- 17 Ekim 2018
- 774
- 1.094
- 113
Esimin ailesi baska ildeler. Dogum yapicam illa kp gelmek istedi. Lohusa kadin nasil rahat edecek hic dusunmek yok. Gelsinler ama 1 hafta sonra gelsin kp dedim hem ben toparlamis olurum. Ama alinmis gelemedi diye. Neyse geldi bunlar 1ayligim is yapmaktan canim cikti. Cocugum hic durmaz. Yani evde birileri oldukca daha cok is cikiyor. Yarardan cok zarar.Ben kayinvalideme opme cocugu dedigimde sana mi sorcam demisti. Pardon kimse sorcaksin benim cocugum degil mi dedim. Oyle densiz insanlar bi sende yok yani. Gorumcem cocugumun agzina memesini sokmaya bile calisti. Neymis goguslerim yara olmus nasil cekiyomus cocuk baksinn diyeAy benim sinirlerim cok bozulduvalla suan aglamamak icin zor tutuyorum kendimi öyle yazıyorum sana depresyondaym sanrm
Hiçkimseyi gormek kimseyle konusmak istemiyorumbebegimin duracağını bilsem soyle bikac gun alp basimi gidesim var herkesten uzaklara. Esim geldi ctesi günü ama inanlmaz sogugum suan ona karsida hayattan insanlardan nefret ediyorum sanki.
Felaket hastaym demistim elimi kolumu kaldıramıyordum esime anneni cagirsan gelmez mi ben tek basima napcam, cinari kucagima bile alamıyorum cok hastaym dedim. Kayinvalideyle kp geldiler pazar aksam. Ya sanki esim icin gelmisler kicim yer gormedi caydi bulasikti oturamadm onlar cinari hoplatp ziplatti esimde gorevdeyken izleyemedigi eskiyanin eski bolumlerini izledi. Ogun oyle sinirim bozuldu. Ertesi gun gorumcem gunduz geldi aksama dogru baktm yemek filan derdine dustuler meger eside gelcekmis bizdelermis aksam. Ulan ben kimim? Pardon da yani. Geberiyorum hastalıktan diye çağırdım pijamayla dolaniyorm tesetturlu insanm pardon da ne halt isi var gorumcenin kocasinin benm evimde. Valla pijamamoda cikarmadm sutyende takmadm onlar utansin banane dedim. Aksam yemekten sonra ben gene bulask cay bilmem ne ay baktm esim oturmus bunlarla muhabbet ediyo gorevdeyken cektigi videolari izletyo ulan biz senle iki kelam edemedik geldiginden beri onlara mi izletiyosun video. Caniniz cehenneme dedm kendi kendime tabi.
Dun oldu bu swfer esim bi geldi isten hasta ama aksami dort gozle bekledm gelsede cinarla ilgilense diye. Neden cunku cinar durmaz cinar uyumaz cinar aslaaaa emmez ki soruyosan artk uuuuummmmrumdaaaa degil emmezse emmesin napim ya yetti canima artk tek emmeyen benim cocugum mu banane birakirsada biraksn. Aksam bi geldi adam hastalanmis hapşırıyor burni akiyor. Eee kv hemen aman oglum yat aman uyu bilmem ne ulan ben hastaym gunlerdir kicim yer gormedi yatmak nedir unutmusum. Sonra kv buna nanelimon yapip gelmesin miay sinirlerim bozuldu. Ne bekliyodun ki fatma neeeeee bekliyodun? Pardon da ben kimim ki? Uf simdi aksamda gorumcenin evine davetliyiz eltisi cocugu kv kp bilmem ne. Eltinin cocugunun dogum gunu seysi var. Cocugumun yuzu iyice yara oldu hala pislik insanlr opuyorlar ama suan kafamdan çılgınca seyler geciyo opmeye yeltenen olursa sacindan tuttugum gbi yere yatirip uzerine ckp tepineyim birbrmize girelm kocayi da bosaym ohh bi guzel bidaha yuzlerini gormeyim hicbirinin filan mesela.. bakalm uygulamaya kararliyim bu dusunceleri.
