Kızlar eşim acil ameliyata alınıyor apandisti patlamak üzereymiş duanızda yer verirseniz çok sevinirim, şu günler bir an önce biter inşallah. yanında olamamak, yalnız başına bu düşüncelerle bebek eğlemek çok zor şeylermiş. Allah sağlığımızla imtihan etmesin, aklımıza mukayyet olsun inşallah
Allah acil sifalar versinKızlar eşim acil ameliyata alınıyor apandisti patlamak üzereymiş duanızda yer verirseniz çok sevinirim, şu günler bir an önce biter inşallah. yanında olamamak, yalnız başına bu düşüncelerle bebek eğlemek çok zor şeylermiş. Allah sağlığımızla imtihan etmesin, aklımıza mukayyet olsun inşallah
Ben de öyle bi anne olmak istemiyorum ama onun için çok erken bence. Ben şimdilik alıştırma bardağını eline veriyorum geçen gün bi baktım damagini azıcık kanatmis aşırı üzüldüm
Büyük koparır mı acaba ki
Benimkide oturmaya başlasın deneyimleyeceğim inşallahSabah mama sandalyesi geldi
Parmak seklinde dogradigim patatesi koydum tepsisine elledi mincikladi. Biraz fazla haslamisim tutugu gibi parçalandı
3 parca yuttu sadece. Gerisi hep yukardan asagii hoop atild
Cok öğürdü. Hiçbirine mudahele etmedik. Yuttu. Yarin sabah tekrar denicez.
Bugunku deneyimimiz cok güzeldi
Bizimki ben verirken kaşığı tutuyo müsade ediyorum , alıştırma bardağını kendi kullaniyo.her gün yemeklerde daha aktif oluyo. Sanırım ben 8-9 aylık olmadan öyle önüne bişey veremicem. Odüm kopuyo boğazına bişey kaçar da cikaramam diyeSabah mama sandalyesi geldi
Parmak seklinde dogradigim patatesi koydum tepsisine elledi mincikladi. Biraz fazla haslamisim tutugu gibi parçalandı
3 parca yuttu sadece. Gerisi hep yukardan asagii hoop atild
Cok öğürdü. Hiçbirine mudahele etmedik. Yuttu. Yarin sabah tekrar denicez.
Bugunku deneyimimiz cok güzeldi
Buna çok dikkat etmek gerekiyor. Oğlum 2.5 yaşındayken badem yerken ciğerine kaçırdı. O yüzden, çocuğun yiyebileceği büyüklükte şeyler vermek lazım. Saniyelik bir olay. Her çocuğun başına gelecek birşey değil ama benim en büyük kabusum oldu.Bizimki ben verirken kaşığı tutuyo müsade ediyorum , alıştırma bardağını kendi kullaniyo.her gün yemeklerde daha aktif oluyo. Sanırım ben 8-9 aylık olmadan öyle önüne bişey veremicem. Odüm kopuyo boğazına bişey kaçar da cikaramam diye
Ben bu kafayla bir yaşında bile yapamam bunu halbuki hiç böyle bi anne olmayı dusunmuyodum
Midesini bozmaktan ziyade vücut hassasiyet göstermiş. İnanın alerji belirtilerinin en iyisidir kusma ya da ciltte döküntü.Eğer gerçekten alerjik reaksiyon ise çok daha kötü tepkiler de olabilirdi Allah korusun
Bizimki ben verirken kaşığı tutuyo müsade ediyorum , alıştırma bardağını kendi kullaniyo.her gün yemeklerde daha aktif oluyo. Sanırım ben 8-9 aylık olmadan öyle önüne bişey veremicem. Odüm kopuyo boğazına bişey kaçar da cikaramam diye
