2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Allah şifasını versin cnm çok geçmiş olsun

Yarimsaat bakarlar eşler bütün gün baktım olur

Bugün uykusunda ilk defa ağız dolusu kustu 6 ay içinde, nasıl bir kusma anlatamam. Aradan 15 dk geçti yine kustu ve yine...
Ek gıdaya başlayamıyoruz biz galiba,
Sabah yumurta sarısı verdim, daha önce dd 1 2 kere yemişti.
eşim portakal tadına batırmış ve yarım çay kaşığı labne verdim. Yedikleri mi dokundu böyle kustu yoksa başka bir şey mi var anlamadım. labne den olabilir diye düşündüm ama bu kadar kusma normal mi?
1 hafta önce de havuç patates kabak pirinç çorbası içmişti kustu ama o gün balkona çıkarttık herhalde üşüttü dedik çünkü soğuk soğuk ter attı akşamına.
Neden bugün böyle defalarca kustu sizcee?

Ek gıdaya başlayacak gibi değil ne yapacağız bilmiyorum

Çok geçmiş olsun canım benim inşallah çabucak iyileşir eşin..

Gece tok tutsun diye pirinç unu maması verdim.. Beeee tabii ki gaz yaptı uyuyamadı 1 saat.
Aklınızda bulunsun kızlar pirinç maması gaz yapıyormuş ya da bize yaptı ilk kez yedik ve bayıldık baya yedik

Bizde ilk havuçla başladık ilk gün hepsini tükürdü.. 3 gün yine denedim pes etmedim ama zorlamadım da istemediği zaman bıraktım vermedim.. . Sanırım sütten sonra şaşırıyorlar ya...aaa bu ne bunun tadı var bu diğer ağzıma soktuklarıma benzemiyor

Şuan daha iyiyiz alıştık en azından yeni tatlara.. İnşallah zamanla daha da iştahlı olurlar

Pekmez için bir kum.var. o kum kullanılırsa pekmez tatlı olur ama.kullanilmazsa ekşi olur. Ama kendi yapmadigina guvenemiyor insan.
Kaynatılmış pekmez çok tavsiye edilmiyor ama şu an elde olan kullanılacak gibi

Gece tok tutsun diye pirinç unu maması verdim.. Beeee tabii ki gaz yaptı uyuyamadı 1 saat.
Aklınızda bulunsun kızlar pirinç maması gaz yapıyormuş ya da bize yaptı ilk kez yedik ve bayıldık baya yedik
İlk kez denediginiz her şeyi HER ŞEYİ sabah saatlerinde deneyin. 3* gün denedikten sonra gece verebilirsiniz. Gaz haricinde başka türlü dokunsa Allah göstermesin gece fark etmezsiniz.

Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun.

Portakal alerjen
Yumurta alerjen
Süt/labne alerjen hepsini bir günde vermeseniz iyi olurdu
Bu sıra güvenli gıda denilen iyi pişmiş patates havuç ile devam edin bence. Kabak da dokunabilir. Ağız dolusu kusuyorsa dokunduğu için olur genelde. Portakal için de erken.

Evet malesef hata yaptık şu diş çıkarma döneminde bir de üstüne midesini bozduk (

Evet malesef hata yaptık şu diş çıkarma döneminde bir de üstüne midesini bozduk (
Midesini bozmaktan ziyade vücut hassasiyet göstermiş. İnanın alerji belirtilerinin en iyisidir kusma ya da ciltte döküntü. Eğer gerçekten alerjik reaksiyon ise çok daha kötü tepkiler de olabilirdi Allah korusun

Biz altı ayı doldurmadan başladık ek gıdaya şimdilik aşkla yedikleri
Bal kabağı
Havuç
Patates
Avokado
Yoğurt
Zeytinyağı
Tavuk suyu
Et suyu
Kayısı kompostosu
İncir kompostosu ( kesinlikle çekirdekleri suzulecek)

Yakında deneyeceklerim

Yumurta sarısı
Paça
Rondolanmış ceviz
Tam buğday unlu ya da irmikli kombinasyonlar
Pekmez
Mevsim meyveleri

Usutmus olabilir usutuncede kusuyorlar ben oyle olunca aciyavsan veriyorum 1 kasik

Günaydın arkadaslar. Rota aşısının ikinci dozunu 6.ay olmadan yaptırmamız gerekiyordu. Dün bir hastanede yaptırdım. Ama canım sıkıldı. Kızım anne sütü alıyor. Aralarda ek gıda denemeleri de yapıyorum. İki aydır hiç kilo almamış. 6 kiloydu yine 6 kg. Dr. Ek gıdaya agırlık ver, 3 saatten önce emzirme dedi ama daha 6 aylık bile olmadı. Bir ay deneyelim sonra kontrole getir yine kg almazsa idrar testi yapalım dedi. Dün ordayken keşke idrar testi yaptırsaydım. İstanbuldayım tekrar tekrar hastaneye gitmek istemiyorum. Salı günü aşıları içi aile hekimligine gidecegim. Yaparlarsa orda idrar testi yapmalarını isteyecegim. İdrar yolu enfeksiyonu gelişimi durdurabilirmiş. Ama hiç bir enfeksiyon belirtisi de yok. Şaşkınım iki gündür.

Ben dıger oğluşlarım da zayıflar dıye 5 b6cuk ayda baslatmıstım aç oldukları ıcın yediler. Bu kuzucuk begenmıyor kapatıyor. Bulama seyleri sevmiyor bugün sade yumurta tattırfım yedi. Dün lorla karıstırıp verdim yemedi... Öğlen uykudan kalkınca yedırıyorum zor bela 2 kaşık. Zamanla alışır sanırım ben yaslanmışım süt vermek daha kolay

Canım kaç aylık tam.Anne sütünün yeterli olduğunu düşünüyor musun peki, Benim sütüm az olduğu için mama ile devam etmiştim sonrada 5.ay itibariyle ek gıda. Eğer sütün bol ise yinede kilo almamışsa tahlili yaptır canım 1 ay bekleme bence .

Kesinlikle Kızım da ağzını acmayinca sadece emziririm,tadamazsin bu güzellikleri diyorum.Yok blofum işlemiyor
Bugün lor peynir yapacağım,yarın sabaha vermelik.Yumurta 7.aydan önce vermek istemiyorum.Ama hep tekrara düşüyorum ya.
Yeşil kabak,patates,havuç, armut,elma,muz tadildi.Her gün yoğurt yiyor.Suana kadar sevdiği ağzını sürekli açtığı tek şey saniirm.Meyveli yoğurt,ve irmikli pekmezli muhallebi de verdim.
Sanırım artık sebzeli çorba vb şeylere geldi sıra.
Balkabağı, avokado,brokoli de tadacagi şeyler arasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…