Yok kokusuz cnmama ben elma.ve muz verene kadar.hic olmamıştı daha öncede süt iciyodumama şimdi bakıyorum egzaması kızarıklık oluşmuyor ay ne kadar zormuş yaKoku varsa cnm bakteri olabilir ama yoksa alerjidir
Evet bende hipp veriyorum. Biraz zaman gecsin deneyim. Tesekkur ederim.Anne sütü alıyor oğlum. Sıkışınca hipp mama vermiştik. Sorun yoktu. Similac verdik birgün. Fışkırtarak kustu. Başka gün tekrar verdik, yine aynı kustu. Hipp verdik sıkıntı yok. Aradan zaman geçti. Sidefer ne zaman versem kusuyor. Ama ben peynir süt yoğurt çok tüketiyorum anne sütünden sıkıntı geçmiyor.
Yani bu süreçte bir şeyler farklı olabiliyor. Sen yine ara verip 3 gün kuralına uygun dene ki dokümanı bulasbilesin.
Bebeğe desteksiz uyumayı öğretmek gerekiyor. Memeyi çok seven bebekte zor oluyor. Sallama yine nispeten daha kolay bırakılır.
Önce odasını ayırdık, ben uyuyamaz sanıyordum ama aksine ayırdığımız ilk günden o iyi uyudu, benim aklım kaldı ben uyuyamadımSanırım aynı odada 3 kişi uyumak uykuyu daha kötü etkiliyor, hem (havanın temiz olması hem de ses. ) Uyku tulumu aldık, yorgan örtü vs boğulma riski olmasın diye. Bir de beşiğinde gece görüşlü kamera takılı. Pencerelerimiz panjurlu, öyle olmasa karartma perde gerekiyor. Doğduğundan bu yana beşiğinde uyku arkadaşı vardı, ona iyice alıştırdım, emerken hep göğsümde tuttum, bebeğim beni severken elini oyuncağın üstüne getirdim, zamanla alıştı. Sonra tüm uykularını beşiğinde, tulumlu ve gündüz hafif aydınlık, gece karanlık olacak şekilde yaptım. Uyku rutini oluşturdum. Önce en son emzirip tam memede dalmadan hafif uyandırıp mayışıkken yatağa koyuyordum, sonra emzirmeyi yarım saat önceye alıp oturma odasında yapmaya başladım.
Çok önceden yatır kaldır uyku eğitimi şeklini denemiştim, benim oğlumda olmadı. Sonra bu oda ayırma işinden sonra şişş pat patı denedim o da olmadı. Sonra Çocuklarda Uyku Sorunları ve Çözümleri kitabını aldık, okuduk. Aşamalı uzaklaşma yöntemiyle başardık. Bir de bu süreçte tutarlı olmak gerekiyor. Hadi şimdi 1 kere başardım uyudu yok, karar verince gece gündüz hep öyle uyutmak lazım. Yoksa bebeğin aklı karışıyor. Gecenin bir yarısı uyandı 1 saat uyutmaya meme vermeden çalışmak gerekiyor. Tüm gece gündüz tutarlı olunursa 3-4 gün içinde bebek epey alışıyor.
Benim bebeğim uykuyu hiç sevmiyor sanıyordum, meğerse epey uykucuymuş. Dün akşam 7de yattı, gece 11 de uyurken emzirdim, sabah 7de uyanmış yatağında mutlu mutlu oynuyordu. Gece düzenimiz oturdu, kitaptan öğrendiğim şekilde gündüz uykularını düzenleyeceğim. Kitapta bebeğinizin 24 saatlik düzenini tablo yapmabız isteniyor. Şu saatte uyudu, şu saatte kalktı. İyice detaylı doldurursanız atlamadan, tüm düzeni göz önüne çıkıyor.
