2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Selam ekim anneleri ben kasım annelerinden,oğlum 5 aylık oldu ve gece hala sık sık uyanıyor ve emmedende uyumuyor sizin düzene girdimi uykular( umudum 6ay çünkü) yoksa yine aynı mı ?

Benimki uyumuyor hala. 2 saatte 1 kalkarsa opup basima koyuyorum saat başı uyandigi icin cogu zaman

Blw yontemine başladık 3. Gun bugun

Ilk gun yedi patatesi heveslendi. Babasi sağolsun boguldu büyük parca gitti kusuccak boguluyor hörölöhüröle yapip korkup bagira cagira çocuğa yöneldiği için korkuttu cocugu. Isirip da agzinda parca kalinca agliyor ya. Ben bu adami napayim ya. Elli kere abartili hareketler yapma bagirma dedim.

Gordu kac kere koca parcalari yutabildigini de gerekirse komple agzindan cikarttigini da..

Cocuk puturlu seyler yemeyip yemek gorunce kaçtığında zırlıcak tepemde bu ccuk niye boyle istahsiz diye

Sanki püre yapip pesine gezecek yesin diye kendini paralayacak

Sinirlerimi tepeme cikardi ya

Cocuk ne guzel ilk gun hevesle oturdu sandalyeye, yemeye calisti..

Aslında hepsinin sebebi var işte başta alerjik bir bebek. Ama alerji olduğunu fark edemiyoruz. Çocuk karın ağrısından uyanıp rahatlamak icin emiyor. 9. ayda alerji açığa çıktı. Ürtiker. 13. Aya kadar. 13. Ayda gece beslenmesini kestik. Bir buçuk ay o sürdü. Oldu 14-15 ay. En son iki yaşına doğru 6- 7'ye düştü. Kardeşi olacağını öğrenmeden önce tam birazcık iyi dedik 3e düşmüştü ki kardeşi olacağını öğrenince daha beter oldu. Kardeş korkusu sonra kardeş olunca onun huysuzlugu... Şimdi de Z zeraseba 'nin dediği gibi odasında yalnız yatiyor. Biz üçümüz birlikte o yalnız. Onun kırgınlığı huysuzlugu. Yalnız kalıyorum üzülüyorum ben niye yalnız yatıyorum... Gece yanımda yatarsa bir iki defa uyanıyor. Kendi odasindaysa 3-5. Bütün bunların yanında gerçekten uykuyu sevmeyen bir çocuk. Hani uykuyu sevmeyen çocuk yoktur deniyor ama hayır ben biliyorum ki uykuyu sevmiyor. Zira benim dedem de babam da sevmez. Ben de sevmezdim anne olup gerçek uykusuzluğu yaşayana kadar.
Hayır işin komigi bu bebe gündüz de uyumazdi pek. Kırkı çıktıktan aonra öğlen yarım saat ikindi 15 dk. Tek uykuya düşünce de günde 45 dk en fazla. Ben diyorum ben ilk çocukta uykuyla sinandim.
aslında güvenli bağlanmıştık ama kardeş süreci sarstı biraz. Korkuları...
İkinciye aynen böyle yapıyorum :)

Tecrübe konuşuyor

Ya loru yapıyorum ama labneyi bir türlü beceremedim nasıl yapıyorsun
1 lt sute bir kibtit kutusu suzmr peynir koydum. Sutun sicakligi yogurt mayaslma sicakligindaydi. Suzme peyniri koymadan ezdim sutten biraz ekleyip dagittim o sekilde ekledim.
Sonra bir bezle sikica sardim. Sicak dursun diye. 6 saat beklettim. Sonra buzdolabina aldim. Yarin sabah acicam 12 saat kadar da buzdolabinda kalmasi yeterli. Sonra suzup miksetle cirpicam

Canm bizde meme+mama dogdugundan beri ve 2 ayliktan beri vucudunun farkli bolgelerinde egzama vardi burdaki arkadaslar bilir kendimce bulmaya calistim cok ugrastm bulamadm. Taaa ki ek gidaya gecip yumurta verince cocuk nefessiz kaldi boguluyodu acillik olduk. Ogun anladk yumurtaymis meger ve benim yediklerimden de etkileniyormus. Sana tavsiyem sebzelerle basla gunduz saatlerinde ver ki bisey olursa haberin olsun. Bir sebzeyi 3 gun ust uste ver. (Yogurt yada yumurta tarzi seyler icin biraz bekle) sut alerjisi yada yumurta alerjisi olabilir. Findik fistik susam tahin bunlarda alerjen yedigine ictigine dikkat etmek lazm. Sadece mamayla besleniyorsa sut alerjisi olabilir hic arastirdiniz mi? Gerci bu zamana kadar cikardi heralde. Biz emdigi icin benim yedigim yumurta iceren seylerden de etkileniyor cunku

Tanıdık doktorlara sordum alerji demediler. Yüzünün foto çekip atmıştım egzama dediler bol bol nemlendirilecekmiş.alerji olunca allah korusun boğulur gibi mi oluyor.ben yoğurt verdim denemek için ama yüzünde kızarıklık olduğu için anlamadım.zaten doğduğundan beri hem egzaması var hemde kusuyor bunların haricinde ne olsa alerji olduğunu anlarım bilemedim.bi doktora daha sordum o da test yapılmadan birşey söyleyemem dedi şuan hastaneye de gidemiyoruz zaten

İnşallah. O kadar hareketli ve yaramaz ki. Tuvalete zor gidiyorum
Benim bi tanesi yani Ugur da inanilmaz yaramaz ve hareketli.Daha mamayi yedirirken yaktigina kaloriyi adim gibi eminim.Saniyeler icinde salonda yok oluyor poposuni kaldirip surunuyor ki muhtemelen bu yari emekleme demek.Koltuklarin altindan topluyoruz.En son ana kucaginin demir kismini sıkıştırdı kendiniYapiyo yapiyo sonra hareket alani kesilince agliyo enayim Park yatagin gece boyu her kosesinde uyuyor.Emre de tam tersi.Ver eline bi oyuncak evirsin cevirsin.Islak mendil posetini inceliyo,kitabi var Elma Nerede? diye onu evirip cevirip duruyor sakince ta ki Ugur salça olana kadar.Ustune cikiyor ellerini emmeye calisiyor Emrenin,kulagini cekiyor .Beter böcek diyoruz zaten esimle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…