Mama sandalyesinde önemli olan dengeli olması. Bebek onun içinde öne arkaya kendini atacak.
Arkasında duvar varsa kafayı duvara vuruyor. Ha eğer ortadaysa mama sandalyesi devrilebiliyor.
autumnn çok güzel bir sandalye. Oğlum 38 aylık hala kullanıyoruz. Hiçbir kaza yasamadik çok dengeli güzel bir alet. Evde Ikea da var. Onu kullandigimda da çocuk kendini geriye atsa da devrilmeywcek ya da kafasını carpmayacagi yerlere koydum.
Ya kuzum iki hafta oldu olmadi goturdum doktora kan idrar kultur herseyine bakıldı birsey ckmadi temiz, kakasida normal. Yuzundeki vucudundaki alerjiler disinda sagliksal yolunda gitmeyen birsey de yok. Doktor algilari cok ack bi bebek stres,kaygi meraktan oluyo pes etme dedi. Emzirme ortusuyle sessiz sakin los ortamda emzir dedi de tabi oyle teorikte ki gbi olmuyo. Ya biberonda reddediyo evlatcigim genelde uykusu oldugu icin böyle yapiyo yavas yavss düzeliyor gbi de tam da degil valla sabırla bekliyorum düzelmesini
Mama internette ebebekte ayni 150 lira 900 grami ben hep ordan aliyorm zaten esimde yok gidemiyorum tek basima
Esimde bana her disari ciktigimizda ebebege gitmicez mi orası da bizim evimiz sayilir bi gezelim sen bulursun alcak bisey kesin bi ihtiyacimz vardir diye takiliyodu bana ama napalm yani surekli ihtiyaci degisiyo cocugun bisey ckyo simdi de oyuncak alıyorm yavas yavs :)
Kiyafet bende 9–12 aylik giydiriyorum zıbınlari ozellikle yetisemiyorum yikaninca cekiyo mu cinar mi uzuyor anlamis degilim iki kere giyiyo giymiyo hop bakıyorum ki yine kisa
gerci boyu uzun biraz 65 cm di en son kiloda 6,5
Canim ya bizimkide aynı.inat ediyor çevirmiyor bide gündüz hiç uyumuyor sadece gece 2 3 saatte uyaniyor bende uyumak istiyorum artık.basinda bekleyecek gücüm.kalmiyor :/
Geçenlerde yine yazmıştım yabancılamayla ilgili. Bugün yine 2 hafta sonra kynnmlara gittik. Kızım yine coştu kpeder kvalide ve eşimin babannesinden çook korkuyor kızlar . İlk gittiğimde yabancılama diye düşündüm ama ordan sonra evime kaç kere misafir geldi kaç kere ben oturmalara gittim. Kimsede olmuyor bu durum. Çok korkuyor anlam veremiyorum ve inanılmaz bi şekilde çığlık çığlığa ağlaması oluyo gözler burunlar kıpkırmızı oluyo ağlamaktan her yeri şişiyor ve normal bebekler gibi ağlasa ağlasa sussa... o da olmuyor ağladıkça ağlamanın şiddeti artıyo ve kesinlikle sakinlrştiremiyorum ne meme alıyo ne geziyor ne sallanıyo ne tensel temas ne konuşma hiç bşy fayda etmiyor. Eve geliyoruz apar topar, sanki o kynnma gittiğimde ağlayan çocuk benim çocuğum değil tanıyamıyorum. Bu ne Allahaşkına kızlar çocuğu böyle olan var mı????
Normalde çok keyifli güleryüzlü sürekli agulayıp konuşmaya çalışan bi bebek ne oluyosa orda bşy oluyo bu çocuğa
3 ayda donmeye baslar diyorlardi diye merak ettim. Bizimki 1 aylik oldugu dan beri yarim donuyor. Yan ya da yuzustu. Fakat tam donemiyor. Ben cok beklentiliydim donme konusundaDonmeyince sasirdim. Hala ayni sirt ustunden yana, yansa da yuzustu donuyor. Ama geti kalkamiyor ve sirt ustuyken yuzustu de donemiyor.
Ya benim kv tuhaf kadin vesselam üzülüyor ona gidince agliyor diye tamam bende uzuldum kv ye ama yani ağlıyor iste niye zorluyosun versene cocugu zamanla alisir hep boyle olacak degil ya bebek iste bu. Bir aydir esim gorevde annemler yanimda kaliyo kv iki kere geldi torununu gormeye annemde duruyo ona gidince hatta gorunce agliyo diye icerliyo. Cinar huysuz bi bebek yokss bizi istemediginden degil ki diyo bideEvet zor bi bebegim var ama normalde cooook guler yuzlu hic bana cekmemis diyorm hatta :) agzini kocaman aciyo koca koca gozleri kayboluyo gulerken anneme babama erkek kardesime bayiliyo ama kv kp gormesin yeterki çığlığı basiyo. Ohh hosuma da gitmiyo degil aslnda onlari istememesi. 8 ay hamileyken yalnizdim esim yoktu 1 kere dahi evime gelmediler simdi de cocugum onlari istemiyo ohhh
Bir sey dicem benim bebegim uyurken ya da uyumak uzereyken bazen israrla basini saga sola salliyor. Nedenini cozemedim. Gece acikinca uapiyor emziriyorum yapmiyor. Ya da bazen gazi varken yapiyor. Bazen hic bir senep bulamiyorum yaptiginda da. Boyle yapam var mi baska?
