2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Esimin ailesi baska ildeler. Dogum yapicam illa kp gelmek istedi. Lohusa kadin nasil rahat edecek hic dusunmek yok. Gelsinler ama 1 hafta sonra gelsin kp dedim hem ben toparlamis olurum. Ama alinmis gelemedi diye. Neyse geldi bunlar 1ayligim is yapmaktan canim cikti. Cocugum hic durmaz. Yani evde birileri oldukca daha cok is cikiyor. Yarardan cok zarar.Ben kayinvalideme opme cocugu dedigimde sana mi sorcam demisti. Pardon kimse sorcaksin benim cocugum degil mi dedim. Oyle densiz insanlar bi sende yok yani. Gorumcem cocugumun agzina memesini sokmaya bile calisti. Neymis goguslerim yara olmus nasil cekiyomus cocuk baksinn diye o zamanlar cok sinirlenmistim ama simdi guluyorum.

Benim kayınpeder de doğumdan 1 hafta önce geldi. Valla benım işime geldi cıkmadım odamdan zaten agrım vardı.. Her iş kayınvalıde ye kaldı madem kocası geldı baksın kocasına.. Dogum yaptım eve cıktım gene cıkmadım odamdan en kotu mutfaga gıttım. Allah ıcın kayınvalıde hep kocasına salondan ya da yattıgı odadan cıkma dedı... Yemek bulasık camasır hep onlarda ydi. Baktılar 15 gün yapan eden yok yemin ederim yapmadım zaten bebek uyumuyordu. Basıp gittiler cok da ıyı oldu ala keşke kayınvalıde kalsaydı torunlarına ölür onlar ıcın guzel yemekler yapar ben de yerdim.... Tabi evin dUebı bozuldu ama bır kadına bakar temizledi verdi elime.. Hem ki darılma iş oldu hem de benım işime geldi. Kv tek olaydı bu kadar yapmazdı ama kocası eski adamlardan 3 cesit yemegı olacak ev temız olacak. Aynı Kendı evindeki duzenı burda da yaptırdı karısına.... Ben yemın etmiştım 1.bebekte hemen kalkmıstım tüm iş bana kalmıştı. Yattım valla dıkıslerı acısından dogrulamasam bıle acısa bıle yattım. Aslında bana yatmak ıyı gelmiyor. Dolastıkca iyi olan biriyim.. Ama rahatım ıcın bebek uyurken yattım

Ben blw den korkuyorum. Büyük lokma koparır ve nefessiz kalırsa diye
Merhaba. Bebeğinize güvenin bebeklerin öğürme refleksleri çok güçlü olduğu için büyük bir parça kopardiginda zaten ağzında ceviremezse öğürur ve çıkarır hemen hoop diye boğazına kaçmaz. Damagiyla ezebilcegi şeyler verin yanında olun bebeğiniz üstesinden gelir. Detaylar için benim kızımla çektiğimiz videoları izleyebilirsiniz

Haklısın.. Hemde çok.. Ama biz demeden anlamıyor erkekler.. Tek başına debeleniyorsun ver eline cinari sende bi gir duşa.. Ben varya şunu anladm güçlü gorundukce dahada uzerine geliolar insanin.. Iyice nanea oldum.. Ota boka halim yok diyorum.. Esim annemin yaptgi yemekleri begenmiyor cokda tın.. Kendim yiyorum bi güzel.. Alsam gelince yemek yapamadm mi ona diyorum eymen durmadı dursa bile diyorum.. Canima okudu damla uyumadi vsvs.. Eymene bi tek altini degistirtemedm ben eşime.. Neyse hadi o ama herseyini yaptiriyorum.. Gerci gece 11de geliyo o saate ben hazir nazır cocugu eline verince bakar tabi..

