2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Alfa ve beta açılarınin değerleri nasıl canım

Valla gozumuzu acamadk bi turlu disardaki virus hastalik ve soguktan. Allah yardicimiz olsun ya. Bende 4 ayda bikere annemlere gittm duzeni bozuldu cocugun geri geldm kosa kosa. Talastaym canm evet merkezde
Amin canım insallah. En iyisi havalar ısınana kadar şu hastalıktar virüsler bitene kadar evden çıkmamak. Bende ildemdeyim talasta amcamla kuzenim var hangi hastanede dogum yapmıştın

Çok geçmiş olsun. İçini ferah tut erken teşhis edilmiş şükür. Çok çabuk duzelebildifini okumuştum. Bundan sonra gerekli tedaviyi uygularsın düzelir. Biz anneler olarak güçlü olduğumuz sürece güçlü evlatlarımız. İnşallah burdan duzeldigi haberini de alırız

Kizlar gece uykusu icin uyuturken size buldugum taktigi anlatayim. Belki baska bi anneye de yardimi dokunur.
Ben yatagima uzaniyorum. Bebegimi de aliyorum yanima. Ikimiz de birbirimize dönük olarak emziriyorum. Emzirdigim yani altta kalan memeye ait kolumu da yukari uzatiyorum. Hem ben konforlu olarak emziriyorum, uzanip dinlenmis oluyorum. Hem bebegim uyuyakaldiginde onu kucagimdan indirirken uyandirma riski olmuyor. Uyuyakaldiginda da yavasca uzaklasiyorum. 20 dk kurali geregi uykuya dalmasini 20 dk bekliyorum. Sonra hoop beşiğine

Ah canım, bebeğin uyanmadan mı uyanıyordun? Ben zaten çok uykusuz dolaşıyorum. Bebeğimden önce uyanamıyorum ki. Beni o uyandırıyor. Az daha uyusun da biraz daha dinleneyim diye, emziği veriyorum bazenleri.

Bizim sol acimiz 56 idi tip 2.
3 hafta frejka yastigi kullandik gunduzleri 59 oldu.Simdi ara ara kullaniyorum yine 60 i gecmesi lazim cunku.Istanbulda Prof Abdullah Eren var cocuk ortopedi isin uzmani florance nightingale de
Solda tip ll b kalça
sağ alfa acısı sınırda demiş sonuç kısmında.
Sanırım alfa 60-58. Beta 45-50 yazıyor kağıtta. Ama o kadar karışık ki..
Z zeraseba

Ayy ne güzel, sabah kahvaltısında ne yiyorsun mesela? Yemekleri kendin mi yapıyorsun?

Çok teşekkür ederim. İnşallah. Ben alfa 50 duymuştum ama sanırım 58. O zaman ciddi değildir. Hemen çift beze geçtim. Doktora gidene kadar zaman kaybetmeyeyim diye. İnşallah sıkıntısız devam ederiz.

Kızlar güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.
Bu kalça USG 6-12 haftalar arası cekiliyormus. 12. haftaya kadar 60 çıkması gerekiyormuş. Bazen erken haftalarda farklı çıksa da 12'ye kadar kendiliginden normal değere ulasiyormus. Tıp fakültesinde doğum yaptım. Doktorumuz orada ve kalça usg tarihini de radyoloji bölümü tam 12. hafta bitimine vermisti. İlk oğlum 8. hafta bitiminde çekilmiş. Öyle yazilmis izlem kağıdına ama şu an tüm hastaları 12. hafta bitimine çağırıyor hastane.
Ben alfa 50 duymustum çok üzgündüm ama sanırım alfa 58. Yani iki derece darlık. Bu da çift bezle bile duzelebilecek bir şey olmalı. Olmazsa da atel ya da yastık kullaniliyormus. Allah dermansız dert vermesin. Hepinize çok teşekkür ederim
Cok gecmis olsun rint hocam ins bi sknt yoktur varsa da erken teshis cok önemli cabucak toparlar insallah. Cift beze iyi yapmissiniz yegenimde vardi o sekilde gecti
Raporda ne yazio rint. Geçmiş olsun .
geçmiş olsun canım ne kadarlık senin bebeğin, ilk Mi çektirdin?
Geçmiş olsun rint. Sen 2.ay da yaptırmış mıydın kalça usg
Geçmiş olsun inşallah bir an evvel düzelir
Cok gecmis olsun. Baslarda cift bez baglatiyolar sanirim. Peki usg ilk 2 ayda cekilmiyo muydu. Tekrar mi cektirdiniz? Kacinci ayda cekildi usg?

Üzüntümün bir de şöyle sebebi var:
Ben büyük oğlumda doğumdan sıralamaya başlayana kadar iki üç güne bir, en geç haftada bir bacak kontrolü yaptım. İki bacak uzunluğu eşit mi? Bacak bogumlari simetrik mi...
Çok şükür hep olumluydu sonuç. Ama bu yavruda hiç gelmedi aklıma. Yani bildiğim, bir defa baksam fark edeceğim bir şey ve ben fark edemedim. İhmal ettim. Bogumlar simetrik değil. Bacaklardan biri de ötekinden bir iki mm kısa duruyor ama şimdi sıkıntı çıktı diye tam düzgün bakamadım.
Bu sebeple de fazlaca üzüldüm vesselam.

Istanbul da benim doğum yaptığım hastanede 1.ayda çekiliyor kalça usg bizim 1.ay çekimimizde beta açıları tam 60 cıktı doktorumuz tam sınırda emin olamayız 2.ayda bir daha çekelim dedi değerler 65 olmuştu. Erken aylarda fark edilenler çok büyük ihtimal basit tedavilerle düzeliyor sizinde öyle olacaktır mutlaka iyi bir ortopedi uzmanı bulursunuz istanbulda olsaydınız bu konuda uzman birini söylerdim size çok geçmiş olsun

Pardon alfa açıları olacak 60 olanlar yanlış yazmışım beta diye

Bende ilk bebeğimde bakardm. Ama ikinciye bakmak hiç aklıma gelmedi. Herşeyin bir çaresi vardır inşallah. Ortopedi ye ne zaman goturceksin.

Bizim gece uykularımız da bu şekilde oluyor hatta bazen gündüz uykusuna da bu şekilde uyutuyirum tek sorun meme düşkünlüğü meme emmeden uyuyamıyor benim ki ve yakında ise başlayacağım geceler yine sıkıntı değil ama gündüzler çok düşündürüyor
Çok geçmiş olsun rint ❤❤

Ben birsey anlamadim rint Duzenli kalca usg yaptirmali miyiz yani, Alfa beta nedir bilmiyorum. Doktor sonuclar normal dedi gönderdi bizi. Incelemek de aklima gelmedi
Sonuç normal çıktıysa sorun yoktur zaten. Ama kendinde altını değiştirirken iki bacağını bitiştirip boğum yerleri aynı yerde mi bacak boyları eşit mi bakabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…