- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
MaşallahSıradan herşeye özlem dolu hale geldik. Sağlık olsun, hepsi tekrar hayatımıza girer
Benim kuşun dişi patlamış bugün, aşıyla çakışınca o yüzden zorlanmış yavrum bu arada az önce farkettim dişi.
Aaaa kim oİshal ile birlikte kan varsa bakteriyel bir enfeksiyon olabilir mis. Yolla ama ben baksam da anlamam ki. İnstagramın var ise, bir çocuk doktoru var. Ne zaman soracağım birşey olsa mesaj atarım instagram dan, ses kaydı yollayıp cevap verir. Ona yazabilirsin kendi doktoruna ulaşamıyorsan
Üstten bekliyordum, alttan gelmiş. Benim büyük kızımın daha erken gelmişti. Kuşum da 2 aydır uğraşıyordu, ancak geldi. Senin kuzunun da sıra sıra kolaylıkla gelsin inşallahMaşallahateşi o yüzden çıkmış olabilir. Alt dişi mi patlamış. Bizimkinde henüz hareket yok. Abisi de geç çıkarmıştı
Aaaa kim o
Bizim üstümüze her gece açık malesef battaniye yorgan sürekli tekmeliyor, uykudan uyanip tekmeleyip geri uyuduğu oluyor o derece antiyorgan diyoruz.. çocuğum yanımda saatlerce üstü açık uyumuşinşallah hasta olmaz. Vicdanım bi taraftan hasta olacak korkum bi taraftan . Bi de her gün banyo yaptırıyorum
Geçmiş olsun en güvenlisi yere koymak dönüp gitmeler içinde çevresini bosaltmak lazim.3 gun once oglumu emzrme yastinda oturtup koltukta biraktim mutfaga gittim. Mutfaga adimimi atar atmaz ses geldi pesine aglama..
Düşmüş koltuktan alninin hem sagini hem solunu masaya vurmus morardi
Buz koydum hemen sismedi
Uyutmadim 2 saatten fazla
Ona bir sey olmadi ama ben kendimden nefret ettim. O kadar kötü oldum ki aklima geldikce icim yaniyor
Şimdi hep yere birakiyorum. Yorganin ustunde oturtuyorum. Normalde devrile sesi cikmzdi simdi devrilince basiyor yaygarayi
Nefret ediyorum kendimden
Geçmiş olsun canim.benimde ödüm kopuyor hasta olursa diye mevsim geviside var biran önce normal hayatlarimiza dönelim inşallah, okul iş özgürce dışarı cikmak çok büyük nimetmis.Kızlar bebeğim on gündür acayip huysuzdu. Uykuları çok bozuldu. Diş çıkarcak diyip durduk. Dün sabah bezini açtım. Pipinin etrafındaki deri çok şişmiş ve kıpkırmızı olmuş. Balon balon şişmiş resmen. Hemen evin beş dakika yakinindaki hastaneyi aradık. Çocuk doktoru varmış hasta yok dediler . Gittik. Maske taktik eldiven taktık. Bebeği pusette götürdük. Sedeyeye tek kullanımlık alt açma koydum. Muayene sonrası attım hemen. Arabaya binince eldivenleri çıkarıp konteyner vardı ona artı eşim. Çantamda dezenfektan vardı hemen sıktık elimize. Eve gelince hemen soyun dökün duş al . Bi telaş vardiki anlatamam. İlk defa çıktık evden bi aydır. Enfeksiyon kapmış dedi doktor bezden yada çiş ten dedi. Üç tane krem verdi. İlk gidince neden geldiniz dedi. Anlattim. Güldü pipi icin mi geldiniz dedi. Sonra görünce iyi ki geldiniz. Çok büyük sorunlara yol açabilir di dedi. Neyse eve dönerken polis çevirdi. Malum dün yasak vardı. Eczane poşetini görünce devam edin dedi. Ne günlere kaldık Allah'ım dedim . Suçlu gibi hissettik kendimizi. Tez zamanda geçsin inşallah bu günler.
Bende migrosta minnacik vardi onlardan aldım 2 tane cevizden bir tık buyuk diyelim soyup 7-8 dilime böldüm .sebze corbalarina 1 er tane atıyorum.gerisini buzluğa attim.hatta buzlukta sebze karışımım var .evde taze sebze kalmamis ise ordakilerden çorba yapıyorum.Kizlar pancar verilir mi acaba ya ? Evde cok guzel var minik minik pancarlar.Yogurtla falan verilir mi erken mi?
