2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Benim oğlum da bebek doğduğundan beri geceleri ağlayarak uyanıyor bazen. Bazı gece hiç uyanmaz bazı gece iki üç kere uyanır. Gündüz sordum. Gece uyanıp niye agliyorsun diye. Uyanıyorum bakıyorum annem yanımda yok o yüzden ağlıyorum dedi. İlk oğlu iki yıl emzirdim. Gece beslenemsini hiç kesmedim ama. Çünkü gece beslemesi bebeğe çok yarar. Kendi uyku kalitemi arttirmak için şöyle yapıyorum m bebek gece uykusuna onda geciyor. Ben onikide yatıyorum. Ben yatmadan uyuyan bebeği alip emziriyorum. Böylece uyanmadan devam edio bikac saat idare edio. Bende kesintisiz iki üç saat uyumuş oluyorum.

2.dişimizde patladı ama zor oldu bütün gün 2 güldüyse 5 ağladı diyebilirim uyku desek hep uyandı dalamadı . Birşey yapamayınca insan öyle üzülüyor ki

Bizim de alttan 2 diş görünüyor. Baya kabardı damağı, diş çıkmadan önce neler yaşadınız merak ediyorum bu süreç ne kadar sürüyor ne zaman çıkacak diş nasıl olacak?

Benim son numara bir değişik çıktı. Yemiyor diye bari bugün muz ezip verdim. Yüzüme püskürttü, ilk kez muz sevmeyen bir bebe gördüm... Sebze zaten ağzına sürmüyor, meyve elma ve muzu da püskürttü... Çok geç de kalmadım. 6 aylık ama şaşkınım fazla zorlamak da istemiyorum. Yarın çorba yapacagım tarhana ya da yogurt corbası.... Keşke bu bebegıme dıgerlerı deki gıbı sofrafakı yemekleri yalatmasaydım. Cocuk tuzlu salçalı şeyleri sevıyor. Bızım yemeklere atlıyor... Ama gerci çok fazla ev yemegı yalatmadım... Genelde meyve sebze yalatmıştım... Bu 3 numara pek bir beni zorlayacak. ÖWllıkle buna avakado aldırdım. Dıger cocuklara hıc vermemıstım. Muzu yemeyen avakado mu yer. Valla diğer oğluşlar iyi kötü açardı agzını. Bu anca emmek istiyor... Em em nereye kadar. Süt de maşallahı var. Gerçi diyete başladım evde ekmek poğaça kek börek yiye yiye 2 kg almışım... Diyet yapıyom ama süt azalmadı.. Vakum gibi cekıyor süt üretimi artıyor..

Bizim de alttan 2 diş görünüyor. Baya kabardı damağı, diş çıkmadan önce neler yaşadınız merak ediyorum bu süreç ne kadar sürüyor ne zaman çıkacak diş nasıl olacak?
Bizim de önce iyice kabardı sonra aşırı bi herşeyi ısırma isteği dudak çevresinde kızarıklıklar oldu, ates olmadı sadece mız miz oldu çok. Güzel uykuları olmadi bi süre .kabarikligin altında beyazlık görünüyorsa 2 3 güne patliyo. Tabanda ince bi sertlik geliyor elinize büyük bisey beklemeyin elle anlaşılıyor. Bizim önce biri patladı 14 gün sonra diğeri patladı. Ama o 14 gün içinde ilk diş uzadı beyaz beyaz görünüyor artık net

Merhaba arkadaşlar.benim bebeğim baştan itibaren hiç emmedi mamayla besleniyor.yüzünde egzama var bazen geçiyor bazen çoğalıyor.yavaş yavaş ek gıdaya geçmeye başladım ben şimdi alerji olduğunu nasıl anlayacağım siz tecrübeli arkadaşlarımdan yardım istiyorum.ayrıca çok kusan bir bebek