Tombul bebek sürekli beslenmek ister cnm benimkide 5bucukbaylik gece4veya5kez emiyor
Tam dalmadan yatağa koyduğunuzda ne tepki verdi ilk başta. Ben de deniyorum ama hafif uykulu uyanık arası yatırıyorum önce uyumaya devam edecek oluyor sonra memeden ayrıldığını farkedyor ve ağlamaya başlıyor uykusu açılıyor. Bende tekrar memeye almadan poposuna vurarak pışpışlıyorum ama uykusu hepten açılıyor tekrar memeye almak zorunda kalıyorum. Bir de bu şekilde uyuduğunda gündüzleri kaç dk uyuyorBebeğe desteksiz uyumayı öğretmek gerekiyor. Memeyi çok seven bebekte zor oluyor. Sallama yine nispeten daha kolay bırakılır.
Önce odasını ayırdık, ben uyuyamaz sanıyordum ama aksine ayırdığımız ilk günden o iyi uyudu, benim aklım kaldı ben uyuyamadımSanırım aynı odada 3 kişi uyumak uykuyu daha kötü etkiliyor, hem (havanın temiz olması hem de ses. ) Uyku tulumu aldık, yorgan örtü vs boğulma riski olmasın diye. Bir de beşiğinde gece görüşlü kamera takılı. Pencerelerimiz panjurlu, öyle olmasa karartma perde gerekiyor. Doğduğundan bu yana beşiğinde uyku arkadaşı vardı, ona iyice alıştırdım, emerken hep göğsümde tuttum, bebeğim beni severken elini oyuncağın üstüne getirdim, zamanla alıştı. Sonra tüm uykularını beşiğinde, tulumlu ve gündüz hafif aydınlık, gece karanlık olacak şekilde yaptım. Uyku rutini oluşturdum. Önce en son emzirip tam memede dalmadan hafif uyandırıp mayışıkken yatağa koyuyordum, sonra emzirmeyi yarım saat önceye alıp oturma odasında yapmaya başladım.
Çok önceden yatır kaldır uyku eğitimi şeklini denemiştim, benim oğlumda olmadı. Sonra bu oda ayırma işinden sonra şişş pat patı denedim o da olmadı. Sonra Çocuklarda Uyku Sorunları ve Çözümleri kitabını aldık, okuduk. Aşamalı uzaklaşma yöntemiyle başardık. Bir de bu süreçte tutarlı olmak gerekiyor. Hadi şimdi 1 kere başardım uyudu yok, karar verince gece gündüz hep öyle uyutmak lazım. Yoksa bebeğin aklı karışıyor. Gecenin bir yarısı uyandı 1 saat uyutmaya meme vermeden çalışmak gerekiyor. Tüm gece gündüz tutarlı olunursa 3-4 gün içinde bebek epey alışıyor.
Benim bebeğim uykuyu hiç sevmiyor sanıyordum, meğerse epey uykucuymuş. Dün akşam 7de yattı, gece 11 de uyurken emzirdim, sabah 7de uyanmış yatağında mutlu mutlu oynuyordu. Gece düzenimiz oturdu, kitaptan öğrendiğim şekilde gündüz uykularını düzenleyeceğim. Kitapta bebeğinizin 24 saatlik düzenini tablo yapmabız isteniyor. Şu saatte uyudu, şu saatte kalktı. İyice detaylı doldurursanız atlamadan, tüm düzeni göz önüne çıkıyor.
Bir de önceki düzeniniz nasıldı merak ettimBebeğe desteksiz uyumayı öğretmek gerekiyor. Memeyi çok seven bebekte zor oluyor. Sallama yine nispeten daha kolay bırakılır.
