Ya biliyorum teorikte bunlarin hepsini ustelik ogretmenim ona cok zararli oldugunu da biliyorumCanim sakin kucucuk bebege cizgi film telefon vs izletirsen ona en buyuk kotulugu etmis olursun. Onun beyni sunger gibi ne verirsen cekiyor hele ki daha kucucuk su ayda buna maruz birakma onu. Yapacak bir sey yok bizim isimiz gucumuz onlar oturup oyunlar oynayacagiz. Bebek kitaplari var sesli onlardan al oku hikayeler anlat goster. Cingirakli sesli oyuncaklardan al oynat eliyle tutmaya baslamistir yavastan. Bizim piyanolu oyun halisi tepesinde sallanan oyuncaklari var. Ayagiyla piyanoda tepinirken o oyuncaklari da tutarak guzel egleniyor.
Anladım canım bizde ilk çocuk da öyleydik. 4 ders çabuk biter. Parayla heyet veren yerlerde var ama bana yanlış geldıgı ıcın ücrersıze ayrılacağım.. Haksız yere maaş almak günah gıbı gelıyor10gununu kullandim 40gun hakkin.Evin kredisi baya yuklu.Esimin maas oraya gidiyor gibi.Zaten cok degil 16 saat ders aldim.oglenci oldum bende.4 gun 4 er saat derse giriyorum.En iyisi sabahci& oglenci okul bulmak aynen.
Tatli ye ,yemene dikkat et stres yapma emzirmeyi birakma cogalir insallahResmen 1 haftada sütüm gitti.Tek memeden 150 cc ye yakin cikarirken simdi 30 cikmiyor.Cok uzgunum
Stresim had safhada zaten.Moralim,keyfim hic yok.Yokk diyet falan yapamam su anda.Chelzy bu sıralar yoğunsun, yorgunsun, süt yorgunluktan hemen etkileniyor zaten. Bugünler geçecek daha rahat olmaya çalış, eve sen de haftada 1 falan kadın ayarla. Yemek yoksa sipariş et, 3-4 yumurta kır ye. Boşver diyeti falan. Psikolojin iyi olursa herşey düzelir merak etme.
Bu arada abinle yengen iyiler dimi? Böbrek uyum sağladı mı?
Aynen yuklenicem yine tatliya.Benim sutu tatli getiriyodu.Tatli ye ,yemene dikkat et stres yapma emzirmeyi birakma cogalir insallah
Yok bende yapmam,yapamam oyle.4 saat ruh halime iyi geliyor ama sanirim sute iyi gelmedi.Anladım canım bizde ilk çocuk da öyleydik. 4 ders çabuk biter. Parayla heyet veren yerlerde var ama bana yanlış geldıgı ıcın ücrersıze ayrılacağım.. Haksız yere maaş almak günah gıbı gelıyor
Kesinlikle nazardan her şey olur. Bizimde geçen hafta gelen misafirlerden beri bebeğim hasta. Bebek göremeye diye gelip meyve suyu alıp gelenler oldu. Yanlış anlaşılmasın çok zengin insanlar bunlar. Bebekli halimle hazırlık yap o kadar hizmet et bide kalabalık gelsinler . Hediye getirmişler bidekimsenin getirdiği hediyeye muhtaç değiliz ama durduk yere misafir ağırlamaya da merakli değilim zaten geceleri uykusuz gündüzleri yorgun gecio . Bide kaç gün evvel haber veriolar hazırlık yapayım diye. Akıllandim artk yokisafir falan. Yorgunluktan perişan oluyorum bebek ihmal oluo. Onca iş bide. Özendim kendimde suslendim puslendim oglumuda damat gibi giydirdim hem hastalık hem nazar geldi.
Bir de hem gelıp hem dedikodumu da yapan var. Ben bu bebek de bırsey yapıp Kendımı yprmayacagıma siz vermıs tum ve gelen herkese baklava ya da kurpasta İkram ettim... Bır densiz o kadar bebek görmeye gittik koya koya baklava koydu 3 sıkım demiş. Ben de dedım söyleyin ona ne getirdiyse hedıye ben 5 katı fazlasını ona alıp verecegım.mevlutte pide baklava dagıtım birı AA yaprak da sarayın dedı ben de sen sarıp bu kadın lohusa deyip getirseydin ne hayra gecerdi dedim.. O yuzden en güzeli gitmemek gitmeyince kımse de gelmiyorBu silsileyi biri baslatmis olmalionu bulmamiz lazim.. O kişi cocuklu evlere misafirlige giderek zahmet veriyor sonra zahmet ceken anneler de digerlerine de ben giderim otururum yerim icerim mantığıyla gidiyor.. Yeni dogum yapmış annelerin yükü artıyor
Annemlerin de kayınvalıdeler inde yazlıgı var ama gitmeyeceğim bastan eşime söyledim 3 cocukla asla gitmem.. Ne kadar anne kayınvalıde de olsa zaten benimkiler benı nıye ıstıyo cocuklar var dıye yemek yapılıyor.. Ben de coxukluyum dıye rahat edemiyorum hergun elımde supurge, alıyom elime hortumu bahceyı yıkıyorum. Sabahtan yazlıgı sil süpür ama bu yaz asla gitmem. Gecen yaz hamıleyım dıye gitmedim cunku kendileri dediler aaayy kızım hamıle zor olur gelme Bız cocukların pesınden koşamayız. Bu yıl da hizmet edemem ztwn tam 9 ya da 10 aylık emekleme yurume zamanları.. Eşime 1 hafta tatile gideriz yeter dedım. O da tamam dedi... 3 cocukla anca bızı otel paklar dedi. Bıraz para tutalımda uygun kucuk bır yazlık apartman dairesi de olsa alalım dedı. Bundan sonra 3 cocukla otlel de zor olur dedı.Bu yaz tatili için planınız ne kızlar?
