Canm hamak besik alsana tum vucudu ayni anda ve aynı yonde sallanıyor bi sakıncası olacagini sanmamBen aglatmadan yapmaya calisacagim. Ayakta sallamada icim rahat etmiyor. Annem alistirdi. 1 haftalikken aldi ayagina. Yavas salliyoruz ama cocugumun beyni zarar gormesin diye cok korkuyorum.
Canm hamak besik alsana tum vucudu ayni anda ve aynı yonde sallanıyor bi sakıncası olacagini sanmam
1) Uyku eğitimi 4. ay çok erken.
2) şimdi emziği alıştır iki ay sonra bıraktır. Bir yandan desteksiz uyku... Bunlar bebeği yorar psikolojisini etkiler.
3) Uyku eğitimi istediğin kadar ver en ufak bir hastalıkta dişte hemen bozulacak.
4)Uyku eğitiminde çocuk kendi kendine uyumayı değil mizirdansam da ağlasam da ihtiyacım olsa da annem benimle ilgilenmiyor, mantığını öğreniyor. Ya i öğrenilmiş çaresizlik denen durum bu.
Bu aylarda bebeğe yapabileceğiniz en güzel şey yatırıp elini tutup ya da sırtına pat pat ile uyuması. Bunu basarabilirseniz ne mutlu. Ama ciddi uyku eğitimi için kasmayın. Bebeğe zarar. Hayatının üç yılını uykusuz bir bebekle geçiren bir anne ve eğitimci olarak olarak söylüyorum bunu. İki yıl boyunca vidyolar kitaplar makaleler... Aklınıza gelebilecek her şeyi okudum.
EVEt çığlık çığlığa bağırıyoR tüm gün araya da konuşma sesleri karıştırıyorSizin bebekleriniz de çığlık atuyor mu
Allahim o nasil tiz sesle bagirmak ya durmadan
Diyordum millet inanmiyordu duyan kaciyor simdi
Sabahin köründe uyanmis donenceye bakip bakip bagiriyor
Hayır birinde uykusu çok olup uyuyamadığı için ağlıyor muhtemelen. Ama kucağınıza alıp sakinleştirip tekrar uyutmaya çalışmak daha iyi tabii li. Ağlatmadan yöntem bulun lütfen. Düşünsenize Dünyaya geliyorsunuz ve tek bildiğiniz koku annenizin tek güvendiğiniz kollar onun ve en çok gördüğünüz bildiğiniz yüz annenizin yüzü. Ama en çaresiz anınızda yanınıza gelmiyor. Ne büyük travma bir bebek için.Bu arada yaziyi tekrar okudum 4.maddeden cok etkilendimAma ben aglatmamaya calisacagim. Yani odaya birakip cikanlardan olmayacagim asla. Bu benim ilk cocugum. Bundan 1 ay sonrasini bile tahmin edemiyorum. Hepsini yasayarak ogreniyorum. Ama eger ki cocukta boyle bi etki birakiyorsa bu cok kotu birsey mesela ayakta sallarken de agliyor ama cok degil. Mizirdiyor. Sallamaya devam edince susup uyuyor. Yani onun aglamasini gormezden geliyorum. Sallamaya devam ediyorum. Yoksa sallamayinca da uykusu oldugu icin agliyor Bu da mi ayni etkiyi gösteriyor?