Cuma gunude(14 subat) sivasta mulakatm var bu cilgin bebeyle gidecez guya orda bi gece kalcaz yemek yicez filan bu bahaneyle nefes almis olcaktm. Kv diyo bizde gelelm kp ile birlikte. Yollar iyi olmazsa sen mulakattayken durmazsa. Zkkmin koku her yerden ckmayiverin sanane be kadnnnn. Gitmiyorm mulakata diyesim geliyo. Buda ikinci cilgin fikir. Biliyorum suan hic hos bi uslupla yazmadmhic iyi degilim sinirlerim
Cooooook bozuk. Tam 6 haftadir evden ckmadm bime ekmek almaya gitmistim gerci bikere :) estagfurullah ya moralm cok bozuk depresyondaym
Benim kayınpeder de doğumdan 1 hafta önce geldi. Valla benım işime geldi cıkmadım odamdan zaten agrım vardı.. Her iş kayınvalıde ye kaldı madem kocası geldı baksın kocasına.. Dogum yaptım eve cıktım gene cıkmadım odamdan en kotu mutfaga gıttım. Allah ıcın kayınvalıde hep kocasına salondan ya da yattıgı odadan cıkma dedı... Yemek bulasık camasır hep onlarda ydi. Baktılar 15 gün yapan eden yok yemin ederim yapmadım zaten bebek uyumuyordu. Basıp gittiler cok da ıyı oldu ala keşke kayınvalıde kalsaydı torunlarına ölür onlar ıcın guzel yemekler yapar ben de yerdim.... Tabi evin dUebı bozuldu ama bır kadına bakar temizledi verdi elime.. Hem ki darılma iş oldu hem de benım işime geldi. Kv tek olaydı bu kadar yapmazdı ama kocası eski adamlardan 3 cesit yemegı olacak ev temız olacak. Aynı Kendı evindeki duzenı burda da yaptırdı karısına.... Ben yemın etmiştım 1.bebekte hemen kalkmıstım tüm iş bana kalmıştı. Yattım valla dıkıslerı acısından dogrulamasam bıle acısa bıle yattım. Aslında bana yatmak ıyı gelmiyor. Dolastıkca iyi olan biriyim.. Ama rahatım ıcın bebek uyurken yattımEsimin ailesi baska ildeler. Dogum yapicam illa kp gelmek istedi. Lohusa kadin nasil rahat edecek hic dusunmek yok. Gelsinler ama 1 hafta sonra gelsin kp dedim hem ben toparlamis olurum. Ama alinmis gelemedi diye. Neyse geldi bunlar 1ayligim is yapmaktan canim cikti. Cocugum hic durmaz. Yani evde birileri oldukca daha cok is cikiyor. Yarardan cok zarar.Ben kayinvalideme opme cocugu dedigimde sana mi sorcam demisti. Pardon kimse sorcaksin benim cocugum degil mi dedim. Oyle densiz insanlar bi sende yok yani. Gorumcem cocugumun agzina memesini sokmaya bile calisti. Neymis goguslerim yara olmus nasil cekiyomus cocuk baksinn diyeo zamanlar cok sinirlenmistim ama simdi guluyorum.
Merhaba. Bebeğinize güvenin bebeklerin öğürme refleksleri çok güçlü olduğu için büyük bir parça kopardiginda zaten ağzında ceviremezse öğürur ve çıkarır hemen hoop diye boğazına kaçmaz. Damagiyla ezebilcegi şeyler verin yanında olun bebeğiniz üstesinden gelir. Detaylar için benim kızımla çektiğimiz videoları izleyebilirsinizBen blw den korkuyorum. Büyük lokma koparır ve nefessiz kalırsa diye
Kızlar bana yardım edinoğluma ogretmeni ödev vermis anaokulu bu arada. Ev ailenizle beraber el yapımı hikaye kitabı yapın diye. Örnek te göndermiş. Örnek kitapta kitabın ismi Elif'in doğum günü. Ben konu olarak bişey bulamadım Samir Umman abi oldu gibi bı kitap düzenlicez. Kardeş haberi gelmesi hastanede bebeği beklemesi. Bebeğin ona hediye vermesi. Eve dört kişi dönüşümüz. Sonra küçülen kıyafetlerini bebek oyuncaklarını karfesiyle paylaşması vs. En son abi olmak çok güzel aile olmak çok güzel gibi. Her sayfa için konuyla ilgili netten çizgi resimler çıkardık onları yapıştır az. Son sayfaya iki oğlumun beraber resmini yapıştır az. Sorun kitabın ismine karar veremedim. Bana el atın şöyle havalı afilli bı isim bulalim
Ay benim sinirlerim cok bozulduvalla suan aglamamak icin zor tutuyorum kendimi öyle yazıyorum sana depresyondaym sanrm
Hiçkimseyi gormek kimseyle konusmak istemiyorumbebegimin duracağını bilsem soyle bikac gun alp basimi gidesim var herkesten uzaklara. Esim geldi ctesi günü ama inanlmaz sogugum suan ona karsida hayattan insanlardan nefret ediyorum sanki.
