2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Acil şifalar dilerim nasıl durumu? Bende de akut apandis var 5 günlük çektiğim ağrı ile acil ameliyata alındım enfeksiyonu temizleyip kapattı doktor.bağırsak yapışmış Apandise şimdi ayrılmasını bekliyorum malum bir de virüs türedi.mayıs haziran gibi alırım diyordu 2 ay oldu ameliyat olalı,tedirgin bekleyişim sürüyor

Allah acil sifalar versin

Ben de öyle bi anne olmak istemiyorum ama onun için çok erken bence. Ben şimdilik alıştırma bardağını eline veriyorum geçen gün bi baktım damagini azıcık kanatmis aşırı üzüldüm
Büyük koparır mı acaba ki

Sabah mama sandalyesi geldi

Parmak seklinde dogradigim patatesi koydum tepsisine elledi mincikladi. Biraz fazla haslamisim tutugu gibi parçalandı

3 parca yuttu sadece. Gerisi hep yukardan asagii hoop atild

Cok öğürdü. Hiçbirine mudahele etmedik. Yuttu. Yarin sabah tekrar denicez.

Bugunku deneyimimiz cok güzeldi

Benimkide oturmaya başlasın deneyimleyeceğim inşallah

Bizimki ben verirken kaşığı tutuyo müsade ediyorum , alıştırma bardağını kendi kullaniyo.her gün yemeklerde daha aktif oluyo. Sanırım ben 8-9 aylık olmadan öyle önüne bişey veremicem. Odüm kopuyo boğazına bişey kaçar da cikaramam diye
Ben bu kafayla bir yaşında bile yapamam bunu halbuki hiç böyle bi anne olmayı dusunmuyodum

Buna çok dikkat etmek gerekiyor. Oğlum 2.5 yaşındayken badem yerken ciğerine kaçırdı. O yüzden, çocuğun yiyebileceği büyüklükte şeyler vermek lazım. Saniyelik bir olay. Her çocuğun başına gelecek birşey değil ama benim en büyük kabusum oldu.

Midesini bozmaktan ziyade vücut hassasiyet göstermiş. İnanın alerji belirtilerinin en iyisidir kusma ya da ciltte döküntü. Eğer gerçekten alerjik reaksiyon ise çok daha kötü tepkiler de olabilirdi Allah korusun

Valla çok korkuyorum artık bu gidişle ek gıdaya geç başlamış olacağız. 2 gündür sadexe emzirdim midesi rahatlasın diye.
Yarından itibaren tek tek patates başka gün havuç yoğurt vs denemelerine yeniden başlycam.

O korku bende de fazlasıyla oluştu 2 farklı gün ard arda 4 5 kere kusunca. Ek gıda baya korkuttu beni. Ya ben beceremedim ya da daha midesi kabul etmiyor
1 hafta çorba püre yedi 2.hafta böyle olunca çok korktum 2 gündür sadexe emzirdim

Tartmak için hastahaneye gitmeyi bekleme bence evde baskül varsa önce kendin tartil sonra bebegi kucağına alıp kontrol edebilirsin.sutun yetmiyorsa gece 1 kere mama da verebilirsin.ara ara kilo almayabiliyorlar ama hastalik falan yoksa anne huzursuz oluyor haklisin.vakit kaybetmeden ek gıdaya baslaman iyi olur aradaki fark çok açılmadan.
Kızlar bu 150 cc yoğurdu ne zaman yiyebiliyolar?
Eki Görüntüle 2621549

1 ay falan yoğurt yemeye baslayan çocuk 1 ay sonunda 150 cc yoğurta çıkar sanirim.ben 5.5 aylik baslattim 1 ay olmak üzere 120 cc falan yiyor yoğurtu.

Çok geçmiş olsun. Bir daha yaşatmasın. Bazen suyu fazla kaciriyo alıştırma bardağını kendi kullanmak istiyo engellemiyorum genzine kaçırıyor . Ben sakin kalmakta zorlanıyorum.
Ben beş buçuk aylıkken başladım ve erken diye çok az az başladım . Patates yerken az çok pütür kalıyo o kadar haslamama rağmen olmuyo ama yine de yiyo . Avokadoyu çok sevdi kabağı ben her şeye bi çay kaşığı sonraki öğün iki çay kaşığı verip başladım. İlk gunler zevkle yemedi ama şimdi tabağını görünce heycanlaniyo, mama önlüğünü takınca çığlıklar atiyo. Ek gıda süreci hem heyecanlı hem zormuş alerji olacak diye korkuyorum annem her şeyi yedirmeye çalışıyor ben size veriyodum diye inşallah siz de aleejisiz geçersiniz ben kakasında iyi sindirilmediginin en ufak işaretini görünce hem porsiyonu iyice kuculttum hem de biraz ara verdim o besine. Kesinlikle bol sıvı veeilmesi önemli çünkü hemen kabız oluyorlar. Belki de kabız oldu o da kusma nedeni olur çünkü. Benim oğlum kabız oldu ben libalaks vardı evde onu kullandım kesinlikle tamamını değil . Üçte biri belki daha az bile olabilir. Hemen rahatladı kakası çok sertti zeytinyağı koymama rağmen

Kızlar nasılsınız? Pek giremiyorum buraya ama instagramda bakıyorum paylaşılanlara..

