Obez olmaz korkma cnm. Dört buçuk yaşında 24 kilo. Ama boyuyla orantılı. Üç yaşından sonra çok kilolu halı azaldı. Ama genel olarak zayıf bı yapısı olmayacak belli yani
Selam ekim anneleri ben kasım annelerinden,oğlum 5 aylık oldu ve gece hala sık sık uyanıyor ve emmedende uyumuyor sizin düzene girdimi uykular( umudum 6ay çünkü) yoksa yine aynı mı ?
Ben bilemedim kimseyi:))sana bakayım bi bulabilirsem yazacamYok kız ben tanıdım bile birkaçını.. Bebislerin isimlerini hatirladgm kadaryla
Yürüyünce bı incelme olur zaten merak etme.Maşallah yaBenim de umudum iri yapılı olması
Az önce yaptı çok şükür söyleyebilceğim tek şey var o da balçıkEk gidada oyle sulu bol kakalar gelmiyor en azindan bizimkisinde oyle oldu. Top gibi ve kati kakalara hazir ol. Kabizliktan sonra da oyle cok gelmiyor
Aslında hepsinin sebebi var işte başta alerjik bir bebek. Ama alerji olduğunu fark edemiyoruz. Çocuk karın ağrısından uyanıp rahatlamak icin emiyor. 9. ayda alerji açığa çıktı. Ürtiker. 13. Aya kadar. 13. Ayda gece beslenmesini kestik. Bir buçuk ay o sürdü. Oldu 14-15 ay. En son iki yaşına doğru 6- 7'ye düştü. Kardeşi olacağını öğrenmeden önce tam birazcık iyi dedik 3e düşmüştü ki kardeşi olacağını öğrenince daha beter oldu. Kardeş korkusu sonra kardeş olunca onun huysuzlugu... Şimdi de Z zeraseba 'nin dediği gibi odasında yalnız yatiyor. Biz üçümüz birlikte o yalnız. Onun kırgınlığı huysuzlugu. Yalnız kalıyorum üzülüyorum ben niye yalnız yatıyorum... Gece yanımda yatarsa bir iki defa uyanıyor. Kendi odasindaysa 3-5. Bütün bunların yanında gerçekten uykuyu sevmeyen bir çocuk. Hani uykuyu sevmeyen çocuk yoktur deniyor ama hayır ben biliyorum ki uykuyu sevmiyor. Zira benim dedem de babam da sevmez. Ben de sevmezdim anne olup gerçek uykusuzluğu yaşayana kadar.1 yaşa kadar gece 10 15 uyanma 3-4 yaş için yine 3-4 uyanma çok fazla ama.bez olayida artik yoktur herhalde gece deliksiz uyumasi gerekmezmi.gunduz bilincaltinda birsey var ve gece onun için mı huzursuz acaba.tamam arada uyanir acikir susar ama bu surekli oluyorsa bana kalirsa alışkanlık haline getirmiş bunu.
aslında güvenli bağlanmıştık ama kardeş süreci sarstı biraz. Korkuları...Bağlı değil de fazla mı bağımlı sana rint. Benim oğlum da da vardı bağımlılık. Daha doğrusu biz ona fazla bağımlı olduğumuz için, çocuk da bize karşı öyleymiş. Yeni yeni geliyoruz üstesinden
İkinciye aynen böyle yapıyorum :)Benim oğlum da bebek doğduğundan beri geceleri ağlayarak uyanıyor bazen. Bazı gece hiç uyanmaz bazı gece iki üç kere uyanır. Gündüz sordum. Gece uyanıp niye agliyorsun diye. Uyanıyorum bakıyorum annem yanımda yok o yüzden ağlıyorum dedi. İlk oğlu iki yıl emzirdim. Gece beslenemsini hiç kesmedim ama. Çünkü gece beslemesi bebeğe çok yarar. Kendi uyku kalitemi arttirmak için şöyle yapıyorum m bebek gece uykusuna onda geciyor. Ben onikide yatıyorum. Ben yatmadan uyuyan bebeği alip emziriyorum. Böylece uyanmadan devam edio bikac saat idare edio. Bende kesintisiz iki üç saat uyumuş oluyorum.
Tecrübe konuşuyorAslında hepsinin sebebi var işte başta alerjik bir bebek. Ama alerji olduğunu fark edemiyoruz. Çocuk karın ağrısından uyanıp rahatlamak icin emiyor. 9. ayda alerji açığa çıktı. Ürtiker. 13. Aya kadar. 13. Ayda gece beslenmesini kestik. Bir buçuk ay o sürdü. Oldu 14-15 ay. En son iki yaşına doğru 6- 7'ye düştü. Kardeşi olacağını öğrenmeden önce tam birazcık iyi dedik 3e düşmüştü ki kardeşi olacağını öğrenince daha beter oldu. Kardeş korkusu sonra kardeş olunca onun huysuzlugu... Şimdi de Z zeraseba 'nin dediği gibi odasında yalnız yatiyor. Biz üçümüz birlikte o yalnız. Onun kırgınlığı huysuzlugu. Yalnız kalıyorum üzülüyorum ben niye yalnız yatıyorum... Gece yanımda yatarsa bir iki defa uyanıyor. Kendi odasindaysa 3-5. Bütün bunların yanında gerçekten uykuyu sevmeyen bir çocuk. Hani uykuyu sevmeyen çocuk yoktur deniyor ama hayır ben biliyorum ki uykuyu sevmiyor. Zira benim dedem de babam da sevmez. Ben de sevmezdim anne olup gerçek uykusuzluğu yaşayana kadar.
