. Uyuyakaldiginda da yavasca uzaklasiyorum. 20 dk kurali geregi uykuya dalmasini 20 dk bekliyorum. Sonra hoop beşiğine
Çok geçmiş olsun rint ❤❤Kızlar güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.
Bu kalça USG 6-12 haftalar arası cekiliyormus. 12. haftaya kadar 60 çıkması gerekiyormuş. Bazen erken haftalarda farklı çıksa da 12'ye kadar kendiliginden normal değere ulasiyormus. Tıp fakültesinde doğum yaptım. Doktorumuz orada ve kalça usg tarihini de radyoloji bölümü tam 12. hafta bitimine vermisti. İlk oğlum 8. hafta bitiminde çekilmiş. Öyle yazilmis izlem kağıdına ama şu an tüm hastaları 12. hafta bitimine çağırıyor hastane.
Ben alfa 50 duymustum çok üzgündüm ama sanırım alfa 58. Yani iki derece darlık. Bu da çift bezle bile duzelebilecek bir şey olmalı. Olmazsa da atel ya da yastık kullaniliyormus. Allah dermansız dert vermesin. Hepinize çok teşekkür ederim
Sonuç normal çıktıysa sorun yoktur zaten. Ama kendinde altını değiştirirken iki bacağını bitiştirip boğum yerleri aynı yerde mi bacak boyları eşit mi bakabilirsinBen birsey anlamadimrint Duzenli kalca usg yaptirmali miyiz yani, Alfa beta nedir bilmiyorum. Doktor sonuclar normal dedi gönderdi bizi. Incelemek de aklima gelmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?