2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kim o insta domtoru canm bende yazayim bi bana da cvp verirmi ki ya
Doktor deniz kaya. 3 kere falan danıştım. Gördüğü an cevap verdi

Kesinlikle doğru. Ben de öyle yapıyorum ve bebegimin uyku kalitesi artınca bariz büyümeye başladı

Konuyla ilgili değil ama sen bilirsin diye düşünüyorum. Bebeğim öksürürken kalın bir ses ile öksürüyor. Güneş çarptı sanırım.

Aşıya gideceğim yarın ya da öbür gün. Aşıya engel mi bu

Peki nasıl azalttiniz benimki emmeden asla sakinlesmiyor mecbur kalıp veriyorum bazen geceleri 15 kere bile kalkıyor

NAsıl yaptınız peki? Biz de her uyanmada emiyoruz emmeden tekrar uykuya geçemiyor maalesef ve emmezse uykusu da açılıyor sallamak zorunda kalıyorum bu sefer. Biz de çok kilo alıyoruz hala, muhtemelen gece emmesinden kaynaklı ve sabah 4den sonra tamamiyle uyanana kadar sıkıntı çekiyoe dediğiniz gibi

Çok mantıklı. Benim oğlum epey tombul, bu gece beslenmesinden sanırım oda. uyku eğitimi şart oldu, yoksa asla emmeden uyumaz

Çol geçmiş olsun, ateş yok ise yapılır.

Peki nasıl azalttiniz benimki emmeden asla sakinlesmiyor mecbur kalıp veriyorum bazen geceleri 15 kere bile kalkıyor
Yaklaşık 1 aydır meme uyku alışkanlığını çözmeye çalışıyorum. Uyku düzeni oturmaya başlafı. Youtube da Pınar Sibirsky nın videoları var, ordan dinleyebilirsin. Kitap okuyacak fırsatın var ise kitap da önerebilirim.

Çok mantıklı. Benim oğlum epey tombul, bu gece beslenmesinden sanırım oda. uyku eğitimi şart oldu, yoksa asla emmeden uyumaz
Bebeğe desteksiz uyumayı öğretmek gerekiyor. Memeyi çok seven bebekte zor oluyor. Sallama yine nispeten daha kolay bırakılır.
Önce odasını ayırdık, ben uyuyamaz sanıyordum ama aksine ayırdığımız ilk günden o iyi uyudu, benim aklım kaldı ben uyuyamadım Sanırım aynı odada 3 kişi uyumak uykuyu daha kötü etkiliyor, hem (havanın temiz olması hem de ses. ) Uyku tulumu aldık, yorgan örtü vs boğulma riski olmasın diye. Bir de beşiğinde gece görüşlü kamera takılı. Pencerelerimiz panjurlu, öyle olmasa karartma perde gerekiyor. Doğduğundan bu yana beşiğinde uyku arkadaşı vardı, ona iyice alıştırdım, emerken hep göğsümde tuttum, bebeğim beni severken elini oyuncağın üstüne getirdim, zamanla alıştı. Sonra tüm uykularını beşiğinde, tulumlu ve gündüz hafif aydınlık, gece karanlık olacak şekilde yaptım. Uyku rutini oluşturdum. Önce en son emzirip tam memede dalmadan hafif uyandırıp mayışıkken yatağa koyuyordum, sonra emzirmeyi yarım saat önceye alıp oturma odasında yapmaya başladım.
Çok önceden yatır kaldır uyku eğitimi şeklini denemiştim, benim oğlumda olmadı. Sonra bu oda ayırma işinden sonra şişş pat patı denedim o da olmadı. Sonra Çocuklarda Uyku Sorunları ve Çözümleri kitabını aldık, okuduk. Aşamalı uzaklaşma yöntemiyle başardık. Bir de bu süreçte tutarlı olmak gerekiyor. Hadi şimdi 1 kere başardım uyudu yok, karar verince gece gündüz hep öyle uyutmak lazım. Yoksa bebeğin aklı karışıyor. Gecenin bir yarısı uyandı 1 saat uyutmaya meme vermeden çalışmak gerekiyor. Tüm gece gündüz tutarlı olunursa 3-4 gün içinde bebek epey alışıyor.

Benim bebeğim uykuyu hiç sevmiyor sanıyordum, meğerse epey uykucuymuş. Dün akşam 7de yattı, gece 11 de uyurken emzirdim, sabah 7de uyanmış yatağında mutlu mutlu oynuyordu. Gece düzenimiz oturdu, kitaptan öğrendiğim şekilde gündüz uykularını düzenleyeceğim. Kitapta bebeğinizin 24 saatlik düzenini tablo yapmabız isteniyor. Şu saatte uyudu, şu saatte kalktı. İyice detaylı doldurursanız atlamadan, tüm düzeni göz önüne çıkıyor.

Tombul bebek sürekli beslenmek ister cnm benimkide 5bucukbaylik gece4veya5kez emiyor
Yok canım o en başta öyleydi ama bizim bebekler artık 6 aylık oldular. Bu kadar sık beslemeye gerek yok. Gece aşama aşama azaltılıp gündüz arrtırılmalı, ek gıda ile desteklenmeli.