Ben bu kafayla bir yaşında bile yapamam bunu halbuki hiç böyle bi anne olmayı dusunmuyodum
Tartmak için hastahaneye gitmeyi bekleme bence evde baskül varsa önce kendin tartil sonra bebegi kucağına alıp kontrol edebilirsin.sutun yetmiyorsa gece 1 kere mama da verebilirsin.ara ara kilo almayabiliyorlar ama hastalik falan yoksa anne huzursuz oluyor haklisin.vakit kaybetmeden ek gıdaya baslaman iyi olur aradaki fark çok açılmadan.Günaydın arkadaslar. Rota aşısının ikinci dozunu 6.ay olmadan yaptırmamız gerekiyordu. Dün bir hastanede yaptırdım. Ama canım sıkıldı. Kızım anne sütü alıyor. Aralarda ek gıda denemeleri de yapıyorum. İki aydır hiç kilo almamış. 6 kiloydu yine 6 kg. Dr. Ek gıdaya agırlık ver, 3 saatten önce emzirme dedi ama daha 6 aylık bile olmadı. Bir ay deneyelim sonra kontrole getir yine kg almazsa idrar testi yapalım dedi. Dün ordayken keşke idrar testi yaptırsaydım. İstanbuldayım tekrar tekrar hastaneye gitmek istemiyorum. Salı günü aşıları içi aile hekimligine gidecegim. Yaparlarsa orda idrar testi yapmalarını isteyecegim. İdrar yolu enfeksiyonu gelişimi durdurabilirmiş. Ama hiç bir enfeksiyon belirtisi de yok. Şaşkınım iki gündür.
Kızlar bu 150 cc yoğurdu ne zaman yiyebiliyolar?
Eki Görüntüle 2621549
Çok geçmiş olsun. Bir daha yaşatmasın. Bazen suyu fazla kaciriyo alıştırma bardağını kendi kullanmak istiyo engellemiyorum genzine kaçırıyor . Ben sakin kalmakta zorlanıyorum.Buna çok dikkat etmek gerekiyor. Oğlum 2.5 yaşındayken badem yerken ciğerine kaçırdı. O yüzden, çocuğun yiyebileceği büyüklükte şeyler vermek lazım. Saniyelik bir olay. Her çocuğun başına gelecek birşey değil ama benim en büyük kabusum oldu.
Ben beş buçuk aylıkken başladım ve erken diye çok az az başladım . Patates yerken az çok pütür kalıyo o kadar haslamama rağmen olmuyo ama yine de yiyo . Avokadoyu çok sevdi kabağı ben her şeye bi çay kaşığı sonraki öğün iki çay kaşığı verip başladım. İlk gunler zevkle yemedi ama şimdi tabağını görünce heycanlaniyo, mama önlüğünü takınca çığlıklar atiyo. Ek gıda süreci hem heyecanlı hem zormuş alerji olacak diye korkuyorum annem her şeyi yedirmeye çalışıyor ben size veriyodum diyeO korku bende de fazlasıyla oluştu 2 farklı gün ard arda 4 5 kere kusunca. Ek gıda baya korkuttu beni. Ya ben beceremedim ya da daha midesi kabul etmiyor
1 hafta çorba püre yedi 2.hafta böyle olunca çok korktum 2 gündür sadexe emzirdim
Emzirince geçti mi kusması pekiO korku bende de fazlasıyla oluştu 2 farklı gün ard arda 4 5 kere kusunca. Ek gıda baya korkuttu beni. Ya ben beceremedim ya da daha midesi kabul etmiyor
1 hafta çorba püre yedi 2.hafta böyle olunca çok korktum 2 gündür sadexe emzirdim
Artık hep ilgi bekliyorlar gerçekten benimki hep kucagimdaKızlar nasılsınız? Pek giremiyorum buraya ama instagramda bakıyorum paylaşılanlara..