Kolay gelsin biraz uğraştırıcı bir süreç. Karantinadan dolayı eşim evde, o da bana çok yardımcı oldu.Gönülden tebrik ediyorum, harika bir süreç olmuş ve yazdiklariniz benim için de çok aydınlatıcı oldu. Pat pat yöntemini denemeyi düşünüyordum ama tereddutluydum. Oda ayırmayı hiç düşünmemiştim ama olabilir neden olmasın. Kararlı olup deneyeceğim bu yazdıklarınızı. Çok teşekkür ederim :)
Sana şöyle soyleyim cnm benim oğlum 15aylikken süt alerjisi oldu düşünsene emzirdim kestim bütün süt ürünleri ni kullanıyorduk daki 15ayinda bir ishal 1ay bulamadılar sonra anlaşıldı bu alerjinin nezaman olacağı hiç beli olumuyorAnne sütü alıyor oğlum. Sıkışınca hipp mama vermiştik. Sorun yoktu. Similac verdik birgün. Fışkırtarak kustu. Başka gün tekrar verdik, yine aynı kustu. Hipp verdik sıkıntı yok. Aradan zaman geçti. Sidefer ne zaman versem kusuyor. Ama ben peynir süt yoğurt çok tüketiyorum anne sütünden sıkıntı geçmiyor.
Yani bu süreçte bir şeyler farklı olabiliyor. Sen yine ara verip 3 gün kuralına uygun dene ki dokümanı bulasbilesin.
Ek gıdaya 6aylik olunca geciciem cnm inşallah birde gece mama vermem sanırım ben oglanda reflü var sürekli midesi agzindaYok canım o en başta öyleydi ama bizim bebekler artık 6 aylık oldular. Bu kadar sık beslemeye gerek yok. Gece aşama aşama azaltılıp gündüz arrtırılmalı, ek gıda ile desteklenmeli.
Tam dalmadan yatağa koyduğunuzda ne tepki verdi ilk başta. Ben de deniyorum ama hafif uykulu uyanık arası yatırıyorum önce uyumaya devam edecek oluyor sonra memeden ayrıldığını farkedyor ve ağlamaya başlıyor uykusu açılıyor. Bende tekrar memeye almadan poposuna vurarak pışpışlıyorum ama uykusu hepten açılıyor tekrar memeye almak zorunda kalıyorum. Bir de bu şekilde uyuduğunda gündüzleri kaç dk uyuyor
Bebeğim ilk doğduğunda sarılık başlayınca meme reddi yaşadı, o yüzden tekrar memeyi tutması 1haftayı buldu. Bu yüzden ben de her fırsatta meme vermeye alıştım. Bir de aklımca sallamaya alıltırmayım dedim ama meme de bir bağımlılık bunu sonra anladım. Yaptığım hataları şimdi görüyorum, mesela en baştan beri her ağlamada meme veriyordum, tüm gündüz memede duruyordu, memedeBir de önceki düzeniniz nasıldı merak ettim
Benim büyük de 9 aylıktıSana şöyle soyleyim cnm benim oğlum 15aylikken süt alerjisi oldu düşünsene emzirdim kestim bütün süt ürünleri ni kullanıyorduk daki 15ayinda bir ishal 1ay bulamadılar sonra anlaşıldı bu alerjinin nezaman olacağı hiç beli olumuyor
Şşş pat yöntemi 6 aydan büyük bebeklerde uykuyu açıyo diyo tracy hogg. Ben kitabını aldım ve sadece uyku ile ilgili kısmını okudum . Delirmek uzereydim şükür insana döndüm uyku eğitimden sonra. Size tavsiyem kesinlikle emerek uykuya geçirmekten vazgeçin . Bebek nasıl uyursa her seferinde tekrar uykuya dalmak için ona ihtiyaç duyar. Benim bebeğim gece gündüz uyumayan bi bebekti şimdi şükür uyuyo ben bile inanamıyorum bu haline. Ayrıca uyanınca ağlamıyo bekliyo kendi kendine oyun oynuyo eğer uykudan erken kalkmissa ve beklemesine rağmen ben fark etmemissem mizirdanmaya basliyo. Ben easy yöntemini uyguladım yatır kaldirla. Hala bazen uykuya dalmakta sorun yasiyo ama neticede makine değil ve asla eskisi gibi değilTam dalmadan yatağa koyduğunuzda ne tepki verdi ilk başta. Ben de deniyorum ama hafif uykulu uyanık arası yatırıyorum önce uyumaya devam edecek oluyor sonra memeden ayrıldığını farkedyor ve ağlamaya başlıyor uykusu açılıyor. Bende tekrar memeye almadan poposuna vurarak pışpışlıyorum ama uykusu hepten açılıyor tekrar memeye almak zorunda kalıyorum. Bir de bu şekilde uyuduğunda gündüzleri kaç dk uyuyor
