- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
- 133
Dr yazarsa da mı 280 TL... Ben 1.fozu 280 ene aldım. Saglık ocagına gıttım hıc dru görmeden hemşire agzına yaptı.. 2.yı ben kendim bile yaparım cok kolay. Hatta hemşire bır yudumu ıyı veremedi ben de dedım bunun her damlası para hemşire HN dikkat et nolur dedım güldükŞimdi sağlık ocağından geldik 4.ay aşıları mızı olduk.sağlık ocağındaki doktor da rota virüsünün yazabiliyormuş . aşının ismini söylersen yazar dedi. sağlık ocağına gitmeden üç dört gün önce de eczaneye arayıp sipariş vermek lazım
Ayni dert bende de var. Kızım geceleri uyanmazdı. Bu 2 aydır uyanmaya başladı. Süt istiyor. Kalkıp oturuyor. Bir günü bir gününe uymuyor.Ah yok yav benim iki tane oğlum var. Ama biri ikize bedel dedim. Çok zor bir bebekti. Çok zor bir çocuk. Hala geceleri bebek kadar kalkıyor mesela.
Dogumdan once de varmiydi.Benimde büyük 3bucuk yaşında gece 5 6 kere kalkıyor. Yeminle bebek onun kadar uyanmıyor. Büyük mahvediyor beni gece gündüz resmen eziyet ediyor
Ben emziği bir türlü alıştıramadım.Emzik kullanıyor musun cnm. Bizimki emzik tuttuktan sonra beni doyana kadar emmeye başladı. Yoksa uykusu gelince emmek istiodu bu sefer memeyi çektiğim an uyaniyodu.
Uykuya dalamayinca benimki de meme ile resmen kavga ediyor.Aç olsa ağlar canım, yıkar ortalığı haklısın.. seninki dalamıyor bir nedenle, cingöz biraz herhalde
Simdi ben herkese diyorum. Tek cocuk hic cocuk. Yakinmayin diyorum.Rint bana bı akrabam bı çocuk hiç çocuk diyip dururdu. Nasıl derdim ya bir çocuk benim pertimi çıkardı. Ama ikinci olunca anladımtek çocuga bakmak ne kadar kolaymış meğer ben kendi hayatımı zorlastirmisim. Benm bebekten başka işim mi var dedim sallamaya alistirdim . Oh dese işimi bıraktım kucağıma aldım. Sonra işlerim niye bitmiyo benm diye hayiflandm. Genelde gündüz hiç wc ye gitmezdim. Aman ağlamasın diye diye yumuşak huylu olan cocuk memnuniyetsiz bı çocuğa döndü. Nasılsa annem bana kıyamaz her dediğimi yapar biliodu. Şimdi büyük okula gidince is yapmak zor gelmio huysuz olduğu günler tabi zor. Ama normal günler bisekilde düzenimi kurabildim çok şükür. Asıl büyük olan yoruyor beni. Okul o kadar iyi geldi ki bize oda enerjisini atıyor kısmen bende daha sakin ve sabırlı davranabiliyorum
Kraft kullaniyorum.Kızlar oto koltuğu ne alacaksınız ?
Allah yardimcin olsun. Okurken yoruldum3 çocuk candır. Mesela ev tımarhane gıbı hıc sıkılmıyorsun.. Ay ne yapsam ki dedıgın hıc olmuyor 3 numara yenı uyudu. Ortanca uyuyor zamanında. 1 numara bızı bitiren tam serseri.. Yedıgı çikolatayı koltugu arasına sokmuş.büyüğe ödev yaptırmak deveye hendek attırmaktan zor. Ev asla düzenli değil kadın gelmese pislikten geçilmeyecek.. Yemek yeme zaten eşime işkence oluyor. O 2 oğlana oturuyor benım kucakta bebek. Eşim 2 oğlana hadı ye hadı şundan al hadı bunu ye demekten yedıgınden bırsey anlamıyor... Bebegı uyuturken ıkısı özellikle 1 numara kapının önune gecıp cıglık atıyor sonra babası gelıyor babasını görunce gene cıglık hooop bebek uyandı.... Neyse hepsi uyuyor 2 dk oturalım nerde anne su getir.... Gece yatıyoruz yarım saat sonra kafamda bir ayak bır bakıyoruz olanlardan biri yatagı alt kısmından girmiş, 2 saat sonra diğeri de gelıyor. Sebep ne madem bebek yatıyor Biz de yatacağız. Bebege asla bırsey alamıyoruz bizim eskilerimizi giysin diyorlar. Bebege hedıye getirenlere bize nıye getirmediniz diyorlar... Üçüne aynı anda banyo yaptırıyorum. Hergun birı yanı ıkı gunde bır yıkanmış oluyorlar.. Tırnak kesmeyi de öyle yapıyorum. .. Buyuk oğluşlara oyuncak toplamak ıskence bızım evde salona oyuncak gelemez ıyı Kı bu kuralı oturtmuşum.. Yerde her an minık arabalar olabiliyor yururken gozun kulagın her yerin acık olacak... Evde süper kahraman gıbı yasayan ıkı ufaklık bana tuzaklar kurabiliyor... Karı koca ilişkisi zaten hamilelikte yoktu sımdı hıc yok artık birbirimize hacı, kanka seklinde hitap ediyoruz. Çünkü ıkımızde de hal kalmıyor...Hal olsa bile 5 dk sonra ya 3 numara ağlar ya 2 numaranın çişi gelir ya 1 numara su ister.... Haftasonu gezme delılıgınde bulundıgumuzda evlere şenlik.. Oğlum gel buraya dokunma ona ayrılma yanımızdan sonra 3 numara kaka yapar bebek odası aranır.. 3 cocuk mu aklınız varsa asla yapmayın ben kız diye yaptım çok şükür ama 3 yıl bana hayat yok. Agrım ayan basımı agrıttım pişman mıyım degılım ama kolay degıl hıc değil.