Nasıl gidiyor ek gıda dönemibizim inişli çıkışlı.. Pütürlü yemeye başladık gibi.. Benim duzgun çalışmayan blenderım sağolsun bi ara bizde de kusma oldu şimdi çok az agzindan atıyor bunu da normal kabul ediyorum ama bi ara agzindan burnundan geliodu ki o sırada sindirilmemis gıdalar cikiodu kakadan.. Doktor sindirmedgnde kusar demisti ara verince toparlar demisti.. Ben neler yapıyorum.. Valla pek bisey yapmiyorum.. Peynir yoğurt dışında.. Evde ne pisiyosa eymene ayirip kendimizinkine tuz atıyorum.. Verilmemesi gerekenleri vermiyorum.. Onun dışında bu ara yeni bi duzen degisikligi var sanrm..uyku durumu degisiyo galiba yada diş geliyor.. Ayri bi huzursuz sanki.. Mememi isirmaktan bi hal oldu.. Bugun tam 40 kere ısırdı usenmedim saydim agriyo bayagi.. Tecrubeli anneler bu durum geçici diyin lutfen please aklima takilan diger konu eymeni emzirdigmde istisnasz ereksiyon oluyo.. Bu kadari normal mi yaa netten bakinca normal denilio ama bilemiyorum bunlar dışında eymenin sağlığı iyi çok şükür.. 1aydir evdeyiz psikolojim pert.. Bi an önce eski mutlu gunlerimizin gelmesi için dua ediyorum.. Insallah bu süreçleri de atlatcaz hepinizi özledim ama bana bir gün yetmiyo en azndan 28 saat olsa belki aranzda olurdum.. Eymen cok ilgi istio eskisi gibi değil hepinizi öpüyorum
O yulafi rondodan geçirip unu elde edebilirsinÇıkıp yulaf unu alamadim ama bu diyette olunca yenilen yulaftan aldim.aksamdan 2 yemek kasigi kadar suya koyuyorum sabah pişirip icine yarım gün kurusu 1 tatli kaşığı lor -ceyrek yumurta -1 çay kaşığı pekmez koyup kahvaltisini yaptırıyorum.biz kahvalti yaparkende yalaniyor arada ağzına labne koyuyorum.bende bu un ile yapilan muhallebiden yapayim bari sıkılmasın.
Bu Ari markanin falan bebek pirinçli muhallebisi var onlardanda yapılıp içine kahvaltiliklar koyulabilir herhalde
Ben verdim ama hafif kabartı oldu o yüzden biraz daha bekletecegimHerkes yumurta sarisi tattirdi mi
Korkuyorum yumurta sarisi tattirmaya alerji yapar diye. Allah korusun. Hastaneye gitmeye gerek olursa diye cekiniyorum.
Ben denemiştim ama başarısız oldumKemirsin damaklarini kaşısin diye eline biber veriyorum bayagi eziyor
Acaba diyorum onune yiyecekleri koysam kendi kendine yer mi??
Mama sandalyesi sipariş verdim internetten. Gelince denemek istiyorum sandalyeye oturtup onune koyucam yumuşak yiyecekleri kendisi yesin diye.
Zaten amaci karninin doymasi degil. Anne sütü aliyor. Bari bu arada kendi kendine yemeyi ögrensin.
Ccugunun pesine kaşıkla gezen anne olmak istemiyorum ( amin insallah)
Yumuşak oldu mu ?@Biks coook gecmis olsun. Saglikla kavusun insallah.
bebe biskuvisi denedim ve bence on numara oldu. Tarifi kafamdan attim bildiginiz
1 su bardagi yulafi rondodan gecirip un yaptim
1 yk keciboynuzu tozu
Yarim yk kadigi keciboynuzu pekmezi
1 cay kasigi tereyagi
1 yumurta sarisi
Yarim su bardagi su
Hepsini rondoda karistirdim sonra kasikla tepsiye koyup pisirdim 15-20 dk kadar 180 derece de.
az cikti ama bu deneme tarifiydi zaten. Oneririm.
Libalaks lavman değil mi? Bence ek gıda döneminde bir iki günlük kabizliklarda kullanılması uygun değil. Çocuğun sindirim sistemi o besinlerle tanışacak, bir kabız olacak bir ishal... hemen destek verilirse buna alışır. Ek besine yavaş yavaş alışacak. Lavman çok tavsiye edilen bir uygulama değildir zaten, çok çok gerekli olmadıkça yapılmaz. Doktorunuza muhakkak danışın. 1/10 bile olsa...Çok geçmiş olsun. Bir daha yaşatmasın. Bazen suyu fazla kaciriyo alıştırma bardağını kendi kullanmak istiyo engellemiyorum genzine kaçırıyor . Ben sakin kalmakta zorlanıyorum.
