2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Evet bende hipp veriyorum. Biraz zaman gecsin deneyim. Tesekkur ederim.

Gönülden tebrik ediyorum, harika bir süreç olmuş ve yazdiklariniz benim için de çok aydınlatıcı oldu. Pat pat yöntemini denemeyi düşünüyordum ama tereddutluydum. Oda ayırmayı hiç düşünmemiştim ama olabilir neden olmasın. Kararlı olup deneyeceğim bu yazdıklarınızı. Çok teşekkür ederim :)

Tam dalmadan yatağa koyduğunuzda ne tepki verdi ilk başta. Ben de deniyorum ama hafif uykulu uyanık arası yatırıyorum önce uyumaya devam edecek oluyor sonra memeden ayrıldığını farkedyor ve ağlamaya başlıyor uykusu açılıyor. Bende tekrar memeye almadan poposuna vurarak pışpışlıyorum ama uykusu hepten açılıyor tekrar memeye almak zorunda kalıyorum. Bir de bu şekilde uyuduğunda gündüzleri kaç dk uyuyor

Bir de önceki düzeniniz nasıldı merak ettim

Kolay gelsin biraz uğraştırıcı bir süreç. Karantinadan dolayı eşim evde, o da bana çok yardımcı oldu.

Sana şöyle soyleyim cnm benim oğlum 15aylikken süt alerjisi oldu düşünsene emzirdim kestim bütün süt ürünleri ni kullanıyorduk daki 15ayinda bir ishal 1ay bulamadılar sonra anlaşıldı bu alerjinin nezaman olacağı hiç beli olumuyor

Yok canım o en başta öyleydi ama bizim bebekler artık 6 aylık oldular. Bu kadar sık beslemeye gerek yok. Gece aşama aşama azaltılıp gündüz arrtırılmalı, ek gıda ile desteklenmeli.
Ek gıdaya 6aylik olunca geciciem cnm inşallah birde gece mama vermem sanırım ben oglanda reflü var sürekli midesi agzinda

Bir de önceki düzeniniz nasıldı merak ettim
Bebeğim ilk doğduğunda sarılık başlayınca meme reddi yaşadı, o yüzden tekrar memeyi tutması 1haftayı buldu. Bu yüzden ben de her fırsatta meme vermeye alıştım. Bir de aklımca sallamaya alıltırmayım dedim ama meme de bir bağımlılık bunu sonra anladım. Yaptığım hataları şimdi görüyorum, mesela en baştan beri her ağlamada meme veriyordum, tüm gündüz memede duruyordu, memede

uyuyordu, ayırsam ağladığı için gündüz pek uyumuyordu. Her gece uykuya geçene kadar emzirip gaz bile alamadan yatağa koyuyordum, 10dk sonra yine uyanıyordu, böyle böyle gece ilk uykuya bir şekilde dalınca 3-4 saat uyuyordu. Sonra yine yarım saatte 1 saatte 1 yine meme, yoksa ağlıyordu. Sabaha karşı tam uyudu derken bu seferde tüm gecenin gazından sıkışıyordu, sabah 2 saat gaz sıkışması... 4. Ay civarı o 4 saatlik uyku da gitti. Sürekli yarım saat 1 saatte 1 uyandı, sürekli emdiği için meme sürekli süt üretiyordu, bir şekilde biraz uyusa emmese ben hemen mastit oluyordum. Bir gün iş yerime rapor vermeye gittim geldim 4 saat içinde emmedi diye mastit oldum, düşün halimi. Ayrıca sürekli uykusuzluktan yıpranmıştım. Bir de bizin odada hep gece lambasını açık tutuyordum, bu yanlışmış, ışık olunca melatonin salgılanmadığı için uyku bozulurmuş.

