- 5 Mart 2020
- 81
- 188
- 23
- 34
Tam da bugün telefonumdaki uygulama bu konudan bahsetmiş, artık dönebildikleri için bırakın rahat istedikleri gibi uyusunlar diye. Çınarcık döndürebiliyorsa kendini inşallah bir şey olmaz, ben de korkuyorum hala geceleri arada gözümü açıyorum nefes sesini duymaya çalışıyorum o uyurken. Allaha emanet:)Merhabalar hanimlar hayirli sahurlar olsun. Rabbim oruçlarımizi kabul eylesin.
benim tam7 aylik oldu bebegim. Duz yatiriyorm gece kendi yuz ustu donuyor yuz üstü uyuyor. Korkuyorm nefessiz kalmasindan. Bikac kes duzelttim bu seferde uykusu bölündü agladi uyandi. Birakaym böyle uyusun mu ne yapaym? Bi fikrinizi almak istedim
Uygulama eklemiş tabi bu arada yatak çok yumuşak olmayacsk ve yastık/oyuncak ile dolu olmayacak diye C CinarsmomyTam da bugün telefonumdaki uygulama bu konudan bahsetmiş, artık dönebildikleri için bırakın rahat istedikleri gibi uyusunlar diye. Çınarcık döndürebiliyorsa kendini inşallah bir şey olmaz, ben de korkuyorum hala geceleri arada gözümü açıyorum nefes sesini duymaya çalışıyorum o uyurken. Allaha emanet:)
Benim tüpler bağlandı ama ona rağmen eşim korunuyor.banane ne olur ne olmaz
Bu gece bu yuzden uyuyamadim resmen.Esim de gece kac defa gelmis bitanesinin basina bakmaya.Uyanip telefonun fenerini acip karninin inip kalktigini kontrol ediyorum resmen.Bir de tam yan da donmuyor kafasi.Bir delik kapali gibi.Parmagimla kontrol ediyorum burun deligini.Duz ceviriyorum bazen.Hic huzurlu uyumuyorum yani.Bir de ustune instagramda bir uzman cocuk doktorjnun bir iletisini okudum.Amerikan saglik orgutu 1 yaşa kadar onermiyor,tehlikelidir dedi.Daha da sinirlerim bozuldu.Tam da bugün telefonumdaki uygulama bu konudan bahsetmiş, artık dönebildikleri için bırakın rahat istedikleri gibi uyusunlar diye. Çınarcık döndürebiliyorsa kendini inşallah bir şey olmaz, ben de korkuyorum hala geceleri arada gözümü açıyorum nefes sesini duymaya çalışıyorum o uyurken. Allaha emanet:)
Ayni oyleyim biks valla uyuyamiyorm dogru duzgun :) resmen emekleme pozisyonuna gecip popoyu havaya dikip kafasi gömülü sekilde uyuyor vatandas :) kalkp kalkp nefesini dinliyorum korkuyorm cevirdim birkaç kere sinirlendi uyandi sakinlestirinceye kadar uykusu acildi vs. Ozaman birakaym kendi haline madem napalm :) Rabbim korusun evlatlarimiziTam da bugün telefonumdaki uygulama bu konudan bahsetmiş, artık dönebildikleri için bırakın rahat istedikleri gibi uyusunlar diye. Çınarcık döndürebiliyorsa kendini inşallah bir şey olmaz, ben de korkuyorum hala geceleri arada gözümü açıyorum nefes sesini duymaya çalışıyorum o uyurken. Allaha emanet:)
Bizim yatak odasında da büyük oğlanın odasında da karartma fon var. Dışardan zerrece ışık girmiyor. Ama büyük her halükarda en en en geç 8de ayakta. Genelde 7 7 buçuk arası uyanıyor.Benim ki öğlen 2 de yatar, 17 30 18.00 gibi kalkar. Direk çorba ya da sebze püresini yer, üstüne emer. Sonra oyun vaktı.. Yerde yorganın üetunde debelenme... 19.30 gibi uykusu gelir ama yarım saat uyur... 20.00 ya da 20.30 kalkış. Muz püresi yer. Gece 22.00 yatış. Gece 4 te kalkıyor bu 3.45 ya da 4.30 da olabiliyor. Sonra sabah 8 de kalkıyor. Emiyor odada kalın kahverengi fonlar var. Çekıli oda karanlık emerken gene uyuyor ve 10.00 sa tüm ev ahalisi kalkıyor. Benim bebegı uyuması tamamen doymasına baglı. Muza baslandıgında beri gece 1 kez kalkıyor.. Ben gün asırı muza armutta karıstırıyom kabız olmuyor tabi bol su da verıyom
Boğulma önleyici yastıklar var incecik ve delikli. Benim büyük oğlum 2 buçuk aylıkken dönmeye başladı ve o zamandan beri yüz üstü yatıyor. Hala. Ben de sürekli kontrol ettim ben düzelttim o döndü. Gece hep dinlerdim nefesini. Yüz üstü yatinca azıcık daha uzun uyurdu ama ben uyuyamazdım.Bu gece bu yuzden uyuyamadim resmen.Esim de gece kac defa gelmis bitanesinin basina bakmaya.Uyanip telefonun fenerini acip karninin inip kalktigini kontrol ediyorum resmen.Bir de tam yan da donmuyor kafasi.Bir delik kapali gibi.Parmagimla kontrol ediyorum burun deligini.Duz ceviriyorum bazen.Hic huzurlu uyumuyorum yani.Bir de ustune instagramda bir uzman cocuk doktorjnun bir iletisini okudum.Amerikan saglik orgutu 1 yaşa kadar onermiyor,tehlikelidir dedi.Daha da sinirlerim bozuldu.
