Ateşliyken çorap çıkarılmamalı diye biliyorum ben. Bir de sirkeli su da çok zararlıymış. Bilen varsa düzeltsin lütfen LLeiyla
üstünü incelt, fitil ver bence..uyuyor diye çekinme
İçeriğini bilmiyorum da aile hekimindeki hemşiremiz bize damlanın kutusunu verdi ama benim kız da alerjik olduğu için asıl doktorunla konuşmadan başlama bunlar da döküntü falan yapıyo başlatmaz belki dedi. Asıl doktorumuz da bi açıklama yapmamıştı ama demire altıncı aydan sonra başlarız demişti belki de sebebi budur
Ateşliyken çorap çıkarılmamalı diye biliyorum ben. Bir de sirkeli su da çok zararlıymış. Bilen varsa düzeltsin lütfen LLeiyla
üstünü incelt, fitil ver bence..uyuyor diye çekinme
Gunaydin kizlar
Bugün oğlum beni çok korkuttu. Sabah emzirdim beşiğine bıraktım. Saat 6 da bir sese uyandım. O hızla beşiğe baktım. Oğlum kıpkırmızı olmuş çırpınıyordu. Anında kucağıma aldım sırtına vurdum. Şükür kısa sürede düzeldi ağlamaya başladı. Kendide korktu. Ne olduğunu anlamadım. Tükürüğünü mü yoksa kustu da onu mu yutamadı anlamadım gerçekten. Elim ayağım kesildi. Y a duymasaydım
Ben yemediğim ya da az yediğim zaman sütüm azalıyor. Bebeğim kilolu bir bebek ve memeyi seven bir bebek süt yetişmiyor ne zaman kucakta olsa emme isteği oluyor. O yüzden çok aşırı yiyorum ve sanki kilo almaya başladım. Hamilelikte çok bulantım olduğu için aslında fazla kilo almadım ama benim bol sıvıyla ya da proteinli yemeyle sütüm olmuyor ama yarın ben de bebek arabasına koyup yürüyüşe gideyim hep evdeyim hareketsizlik de erkiliyor
Sütüm yetmiyor yetmedikçede buzdolabına saldırıyordum. Çalışınca gündüzleri oğlum emmeyince de poşet poşet süt doldurmak isteyince de alıp başını gitmişti. Geçen ay başında diyete başladım. bir ayda 3 kg verebildim. Spor yürüyüş hiç yapmadım arada kaçamaklarla ama sütüm azaldı.
Sütüm yetmiyor yetmedikçede buzdolabına saldırıyordum. Çalışınca gündüzleri oğlum emmeyince de poşet poşet süt doldurmak isteyince de alıp başını gitmişti. Geçen ay başında diyete başladım. bir ayda 3 kg verebildim. Spor yürüyüş hiç yapmadım arada kaçamaklarla ama sütüm azaldı.
Canım öncelikle çok geçmiş olun umaraım düzelmiştir. bebeğin. Sağlığı yerindedir. Öncelikle soğuk kanlı olmak panik olmamak çok önemli ateşi olan çocukta titremede olabilir anne yüreği üşüyor diye örtme ben kızımda iç çamaşırını sadece bırakırdım.Yaşımda küçük ne duyduysam büyüklerden yapardım sirkelerdim koltuk altları dahil her yerine bez koyardım ateş düşene kadar. (düşün birde kış günü nasıl titrerdi soğuk odada üstelik 16 yıl önce nasıl dayanırmışım şimdi aklıma geldi) Bu ay oğlumda aşı olur olmaz eve gelince ateş çıkmadan ateş düşürücüyü verdim. Evi ılık tuttum çok ısısını yükseltmedim. Baktım 37,5 olmuş soydum elini yüzünü sildim. Üzerine sadece ince penye tk giydirdim hemen 36 düştü. Düşmeseydi ılık duş aldırıp iç çmşr bekletirdim.
Gunaydin kizlar
Bugün oğlum beni çok korkuttu. Sabah emzirdim beşiğine bıraktım. Saat 6 da bir sese uyandım. O hızla beşiğe baktım. Oğlum kıpkırmızı olmuş çırpınıyordu. Anında kucağıma aldım sırtına vurdum. Şükür kısa sürede düzeldi ağlamaya başladı. Kendide korktu. Ne olduğunu anlamadım. Tükürüğünü mü yoksa kustu da onu mu yutamadı anlamadım gerçekten. Elim ayağım kesildi. Y a duymasaydım
Allah korusun, esirgesin. İnsanın aklı gidiyor. Bu dönemde tükürüklerini de boğazlarına alıyorlar sürekli.
Nasıl yatırıyorsun emily? Ben yumuşak büyük yastığa yatırıyorum belden yukarısını, o yastığın altından da arkadan destekliyorum yani baş yukarı ve vücut hafif yan şeklinde ayarlıyorum ve boğulma olayından sonra hem telsizle hem de bizzat sürekli kontrol ediyorum.
Kız incecik iğne o. Hemşire eli hafifse hissetmez ki. Tabii aşı yakıcı ise onu hissedip ağlar.
Benim büyük oğlan ignede hiç aglamazdi, yakıcı ignede bile hafif mizirdanirdi. Bu bazen iğne yakılıyor umrunda değil, bazen de ortalığı yıkıyor.
Azalmasın diye bol bol dereotlu salatanın yanında soğan yedim günde iki kez rezene çayı içtim su 3lt günde içmeye çalıştım. Birde canım balık salata hem süt yapıyor hem kilo verdiriyor. Tek sıkıntım yürüyüş hiç yapamadım. Bu hafta etli sebze yemeği yanında yoğurt sabah yumurta domates salatalık yiyorum. Birde ekmek olarak yulaf kepeğinden fırında yapıyorum her öğünde bir dilim yiyorum.
Yok ondan değil artık anlıyorlr. 10 günlük falandı göbeğimiz kanıyordu doktor kan aldı uyuyordu uyumaya devam etti ben ağladım o uyudu şimdi artık olanları farkındalar acımıyor ama anlıyorlar. 4.ay aşısında aşıdan önce boyuna bakıcaktı hemşire ağlamaya başladı aşı da iyice koptu kıyamet
Beriko hiç aglamasa problem. Ama iğneye göre agliosa normal. Bizim dört ay asisinda sol bacağa vurulurken bı kahkaha attı biz şok. Sağ bacağa vurulurken ağladı . Dedimki terazi burcu ondadır . Beriko Eymen erken doğdu diye hastalık arama . Eymen çok azimli inatçı dedim dedik taş gibi bı çocuk olucak. Ben çok eminim. Havadan nem kapiosun. .
İnşallah öyle olur valla nem kapiyorum.. Kusuyor aha usuttu mu kakasi yok şu renk kesin süt yetmedi.. Kafamda sürekli sorular
Valla seninki daha iyiymis kahkaha atmış yaa
Benim kızda 5 aylık oldu 600 gram almış 4 aylıkken 400 gram almıştı 3 kilo doğdu şuan 7 kilo.sanki dil huzursuzluğu başladı ama hergün değil yokluyor arada saolsun