Ay eşleri bırak biz yedekte kaldıkBugun takvime bakinca 10 gun kalmis gorunce sok oldumAnneme sordum bebege bir gun ve gece bakar misin diye seni arar dedi. Esime dedim izin alabilir misin belli olmaz dedi. Apar topar bir restaurant a rez yaptirdim birbirimizi unuttuk bir hatirlayalim istedim.
bence hepimizin de ihtiyaci var.Hamilelik dogum lohusalim bebek derken esler yedekte kaldi.
Hiçbişiy olmaz merak etme canım.. bir sürü çocuk öyle büyümüş, büyüyor..Ben aglatmadan yapmaya calisacagim. Ayakta sallamada icim rahat etmiyor. Annem alistirdi. 1 haftalikken aldi ayagina. Yavas salliyoruz ama cocugumun beyni zarar gormesin diye cok korkuyorum.
Geçen yıl bu günlerde herkes yavaş yavaş gebe olduğunu öğreniyordunekadar heyecanlı günlerdi
Ben kup kup dograyp kucuk paketler halinde 8/9 paket koydum bahcemizindi Bebeğimin ilk gidalari tamamen guvenilir olsun istedimEk gida icin balkabagini dolaba atmak nekadar mantikli ?
Mama veren anneler günde kaç cc veriyorsunuz. Ben geceleri emzirip gündüzleri mama süt veriyorum ama kayınvalidem CC ayarı yapamıyor bugün gördüm ben yokken 140 yapmış bizimki dr hapur hupur yemiş versen daha yer. Çok canm sıkıldı ben bide bırakıp ise başlayacağım.. ağlayınca yedirmeyi marifet sanıyor. Belki oyun istiyor dedim belki başka derdi var. Biberonu dayarsan yer yani anlamıyor ki doyduğunu hofff
Kizlar bugun her ne kadar icime sinmese de 1 hafta gecikmeli olarak 4.ay asimizi olduk. Ben emmiyo az emiyo zayıflıcak diye düşünürken simdiye kadar en cok bu ay kilo almis masallah diyim de genede masallah dedigim uc gun yasamiyor durumlari var bu ara bende. Yani demekki gercekten buyuduler azcikta cekseler bitiriyolar demekki sutu diye dusundum cunku mama miktarimiz artmadi.
Buarada demire basladk doktorumuz saglik ocaginin verdigini kullanma bestiron al dedi. Aldim 60-65 lira civarı biseymis alacak olan varsa aranizda bilginiz olsun.
Ben de 27 ocakta Ogrenmistim esim gorevdeydi bindim arabaya gittim yanina okul tatil olunca hemen daha bat a 1 hafta vardi test aldim iki tane yemege gidicektik gitmeden yaptm 10 dk bekledim tek cizgi Yemege gittik gözlerim dolu dolu Esim uzme kendini dedi basladm aglamaya sonra donduk otele esim kafeteryadan biseyler alcakti ben odaya geldim testide atmamıştım bi baktm cift ben sooook tabi. Ellerim yuzumde yatakta oturuyorum esim girdi iceri beni öyle gorunce hadi canm hadi canım diyo kostu bakti teste ciglik atyo :) sonra testi tekrarladm yine cift sonra gece gece bilmedgmz yer bi ozel hastane bulduk gittik kan verdik iki saatten ckcak dediler beni birakti esim otele geri gitti hastaneye :) o gidince hemen bi sigara yaktm nasl guzeldi :) hamileysem bidaha icemem diye. Aradi bagiriyo baba oluyorum diye :))) vay be dun gibiAhh 22 şubatta öğrendim ben de :) Tedavilerde aldığımız negatiflerden sonra mucize gibiydi. Acilde baktırmıştım, hemşire gebelik pozitif dedi, sonuç kağıdını basana kadar orada bekledim, bilgisayarda Kayahan şarkısı dinliyordu. Şimdi psikolojik bir şey oluşmuş Kayahan'ı duydukça aklıma o bebişimi ilk öğrendiğim an geliyor, mutlu oluyorum.
Öğrenince eşimle gözlerimiz doldu, dışarı çıktık ağlaştık, soğuk soğuk hava iyi gelmişti.
Anne sütü besleyici malum. Mikrobu bakteriyi enfeksiyonu da besliyor. O yüzden sürmeyin deniyor artık.
Bu arada enfeksiyon varsa vücutta demir ilacı verilmiyor. O da enfeksiyonu azdırıyor.