İlk görüştüğümüzde saldırdılar evetÇocuğa birden saldırıyorlar mı sevmek için, aniden üzerine geldikleri için korkuyor olabilir.. evleri seninkine göre çok mu değişik, yani seninki çok açık renk o ev çok koyu ise ya sa koyu renk gözlük filan takıyorşarsa korkuyor olabilir.. benim aklıma gelenler bunlar canım
Bu arada kvalide kpeder de iki kere bana geldiler yine aynısı oldu. Az büyük olsa öğretiyorum zannederler. Ben bir ay annemde kendi memleketimde kalmıştım. Sürekli laf sokuluyor çocuk bizi unuttu diye ama öyle olsa ilk gördüğü herkese ağlar diyorum bi tek size ağlıyor... bir de ilk torunlarBire bir aynisini yasiyoruz ama tek fark onlar bana geliyo iki seferdir oluyo ilkinde 15 gun görmemişti ikincide bir hafta ben de sanki cocugu örgütlemisim gbi onlar gelince Aglama krizine giriyor ve bembeyaz tenli cocuk onlar gelince bildiğin mor patlican gbi oluyo ağlamaktan. Onlarda üzülüyor cok durmadan geri gidiyor bizden rahatsz oldu diye. Hos kayinvalidem agliyo diye insan icine cikarmamazlik yapma diyor cocuk aglasa da sakinlesecek umuduyla bana geri vermiyor ama daha da agliyor yavrum kayınpederim kzyo ver cocugu bogazi yırtılacak diye. Dunde gorumcemler geldi onlara okadar yapmadi ama yine yabancıladi. İnsallah babasina yapmaz esim cok üzülür
Ben biri gelsin diye yol gözlüyorum, yalnız kaldıkça bir sürü şey düşünmeye başlıyorum kaygı bozukluğu başladı resmen, eskiden yalnız kalmayı çok severdim herşey değişti hayatımdaBeni de ya.. Evde durmak istemiyorum.. Aslnda eymeni anneme birakip haftasonlari esimle cikabilirim ama eymene kimse benim baktgm gibi bakamiyo.. Bide cikarsam da artik oglumu da goturmek istiyorum 3 kişilik aile oldugumuz için.. Hastalik kapmasin diye de çıkamıyorum.. Kimseyi eve cagirmak da istemiyorm hasta olcak diye.. Zaten arkadaslarimin çoğu ya bekar ya çocuk sahibi değil.. Dertler bile uyuşmuyor bi süre sonra.. Ne zamana kadar eymenin kakasini cişini anlatabilcem ki.. Karsimdaki insanin hislerini de dusunerek hareket etmeye çalışıyorum..
Bu sebeplerden hep dort duvar arasndaym
Ben kendimi saniyordum. Gecen haftalarda yazmistim. Ben depresyona yaklastim bayagiBen biri gelsin diye yol gözlüyorum, yalnız kaldıkça bir sürü şey düşünmeye başlıyorum kaygı bozukluğu başladı resmen, eskiden yalnız kalmayı çok severdim herşey değişti hayatımda
Evet senin yazdıklarını hatırlıyorum, ben de sanırım eşiğindeyim psikolağa gitmem gerektiği kararını verdik eşimle bakalım bir haftaya kadar falan geçmezse. Özellikle beni tetikleyen bu son deprem olayları falan oldu ne yüzüm gülüyo ne bi istek bi heves çok değişik hissediyorum. Hayatımda hiç bu kadar evde kalmamışım yalnız kalmamışım meğer boşlukta gibiyim, kızımı çok seviyorum o ayrı ama değişik şeyler yaşıyorum. İki haftada iki üç kilo verdim sürekli mi bulantı bi iştahsızlıkBen kendimi saniyordum. Gecen haftalarda yazmistim. Ben depresyona yaklastim bayagi
Basinda isem evet. Onun disinda tehlikeliBebegini yuzustu yatiran var mi ? Yuzustu resmen uyuyor.sanirim krnina baski olunca gazini hissetmiyor ve rahatliyor.Gerci oyleyken bile kivraniyor da.
Benimki ilk aylar yüzüstü uyurdu. Hemde daha uzun uyurdu. Yeni beslendiği zaman yüzüstü yatırma rahatsız olmasın. Benimki artk yüzüstü yatmio uyumuyo o şekildeBebegini yuzustu yatiran var mi ? Yuzustu resmen uyuyor.sanirim krnina baski olunca gazini hissetmiyor ve rahatliyor.Gerci oyleyken bile kivraniyor da.
Uyumadim 6 dan beri gozlemledim hep.Biraz daha var sanirim.Basinda isem evet. Onun disinda tehlikeli
Yeni doğanda kontrollü uyutmak lazim ama artik kendilerini kurtarırlar uyuyorsa bırak uyusun bence.benimki ara ara 15-20 dk yüz üstü uyuyor.Bebegini yuzustu yatiran var mi ? Yuzustu resmen uyuyor.sanirim krnina baski olunca gazini hissetmiyor ve rahatliyor.Gerci oyleyken bile kivraniyor da.
Yeni doğanda kontrollü uyutmak lazim ama artik kendilerini kurtarırlar uyuyorsa bırak uyusun bence.benimki ara ara 15-20 dk yüz üstü uyuyor.
Mama suyunu da kaynatip yapiyoruz kettle da.Elektrik faturasi arşa degecek.4.ay aşısını oldu bugün, hemşire artık su verebilirsin dedi , siz hazır suyu kaynatıp da mı veriyorsunuz yoksa direk mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?