Evet bizde de bazen iyi uyumadığı oluyor ama kesinlikle eskisine göre bariz bir gelişme var. Benim okuduğum kitapta da gelişim dönemlerinde vs bazı gerilemeler olur bu süreçte size çok ihtiyaç duyar o zaman kesinlikle yanında olun diyor ama bu dönemler 3-4 gün gibi geçici o süreçte yeniden eski bağımlılığına alıştırmayın diyor.Şşş pat yöntemi 6 aydan büyük bebeklerde uykuyu açıyo diyo tracy hogg. Ben kitabını aldım ve sadece uyku ile ilgili kısmını okudum . Delirmek uzereydim şükür insana döndüm uyku eğitimden sonra. Size tavsiyem kesinlikle emerek uykuya geçirmekten vazgeçin . Bebek nasıl uyursa her seferinde tekrar uykuya dalmak için ona ihtiyaç duyar. Benim bebeğim gece gündüz uyumayan bi bebekti şimdi şükür uyuyo ben bile inanamıyorum bu haline. Ayrıca uyanınca ağlamıyo bekliyo kendi kendine oyun oynuyo eğer uykudan erken kalkmissa ve beklemesine rağmen ben fark etmemissem mizirdanmaya basliyo. Ben easy yöntemini uyguladım yatır kaldirla. Hala bazen uykuya dalmakta sorun yasiyo ama neticede makine değil ve asla eskisi gibi değil
Evet biz şimdi karmanın 3.dozu.ve çocuk felci aşısı olacak 6.ayda. Diğerlerinde ateş olmuş muydu.Kızlar, biz de aşı yaptırdık dün. Yalnız bizimki 6.ay aşıları değil biraz karıştı Almanya’daki aşı takvimiyle. Zatürrenin ilk dozuyla karma aşının ikinci dozu yapıldı. Normalde biri 2.ayda biri 4.ayda olmalıymış.
Dün keyifsizlik haricinde bi sıkıntısı yoktu bebeğimin ama bugün hem ateşli hem de fazlasıyla keyifsiz:/
Bu arada kullan at örtü götürdüm, üstüne koydum bebeğimi, örtüyü oraya atıp geldim. Sağlık ocağına da ilk alınan bizdik. Sosyal mesafeye max dikkatle döndük, Allah esirgesin.
Kitabı şu süreçte temin etmek biraz zor acaba yöntem hakkında biraz daha bilgi verebilir misin? Uyku saatlerini falan da kitaba göre mi düzenledin acaba?Bebeğim ilk doğduğunda sarılık başlayınca meme reddi yaşadı, o yüzden tekrar memeyi tutması 1haftayı buldu. Bu yüzden ben de her fırsatta meme vermeye alıştım. Bir de aklımca sallamaya alıltırmayım dedim ama meme de bir bağımlılık bunu sonra anladım. Yaptığım hataları şimdi görüyorum, mesela en baştan beri her ağlamada meme veriyordum, tüm gündüz memede duruyordu, memede
uyuyordu, ayırsam ağladığı için gündüz pek uyumuyordu. Her gece uykuya geçene kadar emzirip gaz bile alamadan yatağa koyuyordum, 10dk sonra yine uyanıyordu, böyle böyle gece ilk uykuya bir şekilde dalınca 3-4 saat uyuyordu. Sonra yine yarım saatte 1 saatte 1 yine meme, yoksa ağlıyordu. Sabaha karşı tam uyudu derken bu seferde tüm gecenin gazından sıkışıyordu, sabah 2 saat gaz sıkışması... 4. Ay civarı o 4 saatlik uyku da gitti. Sürekli yarım saat 1 saatte 1 uyandı, sürekli emdiği için meme sürekli süt üretiyordu, bir şekilde biraz uyusa emmese ben hemen mastit oluyordum. Bir gün iş yerime rapor vermeye gittim geldim 4 saat içinde emmedi diye mastit oldum, düşün halimi. Ayrıca sürekli uykusuzluktan yıpranmıştım. Bir de bizin odada hep gece lambasını açık tutuyordum, bu yanlışmış, ışık olunca melatonin salgılanmadığı için uyku bozulurmuş.