Cok gecmis olsun.Kızlar selam, ben Türkiye’ye geldim ve şu an hastanedeyim minik kuşumla.
Allah esirgedi ama aklım gitti:/
Kusarken çok kötü oldu, kendine getiremedik. Saatlerdir şehir şehir hastane dolaşıp en son bir yerde kaldık, kuzum da perişanlıktan uyuyakaldı.
normalde kusan çocuğu ağzı aşağı çevirip rahatlatmak gerektiğini biliyorum, öyle de yapıyordum hep ama olacak varmış galiba:/
İnşallah sabah bişeyiniz yok deyip çıkartırlar.
Ya ben bim den waffle aldim. Acayip sutumu arttirdi. Göğüslerim taş gibi oldu. Yatagim islsnmisti hep akmis. Bir dene istersen. Sanirim karamel arttirdi.Sutum hala az eskiye gore yani gecen haftaya gore,tazyik bicak gibi kesildi mesela ama gogsum sis gibi.Yani ici sut dolu ama saginca bisey gelmiyor.Eskiden sagdigimda yumusacik olurdu simdi gergi gibi.Napicam bilmiyorum.
Mustela kullaniyorum.Kizlar güneş kremi icin hangi marka önerirsiniz ? Kış aylarında uygun oluyor. Yoksa bebekler icin koruma faktoru yuksek oldugundan cok pahalilar. Hangisi daha az zararlidir?
Cnm senin bebis ne kadarlık
Kızlar selam, ben Türkiye’ye geldim ve şu an hastanedeyim minik kuşumla.
Allah esirgedi ama aklım gitti:/
Kusarken çok kötü oldu, kendine getiremedik. Saatlerdir şehir şehir hastane dolaşıp en son bir yerde kaldık, kuzum da perişanlıktan uyuyakaldı.
normalde kusan çocuğu ağzı aşağı çevirip rahatlatmak gerektiğini biliyorum, öyle de yapıyordum hep ama olacak varmış galiba:/
İnşallah sabah bişeyiniz yok deyip çıkartırlar.
Test ettim, tecrubelendim.emily07
Sanki biliyomuş gibi cuma gunu aldim o dediginden ama yemedim henuz daha dogrusu ona sira gelmedi.Kibris tatlisi,ekleri bitirdimSagdikca biraz da olsa gelmeye basladi ama gecen hafta basina kadarki sutum gibi degil.Buzluga atmaya basladim.Giderse en azindan hergun 50 100cc icsin ikisi de gittigi yere kadar diye
Ben de mustela siparisi verdim simdiAyni dert bende de var. Kızım geceleri uyanmazdı. Bu 2 aydır uyanmaya başladı. Süt istiyor. Kalkıp oturuyor. Bir günü bir gününe uymuyor.
Dogumdan once de varmiydi.
Ben emziği bir türlü alıştıramadım.
Uykuya dalamayinca benimki de meme ile resmen kavga ediyor.
Simdi ben herkese diyorum. Tek cocuk hic cocuk. Yakinmayin diyorum.
Kraft kullaniyorum.
Allah yardimcin olsun. Okurken yoruldum
Cok gecmis olsun.
Ya ben bim den waffle aldim. Acayip sutumu arttirdi. Göğüslerim taş gibi oldu. Yatagim islsnmisti hep akmis. Bir dene istersen. Sanirim karamel arttirdi.