Büyük resimli kitaplar alabilirsin, güzel inceliyorlar, basınca ses çıkaran oyuncaklar da olabilir. Sesin nerden geldiğini anlamayıp, sesi arayıp şaşırmaları çok tatlı oluyorKızlar bebekleriniz için ne tür oyuncaklar kullanıyorsunuz neler alinabilir acaba bizde şuan çıngıraklar ve oyun halısı var başka ne alinabilir öneri verirseniz sevinirim.
Pusete asılan sesli cingiraklardan aldım üstelik 90 TL yüzüne bile bakmadı.sesli tirtil piyano masalcı ayi birsuru oyuncak var şimdilik hiç ilgisini çekmiyor.Kızlar bebekleriniz için ne tür oyuncaklar kullanıyorsunuz neler alinabilir acaba bizde şuan çıngıraklar ve oyun halısı var başka ne alinabilir öneri verirseniz sevinirim.
Tamam canım çok sağol tekrar elmayla baslarim o zaman bugun doktor cvp vermeden once az bisey havuc verdim sevdi onu belkide onla başlarım tekrarEvet hemen cevaplandırıyor. Hastaneye gidilemiyor diye bu şekilde yardım edecekmiş.
4. Ay çok erken bence. Birde bu durum bebeğin yapısına göre değişir. Kimi bebek 5.ayda yer hiç alerji olmaz ama kimisin3 alerji yapar. 15 gün bebeğini dinlenir biraz. Sonra başlarsın yeniden. Ama hemen muz verme başlayınca yine. Muz bağırsağına ağır gelebilir. Benim bebeğim 6. 5 aylığı geçti henüz vermedim.
Bence de yaptır canım. Ben çok tereddüt ettim, ama eski yasadıgın yerdeki çocuk druna e g ats apptan sordum. Burdakı dru da cok ıyı ama takıp yapmıyor. Hasta olursa getır der ve tedhiş tedavide cok iyidir. Ikısı de yaptır. 2 ay sonra tam düzelme beklemeyin ve aşıların zamanında yapılması gerekli dediler. Ben de götırdum zor bela arabada yaptı.. Ağzına verdıgı pembe ılacı yakıyordu ıgnelerde aglamadı bıle hemşirenin elindeki pembe agızdan verilen ılaca elini uzatıyor tadını sevdi... Hemşire listede olan bır ası kısmını doldurmadı neden dedım onu saglık bakanlığı kaldırdı. 1.foz vuruldu dıger dozda 9. Ay da mı ne dedı.... Ben de ucretli olduysa alıp yapın dedım yok öyle degıl dedı.... O dolar zaten yapılıyor dedi... Boy kiloyu da telefonla söyledim. 24 temmuza kadar ası yokAnkara’da mıydın sen de parolaben?
Ortalığın yakın zamanda yatışacağı yok bence:/
Kimse girmeden sabah ilk sen git, kullan at örtü kullan. Bi sıkıntı olmaz umarım. Zaten sizin aşılar belli. Bizim hangi aşıların yapılmasına karar verene kadar yarım saat tartıştılar.
Ah çok teşekkür ederimUzman Doktor Deniz Kaya (@doktordenizkaya) • Instagram photos and videos
0 Followers, 50 Following, 1,023 Posts - See Instagram photos and videos from Uzman Doktor Deniz Kaya (@doktordenizkaya)instagram.com
Harika bir adam. En büyük kazancım dualarınız cevaplamadığım varsa tekrar mesaj atsın diyen biri.
Offf yeni gördüm. Çok geçmiş olsun . Hani hep derlerdi sünnetli çocuk enfeksiyon olmaz diye. Aman Allah beterinden korusun. Sağlık versin.Kızlar bebeğim on gündür acayip huysuzdu. Uykuları çok bozuldu. Diş çıkarcak diyip durduk. Dün sabah bezini açtım. Pipinin etrafındaki deri çok şişmiş ve kıpkırmızı olmuş. Balon balon şişmiş resmen. Hemen evin beş dakika yakinindaki hastaneyi aradık. Çocuk doktoru varmış hasta yok dediler . Gittik. Maske taktik eldiven taktık. Bebeği pusette götürdük. Sedeyeye tek kullanımlık alt açma koydum. Muayene sonrası attım hemen. Arabaya binince eldivenleri çıkarıp konteyner vardı ona artı eşim. Çantamda dezenfektan vardı hemen sıktık elimize. Eve gelince hemen soyun dökün duş al . Bi telaş vardiki anlatamam. İlk defa çıktık evden bi aydır. Enfeksiyon kapmış dedi doktor bezden yada çiş ten dedi. Üç tane krem verdi. İlk gidince neden geldiniz dedi. Anlattim. Güldü pipi icin mi geldiniz dedi. Sonra görünce iyi ki geldiniz. Çok büyük sorunlara yol açabilir di dedi. Neyse eve dönerken polis çevirdi. Malum dün yasak vardı. Eczane poşetini görünce devam edin dedi. Ne günlere kaldık Allah'ım dedim . Suçlu gibi hissettik kendimizi. Tez zamanda geçsin inşallah bu günler.