İlk başta ağladı tabi, şişş patda yanında olduğum için beni gördükçe daha çok ağladı. Sonra bir gece eşim şiş patla uyutuyum dedi ( tüm ihtiyacı giderilmiş, oda düzenlenmiş ışık, ses vs ve uyku rutininden sonra.) Bu böyle yarım saat 40dk falan sürdü. Aynı şeyi gece de yapalım deyince eşim de ben de çok zorlandık, bebek ağladı biz ağladık resmen. Sonra eşimle youtubeda başka bir videoya denk geldik ve aşamalı uzaklaşmaya başladık yani herşeyi yap bebeği sev okşa sonra odadan çık 3dk bekle sonra gir 1dk dur şeklinde. Onun gün gün tablosu var. Biz önceden de biraz aşama sarfettiğimiz için ilk gün yarım saate kalmadan uyudu. Sonra gece ve gündüz ben hata yaptım yine uyandıkça memede uyuttum, o yüzden oğlumun aklı karıştı, akşam öyle gündüz böyle. Dediğim yöntemin kitabını bu aşamada aldık, acaba neyi yanlış yaptık diye. Sonra her uykuda böyle uyutmak lazımmış, öyle yapınca 2-3 günde sıkıntı düzeldi. Gece uyanınca eşim gitti yanına, benden meme ister diye. Şu an 3 gündüz uykusu uyuyor, düzen gece çok uyuduğu için tam oturmadı yarım saat 1 saat 10dk arası uyuyor. Kitapta bunların çözümü falan hep yazıyor, diş sıkıntısı, 8. Ayda ayrılık kaygısı, seyahat, çocuk büyüdükçe kabus görme, endişe vs. O yüzden önerim kitabı ayrıntısı ile okumanız. Yoksa insanın kafası karışıyor, şimdi ne yapayım diye.

Şşş pat yöntemi 6 aydan büyük bebeklerde uykuyu açıyo diyo tracy hogg. Ben kitabını aldım ve sadece uyku ile ilgili kısmını okudum . Delirmek uzereydim şükür insana döndüm uyku eğitimden sonra. Size tavsiyem kesinlikle emerek uykuya geçirmekten vazgeçin . Bebek nasıl uyursa her seferinde tekrar uykuya dalmak için ona ihtiyaç duyar. Benim bebeğim gece gündüz uyumayan bi bebekti şimdi şükür uyuyo ben bile inanamıyorum bu haline. Ayrıca uyanınca ağlamıyo bekliyo kendi kendine oyun oynuyo eğer uykudan erken kalkmissa ve beklemesine rağmen ben fark etmemissem mizirdanmaya basliyo. Ben easy yöntemini uyguladım yatır kaldirla. Hala bazen uykuya dalmakta sorun yasiyo ama neticede makine değil ve asla eskisi gibi değil

Evet bizde de bazen iyi uyumadığı oluyor ama kesinlikle eskisine göre bariz bir gelişme var. Benim okuduğum kitapta da gelişim dönemlerinde vs bazı gerilemeler olur bu süreçte size çok ihtiyaç duyar o zaman kesinlikle yanında olun diyor ama bu dönemler 3-4 gün gibi geçici o süreçte yeniden eski bağımlılığına alıştırmayın diyor.

Kızlar, biz de aşı yaptırdık dün. Yalnız bizimki 6.ay aşıları değil biraz karıştı Almanya’daki aşı takvimiyle. Zatürrenin ilk dozuyla karma aşının ikinci dozu yapıldı. Normalde biri 2.ayda biri 4.ayda olmalıymış.
Dün keyifsizlik haricinde bi sıkıntısı yoktu bebeğimin ama bugün hem ateşli hem de fazlasıyla keyifsiz:/
Bu arada kullan at örtü götürdüm, üstüne koydum bebeğimi, örtüyü oraya atıp geldim. Sağlık ocağına da ilk alınan bizdik. Sosyal mesafeye max dikkatle döndük, Allah esirgesin.

Evet biz şimdi karmanın 3.dozu.ve çocuk felci aşısı olacak 6.ayda. Diğerlerinde ateş olmuş muydu.

Kitabı şu süreçte temin etmek biraz zor acaba yöntem hakkında biraz daha bilgi verebilir misin? Uyku saatlerini falan da kitaba göre mi düzenledin acaba?

Kitabı şu süreçte temin etmek biraz zor acaba yöntem hakkında biraz daha bilgi verebilir misin? Uyku saatlerini falan da kitaba göre mi düzenledin acaba?
Biz DR dan aldık ertesi gün geldi kitap, ordan bakabilirsin.Bazı şeyler okumadan benim anlatamayacağım kadar karışık. Uyku çok kompleks bir şeymiş, her insanın bir biyolojik ritmi ve uyku fazları var, bu ikisini anlayıp saatleri düzenlersen günlük uyku saatleri oturuyor, zamanla 2uykuya düşecek ya mesela onu falan nasıl ayarlayacağın anlatılıyor. Önceki mesajlarımda attığım tabloyu doldurmaya başladıkça bebeğimin uyku saatlerini anlamaya başladım.Eğitimin en başında tüm gece iyi uyuyor ama sabah 5te tamamen uyanıyordu, okuya okuya onu falan düzelttim.

Çocuklarda Uyku Sorunları ve Çözümleri
Kitap bu mu acaba? Bir de ne kadar sürdü sizin düzene girmesi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…