Mustela kullaniyorum.
Ben de mustela siparisi verdim simdi. Ben yazin kullacagim. 9 10 aylik olmus olacak. Zarari olur mu ki?Mustelanın ki ni kullanıyorum büyük oğluma. Ama bildiğim kadarı ile belli bir aydan büyükler için öneriliyor güneş kremleri.
Sağlık ocagi dr u yazarsa ezcanede 280 tl aşı fiyati.ben ilk dozu sırf rota var diye dr a götürdüm +100 muayene ücreti.ben çocuk dr u yazmalı gibi anladım daha doğrusu bebek hemşiresi doktoru yazsin diyince sağlık ocagi dr u yazamıyor sandım.meger yazabiliyormuş.5.ayda 2.doz olani sağlık ocağı doktoruna yazdiricam.Dr yazarsa da mı 280 TL... Ben 1.fozu 280 ene aldım. Saglık ocagına gıttım hıc dru görmeden hemşire agzına yaptı.. 2.yı ben kendim bile yaparım cok kolay. Hatta hemşire bır yudumu ıyı veremedi ben de dedım bunun her damlası para hemşire HN dikkat et nolur dedım güldük
Evet öyle yapicam bende . Özele yüz tl muayene için vermek istemiyorum tekrar. Bizede yazıkŞimdi sağlık ocağından geldik 4.ay aşıları mızı olduk.sağlık ocağındaki doktor da rota virüsünün yazabiliyormuş . aşının ismini söylersen yazar dedi. sağlık ocağına gitmeden üç dört gün önce de eczaneye arayıp sipariş vermek lazım
Test ettim, tecrubelendim.
uzun zamandir goguslerim tas gibi olmuyor Memeterbiyesi mevzusundan sanirim birazda bir de ilk zamanlar cok tatli cekiordu cnm hatta hiperlaktasyona varan problemlerim oluyordu. Sonra tatli yememeye basladim hem kilo almayayim diye hemde eskisi kadar aramiyordum. Gecen gun esim tulumba getirmis. Gittim geldim yedim.O gece goguslerim nasil dolduysa bebegi kendim uyandirip emzirdim. Tatli sut yapmaz diyorlar belki ama glukoz yapiyor ve glukoz en yogun tatlilarda var. Dene derim sana da.
Ya ben bildiğin hamile gibi aseriyorum kim ne söylese canm istioAyni dert bende de var. Kızım geceleri uyanmazdı. Bu 2 aydır uyanmaya başladı. Süt istiyor. Kalkıp oturuyor. Bir günü bir gününe uymuyor.
Dogumdan once de varmiydi.
Ben emziği bir türlü alıştıramadım.
Uykuya dalamayinca benimki de meme ile resmen kavga ediyor.
Simdi ben herkese diyorum. Tek cocuk hic cocuk. Yakinmayin diyorum.
Kraft kullaniyorum.
Allah yardimcin olsun. Okurken yoruldum
Cok gecmis olsun.
Ya ben bim den waffle aldim. Acayip sutumu arttirdi. Göğüslerim taş gibi oldu. Yatagim islsnmisti hep akmis. Bir dene istersen. Sanirim karamel arttirdi.
Mustela kullaniyorum.
Kesinlikle katilitorum.Sanirim.diyete baslayip tatliyi birden kesmem azaltti birden.O hiperlaktasyon bende had safhadaydi ama bitti.Belki o konuda hayirlisi oldu cunku ememiyolardi bogulacak gibi oluyolardi.Kabak tatlisi,kalburabasti bunlari ne zaman yesem gogus pedlerim doluyodu.Artik dolmuyo ama olsun bi sekilde sagiyorum.Tatli kesinlikle sut yapiyor.Buzluga ek gida icin kabak atmistim cikartip yine kabak tatlisi yapicam.Test ettim, tecrubelendim.
uzun zamandir goguslerim tas gibi olmuyor Memeterbiyesi mevzusundan sanirim birazda bir de ilk zamanlar cok tatli cekiordu cnm hatta hiperlaktasyona varan problemlerim oluyordu. Sonra tatli yememeye basladim hem kilo almayayim diye hemde eskisi kadar aramiyordum. Gecen gun esim tulumba getirmis. Gittim geldim yedim.O gece goguslerim nasil dolduysa bebegi kendim uyandirip emzirdim. Tatli sut yapmaz diyorlar belki ama glukoz yapiyor ve glukoz en yogun tatlilarda var. Dene derim sana da.
Ben cok tatli yiyorumTest ettim, tecrubelendim.
