Eşime sordum şimdi, yurtiçi kargo adres falan sormamış, Elazığ'a yardım deyince direkt almışlar.Direkt valiliğin adresini mi yazdınız? Her hangi bir birim falan var mı acaba bende gonderecegim bir şeyler bugün.
Eşime sordum şimdi, yurtiçi kargo adres falan sormamış, Elazığ'a yardım deyince direkt almışlar.
Başınız sağolsun...Daha simdi eve girdim. Saatlerdir oglum yoktu yanimda. Dayimiz vefat etti. Anneanne ve dedemiz hayatta 90 yasindalar bu yaslarinda evlat acisi gorduler. Cok izgunum
rint hocam bu bebeyatmazlar hakkinda ne düşünüyorsun? Kac aydan itibaren kullanilir? Oglum da diger arkadaslar gbi duz durmak istemiyor kucakta kafasi dizine deginceye kadar egiliyor
Ben 5 aydan önce kullanmam yine derint hocam bu bebeyatmazlar hakkinda ne düşünüyorsun? Kac aydan itibaren kullanilir? Oglum da diger arkadaslar gbi duz durmak istemiyor kucakta kafasi dizine deginceye kadar egiliyor
Yo hayır kesinlikle evham değil. Kaza anında her şeyin kilosu 100 ile carpiliyir ivmelenisinde. Kucağındaki 5 kilo bebek 500 kg oluyor, tutmak imkansız.Onda da uzun sure durmuyor. Benim korkum uzun yolda ani fren olursa diye. Sehirler arasi 120yle gidiliyor sonucta. Cok mu evham yapiyorum acaba ya.
Bizim eczanede var geçen gözüme kestirdimUrkutmek istemem ama uzun surede anca gecio.. Eymenden bans bulasti hastanede ilac icmesem gecmezdi 10 gunde eminim.. Inatci bi gripti.. Normalde hemen atlarm ben.. Maskeyi sakin cikarma o cok etkili.m bu arada eczanelerde maske kalmamis diyorlar
Bizde yattgimiz odada petek yakmiyoruz. Gündüz istiyorum odayı akşam kapatıyoruz. Ben toza alerjisi olduğunu düşünüyorum. Garlobun üstünde ıvır zıvır lar var. O yapio bence. Orayı boşaltmam laizm. Hayatımda hiç yapmadığım kadar avize siliyorumBen yattıgı iz odanın pwtegını yatarken komple kapatıyorum. Cocuk dru da bebegın ya da cocugun yattıgı oda asırı sıcak olmayacak. Bızım oda serin oluyor hatta sabaha karsı.. Böyle yapınca sorun bıttı. Fazla kalın da gıtdırnıyorum. Burun tıkanıklığı bıttı
Çok sağol canım hatırladığın için, biz de yaptırdık ya üç gün bitti hatta bi sıkıntı da görmedik şimdilik inşallah olmaz bundan sonradaBiks alerji uzmanina ve çocuk doktorum rotayı yaptırın dedi, ama Bilgehan in öyle çok bı tepkisi yok. Sana da bı sıkıntı olmaz sanırım, biz yaptircaz.
Night owl başınız sağolsun canım, Allah rahmet eylesin.
