2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Dün kızıma armutlu yoğurt yedirmistim.Hem armutu hem yoğurdu hep ayrı yemisti,ilk kez bir verdim.Armutu fazla mi kaçmış anlamadım Sabahtan beri üç kez yaptı altına.Bugun başka şeyler yiyerek dengelesin

Kizlar sağlık ocağında ebenin bana söyledikleri aklıma yatmadi,size danışmak istiyorum.
1 yaşına kadar şekerli gıda yok dedi.Bal,pekmez asla yok.Recel ise sadece ev yapımı verebilirsin dedi.
Pekmez verilmez mi soğuk sıkım? Takip için götürdüğüm prof çocuk doktoru demiri kan tahlili yapılana dek pekmezden almasını istemisti,henüz vermedim.Reçel elbette vermicem.

Yürüteç tavsiye etti.Bu konuyu da hiç düşünmemiştim.Kizimin yerde oyalanmasindan memnunuz.Suan geri geri sürünüyor.

1 yaşına kadar hiçbir yemeği öğün gibi verdirme.Sadece tadicak.Yok yumurtanın şu kadarını yesin,yok bilmem neli muhallebi yesin karnı doysun olayı yok şeklinde konuştu.

Tamam bebeklerin her biri ayri karakter.Hepsi kendine has ve özel.Ama sagliklarini ilgilendiren beslenme konusunda ki bu fikir ayrılıkları neden
[/QUOTE]
Malesef bu konuda herkesin ortak bir söylemi yok canim keske ortak bir yorum olsada hepimiz iç rahatligi ile yapılacakları yapsakAma pekmez verilir diye biliyorum ben kullanıyorum.1 yaşa kadar öğün vermemekte çok mantıklı gelmedi baba açıkçası icin rahat etmediyse yine farklı bir uzman görüşü al canim

Kızlar oğlumu doğar dogmaz sünnet ettirmiştik..ürologu da iyi bir profu.. fakat suan gömük pipi durumu var. Yasayan var mi boyle bisey? Düzelir umarım büyüdükçe
Persentili yüksek bebeklerde görülen bi şey genelde. İki oğlumda da dr masaj onerdi. Özellikle ikinci daha iri olduğu icin msaji ihmal edersen gömük pipi olur, dedi. İkisinde de sorun olmadı. Mutlaka doktora gidin erken dönemde ilgilensin. Opeasuonu yapan doktora foto atın mesela.

Tuz, Bal ve işlenmiş seker, bir yaşına kadar yok. Pekmez veriyoruz. Tatlı olarak yiyebileceği tek şey pekmez zaten. Reçel mi??? Hanımefendi ne dediğinin farkında değil galiba. Recelde rafine şeker kullanılmıyor mu? Reçel daha 3 buçuk yaşındaki oğluma vermedim ben saf şeker bir faydasi yok ki.

Kızlar pekmez soğuk sıkım olmalı. Köylerde kaynatılarak yapılan pekmez hem bize hem bebeğe sağlık açısından zararlı. Soğuk sıkım pekmezi de pişen tariflerin içine koymayın. Kaynatınca ya da pişirilince kanserojen bir madde açığa çıkıyor. Bal 1 yaşa kadar yasak. Reçele ben de anlam veremedim

Pekmez verilir cnm organik reçel ve tatlı şeyler olmaz yürüteç zararlı almadigsan kullanma 9aylik olunca bile aile sofrasına oturabilir diyor öğünleri giderek artırın siz hemşire ye değil doktora uyun

Valla bu ebe amma sallamış. Çelişkiye bak. Şekerli gıda yok diyor, şekerden yapılan reçeli ver ama pekmez gibi yararlı şeyi verme diyor. Bir de yürüteç tavsiye ediyor. Bence siz çocuk doktorunuzu dinleyin. Ben kızıma pekmez vermiştim. Oğluma da vereceğim kahvaaltılarda. Yürüteç de asla ikisin ede kullanmadım kullanmam.