Doğrudur canim haklisin. Eskisi gibi tek bir doğru vardır diyemiyorsun artık doktorlar bile kendi aralarında 3 e 4 e bölünmüş durumdalar. Bebeğim ilgili bazı sağlık sorunları yaşadığımız için hamileyken bir karar almam gerektiğinde birden çokkez araştırıp soruyorum sünnet işinde de öyle oldu sağolsun çocuk cerrahimiz evimiz de gelip yaptı onların söylemi ile kabızlık dönemin de fitil önermiyorum dedi ateş düşürücü olarak tabiki kullanılabilir çok sık yaşanan bir dönem değil dedi sünnet yapıldıktan sonra yarim fitil 1 defa bizde kullandık benim bahsettiğim fitil bebeklerdeki kabızlık için çok sık kullanılmasi . Kabizlik icin onerilen fitillerde bagirsaklarin çalışmasını sağlayan bir etken varmış ve bu erkek çocuğu için iyi olmadığını söyledi benim bahsettiğim fitil bu yönde diye söylemiştimDoçent bir çocuk doktoru ile konuştum. Kesinlikle ilk altı ay hatta bir yıl fitil öneriyorum oral alınan ilacın içindeki katkı maddesi cok fazla, bebek ilacı içerken tikanabilir riske gerek yok fitiliin hiçbir zararı yok dedi.
Hatta sünneti yapan çocuk üroloji doçenti de bana 10 dk boyunca fitil vermem gerektiğini, daha hızlı etki ettiğini çocuğun boşuna kimyasal almadığını yutma sorunu olmadığı için bebeklerde daha uygun olduğunu..... Uzun uzun anlattı. Zararı yok mu dedim, bazı şehir efsaneleri dolaşıyor ortada inanmayın, dedi.
Adam diyor ki 30 senedir tıp doktoruyum, üroloji uzmanıyım. 30 sene boyunca sünnetten hayatı risk yaşayan bir tane hastam olmadı ama maalesef sünnet sonrası ağrı kesici olarak şurup kullanırken çocuğun soluk borusuna kaçması sonrası hayatı risk yaşayan iki hastam oldu. Yaklaşık 10 yıldır da kesinlikle şurup kullandirmiyoum bebeklere, dedi.
Ben ilk oğlumda da ANAL DONEME GECMEDEN ONCE fitil kullandım. 1bucuk yaştan sonra zaten çocuk hoşlanmıyor. Yapılmıyor. Benim büyük alerjik oluğu için mecburdum. Şu an ikinciye de şurup yerine fitili tercih ediyorum. En az bir yasina kadar öyle kullanirim. Eğer hormonal bir sorun olacak olsa bunu eniyi çocuk üroloğu bilirdi.
@Platinus
Çok geçmiş olsun Allah korumuşKızlar, kendini kurtarması için 6/7 aylık olması yeterli değilmiş bu arada. 12 aylık olana kadar uykusunda dahi yalnız bırakma dedi doktor. Bir de baş kısmını 45 derecelik açı olacak şekilde ayarlayıp yatır dedi. Bunu biliyordum zaten ama kendini kurtardı artık diye yüzüstü yatırıyordum:/ sizler dikkat edin aman diyim
Benim de 24 Ekim doğumlu ücretsiz izindeyim ama ben de başlayacağımSanirim ayni zamanda dogdu bizimkiler. 24 ekim dogumlu benimki. İlk is gunumuz berbat gececek. Zamanla alisicaz insallah
Valla gercekten utandim gelmeyeMeger tulumbalari goturuyor diye ugramiyormus diyet konusuna bizim axelia
İnstagramda beyruha diye bir sayfa var katkısız bebek güneş kremi var kullananlar çok memnun ben de ordan almayı düşünüyorumKizlar güneş kremi icin hangi marka önerirsiniz ? Kış aylarında uygun oluyor. Yoksa bebekler icin koruma faktoru yuksek oldugundan cok pahalilar. Hangisi daha az zararlidir?
Benim sut ptoblemim yok cok sukur ama kilo vermem lazim. Onceden tek ogun beslenirdim. Simdide oyle yapmak istiyorum. Sutum gider diye korkuyorum ama sismanlikta psikolojiki bozuyor. Eski fotolarima bakiyorum ne guzelmis vucudum diyorumBen cok tatli yiyoruminnate pronatal kullanin derim. Kutusu pahali biraz ama sütün salinimini ve kalitesini farkettiriyor. Mesela suan bitti benim. Cikip da alamadim. Geceleri bebiş uyurken 4 5 saatte taş gibi olurdu goguslerim. Simdi yine sert epey ama o taş gibilik yok bende bu sekilde farkettiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?