Otel düşünüyorduk biz bebek dostu otelde rahat ederiz diye ama şimdi bid3 dünya çapında virüs salgını var Antalya Kıbrıs dünyanın her yerinden insanlar geliyor.
Tatil almayı planladığımız zamanda bu çıktı bide... Bebekle tatil nasıl olacak acaba
Beriko e bebekte dişlik eldivenler var gördün mü. Eldivenin ucu sert dişlik. Ben lcw den dişlik önlük aldım. Fular seklinde önlük ucu dişlik yapmışlar arada kemirio
Kizlar ya bebegimi uyanikken oyalamakta cok zorlanyorm. Butun etkinlikler oyuncaklar filan toplam max 30 dk sürüyor kucakta tasimakta cok zorlaniyorum zaten bel boyun sirt prob olan bi insanim. Yatmaktan nefret ediyooturmak icin de erken napcam ben. Bide tekim cizgifilm izletesim geliyo valla
Anakucagina bebek arabsina kesinlikle yatmiyo oyun halısı 3-5 dk ancak donenceden de skldi kitaplar hışırtılı aldim oda 3-5 dk yüzüstü yatir 3-5 dk geri kalan zamanda napcam ben
O aydan snra ek gidaya gecilmesinin sebebi bu bence.. Artık bünye o kadar süt üretemiyor..biseyler oluyo ki ek gida diye bisey var.. Ne kadar sutu bol da olsa birinin demekki ek gidaya gecilmesk için bi sey oluyo gibime gelio.. Sutu bolsa belki besleyiciligi düşüyor vsvs.. Yoksa niye antibiyotik denilen şeyi tek haliyle vermeye devam etmeyelim ki..Benim de sütüm de acayip azalma var zaten benim en korktuğum 4.aydır.hep 4.ayda cok azalma olurdu... Bu ara kg 57 olunca biraz karbonhidratı bırakayım dedım bol su maydanoz dereotu rezene Cyı yok ben karbonhidrat yemeyince sütüm olmuyor. Eşim de bunu mu dert ediyorsun ye gitsin cocuk aç mı kalacak diye bana kızdı.. Artık gece yaptırırken süt yetmiyor dolaptaki stokları ıcıyor bıberonu da ıyıce unutma sütün çogu boşa gidiyor. Emmek istiyor ama süt yok. Tabi benim ki tosun oldugu ıcın ona süt de yetmiyor.. Insşlah çoğalır bugün malt içecegım ama onu ıcmek de cok zor.. Öğüre öğüre içiyorum
Ya biliyorum teorikte bunlarin hepsini ustelik ogretmenim ona cok zararli oldugunu da biliyorumen sevmedigim görüntü minicik cocuklarin elinde tablet telefon gormektir hatta. Ama su atak dönemine girdiğimizden beri ki bir ay oldu resmen cok zorlaniyorm gaz sancisi bile bukadar uzun sürmedi cesit cesit oyuncaklar aldim her yolu deniyorum Rabbim guc kuvvet ve sabr versin de bebegimi oyalayabileym ins
Ben bebekli annelere zahmet vermek hiç istemem. Elim kolum dolu giderim. En iyisi teli sessize almak.Bu silsileyi biri baslatmis olmalionu bulmamiz lazim.. O kişi cocuklu evlere misafirlige giderek zahmet veriyor sonra zahmet ceken anneler de digerlerine de ben giderim otururum yerim icerim mantığıyla gidiyor.. Yeni dogum yapmış annelerin yükü artıyor
Aynen yuklenicem yine tatliya.Benim sutu tatli getiriyodu.
Biliom onu ama çok gazlı bı bebekti ya. Şimdi pırasa versem onun suyunu emince çocuk yine gazlanmasinDoktor bugun pirasa yada soğan dedi
Bu yaz tatili için planınız ne kızlar?
Otel düşünüyorduk biz bebek dostu otelde rahat ederiz diye ama şimdi bid3 dünya çapında virüs salgını var Antalya Kıbrıs dünyanın her yerinden insanlar geliyor.
Tatil almayı planladığımız zamanda bu çıktı bide... Bebekle tatil nasıl olacak acaba
Bir de hem gelıp hem dedikodumu da yapan var. Ben bu bebek de bırsey yapıp Kendımı yprmayacagıma siz vermıs tum ve gelen herkese baklava ya da kurpasta İkram ettim... Bır densiz o kadar bebek görmeye gittik koya koya baklava koydu 3 sıkım demiş. Ben de dedım söyleyin ona ne getirdiyse hedıye ben 5 katı fazlasını ona alıp verecegım.mevlutte pide baklava dagıtım birı AA yaprak da sarayın dedı ben de sen sarıp bu kadın lohusa deyip getirseydin ne hayra gecerdi dedim.. O yuzden en güzeli gitmemek gitmeyince kımse de gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?