Canım benim kızım da ağır grip geçirdi, oksururken Dr kontrolü oldu, ciğerlerine baktı atlatmis bulaşmaz dedi.7.gunuydu
Ben tozdan illallah ettim ya evde yürüyünce bile toz sabah süpürüyorum akşama toz yumağı görüyorum sinir krizi geçircem yakındırBizde yattgimiz odada petek yakmiyoruz. Gündüz istiyorum odayı akşam kapatıyoruz. Ben toza alerjisi olduğunu düşünüyorum. Garlobun üstünde ıvır zıvır lar var. O yapio bence. Orayı boşaltmam laizm. Hayatımda hiç yapmadığım kadar avize siliyorumtoz ucmasin diye. Bı gardırop üstü kaldı . Orayı bosaltirsam iyi olcak. Hatta yatak odasında perde hali yok.toz tutmasın diye. Sadece düz stor var. Mülteci evi gibi
Ben 5 aydan önce kullanmam yine de
[
Bende öyle düşünüyorum da yinede bir bilene soraym dedm. 4 aydan itibaren kullanım yaziyor sayfasinda da yinede emin olamadm cunku
Gene iyi gardrop varmış, bizde sadece yatak baza ve beşik var. Halı felan da yokBizde yattgimiz odada petek yakmiyoruz. Gündüz istiyorum odayı akşam kapatıyoruz. Ben toza alerjisi olduğunu düşünüyorum. Garlobun üstünde ıvır zıvır lar var. O yapio bence. Orayı boşaltmam laizm. Hayatımda hiç yapmadığım kadar avize siliyorumtoz ucmasin diye. Bı gardırop üstü kaldı . Orayı bosaltirsam iyi olcak. Hatta yatak odasında perde hali yok.toz tutmasın diye. Sadece düz stor var. Mülteci evi gibi
Rica ederim canım hep aklımdaydin, ama yazamadım ki. Bilgehan la savaşıyoruz emerken. Meme reddi var hala. Bizde bugün yaptırdık. Onların içinde süt proteini varmış. Ondan aynı tepkileri verirmiş.Çok sağol canım hatırladığın için, biz de yaptırdık ya üç gün bitti hatta bi sıkıntı da görmedik şimdilik inşallah olmaz bundan sonrada
Hem mama hem anne sutu ilerliyorum dogdugundan beri. Avent naturel yenidogan kullaniyorm biberon. Baslarda 30 cc 60 cc filan icerken kasikla verebiliyordum ama buyudukce malum cc artti kasikla cok uzun sürüyor bitene kadar mama buz gbi oluyor mecburen biberonla verdim yaklasik 1 aydan beri. Suanda bizde meme reddi yasiyoruz 15-19 hafta arasi ataga bagliyorm 4 ay 2 gunluk olduk. Gunduzleri emzirmekte zorlaniyorm doktorumuz bunun etrafa olan ilginin artmasina algilarin acilmasina bagliyor kaygi stres duzeyi de artıyormus. İki hafta once basladi meme reddi ayni zamanda biberonda reddetti. Zamanla duzelir diye umuyorm uykuda emziriyorum uyku ile uyaniklik arasinda emziriyorum once biberonu veriyorm sakinlesince ckarp meme veriyorm bi sekilde emzirmeye calisiyorm yok yorucu ve stresliHem mama verip hem emziren arkadaşlar mama verirken hangi biberonu kullaniyosunuz? Biliyorum bu meme reddi hangi biberon olursa olsun bebeğe bağlı ama yinede memnun olduğunuz biberon markası var mi? Ben avent önerildiği icin aldım ama sonuç pek parlak değil malum
Bebegini al disariya gezmeye git. Hava nasil orada bilmiyorum ama temiz hava al bir pasta ye kahve ic. Bir arkadasinla bulus.
Canim biraz molaya ihtiyacin var. Yardim almaktan cekinme etrafinda sana yardim edebilecek yakinlarin varsa.
1 2 gundur tek disari cikiyorum 1-2 saat oyle iyi geliyor. Bugun ilk defa arkadasimla bulustum 2 3 saat disardaydim. Bu gibi nefes almalar senin enerjini yukseltip bebegine daha sabirli anne olmana olanak saglar. Happy mom happy baby. Mutlu anne mutlu bebek.
Bazı bebekler zordur canim yapısı budur bak ilk cocugumda hep derim cok kolaydi yedir altını al birak. ne gazı olurdu ne sallayarak uyutma derdi.kendi kendine uyurdu.ama bu iki numara öyle değil ille yaninda dur kucakta taşı ,1 saat uğraş 15 dk uyur kalkar .saglikli çok şükür ama zor bir bebek inşallah sonrasi kolay olur diyorum.işim gücüm hiç bitmiyor acayip gergin ve sinirlilik hallerim var ama derin nefes alip sağlıklı büyüyor geçecek diyorum.cok daralinca annemi çağırıyorum gelip bakiyor 1-2 saat market alisverisimi yapıp bu kahve icip geliyorum.cok daralinca sağlıklı geçecek çabucak büyüyecek diye telkin et kendini.