Ben beş buçuk aylıkken başladım ve erken diye çok az az başladım . Patates yerken az çok pütür kalıyo o kadar haslamama rağmen olmuyo ama yine de yiyo . Avokadoyu çok sevdi kabağı ben her şeye bi çay kaşığı sonraki öğün iki çay kaşığı verip başladım. İlk gunler zevkle yemedi ama şimdi tabağını görünce heycanlaniyo, mama önlüğünü takınca çığlıklar atiyo. Ek gıda süreci hem heyecanlı hem zormuş alerji olacak diye korkuyorum annem her şeyi yedirmeye çalışıyor ben size veriyodum diyeinşallah siz de aleejisiz geçersiniz ben kakasında iyi sindirilmediginin en ufak işaretini görünce hem porsiyonu iyice kuculttum hem de biraz ara verdim o besine. Kesinlikle bol sıvı veeilmesi önemli çünkü hemen kabız oluyorlar. Belki de kabız oldu o da kusma nedeni olur çünkü. Benim oğlum kabız oldu ben libalaks vardı evde onu kullandım kesinlikle tamamını değil . Üçte biri belki daha az bile olabilir. Hemen rahatladı kakası çok sertti zeytinyağı koymama rağmen
Artık hep ilgi bekliyorlar gerçekten benimki hep kucagimda
Hadi maşallah :) pütürlü yemesi en iyisi aferin senin blendira.Kızlar nasılsınız? Pek giremiyorum buraya ama instagramda bakıyorum paylaşılanlara..
Nasıl gidiyor ek gıda dönemibizim inişli çıkışlı.. Pütürlü yemeye başladık gibi.. Benim duzgun çalışmayan blenderım sağolsun bi ara bizde de kusma oldu şimdi çok az agzindan atıyor bunu da normal kabul ediyorum ama bi ara agzindan burnundan geliodu ki o sırada sindirilmemis gıdalar cikiodu kakadan.. Doktor sindirmedgnde kusar demisti ara verince toparlar demisti.. Ben neler yapıyorum.. Valla pek bisey yapmiyorum.. Peynir yoğurt dışında.. Evde ne pisiyosa eymene ayirip kendimizinkine tuz atıyorum.. Verilmemesi gerekenleri vermiyorum.. Onun dışında bu ara yeni bi duzen degisikligi var sanrm..uyku durumu degisiyo galiba yada diş geliyor.. Ayri bi huzursuz sanki.. Mememi isirmaktan bi hal oldu.. Bugun tam 40 kere ısırdı usenmedim saydim agriyo bayagi.. Tecrubeli anneler bu durum geçici diyin lutfen please aklima takilan diger konu eymeni emzirdigmde istisnasz ereksiyon oluyo.. Bu kadari normal mi yaa netten bakinca normal denilio ama bilemiyorum bunlar dışında eymenin sağlığı iyi çok şükür.. 1aydir evdeyiz psikolojim pert.. Bi an önce eski mutlu gunlerimizin gelmesi için dua ediyorum.. Insallah bu süreçleri de atlatcaz hepinizi özledim ama bana bir gün yetmiyo en azndan 28 saat olsa belki aranzda olurdum.. Eymen cok ilgi istio eskisi gibi değil hepinizi öpüyorum
Hadi maşallah :) pütürlü yemesi en iyisi aferin senin blendira.
Geçecek bu günler de geçecek elbet.
Emzirirken yaşadığın normal. Hatta emerken bir ara durup suratına bakiyordur sıpa. Kuzum emerken bebekler ara ara çiş yapar. İstisnasız her emişte çiş yaparlar. Bazen emerken bazen emme sonunda. En az yarısı çiş yaparken yakalamissindir. Ama diğeri de normal. Erkek bebeklerin fizyolojik özelliği bu teee anne karnından gelen endişelenme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?