Felaket hastaym demistim elimi kolumu kaldıramıyordum esime anneni cagirsan gelmez mi ben tek basima napcam, cinari kucagima bile alamıyorum cok hastaym dedim. Kayinvalideyle kp geldiler pazar aksam. Ya sanki esim icin gelmisler kicim yer gormedi caydi bulasikti oturamadm onlar cinari hoplatp ziplatti esimde gorevdeyken izleyemedigi eskiyanin eski bolumlerini izledi. Ogun oyle sinirim bozuldu. Ertesi gun gorumcem gunduz geldi aksama dogru baktm yemek filan derdine dustuler meger eside gelcekmis bizdelermis aksam. Ulan ben kimim? Pardon da yani. Geberiyorum hastalıktan diye çağırdım pijamayla dolaniyorm tesetturlu insanm pardon da ne halt isi var gorumcenin kocasinin benm evimde. Valla pijamamoda cikarmadm sutyende takmadm onlar utansin banane dedim. Aksam yemekten sonra ben gene bulask cay bilmem ne ay baktm esim oturmus bunlarla muhabbet ediyo gorevdeyken cektigi videolari izletyo ulan biz senle iki kelam edemedik geldiginden beri onlara mi izletiyosun video. Caniniz cehenneme dedm kendi kendime tabi.
Dun oldu bu swfer esim bi geldi isten hasta ama aksami dort gozle bekledm gelsede cinarla ilgilense diye. Neden cunku cinar durmaz cinar uyumaz cinar aslaaaa emmez ki soruyosan artk uuuuummmmrumdaaaa degil emmezse emmesin napim ya yetti canima artk tek emmeyen benim cocugum mu banane birakirsada biraksn. Aksam bi geldi adam hastalanmis hapşırıyor burni akiyor. Eee kv hemen aman oglum yat aman uyu bilmem ne ulan ben hastaym gunlerdir kicim yer gormedi yatmak nedir unutmusum. Sonra kv buna nanelimon yapip gelmesin miay sinirlerim bozuldu. Ne bekliyodun ki fatma neeeeee bekliyodun? Pardon da ben kimim ki? Uf simdi aksamda gorumcenin evine davetliyiz eltisi cocugu kv kp bilmem ne. Eltinin cocugunun dogum gunu seysi var. Cocugumun yuzu iyice yara oldu hala pislik insanlr opuyorlar ama suan kafamdan çılgınca seyler geciyo opmeye yeltenen olursa sacindan tuttugum gbi yere yatirip uzerine ckp tepineyim birbrmize girelm kocayi da bosaym ohh bi guzel bidaha yuzlerini gormeyim hicbirinin filan mesela.. bakalm uygulamaya kararliyim bu dusunceleri.
Cuma gunude(14 subat) sivasta mulakatm var bu cilgin bebeyle gidecez guya orda bi gece kalcaz yemek yicez filan bu bahaneyle nefes almis olcaktm. Kv diyo bizde gelelm kp ile birlikte. Yollar iyi olmazsa sen mulakattayken durmazsa. Zkkmin koku her yerden ckmayiverin sanane be kadnnnn. Gitmiyorm mulakata diyesim geliyo. Buda ikinci cilgin fikir. Biliyorum suan hic hos bi uslupla yazmadmhic iyi degilim sinirlerim
Cooooook bozuk. Tam 6 haftadir evden ckmadm bime ekmek almaya gitmistim gerci bikere :) estagfurullah ya moralm cok bozuk depresyondaym
Canım eski mama dediğin zaten süt alerjisinin kaynağı, mamaların hemen hepsi inek sütünden yapılıyor, alerji için olanlar işlemden geçirilerek süt proteininden ayrıştırılıyor. Keçi sütü olanlar da uygun değil alerjik olanlar için, çapraz alerjen olabiliyor. O yüzden eski mamayı almasın artık ama alerji mamaları da yenecek gibi değil maalesef haklısın.
Tam 13 sayfa olmus yazilan okumadm firsatm olmadix noldu eymen kusumda alerji mi ckti? Mamayi mi degistin? Rabbim yardimcimiz olsun zor donemden geciyoruz zor
Hepimiz öyleyizhuni takıcaz yakında.halbuki az şey takıp kafamıza çok mutlu olsak bebeklerde mutlu olacak
Kizlar bebişlerinizi oturtmaya basladiniz mi?