Yarım saattir uyutmaya çalışıyorum birde eşim gelip niye aglatiyorsun deniyormu cin beynime fırlıyor.cimcik attim ona ağlıyor diyorum ne biliyim benle konuşuyor sanki uykusu var dalamiyor işte.evlat büyütmek sabır işi zor zanaat .
Kendine nefes alacak alan bırakmamış olabilir misin? Çok dışarı bir iki saat.
Herkes bebek kokusu muhteşem, anne olduğum için çok şanslıyım modunda geziyor. Evet güzel ama anneliğin bu ya karı da var. Hemen herkes bunları yaşıyor. Hissettiklerini. Lütfen yalnız hissetme.
Bu bahsettiklerin benim büyük oğlum. Geçecek inan bana önünde sonunda geçecek. Yalnız şöyle bir durum var. Benim oğlum alerjikmis. Reflü oluyormus. Çocuk rahatsız olduğu için gece ağlayarak uyanıyor, sakinleşmiyormus. Eğer çok uzun süre devam ederse bu ihtimali gözden gecir.
Ama büyüme sürecinde ne yazık ki bebekler dönem dönem böyle oluyor. Kiminin bir iki hafta şurup geçiyor kiminin daha uzun. Ama geçiyor... Biraz sabır biraz destek.
Ben kimseye bırakıp çıkmadım oğlumu. En büyük hatamdır.
Evet zor cnm ama onların bizden başka kimsesi yokki ne kadar savunmasizlar eşin eve geldiği
zaman çik dışarı biraz markete git hava al sana iyi gelir birde bebeğe gaz damlası kullan bol bol sırtını sivazla belki yediğin bir şeyler dokunuyordur benim oğlum 10gun boyunca gece aynı saatte hiç susmadan ağlardı saatlerce meğerse çocuk süt alerjisimis o rahatsız etermis keyfi olsa aglarmi vardır bir sıkıntısi allah kolaylık versin bizlere
Yanlis anlamada mesajini okuyunca bana bi rahatlama geldi umayAllahim bir ben mi mutsuzum modundaydim. Anlattiklarinin hepsini neredeyse 3 haftadir yaşıyoruz psikolojim bozuldu tepemde huni sac bas yolar modda dolasiyorum. Esimde yok enazindan haftada birde olsa bi hava almaya çıkıyorduk arabayla bu cilgin bebeyle bir basima ckmak korkunc geliyor suan zaten.
Annem bende kaliyo oda nezaman skldk disari mi cksak dedigimde heeeee kucucuk cocukla gitte hasta et diyip hooop beni al asagi ediyor. Asla ama asla uslu ve mutlu bi bebek degil. Atak haftasi 15-19 biz 17 den 18 e gun sayiyoruz valla esimin asker yolunu bekler gbi atak bitimi bekliyorum. Bir yandan da esime gun sayiyorm cildirmak uzereyim. Uykusu var surekli elleriyle gozunu burnunu ovuşturup kendine zarar veriyor eli yuzu cizik hatta benimde boynum yuzum cizik saclarmi hep yoldu avuclari hep ben saclarimla doluyor. Ve isin kotusu gun gectikce duzelcegine hergun yeni bisey daha ekleniyobazen cildirip seni kaldirip atarim bak yeter artk diye kızıyorm sonrada o uyuyunca oturup basinda agliyorm ozur dilerim diye
Ben de hamileyken diyordum asla sallayarak uyutmam. Bilimum uyutma cesitleri var. Bakiyorum arastiriyorum diye ahkam kesiyodum eşe dosta. Sonuc? 1 haftaliktan beri ayakta salliyorumCok sagolun mesajlriniz icin. Burada destek gorunce o kadar rahatliyorum ki..