Sağol cnm. Amin. Bazen kaka yapınca pipiye kadar çıkıyor . Geçen yine kaka yapmış uyurken. Pipiye de bulaşmış. Uyanınca gördüm. Ben ondan oldu diye düşünüyorumOfff yeni gördüm. Çok geçmiş olsun . Hani hep derlerdi sünnetli çocuk enfeksiyon olmaz diye. Aman Allah beterinden korusun. Sağlık versin.
Kızlar bebekleriniz için ne tür oyuncaklar kullanıyorsunuz neler alinabilir acaba bizde şuan çıngıraklar ve oyun halısı var başka ne alinabilir öneri verirseniz sevinirim.
Cok gecmis olsun.Ne cani yanmistir minisinSağol cnm. Amin. Bazen kaka yapınca pipiye kadar çıkıyor . Geçen yine kaka yapmış uyurken. Pipiye de bulaşmış. Uyanınca gördüm. Ben ondan oldu diye düşünüyorum
Bal evet de pekmezi duymamıştım yasak diye, bi de yürüteç tavsiye ettiyse tuhaf artık kimse tavsiye etmiyor çocukları doğal sürecine bırakma taraftarı herkes geneldeDün kızıma armutlu yoğurt yedirmistim.Hem armutu hem yoğurdu hep ayrı yemisti,ilk kez bir verdim.Armutu fazla mi kaçmış anlamadımSabahtan beri üç kez yaptı altına.Bugun başka şeyler yiyerek dengelesin
Kizlar sağlık ocağında ebenin bana söyledikleri aklıma yatmadi,size danışmak istiyorum.
1 yaşına kadar şekerli gıda yok dedi.Bal,pekmez asla yok.Recel ise sadece ev yapımı verebilirsin dedi.
Pekmez verilmez mi soğuk sıkım? Takip için götürdüğüm prof çocuk doktoru demiri kan tahlili yapılana dek pekmezden almasını istemisti,henüz vermedim.Reçel elbette vermicem.
Yürüteç tavsiye etti.Bu konuyu da hiç düşünmemiştim.Kizimin yerde oyalanmasindan memnunuz.Suan geri geri sürünüyor.
1 yaşına kadar hiçbir yemeği öğün gibi verdirme.Sadece tadicak.Yok yumurtanın şu kadarını yesin,yok bilmem neli muhallebi yesin karnı doysun olayı yok şeklinde konuştu.
Tamam bebeklerin her biri ayri karakter.Hepsi kendine has ve özel.Ama sagliklarini ilgilendiren beslenme konusunda ki bu fikir ayrılıkları neden
1 yaşına kadar sadece tadım olur mu yaDün kızıma armutlu yoğurt yedirmistim.Hem armutu hem yoğurdu hep ayrı yemisti,ilk kez bir verdim.Armutu fazla mi kaçmış anlamadımSabahtan beri üç kez yaptı altına.Bugun başka şeyler yiyerek dengelesin
Kizlar sağlık ocağında ebenin bana söyledikleri aklıma yatmadi,size danışmak istiyorum.
1 yaşına kadar şekerli gıda yok dedi.Bal,pekmez asla yok.Recel ise sadece ev yapımı verebilirsin dedi.
Pekmez verilmez mi soğuk sıkım? Takip için götürdüğüm prof çocuk doktoru demiri kan tahlili yapılana dek pekmezden almasını istemisti,henüz vermedim.Reçel elbette vermicem.
Yürüteç tavsiye etti.Bu konuyu da hiç düşünmemiştim.Kizimin yerde oyalanmasindan memnunuz.Suan geri geri sürünüyor.
1 yaşına kadar hiçbir yemeği öğün gibi verdirme.Sadece tadicak.Yok yumurtanın şu kadarını yesin,yok bilmem neli muhallebi yesin karnı doysun olayı yok şeklinde konuştu.
Tamam bebeklerin her biri ayri karakter.Hepsi kendine has ve özel.Ama sagliklarini ilgilendiren beslenme konusunda ki bu fikir ayrılıkları neden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?