Aynen canm ben iki ay uğraştım. Doğduktan bı hafta sonra falan vermeye başladım iki boyunca uğraştım. Yoksa seninki gibi av da olsa tok da olsa emmek istio gaz sancısı kusma sürekli uyanma falan perişan oldum. Beni kurtardi emzikEMzik veremeyen anneler ben emzik işini çözdüm gibi. 4 ay 8 günlüğüz. Yani bu saatten sonra vermek çok saçma belki ama mecbur kaldım gece çok sık uyanıyor uyanması benim için problem değil çok uykuyu seven birş değilim ama sadece emerek uyumak istiyor e emdikçe de süt geliyor geldikçe içiyor ve karnı davul gibi oluyor bu sefer de kaka sıkıntısı başlıyor. Uykusu birşeye benzemiyor çocuğumun.Bir ay önce de zorla tutturmuştum ama 3-4 gün emdi sonra yine veremedim. Bu sefer inat ettim. Her uyandığında en son sinirlenene kadar çook çook denedim kızlar pes etmeyin. Emziği koyuyorum ağzına çiğneyip duruyor elimi hiç çekmiyorum ağzından . Bunu günlerce sürekli olarak deneyin pes etmeyin. Emzik formu anne memesinden farklı emmesi gerektiğini anlamıyor önce çiğniyor. Günler sonra aldı gibi bakalım. Mesela bu gece yarım saatte bi uyandı emzikle devam ettirdim yoksa yarım saatte bi emzirmem gerekecekti
Ins biran önce düzelirsiniz canm annenler uzaktamiydi biri sana desteğe gelse bi nebze dinlenirdinBir haftadır uykusuzum gücüm takatim kalmadı. Şükrediyorum ki sütüm var çünkü kalkıp mama hazırlayabilecek durumda da değilim. Bebeğim de ben de hastayız . henüz kahvaltı yapmadım ve eşim görevdeçocuğum hemen büyüyüp üniv. Falan gitsin istiyorum
Bugün hastanede bebeğimin randevusu var inşallah artık iyileşme seyrine girmiştir. Geceleri kesinlikle uyumuyo sürekli ağlıyo, burnu tıkalı değil ama cigerlerde hırıltı var o rahatsız ediyo onu. Bazen deliriyorum gece saçlarımı falan yolasim geliyo Allah tan otokontrolu yüksek bi insanım ama nasıl cinnet geçiriyo anladım
Benimki de emiyor ya. Emzik tutmadı, uyuklayınca dudağını emiyor. İnşallah huy edinmez.Kizlar bebeğim alt dudağını emiyor sürekli neden olabilir ki 3bucuk aylik
Eymenin aşıp geldiği yolları da saysana annesiiimamayla toparlar inşallah, tadını sevmeyen çocuklar için vanilya şırubu pekmez mi ne bişeyler eklenebiliyomuş galiba geçen burda sa yazıldı sanki, bilen varsa söyleyebilir mi? Bi de pregomin harici neocat mi ne öyle de bi mama varmış onu da deneyebilirsiniz belki onu sever
Berikko vanilya çubuğu bekletebilirsin suyunda demişti dr. Bana..
Koluna birsey batiriyorlar neye alerjisi oluyorsa orasi kizarip kasiniyor sinek isirigi gibi ama bizimkinde birsey cikmadi eger ciksaydi kan kaka testi yapilcakti
Canım Medical Park Göztepe’de de rapor çıkıyormuş, bir mama denedik bu hafta devam edebilirse rapor çıkarırız dedi doktor.
Güneş kremi testlerden geçmis mi? Kendileri yapıyorsa kullanmam mesela ben. Güneş kremi olayı farkli. Etkisi 30 yıl sonra da çıkabilir.
İyi de seninki kaç kilo doğdu? 3 kilo doğan bebekle 1 kilo doğan bebeği mi kiyasliyorsun? Sen duzeltilmise göre düşün. Ayrıca bu çocuk kaç kere hastalık atlattı. Tabii ki kafayı yemeyeceksin. Kendine gel Beriko. Eymen çok güçlü. Neelr atlattiniz. Eymenin ilk doğduğu günleri dusun. Canını sıkıp etkileme kendini de onu da. Kilo almıyorsa almıyor. Elbet alacak.