Oglum simdi birz daha iyi. Sadece uykuya dalma konusunda sorun yasiyor. Uykusu gelince bazen direniyor uyumamak icin cok huysuzlaniyor. Bn de uyutmak icin bildigim her seyi deniyorum. Bazen kucakta salliyorum bazen besikte bazen pikenin icinde esimle berabr sallıyoruz
En istemedigim sey sallayarak uyutmakti. Maalesef yapiyorum artik
Agzina emzik takip bsigine koyunca kendiliginden uyurdu ne guzel. Bazen sadece bana bakarak uyuyakalirdi. Bazen elimi tutup incelerken uyuyakalirdi
Neyse bu halimize de şükür
En azindan saglik sorunumuz yok
Kızlar 2.ayda verem aşısı yapıldı deri üzerinden hani kolda iz kalacak olan aşı. Sizin bebeklerde Aşı izi belli oldu mu. Benimkinde yok 2 ay gecti neredeyse olması lazım degıl mı. Sanki diğer cocuklarım da bu zamanda aşı izi belli oluyordu
Bu 3 ay kontrolünde doktor artık kucağınızda oturabilir dedi. Arkasına uyuduğum yastığı yarı dik koyup oturtuyorum, muhabbet ediyoruz.Oturabilmesi benim için o kadar farketti ki sanki koca adam oldu benim minnoşBüyüyorlar artık farkında mısınız
4aylik olana kadar o şekilde oturtmamani oneririrm. Omurga destekli oturaklar dahi 4. aydan başlar. Kucakta oturusu da tam ağırlığı popoya vermeden
Oturtma cnm iyi değil bakma sen doktorlara ben 5aylik olunca başlarım iki çocuğa da öyle yaptim
Kastettiği tam oturma değil, pusette durduğu pozisyon gibi düşün. Şu an 8 kiloya yaklaştı, yatmayı sevmiyor, hep düz tutmak bizi de yoruyor.
Bende kaşıkla denedim reddedeceğini farkettiğimde hatta kasik biberon alayım diye niyetlendim ama denedim ağladı içmedi kaşık ile yine biberona devam ettim. Biberon alternatiflerini sorayim dedim. Eds belki çözüm ama o da çok zor. Vallahi bende stres oluyorum beslenme saatleri soğuttu emzirmekten. Emen emiyo insallah geçicidir atak donemi bitince emerlerHem mama hem anne sutu ilerliyorum dogdugundan beri. Avent naturel yenidogan kullaniyorm biberon. Baslarda 30 cc 60 cc filan icerken kasikla verebiliyordum ama buyudukce malum cc artti kasikla cok uzun sürüyor bitene kadar mama buz gbi oluyor mecburen biberonla verdim yaklasik 1 aydan beri. Suanda bizde meme reddi yasiyoruz 15-19 hafta arasi ataga bagliyorm 4 ay 2 gunluk olduk. Gunduzleri emzirmekte zorlaniyorm doktorumuz bunun etrafa olan ilginin artmasina algilarin acilmasina bagliyor kaygi stres duzeyi de artıyormus. İki hafta once basladi meme reddi ayni zamanda biberonda reddetti. Zamanla duzelir diye umuyorm uykuda emziriyorum uyku ile uyaniklik arasinda emziriyorum once biberonu veriyorm sakinlesince ckarp meme veriyorm bi sekilde emzirmeye calisiyorm yok yorucu ve streslizamanalr
Ya kızlar özellikle sallayan anneler, biryere oturmaya gittiğinizde veya biri geldiğinde bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz? Bu konu kafama çok takılır oldu. Öğlenleri Evde kimse yoksa ses yoksa emzirince uyuduğu zaman yatırıyorum biraz uyuyo yarım saati geçmese de. Emzirirken uyumazsa mecbur hamakta sallayıp uyutuyorum. Ama biryere gittiğimde emzirerek uyutamıyorum malum ses. Odaya kapansam zaten emerken uyusa bayağı uzun sürecek dalması ve yatırdığım an uyanacak sesten dolayı. Bende misafirlikte herkesin içinde ayağımda sallıyorum. Gürültü de sürekli devam ettiği için sürekli sallama modundayım ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. Kızım sosyalleşsin istiyorum insanları tanısın görsün, bende kopmamak istiyorum kabuğuma çekilmemek istiyorum çünkü hemen depresyon moduna kapılıyorum. Ama bu uyku sorunu yüzünden ne biryere gidesim geliyor ne kimseyi çağırasımBen de hamileyken diyordum asla sallayarak uyutmam. Bilimum uyutma cesitleri var. Bakiyorum arastiriyorum diye ahkam kesiyodum eşe dosta. Sonuc? 1 haftaliktan beri ayakta salliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?