Psikoloji olarak senden farksizim inan ki.. Kafayi yedim yiycem.. Bugun biraz topladkm kendimi gibi.. Noroloji randevusj da iyi gecti cok şükür.. Eymene kötü bisey olunca benim psikolojim pert oluyo.. Bana kimse gelmiyo allahtan.. Ama sen ses etmezsen tepene biniyorlar yeminle.. Oglum durmasa da uyumasa da tek basima iyiyim.. Ha gun icinde icimden sövdugum zamanlarda oluyor.. Hatta hadi be eymen az uyu tuvalete gideyim az uyu yemek yiyeyim diye söyleniyorum çocuğa.. Ama sonra bi gülüyor ki beni benden alıyor.. Yaa fatma emmiyorsa emmiyor.. Kendini bu kadat hirpalama.. Ben hepi topu 2 ay emmişim valla zeki biriyim.. Bu cumleyi duyan narsist diyecek ama carpim tablosunu bilmeden univ kazanip universiteyide dereceyle bitirince böyle dusunebiliyorum yada egitim sisteminin geldigi nokta.. Neyse ben mamayla büyüdüm ama gayet saglikliyim yani ufak tefek şeyler dışında biseyim yok elhamdulillah.. Hatta sma yemisim bende zaten tek basinasin bi sure sonra psikolojin kotu olursa cinara kim bakcak? Goztepeden çıktıktan snra annemler bakti eymene ama nasil aradi cocuk beni.. Gozumun onunde annem mama yediriyo.. Kucagima alaskm gelmiyo eymeni.. Kucağıma aliyorum sevemiyorum.. Ne kadar zor bi durum düşünsene.. Bu hale gelmek istemiyosan ille anne sutu diyen doktorlari insanlari dinleme.. Aslnda biz rahat olsak hersey rayinda gidecek.. Yok sut yok mama yok bilmem ne.. Bunlar psikolojik baskı.. Boşver yaa.. Sen elinden geleni yaptiysan Bosver.. Cocugunun huyunu sen biliosun.. Ben gittgi yere kadar mantigindaym süt konusunda.. Gitmiyosa zorlama.. Artik arada biberonla da veriyorum bakim nolcak diye.. Simdilik bisey yok..

Sen bi kez naap bilio musun... Esin gelince cinari ver kaynanana.. Baksin butun gün..esinle bi cik dolas dışarı.. Inan iyi gelecek.. Alisveris yapin dolasin sinemaya gidin.. Bugun hastaneye gittik sonra markete gittik snra yemek yedik disarda snra bi akrabaya 5dk ugradk can suyu gibi geldi bana.. Disardayken de icim icimi yedi eymen hasta olur mu bi oksurur mu hapsirir mi diye ama dedim napim bende nefes alayim
Bu hafta bende tirlatiodum bu alerji meselesine evde açılmamış bi kutu sigara var..bi tane icsem dedim..nasil istedim ama varya oyle boyle değil.. Kafami zor dagittim sigaradan.. Icmedim ama icecek kivamdaydim
Ahh biraz buyuseler diyorum da buyuyunce de durum pek parlak durmuyo burda okuduklarmdan

Hicbiri yencek gibi degil..valla mememdeki sut cok guzel kokuyor ben olsam bnde memeyi isterdim

Tam 13 sayfa olmus yazilan okumadm firsatm olmadix noldu eymen kusumda alerji mi ckti? Mamayi mi degistin? Rabbim yardimcimiz olsun zor donemden geciyoruz zor

Evet galiba.. Neyin neden oldugunu da anladm gibi.. Çikolata.. Bu ara (hastaneden ciktiktan sonra) surekli pasta cikolata gibi seyler yedim.. Ama nerdeyse her gün.. Sanrm ondan oldu.. Cumartesi günü 1 hafta olcak agzima surmeyeli.. Bakalim ne olcak sonuç.. Ben pek alerji oldugunu da düşünmüyorum ama bakcaz artik.. Çünkü cidden abarttm çikolatayı çocugun vucudu artik yeter hep ayni şeyin tadını aliyorum yetti gari dedi kanli kaka yapti sanki tabi alerji nedir nasil oluyo bilmiyorm.. Belkide alerjidir cok yedgim icin çıkmıştır böylelikle

Hepimiz öyleyiz huni takıcaz yakında.halbuki az şey takıp kafamıza çok mutlu olsak bebeklerde mutlu olacak

Ama eskiden dertlerle başetme kapasitemiz yeterliydi.. Daha dogrusu ugrastigimkz dertler tolere edilebilecek dertlerdi.. Koca kaynana vsvs.. Simdi bunlar+yavrumuz.. İşin içinde insanin yavrusu da olunca vurdumduymaz olamiyorum.. Hani bi hayvan veya bitki degilki onlarla bile ilgilenmek dertlerini gidermek gerekli.. Insan yetistirmek zor.. Eski vurdumduymaz kicini devirip yatan hallerimi ozlemiyorum değil yani

Kizlar bebişlerinizi oturtmaya basladiniz mi?