Önceden kaynatıp veriyordum ama artık ılık yapıp vereceğim4.ay aşısını oldu bugün, hemşire artık su verebilirsin dedi , siz hazır suyu kaynatıp da mı veriyorsunuz yoksa direk mi
Hem de nasıl bağırıyor anlatamamSizin bebekleriniz de çığlık atuyor mu
Allahim o nasil tiz sesle bagirmak ya durmadan
Diyordum millet inanmiyordu duyan kaciyor simdi
Sabahin köründe uyanmis donenceye bakip bakip bagiriyor
Kaç aylık canım bizim tortikolis 1 ay sonra cıktı ortaya ama biseybyaoamadikFakat şöyle Bi durum var. 10 gün öncesine kadar tam dik tutuyordu. Siz dr a götürdünüz mü ne dedi tam olarak
Aslında temel kural şu. İlk altı ay bebeklerin alışkanlığı değil ihtiyacı vardır. Bu yüzden bebek her mizirdandiginda kucağa alınmalıdır. Ama bu mümkün değil. Birincide yapsan ikincide yapamıyorsun. Mümkün olduğunca ihtiyaçlar giderilmeli. Biz uyutmaya çalışıyoruz da bebeğin o an uyumaya ihtiyacı olmayabilir.Bu arada yaziyi tekrar okudum 4.maddeden cok etkilendimAma ben aglatmamaya calisacagim. Yani odaya birakip cikanlardan olmayacagim asla. Bu benim ilk cocugum. Bundan 1 ay sonrasini bile tahmin edemiyorum. Hepsini yasayarak ogreniyorum. Ama eger ki cocukta boyle bi etki birakiyorsa bu cok kotu birsey mesela ayakta sallarken de agliyor ama cok degil. Mizirdiyor. Sallamaya devam edince susup uyuyor. Yani onun aglamasini gormezden geliyorum. Sallamaya devam ediyorum. Yoksa sallamayinca da uykusu oldugu icin agliyor Bu da mi ayni etkiyi gösteriyor?
Bizimki 2 saat uyanik kalabiliyor bu aralar. Ama 2 saati gecince mizirdamaya basliyor. Emiyor ve karni tok. Alti temiz. Mesela kucaga alip evi gezdirince her koşulda susuyor ama 2 saat uyanik kaldiginda bu da fayda etmiyor. Demek ki uyuyacak diyorum. Tekrar emzirip gozler kapanmaya yakin yataga birakiyorum açıyor tamamen ve agliyor. Ayagima aliyorum sallamaya. 5 - 10 dk agliyor (ama cok aglamiyor, mizirdama gibi) sonra hoop kapaniyo gozler.Aslında temel kural şu. İlk altı ay bebeklerin alışkanlığı değil ihtiyacı vardır. Bu yüzden bebek her mizirdandiginda kucağa alınmalıdır. Ama bu mümkün değil. Birincide yapsan ikincide yapamıyorsun. Mümkün olduğunca ihtiyaçlar giderilmeli. Biz uyutmaya çalışıyoruz da bebeğin o an uyumaya ihtiyacı olmayabilir.
Ben temelde ve eğin ayakta sallanmasına da karşıyım. Çocuk sersemledigi için uyuyor. Başı döndüğü rahatsız olduğu için.
Yukarıda bahsettiğim anlarda onunla temas kur. Mizirdandiginda elini karnına koy mesela ellerini tut öyle devam et.
Ben izne ayrıldım birinciyi 21 aya kadar kendim büyüttüm. Sallamadim. Çok zor zamanlar geçirdim ama ben yaptım ben yaşadım. Kucakta pispisladim gece beslenmesini kesecegim zaman kabus gibiydi. Tüm gece evin içinde kucağımda çocukla depar attım. Eğer başka biri bakıyor olsaydı olmazdı. Benim oğlum şu an da 3 yaşında ama günde 8 saat uyku yetiyor benim oğlan kesinlikle bir örnek değil
Sallanan ana kucagi alsan? Ayakta sallamaktan daha iyi olur diye dusunuyorum.Bizimki 2 saat uyanik kalabiliyor bu aralar. Ama 2 saati gecince mizirdamaya basliyor. Emiyor ve karni tok. Alti temiz. Mesela kucaga alip evi gezdirince her koşulda susuyor ama 2 saat uyanik kaldiginda bu da fayda etmiyor. Demek ki uyuyacak diyorum. Tekrar emzirip gozler kapanmaya yakin yataga birakiyorum açıyor tamamen ve agliyor. Ayagima aliyorum sallamaya. 5 - 10 dk agliyor (ama cok aglamiyor, mizirdama gibi) sonra hoop kapaniyo gozler.