Benim büyük oğlan %75-%90 persentildeydi ilk bir yıl. Tam 9 ay kilo almadi %10 persentile düştü. Ne oldu şimdi? hafif minyon ama yakaladı sayılır yasitlarini. En azından endişe edecek aralikta değil. Sağlıklı.
Berikko canım kilo konusunu dert etme lütfen. İlk 6 ayda, doğum kilosunu 2’ye katlaması yeterli diye biliyorum. Çoktan katlamıştır senin kuzu. Geçirdiği onca zorlu süreci gözönünde bulundur lütfen sürekli.
benim büyük kızım 40.haftasında(2.250) doğmasına rağmen 6 aylıkken ancak 6 kilo vardı, ki doğumdan sonraen ufak birhastalığı vs olmamasına rağmen..şimdi bile 3 yaşına girecek,bir yıldır 11 kilo:/
Oyle de insan uzuluyo.. Yine iyi gidiodu gelisimi.. Şimdi geriledi iyice
Hiç sevmedi tadını yaa.. Arada eski mamadan veriorm bi etkisi olur mu yaa.. Ben buldum alerjik gidayi galiba.. Çikolata
Ay benim sinirlerim cok bozulduValla fatma bnm esim evde ama gece 11de gelio.. Bu ara işleri yoğun maas zamlari vsvs.. Yada beni yiyobabamda dalga gecip duruyo bitmedi mi toplantisi yavruuum diyo yani bende yalnzim.. Tek artı eymen hasta olduktan snra annem gelip yemek yapio bana.. O nasil rahatlatti beni varya..bu ara gezerek emmeye basladik.. Su an eymen kucagmda ayakta dolasarak sana bu satirlari yaziyorum degerini bil yazgelsin kolaylicaz insallah sabretcez artk
Tam 13 sayfa olmus yazilan okumadm firsatm olmadix noldu eymen kusumda alerji mi ckti? Mamayi mi degistin? Rabbim yardimcimiz olsun zor donemden geciyoruz zorE peki normal mi bu kilolar..bilmedgm icin soruyorum.. Buyuynce de hani belli bi kilo almasi gerekio mu ki? Ne dio doktor filan?
Benimde çok yazcaklarim var ama tanıdık çıkacak diye herşeyi yazamıyorumAy benim sinirlerim cok bozulduvalla suan aglamamak icin zor tutuyorum kendimi öyle yazıyorum sana depresyondaym sanrm
Hiçkimseyi gormek kimseyle konusmak istemiyorumbebegimin duracağını bilsem soyle bikac gun alp basimi gidesim var herkesten uzaklara. Esim geldi ctesi günü ama inanlmaz sogugum suan ona karsida hayattan insanlardan nefret ediyorum sanki.
Felaket hastaym demistim elimi kolumu kaldıramıyordum esime anneni cagirsan gelmez mi ben tek basima napcam, cinari kucagima bile alamıyorum cok hastaym dedim. Kayinvalideyle kp geldiler pazar aksam. Ya sanki esim icin gelmisler kicim yer gormedi caydi bulasikti oturamadm onlar cinari hoplatp ziplatti esimde gorevdeyken izleyemedigi eskiyanin eski bolumlerini izledi. Ogun oyle sinirim bozuldu. Ertesi gun gorumcem gunduz geldi aksama dogru baktm yemek filan derdine dustuler meger eside gelcekmis bizdelermis aksam. Ulan ben kimim? Pardon da yani. Geberiyorum hastalıktan diye çağırdım pijamayla dolaniyorm tesetturlu insanm pardon da ne halt isi var gorumcenin kocasinin benm evimde. Valla pijamamoda cikarmadm sutyende takmadm onlar utansin banane dedim. Aksam yemekten sonra ben gene bulask cay bilmem ne ay baktm esim oturmus bunlarla muhabbet ediyo gorevdeyken cektigi videolari izletyo ulan biz senle iki kelam edemedik geldiginden beri onlara mi izletiyosun video. Caniniz cehenneme dedm kendi kendime tabi.