Benim kayınvalidem eşim bebekken aynı senin oğlan gibi ek gıda kesinlikle kabul etmemiş. Oda sadece emzirmis. Onbir ay ek gıda almamış. Tabi kayınvalidem sadece anne sütüyle beslediği için bı deri bı kemik kalmış. Onbir aylıkken sütten kesmiş. Çok yanlış buldum ben ama öyle çare bulmuş kendince. Sonra mecbur yemeye başlamış. Senin üçüncü bebeğin. Tecrubelisin . Ben ilk oglumda sabah uyanınca emzirmezdim kahvaltı yaptiridim. O zaman yerdi. Ne zaman sabah emzirsem kahvalti yapmazdı. Büyük oğlum istahliydi ama. Küçüğüm iştahsız gibi yiyo ama eh işte abisi gibi değil. Yada abisinin bebekligi kadar çok değil porsoyonu az yiyo. Ama kıyas doğru değil tabi. İlk bebeğim 3850 doğdu. Hep iri bebek olarak gitti kolları bacakları boğum boğum du hep. Küçük oğlum 3200 doğdu. Beş gün sonra 7 aylık olcak sekiz kilo. Büyük oğlum altı aylıkken on kiloydu. Ama şunu farkettim büyük oğlum öbür bı bebekti ama kan şekeri çabuk düşerdi hala öyle bu konuda bana çekmiş o yüzden daha fazla emer daha fazla yerdi. Küçük oğlum daha uzun süre aç durabiliyor . Hatta doğduğunda uzun saatler emmedi ben mama vermek istedim. Hemşireler kan şekerini saat başı ölçtü şekeri hiç düşmedi. Galiba eşime çekmiş buda büyük oğlum doğduğunda emmesine rağmen süt az geldi diye şekeri o kadar düştü ki kuveze aliyolardi. Acil mama başladık ilkinde ek gıda kolay gelmişti ama bunda zor geldi

Benim bebeğimin de doğduğunda kan şekerini sık sık kontrol ettiler. Düşüyordu hemen.bebek hemşiresi kilolu bir bebek olduğu için şekerinin çabuk düştüğünü söylemişti

Senin büyük oğlana benim oğlum birebir aynı, doğum kilosu ve 6 aylik kilosu bile aynı Çok merak ettim şimdi kac yaşında ve kilosu nasıl. Ben obez olacak dite korkuyordum biraz ama yavaşladı kilo alımı

Yumurta sarısına başladık bugün 3. Gün iyice alıştı. Sabah kahvaltıya hep birlikte oturuyoruz, yalana yalana yiyor.🍽
Onun 2 lokma şey hemen bittiği için kızıyor. Suluğu veriyorum o kesmiyor.
Bugün en son daha önce sevmediği yeşil soğanı verdim, memnun kalmadı ama tipten tipe gire gire dişlerini kaşıdı.
Doktorumuz artık kahvaltılarını zenginleştirelim dedi. Yumurtaya alıştı, bu sabah yoğurdu kestirip az birşey lor yaptım, ondan yedi. Dün salatalık rendeleyip verdim.Dışarı çıkınca soğuk sıkım pekmez alacağım.
Kabızlık için yağlı çorba yap dedi. Günlük 60ml kadar su içsin dedi.

Ben de peynir yaptım üç gündür ondan verdim anne sütüyle açıp veriyorum biraz kuru geliyo öteki türlü anında çıkartıyor, bugün de minicik avokado başladık yedi gibi bakalım. Ama üç gündür kaka yapmadı ilk defa bu kadar uzun sürdü, sıkıntısı yok ağlaması yok rahatsız etmiyor diye düşünüyorum öğünlere azıcık zeytinyağı da koydım etki etmedi, heyecanla bekliyorum yaptığında kafadan mı çıkacak paçalardan mı akacak

Ek gidada oyle sulu bol kakalar gelmiyor en azindan bizimkisinde oyle oldu. Top gibi ve kati kakalara hazir ol. Kabizliktan sonra da oyle cok gelmiyor

Senin büyük oğlana benim oğlum birebir aynı, doğum kilosu ve 6 aylik kilosu bile aynı Çok merak ettim şimdi kac yaşında ve kilosu nasıl. Ben obez olacak dite korkuyordum biraz ama yavaşladı kilo alımı
Obez olmaz korkma cnm. Dört buçuk yaşında 24 kilo. Ama boyuyla orantılı. Üç yaşından sonra çok kilolu halı azaldı. Ama genel olarak zayıf bı yapısı olmayacak belli yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…