Artık döndükleri için yani nasıl koyarsak koyalım hiç aynı şekilde durmuyolar ki, biz işte önlemi alıcaz yatak şekliyle falan gerisi gerçekten Allaha emanet, gerçekten annelik delilik.. ben düz koyuyorum eğilip yerden bişey alıp kalktığımda mutlaka dönmüş oluyorBu gece bu yuzden uyuyamadim resmen.Esim de gece kac defa gelmis bitanesinin basina bakmaya.Uyanip telefonun fenerini acip karninin inip kalktigini kontrol ediyorum resmen.Bir de tam yan da donmuyor kafasi.Bir delik kapali gibi.Parmagimla kontrol ediyorum burun deligini.Duz ceviriyorum bazen.Hic huzurlu uyumuyorum yani.Bir de ustune instagramda bir uzman cocuk doktorjnun bir iletisini okudum.Amerikan saglik orgutu 1 yaşa kadar onermiyor,tehlikelidir dedi.Daha da sinirlerim bozuldu.
Bak rint bir yastıktan bahsetmiş delikliymiş deneyin isterseniz, önlem olmuş olur. Benimki de yüz üstü artık hiç uyumuyo kurtlu gibi zaten dört dönüyo yataktaAyni oyleyim biks valla uyuyamiyorm dogru duzgun :) resmen emekleme pozisyonuna gecip popoyu havaya dikip kafasi gömülü sekilde uyuyor vatandas :) kalkp kalkp nefesini dinliyorum korkuyorm cevirdim birkaç kere sinirlendi uyandi sakinlestirinceye kadar uykusu acildi vs. Ozaman birakaym kendi haline madem napalm :) Rabbim korusun evlatlarimizi
Elini yıka, mama sandalyesinin uatunu de temizle yere de poşet sofra bezi falan ser. Sonra yaptigin mamayi önüne koy. O minciklasin falan eline sürsün o el ağza gidecek. Onu yutacak. Sen de arada verirsin ağzına Belki böyle alışır.Bebeklerinizin ek gıdayla arası nasıl kizlarBizimki alti buçuk aylık oldu.Kasiktan sadece yoğurdu ve suyu veriyorum.Alistirma bardagina alışamadı bir turlu.Ve besinlerle alakası yok resmen.Yiyorsa yoğurt dört beş kaşık,peşine su.Baska hiçbir şey.Yaptigim muhallebi,püre,sebzeler hep yenmeden atiliyor.Acmiyor ağzını ya da elime vurup döküyor.Ne yapicam ben tecrübeli anneler Bu zamana anne sütüyle geldik ama nereye kadar gider böyle meçhul..
Merak etmeyin zamanla alışacak. Siz ne kadar rahat olursanız bebeğiniz onu hisseder. Benim oğlumda elime vurup döküyor. Nazikçe diğer elimle elini ğöğsüne bastırıp tutuyorum. Sizde deneyebilirsiniz. İlgisini çekecek şeylee yapın tam kaşığı verirken. Mesela sevdiği oyuncağı çalıştırabilirsiniz karşısında. Yada a diye ağzınızı kocaman açabilirsiniz. Zamanla sizi taklit edecektir. Birde mesela muhallebi yapıyorsanız kıvamını yaptığınızdan biraz daha sulu yapıp deneyin. Zamanla daha kıvamlı hale getirin. Aklıma gelenler bunlar. Benimkide çok yiyimli değil ama böyle böyle öğretiyorum. Faydası oluyor. Birde mesela silikon kaşık değil çay kaşığı sevdi benimki.Bebeklerinizin ek gıdayla arası nasıl kizlarBizimki alti buçuk aylık oldu.Kasiktan sadece yoğurdu ve suyu veriyorum.Alistirma bardagina alışamadı bir turlu.Ve besinlerle alakası yok resmen.Yiyorsa yoğurt dört beş kaşık,peşine su.Baska hiçbir şey.Yaptigim muhallebi,püre,sebzeler hep yenmeden atiliyor.Acmiyor ağzını ya da elime vurup döküyor.Ne yapicam ben tecrübeli anneler Bu zamana anne sütüyle geldik ama nereye kadar gider böyle meçhul..
Kızlar günaydınbirşey sorucam bebişi 6 aylık olan ve sadece ''formül mama'' alan bebişlerinize,
1) Gün içirisnde kaç defa mama ve kac cc veriyorsunuz ?
2)Ek gıdayı kaç öğün veriyorsunuz ?
Her bebek muhakkak farklı besleniyordur sadece biraz fikir edinmem gerekiyor kızlar
Valla benim bebek de sebze pürelerini sevmedi. İki kaşık zor yiyordu. Normal bizim yemeklerden tuz katmadan veriyorum onu yiyor.Bebeklerinizin ek gıdayla arası nasıl kizlarBizimki alti buçuk aylık oldu.Kasiktan sadece yoğurdu ve suyu veriyorum.Alistirma bardagina alışamadı bir turlu.Ve besinlerle alakası yok resmen.Yiyorsa yoğurt dört beş kaşık,peşine su.Baska hiçbir şey.Yaptigim muhallebi,püre,sebzeler hep yenmeden atiliyor.Acmiyor ağzını ya da elime vurup döküyor.Ne yapicam ben tecrübeli anneler Bu zamana anne sütüyle geldik ama nereye kadar gider böyle meçhul..
Benimki canım bizde 6 aylık olduk ama hala tık yokBebeği 6 aylık olup dönmeyen var mı ?benimki hala dönmedi sadece yatarken soluna dönüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?