İlk başta ağladı tabi, şişş patda yanında olduğum için beni gördükçe daha çok ağladı. Sonra bir gece eşim şiş patla uyutuyum dedi ( tüm ihtiyacı giderilmiş, oda düzenlenmiş ışık, ses vs ve uyku rutininden sonra.) Bu böyle yarım saat 40dk falan sürdü. Aynı şeyi gece de yapalım deyince eşim de ben de çok zorlandık, bebek ağladı biz ağladık resmen. Sonra eşimle youtubeda başka bir videoya denk geldik ve aşamalı uzaklaşmaya başladık yani herşeyi yap bebeği sev okşa sonra odadan çık 3dk bekle sonra gir 1dk dur şeklinde. Onun gün gün tablosu var. Biz önceden de biraz aşama sarfettiğimiz için ilk gün yarım saate kalmadan uyudu. Sonra gece ve gündüz ben hata yaptım yine uyandıkça memede uyuttum, o yüzden oğlumun aklı karıştı, akşam öyle gündüz böyle. Dediğim yöntemin kitabını bu aşamada aldık, acaba neyi yanlış yaptık diye. Sonra her uykuda böyle uyutmak lazımmış, öyle yapınca 2-3 günde sıkıntı düzeldi. Gece uyanınca eşim gitti yanına, benden meme ister diye. Şu an 3 gündüz uykusu uyuyor, düzen gece çok uyuduğu için tam oturmadı yarım saat 1 saat 10dk arası uyuyor. Kitapta bunların çözümü falan hep yazıyor, diş sıkıntısı, 8. Ayda ayrılık kaygısı, seyahat, çocuk büyüdükçe kabus görme, endişe vs. O yüzden önerim kitabı ayrıntısı ile okumanız. Yoksa insanın kafası karışıyor, şimdi ne yapayım diye.
Biz DR dan aldık ertesi gün geldi kitap, ordan bakabilirsin.Bazı şeyler okumadan benim anlatamayacağım kadar karışık. Uyku çok kompleks bir şeymiş, her insanın bir biyolojik ritmi ve uyku fazları var, bu ikisini anlayıp saatleri düzenlersen günlük uyku saatleri oturuyor, zamanla 2uykuya düşecek ya mesela onu falan nasıl ayarlayacağın anlatılıyor. Önceki mesajlarımda attığım tabloyu doldurmaya başladıkça bebeğimin uyku saatlerini anlamaya başladım.Eğitimin en başında tüm gece iyi uyuyor ama sabah 5te tamamen uyanıyordu, okuya okuya onu falan düzelttim.Kitabı şu süreçte temin etmek biraz zor acaba yöntem hakkında biraz daha bilgi verebilir misin? Uyku saatlerini falan da kitaba göre mi düzenledin acaba?
Çocuklarda Uyku Sorunları ve ÇözümleriBiz DR dan aldık ertesi gün geldi kitap, ordan bakabilirsin.Bazı şeyler okumadan benim anlatamayacağım kadar karışık. Uyku çok kompleks bir şeymiş, her insanın bir biyolojik ritmi ve uyku fazları var, bu ikisini anlayıp saatleri düzenlersen günlük uyku saatleri oturuyor, zamanla 2uykuya düşecek ya mesela onu falan nasıl ayarlayacağın anlatılıyor. Önceki mesajlarımda attığım tabloyu doldurmaya başladıkça bebeğimin uyku saatlerini anlamaya başladım.Eğitimin en başında tüm gece iyi uyuyor ama sabah 5te tamamen uyanıyordu, okuya okuya onu falan düzelttim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?