4 ay 1 günlük benimki. Rahatlikla dönebiliyor. Döndüğünde elleriyle gogsune kadar rahatlikla kendini kaldirabiliyor. Elleriyle ayaklarini tutabiliyor. Destekli oturtsam mi artik?
Valla tanıdık cikarsa da cksn hic degilse hakknda ne düşündüğümü bide burdan öğrenmis olurlar.
@hkalps canm ben gorgusuzun tekiyim cunku kimsenin cocugu olmadi bi benim oldu. Soyleyince boyle oluyorm. Kadn dun kahvaltida bimin suzme peynirini veriyo cocuga yahu elli milyon kere dedm yedirme sildim hemen agzini aksam yogurt vercek verme diyorm hazir sey diyo hic mi hazir yemicek. Bla bla bla aman daha bisuru sey
Benim bebek yine hastaabisinden bulaştı, burnu akıyor, öksürüyor. Doktora da götürmedim Daha kötü olur diye.
Benim bebek yine hastaabisinden bulaştı, burnu akıyor, öksürüyor. Doktora da götürmedim Daha kötü olur diye.
Kizlar doktorumuz demir damlasi sidefer verdi. Icinde toz var. Onu şişedeki siviya döküp calkaliyoruz. Buraya kdar tmm. Ama kutusunda şey yaziyor. Sulandirmadan kullanmayiniz. Ne demek bu?
Aynen valla burada olmasa hepten kafayı yiyeceğiz
☹☹ neden herşeyin ceremesini anneler çekiyor ya bu babalar ne ise yarıyor acaba sevmeye gelince ah benim yavrum canım benim bakmaya geldi mı annesi seni istiyorbence erkekler bilerek yapıyor bunu rahatları bozulmasın diye bakamıyor gösteriyorlar kendilerini
Saga evet sola hayır canim
Herkes çok dolmuş:/
@Fatmapo Allah sabır versin. Çekilir şey değillermiş seninkiler şu bitkinlikte.
Berikko canım, kiloyla ilgili sormuşun da. Şöyle ki benim kızım için Alman doktorlar çok rahat, siz de minyonsunuz normal diyorlar ama Türk doktorlar mama tüketmesini önereceğiz böyle devam ederse demişlerdi ama bugün öğrendik alt sınırdan %25 lik sınıra çıkmış içinde yer aldığı persentil. Yani boy ve kilosuna bakıp normal kabul edilebilecek değerlere göre hareket ediyorlar.
*çok yorgunum düzgün ifade edememiş olabilirim:/
Herkesler nasıl benim gibi herseyden nefret edenler var mi? Bu arada kızım emmiyor resmen halay çekerek emziriyorum sizinde öyle mi?
Onunla kıyaslanamaz tabi kuzum, vanilya şurubuyla denedik ama yine içmedi bizimki de.Hicbiri yencek gibi degil..valla mememdeki sut cok guzel kokuyor ben olsam bnde memeyi isterdim
Eski usul sünnetçi mi kaldı ki ya. Ben henüz yaptırmadım 4. Ayımız dolmak üzere ama pişmanım keşke ilk 3 ayda yaptirdaymisim
Kimsemiz yok
Sor bir donem, bir sınav dönemindesim demek ki Beriko'cum.Cidden benden daha güçlü eymen.. Çok dirayetli oldugunu düşünüyorum.. Dunyaya gelir gelmez nelerle uğraştı yinede bi gülüyor icimin yaglari eriyor..
Bazen kafayi yiyorum ama rint.. Butun dertler oyle bi saldiriyo üstüme sanki.. Yeteeeer diye bagirasm gelio
İlk oğlan on aylık emekledi ama emekleme zor geldi. Çok ta meraklı bı bebekti bir yaşında tam yürüdü. Daha yurumeden masanın üstünü goremiyorum diye oyuncaklarini koyardı üstüne basıp masanın üstüne ulaşmaya çalışırdıValla takmayın arkadasın kızı tombalaktı, benım buyuk oğlan 3 tur atıp emekleri bu kız yavrum bır metre enekleyemezdı.bu nasıl yuruyecek derdik. Annesi hep ağlardı.. Kız 15 aylıkken birden kalktı yürüdü. Buyukler hep diyordu bırden yurucek bu dıye gozumle girmesem inanmazdım. Sanırım benım 3 numarada aynı. Tostapalak dönemıyo totoyu kaldıramıyor. Bugun hemşire bıle dedı ne tosun olmus diye.. Gögğs mü kaldı acıyla k6vranarak emzıeıyom. Cok ısırarak emiyor benı sınır edıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?