Dun oldu bu swfer esim bi geldi isten hasta ama aksami dort gozle bekledm gelsede cinarla ilgilense diye. Neden cunku cinar durmaz cinar uyumaz cinar aslaaaa emmez ki soruyosan artk uuuuummmmrumdaaaa degil emmezse emmesin napim ya yetti canima artk tek emmeyen benim cocugum mu banane birakirsada biraksn. Aksam bi geldi adam hastalanmis hapşırıyor burni akiyor. Eee kv hemen aman oglum yat aman uyu bilmem ne ulan ben hastaym gunlerdir kicim yer gormedi yatmak nedir unutmusum. Sonra kv buna nanelimon yapip gelmesin miay sinirlerim bozuldu. Ne bekliyodun ki fatma neeeeee bekliyodun? Pardon da ben kimim ki? Uf simdi aksamda gorumcenin evine davetliyiz eltisi cocugu kv kp bilmem ne. Eltinin cocugunun dogum gunu seysi var. Cocugumun yuzu iyice yara oldu hala pislik insanlr opuyorlar ama suan kafamdan çılgınca seyler geciyo opmeye yeltenen olursa sacindan tuttugum gbi yere yatirip uzerine ckp tepineyim birbrmize girelm kocayi da bosaym ohh bi guzel bidaha yuzlerini gormeyim hicbirinin filan mesela.. bakalm uygulamaya kararliyim bu dusunceleri.
Cuma gunude(14 subat) sivasta mulakatm var bu cilgin bebeyle gidecez guya orda bi gece kalcaz yemek yicez filan bu bahaneyle nefes almis olcaktm. Kv diyo bizde gelelm kp ile birlikte. Yollar iyi olmazsa sen mulakattayken durmazsa. Zkkmin koku her yerden ckmayiverin sanane be kadnnnn. Gitmiyorm mulakata diyesim geliyo. Buda ikinci cilgin fikir. Biliyorum suan hic hos bi uslupla yazmadmhic iyi degilim sinirlerim
Cooooook bozuk. Tam 6 haftadir evden ckmadm bime ekmek almaya gitmistim gerci bikere :) estagfurullah ya moralm cok bozuk depresyondaym
Açık aöık konuşsana kendini yiceğin yerde. Öpenlere öpme de..Ay benim sinirlerim cok bozulduvalla suan aglamamak icin zor tutuyorum kendimi öyle yazıyorum sana depresyondaym sanrm
Hiçkimseyi gormek kimseyle konusmak istemiyorumbebegimin duracağını bilsem soyle bikac gun alp basimi gidesim var herkesten uzaklara. Esim geldi ctesi günü ama inanlmaz sogugum suan ona karsida hayattan insanlardan nefret ediyorum sanki.
Felaket hastaym demistim elimi kolumu kaldıramıyordum esime anneni cagirsan gelmez mi ben tek basima napcam, cinari kucagima bile alamıyorum cok hastaym dedim. Kayinvalideyle kp geldiler pazar aksam. Ya sanki esim icin gelmisler kicim yer gormedi caydi bulasikti oturamadm onlar cinari hoplatp ziplatti esimde gorevdeyken izleyemedigi eskiyanin eski bolumlerini izledi. Ogun oyle sinirim bozuldu. Ertesi gun gorumcem gunduz geldi aksama dogru baktm yemek filan derdine dustuler meger eside gelcekmis bizdelermis aksam. Ulan ben kimim? Pardon da yani. Geberiyorum hastalıktan diye çağırdım pijamayla dolaniyorm tesetturlu insanm pardon da ne halt isi var gorumcenin kocasinin benm evimde. Valla pijamamoda cikarmadm sutyende takmadm onlar utansin banane dedim. Aksam yemekten sonra ben gene bulask cay bilmem ne ay baktm esim oturmus bunlarla muhabbet ediyo gorevdeyken cektigi videolari izletyo ulan biz senle iki kelam edemedik geldiginden beri onlara mi izletiyosun video. Caniniz cehenneme dedm kendi kendime tabi.