Valla bende aha meme reddetti aman biberon reddetti zayıfladı zayiflicak derken en cok bu ay kilo almis esin dogru diyo. Bende saginca 30cc anca ckyodu demekki cekiyo minik kusum. Mamayi 4 yada icirebilirsem 5 kere 120cc veriyorm. Once emziriip sonra mama sonra tekrar meme veriyorum memeyi az cekiyo diye icmedi sandigimdan bide uykuya memesiz gecemiyoruz cunku. Neyse ki simdilik iyiyiz. Mamayi 150 filan yapsak mi bilmiyorumDemekki esimin mantigi doğruymuş.. Bak dedim.. Eymende cekmio gibi gelio bana memeden sonra sagiyorum 5cc bile sut çıkmıyor.. Dahada guclendiler iyice evvelallah
Ben sidefer kullaniodum.. Bizim doktor bunu bitir saglik ocagininkini yazcam dedimillet gider mersine bizim doktor tersine demekki gecen rotanin ikinci dozunu vurdurduk.. Doktor bunu vurdur ama bundan snra saglik bakanlığı aşıları vurulcaz dedi niyeyse daha bi guvende hissettm o oyle diyince
Çok güzel ya ne güzel konu açıldı valla :)Ben de 27 ocakta Ogrenmistim esim gorevdeydi bindim arabaya gittim yanina okul tatil olunca hemen daha bat a 1 hafta vardi test aldim iki tane yemege gidicektik gitmeden yaptm 10 dk bekledim tek cizgi Yemege gittik gözlerim dolu dolu Esim uzme kendini dedi basladm aglamaya sonra donduk otele esim kafeteryadan biseyler alcakti ben odaya geldim testide atmamıştım bi baktm cift ben sooook tabi. Ellerim yuzumde yatakta oturuyorum esim girdi iceri beni öyle gorunce hadi canm hadi canım diyo kostu bakti teste ciglik atyo :) sonra testi tekrarladm yine cift sonra gece gece bilmedgmz yer bi ozel hastane bulduk gittik kan verdik iki saatten ckcak dediler beni birakti esim otele geri gitti hastaneye :) o gidince hemen bi sigara yaktm nasl guzeldi :) hamileysem bidaha icemem diye. Aradi bagiriyo baba oluyorum diye :))) vay be dun gibi
Günaydın kızlar dün gece acile götürdüm oğlumu geniz akıntısı arttı.temizlememe müsade etmeyince de ilerledi . Ben bronşite cevirmesin diye götürdüm Dr hafif dedi bunda bişey yok dedi bitkisel şurup verdi ama ben tahmin ettim olacakları. Gece tıkandı çocuğum ememiyo da öyle olunca.bugun randevu aldım iyi bi doktora gidicem ama gurupta bu ara hastalanan bebek çoktu merak ediyorum doktorlar sizlere nasıl müdahale etti.
Bebeğimde bugün hırıltılı öksürük başladı dün yoktu
Çok geçmiş olsun, bizim de öksürük başta hafifti, sadece serum fizyolojik ile temizleyin demişti doktor. 3 gün içinde ilerledi maalesef ciğerlere inmiş, bebek küçük olduğu için tehlikeli olabilir diye 1 gece hastanede yatış verdiler, antibiyotik ve buharla ventolin verildi. Sonra hızlı toparladı çok şükür, bronşiolit çok arkadaşta var sanırım bu ara.
Benimle ayni gun ogrenmissin. 20 subatta eczaneden test aldim ogrendim ilk. Super ay vardi. 22 su atta da kan testinde gormustumAhh 22 şubatta öğrendim ben de :) Tedavilerde aldığımız negatiflerden sonra mucize gibiydi. Acilde baktırmıştım, hemşire gebelik pozitif dedi, sonuç kağıdını basana kadar orada bekledim, bilgisayarda Kayahan şarkısı dinliyordu. Şimdi psikolojik bir şey oluşmuş Kayahan'ı duydukça aklıma o bebişimi ilk öğrendiğim an geliyor, mutlu oluyorum.
Öğrenince eşimle gözlerimiz doldu, dışarı çıktık ağlaştık, soğuk soğuk hava iyi gelmişti.
Sizin bebekleriniz de çığlık atuyor mu
Allahim o nasil tiz sesle bagirmak ya durmadan
Diyordum millet inanmiyordu duyan kaciyor simdi
Sabahin köründe uyanmis donenceye bakip bakip bagiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?