Kizlar nasilsiniz? Benim de sorunum uyku bu aralar. Bebegim 20 gunlukken kendi gece uykusu rutinini kendi olusturdu ben hicbisey yapmadan . 11 de gece uykusuna yatar min 5 saat uyurdu max da 7 saat uyudugu oluyordu bu 5,5 aylik oluncaya dek surdu. Uyandiginda da yanima alirdim birlikte yatardik o emrrdi ara ara uyanip emerek geri uyurdu taki sabah 11 e kadar.
sonbir aydir nerdeyse kendi kendine erkenden uyumaya basladi 7-8-9 da en gec uyumus oluyor 12-1 e kadar sonra yanima aliyorm emzirip dalinca besigine koyuyorm hop uyaniyor bu 3-4 kere tekrar edince artk hep yanimda yatiyor sabah 7 ye kadar uyku uyaniklik arasında agzinda meme bi emiyo bi birakiyo boyle devam ediyo
Kesinlikle ben rahat uyuyamiyorm ustumuz basimiz acik iki buklum tam dalmadan yatiyorum perisanim
Napcam niye böyle oldu anlamadm
Gündüzleride uyuduğunda besikte yarm saat sonra uyaniyor emziriyorm yatarak birlikte uyursak 2-3 saate tamamlıyor
Hep birlikte uyumak istyor

Bir ogun mama veriyorum bir de sidefer kan ilaci. Alerjisi olsa mama yiyince de olmaz miydi rint?
Anne sütü alıyor oğlum. Sıkışınca hipp mama vermiştik. Sorun yoktu. Similac verdik birgün. Fışkırtarak kustu. Başka gün tekrar verdik, yine aynı kustu. Hipp verdik sıkıntı yok. Aradan zaman geçti. Sidefer ne zaman versem kusuyor. Ama ben peynir süt yoğurt çok tüketiyorum anne sütünden sıkıntı geçmiyor.
Yani bu süreçte bir şeyler farklı olabiliyor. Sen yine ara verip 3 gün kuralına uygun dene ki dokümanı bulasbilesin.

Ben bunu yaptim.Pekmez bitti bitiyordu cok az koyabildim.Sert oldu evet ama sutun icinde bekletiyorum.Elimle ufaliyorum hatta.Un gibi oluyor.Emre bile yiyebiliyor ki pek puturluye alisamadi henuz.Tadi cok guzel sekersiz olmasina ragmen.
Bizimkinin bunlari yemesine en az birbucuk ay var. :) yapayım da büyük oğlan denesin :))
Ben bir tarif bulmuştum, epey güzeldi. İlk iki gün sutte güzel yumusuyirdu ama sonrasında yumusamiyordu. Şöyle tam yumuşayan bulabilsem...

Belki süt alerjisi vardır cnm oyuzden ishal olabilir süt ürünlerini kesmeni ve periyodik kullanmanı. Onerimim birde hamaten çok iyi geliyor pisige
Anne sütü almıyor canım. Goat mama içiriyoruz 6 aydır. Yoğurtu da ishaline belki iyi gelir diye denedim. Ama nötr. Yani pek etki etmedi. Çok teşekkür ederim. Hamaten deneyebilirim. Unibaby'nin pişik kremi bu aşamada hiç yardımcı olmadı.

Öncelikle geçmiş olsun .bebeklerde ishal önemli ve ciddi boyutlara varmadan müdahale edilmeli . Biogaia falan kullanmanız iyi gelebilir. Alerjik bişey de olabilir beslenmesine dikkat edin.

Artık sürekli su vermeniz gerek.
Aynen. Şeker+tuz+karbonat karışımı varmış ishale iyi gelen ve su eksikliğini karşılayan. Onu karıştırıp veriyoruz. Sade suyu hiç sevmiyor. Bunu içiyor maşaallah. Yarın alıcam bu Biogaia yı. Çok teşekkür ederim.

Amin canım sağol. Nane sapı yok ama nane yaprağı olurmu ki? Bir de normal kuru nane var. Onunla hazırlasam olurmu?

Pirinc unlu muhallebi verebiliyorsan o da azaltiyor ishali ama neden oluyor onu bulman gerekiyor

Patatesden sonra buna geçeyim bari. Pirinç de iyi gelirmiş ishale doğru canım. Eşim internetten araştırdı nedeni mikrop, bakteri ise pek bir ilacı yokmuş bebekler için. O mikrobu atana kadar çekmesi gerekirmiş bu ishali. Önemli olan sıvı kaybettirmemek, prebiotik falan kullanmakmış. Çok şükür ateşi, ağrısı yok. Ama bir an durmuyor. 2dk. aralıklarla bazen 2-3 saatte bir yapıyor. O yüzden poposu da mahvoldu. En küçük bir ishalde çığlık atıyor acıdan. İki taraftan da çok çekiyor kuzum. Çok teşekkür ederim canım tavsiyen için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…