Bal yok evet. Rafine seker de yok. Ben pekmez vermeyi dusunmuyorum. Icine seker koyup kaynatiyorlar. Hem sekerli hem de kaynamış olmasi bakimindan zararli. Ev yapimi recel ver demesi de sacma. Ben üçünü de vermeyi düşünmüyorum

Yuruteci kimse önermiyor. Onun yerine yürüme arkadasi almayi düşünüyorum

Anne sütü ilk besin her zaman ama 1 yasina kadar tadimlik ver emek olmaz da bence buna biraz da bebek karar verir. Su an 6 ay 4 gunluk ama yedigi simdiden tadimlik degil. 2 yemek kasigi yiyor bir ogunde

H&m urunlerinden memnunum. Ayni sekilde zaraninda. Simdi havalar isininca bende biraz yazlik siparis verdim.

NAsıl verdiniz?

Ben de bugün pırasa ve patates haşlayıp ezip yedirdim çok az yedi ama sevdi gibi

Canim ben kendi tarifimi soyleyeyim meyveyi cam rendede rendeliyorum. Az suyla haslanabilir de ama boyle daha vitamini kalmis oluyor. Bir cezvede 1 yemek kasigi bebek irmigine biraz su koyup kivam alana kadar pisiriyorum. Ben suyun icine kendi yaptigim bebek lor peynirlerinin peynir alti suyunu da ilave ediyorum cok faydali. Daha sonra irmikle rendeledigim meyve puresini karistiriyorum. Miniklere afiyet olsun

NAsıl verdiniz?

Ben de bugün pırasa ve patates haşlayıp ezip yedirdim çok az yedi ama sevdi gibi
3/4 cay bardagi su
Yarim yk irmik
Pisirdim kaynadiktan sonra 3-4 dk pismesi yetiyor icine elma rendeledim ama siz muz armutvb. Koyabilirsiniz. 1 caykasigi var ya da yok keciboynuzu pekmesini de irmik iliklasinca koyup karistirdim cok sevdi.

sebze corbasi yaptim onu da bugun verdim. Onu da severek yedi. Doktorumuzun tarifiydi zaten. Pirinc yerine irmik koydum

Eklentiler

• 1586951358538.webp
    11 KB · Görüntüleme: 64
Bebeğine mercimek çorbası veren var mı? Ben mercimek çorbasını, büyük oğluma daha besleyici olsun diye, ince bulgur, havuç koyarak yapıp blendırdan geçiriyorum. Salçasız seviyoruz. Bebeğe yedirsem gaz yapar mı ki.

Makarna vitmadan aldigim bebek mercimek corbasi vardi icine kurutulmus havuc ve pirinc de koymuslar. Yemek kitabimizda balkabagi corbasi tarifi vardi. Sogan niyetine cok az pirasanin beyaz kismi, 2 yemek kasigi kadar mercimekli karisimdan, 2 dilim balkabagi ve 2 tatli kasigi zeytinyagi hepsini buharda pisirdim blenderdan gecirdim biraz suyla. Bu sekilde verdim. Fakat o gunden sonra biraz kabizlik cektik bilmiyorum bu tarifle ilgili mi yoksa genel olarak ek gidaya gectik diye mi.

Bende bunu mercimeksiz halini yapıp veriyorum. Bir gün deneyim mercimek bakalım, rahatsız ederse vermem tekrar.

Aslında yaptığın tarif de çok da kabız yapacak birşey yok gibi. Zeytin yağ da eklemişsin.

Mercimek bi iki kere verdim ben. Havuç patates corbasi yaparken haşlanmış kırmızı mercimek bi çay kaşığı ekledim. Ek bı sorun olmadı. Tadını çok sevdi.

Hanımlar bebeği diş çıkaran annelere sormak istediğim bir soru var. Oğlum huzursuz hafif ateş var. Dişin çıkmak üzere olduğunu nasıl anlarım. Damakta şişme patlama yok. Ancak damak böyle dalgalı deniz gibi olmuş bide karşıdan dişe bakınca dişerin beyazlğı damaktan görğnğyor. 16 ekim doğumlu.

Bugun öğlen biz yemek yerken uyandı 2-3 kasık verdim ben sımdılık sıkıntısı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…