4 ay 1 günlük benimki. Rahatlikla dönebiliyor. Döndüğünde elleriyle gogsune kadar rahatlikla kendini kaldirabiliyor. Elleriyle ayaklarini tutabiliyor. Destekli oturtsam mi artik?

Eymen oturuyor valla ama ben oturtmuyorum.. Severken arada oturtuyorum kucağıma.. Bugun nöroloji doktoru da oturuyor dedi ama sen yinede 1 ay daha bekle destekli oturmaya dedi.. Ama eymen dönemiyor daha.. Kafasini 90 derece yeni yeni dik tutmaya başladı.. Ama doktor tam 4 aylik bebek ozelliklerini taşıyor dedi.. Cok sevindirik oldum yaa.. Aslnda bikac ozelligi önden gidiyordu çoğu şeyde ama hastane hastaliklar bizi geriletti.. Neyse ins toparlicaz:)

Yaa sen kimsin ki.. Onun annesi filan oldugunu saniyorsan yaniliyorsun.. Seni adam yerine koyan mi var pardon annesi en iyisini bilmez onceden çocuk yetistirmis olanlar en iyisini bilir.. Hele ki benim bildigim en dogru diyorsa senin şeyinin şeyine bile takmaz

Benim bebek yine hasta abisinden bulaştı, burnu akıyor, öksürüyor. Doktora da götürmedim Daha kötü olur diye.

Cnm istanbulun en kalabalik ilcesinden bildiriyorum umraniye hastanesinde bile asiri kalabalik yoktu.. Dün kalabalikti ama normal hastane kalabaligiydi.. Bugun aksam 6gibi gittik bombostu.. Bizim.yatis yaptgmz zaman hinca hinc doluydu kac kere siddet kodu verdi hastane bilmiyorum

Kizlar doktorumuz demir damlasi sidefer verdi. Icinde toz var. Onu şişedeki siviya döküp calkaliyoruz. Buraya kdar tmm. Ama kutusunda şey yaziyor. Sulandirmadan kullanmayiniz. Ne demek bu?

Bende kullaniyorum.onu... Calkala demek istemiş.. Katilasiyor durdukca.. Daha dogrusu tortular dibe cokuyor.. Ustunde suyu kalıyor.. Ben bilmedgmdem ilk verdgmi toz eklemeden vermistm sonra okuyunca anladm

Insan buyutmek kolay mi.. Insan sevgiyle büyür sevgiyle yaşar.. Erkeklerde bu yok.. Sevgileri içinde genelinin.. Hatta erkekler rekabetcidir ve savas genlerinde vardır.. Bu yuzden dunyadaki butun savaşları erkekler başlatır kadinlar ve cocuklar ceremesini çeker

Gerçi gelisimine göre bisey diyorlardir dogal olarak herkesin yavrusu farkli.. Bosuna ataturk dememis turk hekimlerine emanet edin diye.. Elin gavuru turku nerden bilsin.. Irkimiz farkli bi kere fiziksel ozelliklerimiz ulkedeki hastaliklar vsvs bile farkli

Sor bir donem, bir sınav dönemindesim demek ki Beriko'cum.
Bahir çağır ne istersen yap ve rahatlat kendini.
Benim iki numara doğduğundan beri ufak tefek sağlık sorunları ile uğraştık, evet haklısın. Çok zor. Ama küçük şeylerdi bizimki, geçti gitti.
İnşallah sizinkiler de geçecek en kısa zamanda. Hepsi anı olarak kalacak.

İlk oğlan on aylık emekledi ama emekleme zor geldi. Çok ta meraklı bı bebekti bir yaşında tam yürüdü. Daha yurumeden masanın üstünü goremiyorum diye oyuncaklarini koyardı üstüne basıp masanın üstüne ulaşmaya çalışırdı şimdi örümcek adamli terlik giyip ben bununla duvarlara tırmanacam diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…