Hayır işin komigi bu bebe gündüz de uyumazdi pek. Kırkı çıktıktan aonra öğlen yarım saat ikindi 15 dk. Tek uykuya düşünce de günde 45 dk en fazla. Ben diyorum ben ilk çocukta uykuyla sinandim.
aslında güvenli bağlanmıştık ama kardeş süreci sarstı biraz. Korkuları...
İkinciye aynen böyle yapıyorum :)
Ya loru yapıyorum ama labneyi bir türlü beceremedimsabah labne ve lor yaptım :)
1 lt sute bir kibtit kutusu suzmr peynir koydum. Sutun sicakligi yogurt mayaslma sicakligindaydi. Suzme peyniri koymadan ezdim sutten biraz ekleyip dagittim o sekilde ekledim.Ya loru yapıyorum ama labneyi bir türlü beceremedimnasıl yapıyorsun
Canm bizde meme+mama dogdugundan beri ve 2 ayliktan beri vucudunun farkli bolgelerinde egzama vardi burdaki arkadaslar bilir kendimce bulmaya calistim cok ugrastm bulamadm. Taaa ki ek gidaya gecip yumurta verince cocuk nefessiz kaldi boguluyodu acillik olduk. Ogun anladk yumurtaymis meger ve benim yediklerimden de etkileniyormus. Sana tavsiyem sebzelerle basla gunduz saatlerinde ver ki bisey olursa haberin olsun. Bir sebzeyi 3 gun ust uste ver. (Yogurt yada yumurta tarzi seyler icin biraz bekle) sut alerjisi yada yumurta alerjisi olabilir. Findik fistik susam tahin bunlarda alerjen yedigine ictigine dikkat etmek lazm. Sadece mamayla besleniyorsa sut alerjisi olabilir hic arastirdiniz mi? Gerci bu zamana kadar cikardi heralde. Biz emdigi icin benim yedigim yumurta iceren seylerden de etkileniyor cunkuMerhaba arkadaşlar.benim bebeğim baştan itibaren hiç emmedi mamayla besleniyor.yüzünde egzama var bazen geçiyor bazen çoğalıyor.yavaş yavaş ek gıdaya geçmeye başladım ben şimdi alerji olduğunu nasıl anlayacağım siz tecrübeli arkadaşlarımdan yardım istiyorum.ayrıca çok kusan bir bebek
Kakadan çıkar heralde cnm:) ya ne kadar yaramaz olmaya başladılarBezini çöpe atmaya gittim. Abisinin resim kağıdının köşesini yemiş. Gelince kağıdımı yırttı diyince abisi bir baktım kağıdın 1 cm lik köşesi yok
İnşallah. O kadar hareketli ve yaramaz ki. Tuvalete zor gidiyorumKakadan çıkar heralde cnm:) ya ne kadar yaramaz olmaya başladılar
Ben gitmiyorum akşama kadar tutuyorum resmen babası gelince koşuyorum:) gündüz en fazla 15 dk uyuyor ondada hareketsiz oturuyorum sesden uyaniyorİnşallah. O kadar hareketli ve yaramaz ki. Tuvalete zor gidiyorum
Tanıdık doktorlara sordum alerji demediler. Yüzünün foto çekip atmıştım egzama dediler bol bol nemlendirilecekmiş.alerji olunca allah korusun boğulur gibi mi oluyor.ben yoğurt verdim denemek için ama yüzünde kızarıklık olduğu için anlamadım.zaten doğduğundan beri hem egzaması var hemde kusuyor bunların haricinde ne olsa alerji olduğunu anlarım bilemedim.bi doktora daha sordum o da test yapılmadan birşey söyleyemem dedi şuan hastaneye de gidemiyoruz zatenCanm bizde meme+mama dogdugundan beri ve 2 ayliktan beri vucudunun farkli bolgelerinde egzama vardi burdaki arkadaslar bilir kendimce bulmaya calistim cok ugrastm bulamadm. Taaa ki ek gidaya gecip yumurta verince cocuk nefessiz kaldi boguluyodu acillik olduk. Ogun anladk yumurtaymis meger ve benim yediklerimden de etkileniyormus. Sana tavsiyem sebzelerle basla gunduz saatlerinde ver ki bisey olursa haberin olsun. Bir sebzeyi 3 gun ust uste ver. (Yogurt yada yumurta tarzi seyler icin biraz bekle) sut alerjisi yada yumurta alerjisi olabilir. Findik fistik susam tahin bunlarda alerjen yedigine ictigine dikkat etmek lazm. Sadece mamayla besleniyorsa sut alerjisi olabilir hic arastirdiniz mi? Gerci bu zamana kadar cikardi heralde. Biz emdigi icin benim yedigim yumurta iceren seylerden de etkileniyor cunku
Benim bi tanesi yani Ugur da inanilmaz yaramaz ve hareketli.Daha mamayi yedirirken yaktigina kaloriyi adim gibi eminim.Saniyeler icinde salonda yok oluyorİnşallah. O kadar hareketli ve yaramaz ki. Tuvalete zor gidiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?