Dun oldu bu swfer esim bi geldi isten hasta ama aksami dort gozle bekledm gelsede cinarla ilgilense diye. Neden cunku cinar durmaz cinar uyumaz cinar aslaaaa emmez ki soruyosan artk uuuuummmmrumdaaaa degil emmezse emmesin napim ya yetti canima artk tek emmeyen benim cocugum mu banane birakirsada biraksn. Aksam bi geldi adam hastalanmis hapşırıyor burni akiyor. Eee kv hemen aman oglum yat aman uyu bilmem ne ulan ben hastaym gunlerdir kicim yer gormedi yatmak nedir unutmusum. Sonra kv buna nanelimon yapip gelmesin miay sinirlerim bozuldu. Ne bekliyodun ki fatma neeeeee bekliyodun? Pardon da ben kimim ki? Uf simdi aksamda gorumcenin evine davetliyiz eltisi cocugu kv kp bilmem ne. Eltinin cocugunun dogum gunu seysi var. Cocugumun yuzu iyice yara oldu hala pislik insanlr opuyorlar ama suan kafamdan çılgınca seyler geciyo opmeye yeltenen olursa sacindan tuttugum gbi yere yatirip uzerine ckp tepineyim birbrmize girelm kocayi da bosaym ohh bi guzel bidaha yuzlerini gormeyim hicbirinin filan mesela.. bakalm uygulamaya kararliyim bu dusunceleri.
Cuma gunude(14 subat) sivasta mulakatm var bu cilgin bebeyle gidecez guya orda bi gece kalcaz yemek yicez filan bu bahaneyle nefes almis olcaktm. Kv diyo bizde gelelm kp ile birlikte. Yollar iyi olmazsa sen mulakattayken durmazsa. Zkkmin koku her yerden ckmayiverin sanane be kadnnnn. Gitmiyorm mulakata diyesim geliyo. Buda ikinci cilgin fikir. Biliyorum suan hic hos bi uslupla yazmadmhic iyi degilim sinirlerim
Cooooook bozuk. Tam 6 haftadir evden ckmadm bime ekmek almaya gitmistim gerci bikere :) estagfurullah ya moralm cok bozuk depresyondaym
Zor bir durum umarım bir an önce atlatırsın en önemli şey psikoloji gerçekten insan bitmiş gibi hissediyorAy benim sinirlerim cok bozulduvalla suan aglamamak icin zor tutuyorum kendimi öyle yazıyorum sana depresyondaym sanrm
AhahahBenimde çok yazcaklarim var ama tanıdık çıkacak diye herşeyi yazamıyorumgeliniz bı şekerim eşittir el kızı. Malesef böyle. Ben hasta olunca eve çocuklara herkese bakıyorum. Çocuklar hasta olunca ben bakıyorum eşim hasta olunca ben bakıyorum. Öyle yani . Annelere hastalık sırası gelmiyo. Gelsede daha çok Sürünüyoruz. Seni çok iyi anlıyorum demekten başka tesellim yok.
Çok geçmiş olsun canımBir haftadır uykusuzum gücüm takatim kalmadı. Şükrediyorum ki sütüm var çünkü kalkıp mama hazırlayabilecek durumda da değilim. Bebeğim de ben de hastayız . henüz kahvaltı yapmadım ve eşim görevdeçocuğum hemen büyüyüp üniv. Falan gitsin istiyorum
Bugün hastanede bebeğimin randevusu var inşallah artık iyileşme seyrine girmiştir. Geceleri kesinlikle uyumuyo sürekli ağlıyo, burnu tıkalı değil ama cigerlerde hırıltı var o rahatsız ediyo onu. Bazen deliriyorum gece saçlarımı falan yolasim geliyo Allah tan otokontrolu yüksek bi insanım ama nasıl cinnet geçiriyo anladım
Hepimiz öyleyizCidden benden daha güçlü eymen.. Çok dirayetli oldugunu düşünüyorum.. Dunyaya gelir gelmez nelerle uğraştı yinede bi gülüyor icimin yaglari eriyor..
Bazen kafayi yiyorum ama rint.. Butun dertler oyle bi saldiriyo üstüme sanki.. Yeteeeer diye bagirasm gelio
Kizlar bebişlerinizi oturtmaya basladiniz mi?
4 ay 1 günlük benimki. Rahatlikla dönebiliyor. Döndüğünde elleriyle gogsune kadar rahatlikla kendini kaldirabiliyor. Elleriyle ayaklarini tutabiliyor. Destekli oturtsam mi artik?
18 Ekim doğumluyuzzz hala dönmedi 38+1de doğdu.. 40 haftaya göre dönmemesi normal sanırım bi kaç haftaya döner diye düşünüyorum. Karnının üstüne sık sık yatırmak gerek sanıkrm alıştırma içinArkadaşlar merhaba. Bebişler ne zaman dönmeye başladı. 16 ekim doğumluyuz hala dönmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?