Nasıl gidiyor ek gıda dönemi bizim inişli çıkışlı.. Pütürlü yemeye başladık gibi.. Benim duzgun çalışmayan blenderım sağolsun bi ara bizde de kusma oldu şimdi çok az agzindan atıyor bunu da normal kabul ediyorum ama bi ara agzindan burnundan geliodu ki o sırada sindirilmemis gıdalar cikiodu kakadan.. Doktor sindirmedgnde kusar demisti ara verince toparlar demisti.. Ben neler yapıyorum.. Valla pek bisey yapmiyorum.. Peynir yoğurt dışında.. Evde ne pisiyosa eymene ayirip kendimizinkine tuz atıyorum.. Verilmemesi gerekenleri vermiyorum.. Onun dışında bu ara yeni bi duzen degisikligi var sanrm..uyku durumu degisiyo galiba yada diş geliyor.. Ayri bi huzursuz sanki.. Mememi isirmaktan bi hal oldu.. Bugun tam 40 kere ısırdı usenmedim saydim agriyo bayagi.. Tecrubeli anneler bu durum geçici diyin lutfen please aklima takilan diger konu eymeni emzirdigmde istisnasz ereksiyon oluyo.. Bu kadari normal mi yaa netten bakinca normal denilio ama bilemiyorum bunlar dışında eymenin sağlığı iyi çok şükür.. 1aydir evdeyiz psikolojim pert.. Bi an önce eski mutlu gunlerimizin gelmesi için dua ediyorum.. Insallah bu süreçleri de atlatcaz hepinizi özledim ama bana bir gün yetmiyo en azndan 28 saat olsa belki aranzda olurdum.. Eymen cok ilgi istio eskisi gibi değil hepinizi öpüyorum

Artık hep ilgi bekliyorlar gerçekten benimki hep kucagimda

O yulafi rondodan geçirip unu elde edebilirsin
Herkes yumurta sarisi tattirdi mi

Korkuyorum yumurta sarisi tattirmaya alerji yapar diye. Allah korusun. Hastaneye gitmeye gerek olursa diye cekiniyorum.
Ben verdim ama hafif kabartı oldu o yüzden biraz daha bekletecegim
Ben denemiştim ama başarısız oldum
Yumuşak oldu mu ?

Libalaks lavman değil mi? Bence ek gıda döneminde bir iki günlük kabizliklarda kullanılması uygun değil. Çocuğun sindirim sistemi o besinlerle tanışacak, bir kabız olacak bir ishal... hemen destek verilirse buna alışır. Ek besine yavaş yavaş alışacak. Lavman çok tavsiye edilen bir uygulama değildir zaten, çok çok gerekli olmadıkça yapılmaz. Doktorunuza muhakkak danışın. 1/10 bile olsa...

Artık hep ilgi bekliyorlar gerçekten benimki hep kucagimda

Valla bi sure sonra kollar kaldirmiyo hele ben gezdire gezdire gonlunu ede ede emziriyorum paşayi.. Kollarim pert... Ama diyorum surda ne kaldi sonra ilgisi ben degil dünya olcak.. O yuzden tadini cikarmaya çalışıyorum

Hadi maşallah :) pütürlü yemesi en iyisi aferin senin blendira.
Geçecek bu günler de geçecek elbet.
Emzirirken yaşadığın normal. Hatta emerken bir ara durup suratına bakiyordur sıpa. Kuzum emerken bebekler ara ara çiş yapar. İstisnasız her emişte çiş yaparlar. Bazen emerken bazen emme sonunda. En az yarısı çiş yaparken yakalamissindir. Ama diğeri de normal. Erkek bebeklerin fizyolojik özelliği bu teee anne karnından gelen endişelenme

Yaa evet resmen isirip suratima bakio cin gibi bakio hemde ben bi ara sut mu yok diyerek ara verdim gibi..bugun çözdüm hatta sutten olmadgini.. Disleri kasiniyo diye dusundum kasiyiciyi verince rahatladi biraz.. Ereksiyonda da çiş yakalamiyorum hiç ama kalkiyo sürekli.. Demekki cidden cinsel şeysileri oluşuyor bi sefer daha da takilmsti kafam ama bu ara artinca kurcaladi kafami sagol rint

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…