Emin ol cok sey denedim ayakta sallamayi birakayim diye ama yok. Gunduz memede uyuyor ama 5 dk fln.
Gece rahatiz cok sukur. Memede uyuyor ve yatagina koydugumda uyanmiyor. Gunduzu cozemedim
Ayakta sallamak evet beyin sarhos oldugu icin kapaniyo gozler ama ben uykusu geldigine emin olmadan sirf sussun diye sallamiyorum. Gercekten de uyku saati gelince salliyorum. Cunku kendi kendine uyumayi bilmiyor, destek ariyor. Bu destegi emzige vercektim işte ama yeni emzik geldi bugun. Onu da almadi. Ne yapcam bilmiyorum
14 subatta ne yapacaksinizBen bir restorana rez yaptim ama otele gitmekti niyetim. Bebek oluncabutun gun ve gece birakamam diye dusundum ☺
Bugun takvime bakinca 10 gun kalmis gorunce sok oldum14 subat mi
Bugun takvime bakinca 10 gun kalmis gorunce sok oldumAnneme sordum bebege bir gun ve gece bakar misin diye seni arar dedi. Esime dedim izin alabilir misin belli olmaz dedi. Apar topar bir restaurant a rez yaptirdim birbirimizi unuttuk bir hatirlayalim istedim.
bence hepimizin de ihtiyaci var.Hamilelik dogum lohusalim bebek derken esler yedekte kaldi.
14 Şubat mı14 subatta ne yapacaksinizBen bir restorana rez yaptim ama otele gitmekti niyetim. Bebek oluncabutun gun ve gece birakamam diye dusundum ☺
14 şubat ne ki14 subatta ne yapacaksinizBen bir restorana rez yaptim ama otele gitmekti niyetim. Bebek oluncabutun gun ve gece birakamam diye dusundum
Umarım canım çoğu bebek arabayı seviyor ilgilerini çekiyor bi de sallandığı için sürekli uykuları geliyor14 Şubat mıhafta sonu eşimin doğum günü var . Git bi pasta alda kutlayalım modundayim. Çocuktan önce romantik olan bendim şimdi herşey değişti daha yeni yorgun argın çocuğu hastaneden getirdim yarın kan vermeye gidicez. 14 Şubat'ı falan kutlayacak gücüm yok .
Bu arada kızlar bugün ilk defa araba kullandım bebekle birlikte. Poşeti arka koltuğa bağladım ağzına emziği verdim sadece ben arabayı caloatirana kadar tuttu sonra emzik düştü ama kesinlikle ağlamadı .etrafa bakındı sevdi . Pusetine ilk koyusumda ağladı . Bebek arabasını da bagaja koydum. Kargo firmalarından paketlerimizi aldık hastane gittik . Emzirme işini hastanede yaptım . bugün hiç sorun yaşamadım.insallah hep böyle olur
Benim eşimin doğum günü bu ay içinde. Geçen sene hamileydim o gün dedimki ben pasta aseriyom bana muzlu pasta al. Eşim çikolatali sever14 Şubat mıhafta sonu eşimin doğum günü var . Git bi pasta alda kutlayalım modundayim. Çocuktan önce romantik olan bendim şimdi herşey değişti daha yeni yorgun argın çocuğu hastaneden getirdim yarın kan vermeye gidicez. 14 Şubat'ı falan kutlayacak gücüm yok .
Bu arada kızlar bugün ilk defa araba kullandım bebekle birlikte. Poşeti arka koltuğa bağladım ağzına emziği verdim sadece ben arabayı caloatirana kadar tuttu sonra emzik düştü ama kesinlikle ağlamadı .etrafa bakındı sevdi . Pusetine ilk koyusumda ağladı . Bebek arabasını da bagaja koydum. Kargo firmalarından paketlerimizi aldık hastane gittik . Emzirme işini hastanede yaptım . bugün hiç sorun yaşamadım.insallah hep böyle olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?