Emzirirken yine iyiydi diyorum sarkma oldu bende çok da büyük göğüslerim yok aslınd 75 olmasına rağmen biraz sarktılarCanim emzirirken olan halinden de mi fazla porsudu?
Bitki çaylarını dene bir deBugun dedigini denedim gercekten iki uc cay kasigi da olsa agzini acti bebe buskivisini sutle islatip vermistim bir iki cay kasigi kadar aldi. Sonra yarm saat gecince yine 150 cc mamamizi verdm icti. Uzerinden 3 saat gecince de smdi tarhana corbasi yapiyorm onu vercem sonra yine mama. Once hep ek gidayi verirsem yiyecek gbi. Cok cok cok teşekkür ederim. Sen tecrubelisin iki sorum daha olcak :)
1)asla su iciremiyorm her turlu yolu denedim avent alistirma bardagi wee minnak su biberonu, kasik, yada bardak normal bardak normal biberon hicbiri ise yaramadi icine pekmez koydum onuda icmedi. Napsam?
2)labne peynir yapinca nerde saklicaz buzlukta duruyo mu? Bide alt kisimda nekadar durabilir? Benim iki haftaya yaklasti yapali artk yenmez demi asagida duruyordu buzdolabinin sogutucu kisminda
C Cinarsmomy evet bak elma armut kaynatip suyunu vererek su sevdirebilirsin zamanla meyveli suyu azaltip suyu cogaltirsin.Emzirirken yine iyiydi diyorum sarkma oldu bende çok da büyük göğüslerim yok aslınd 75 olmasına rağmen biraz sarktılar
Bitki çaylarını dene bir de
Paraloben in bahsettiği farklı bir sey canım onda miğdeden yemek geri geliyor.bizdede olur ya bazen miğde ekşime yapar ağızdan acı su gelir onun gibi.onda benin anladığım reflü gibi belkide bebek migdeyi usuttu geçici birseyde olabilirmA pekikuru oksurukmu bizimkide öyle kuru kuru gıcık gibi öksürüyor böyle oksururken kusacak gibi yapıyor ağzı acıyordoktora gittik buhar makinası verdi serum fizyolojik içine koyup ağızdan buharla veriyoruz iyi geldi givi sanki
Isırdı ve bırakmadı bi kaç sefer üst üste. Göğsüm yara oldu biraz dişi geçmiş. Şimdi de yaraya dişi sürttükçe beni benden alıyor. Emzirmesem mastit olcamIsırmasına izin verme. Isırdığı an memeden çek hayır de ve yere bırak. Her seferde aynı tepkiyi göster. Bırakır ısırmayı
Sadece Alt dişler varken yara olmadı çünkü dili ile emiyorya, dil alt dişlerle meme arasında kalıyor canım ama üst dişler direk memeye sürte sürte emiyoHadi ya... off... alt iki dis cikinca fena yara olmustu 2 hafta cebellesmistim. Bir de ustlerde de mi olacakaltta da yara olmus muydu?
Sadece Alt dişler varken yara olmadı çünkü dili ile emiyorya, dil alt dişlerle meme arasında kalıyor canım ama üst dişler direk memeye sürte sürte emiyoilk emzirme gibi heralde bu şekilde üst dişlere de zamanla meme hassasiyetini kaybedecek sanırım
Tamamen mi bitti süt sağda. Bizim tanıdık tek göğüsle emzirdi. Bebek öyle tercih etti aslında oda zorlamadi.. tek göğsü daha büyük kaldı. Ama sudyenle anlaşılmaz.Ay ben de hep sol emziriyorum. Sağda süt üretimi bitti. Sol aşırı büyük.. Cidden biri büyük biri küçük mü kalır
Benden başka her yere bakıyo yaa şöyle göz göze aşkla emiştiğimiz bir elin parmağını geçmez o kafa hep tetikteTamamen mi bitti süt sağda. Bizim tanıdık tek göğüsle emzirdi. Bebek öyle tercih etti aslında oda zorlamadi.. tek göğsü daha büyük kaldı. Ama sudyenle anlaşılmaz.Birde bebek emerken anneyle göz teması kurar. İki göğsü eşit emziren annelerde bebeğin şaşılık oranı daha düşük olurmuş.
Ben hep yatak odasında eşinin emziriyorum. Her sese dönüyor. Yahu diyorum sen sütüne bakBenden başka her yere bakıyo yaa şöyle göz göze aşkla emiştiğimiz bir elin parmağını geçmez o kafa hep tetikte
Bende sadece yatak odasinda emzirebiliyorum diğer odalarda sanki misafirliğe gelmişiz gibi emmiyip etrafı izliyor izlemek için beni itiyor.disari biryere gitsek katiyen emziremem herhaldeBen hep yatak odasında eşinin emziriyorum. Her sese dönüyor. Yahu diyorum sen sütüne bakalgıları çok açıldı miniklerimiz n
Aynen yaa itio beniBende sadece yatak odasinda emzirebiliyorum diğer odalarda sanki misafirliğe gelmişiz gibi emmiyip etrafı izliyor izlemek için beni itiyor.disari biryere gitsek katiyen emziremem herhalde
Olmaz inşallah yine de iyi düşünelim :) benimki biraz kuvvetli vakumluyorCanim ben alt disler cikinca fena cektim. Resmen kopma noktasina geldi yara. Dayanamadigim anlarda sagdim ama sagarken de cok aciyordu. Emzirmek iskenceye donmustu. Ilk emzirme zamanina donmustum kisaca. Insallah ust dislerde de aynisini yasamam
Peki ağzına geldiğini geri goruyormuacaba çünkü bizimde öksürük sebebi belli değil bende mideden olabilir diye düşündüm reflu öksürüğü ya da patojenik oksurukParaloben in bahsettiği farklı bir sey canım onda miğdeden yemek geri geliyor.bizdede olur ya bazen miğde ekşime yapar ağızdan acı su gelir onun gibi.onda benin anladığım reflü gibi belkide bebek migdeyi usuttu geçici birseyde olabilirm
Konudan alakasız ama kızımda 6.ayina girmek uzereyken bu öksürük olayı vardi.Uykuda ya da bir seyle ilgilenirken değil de alt değiştirirken mesela ya da bostayken hanımefendi,oksuruyordu kuru bir şekilde.Doktora gitmeye de korkuyorduk o dönem,ay kontrolünde söylediğimiz de ses çıkarmak için yapıyor,sesinin sınırlarını keşfediyor demişlerdi.Cok şaşırdık,ve unuttu çok şükür oksurmeyi,kaldı öyleA pekikuru oksurukmu bizimkide öyle kuru kuru gıcık gibi öksürüyor böyle oksururken kusacak gibi yapıyor ağzı acıyordoktora gittik buhar makinası verdi serum fizyolojik içine koyup ağızdan buharla veriyoruz iyi geldi givi sanki
Hahaha gerçek. Porsumus ve sarkmış olacaklar eski hallerine göreYa kizlar ben daha cok sag gogsumden emzirdim bastan buyana sol gogsum cok ufak disardanda fark ediliyor sizce emzirsem orasida buyurmu hos sutte yok orada. Simdi internetten baktim emzirme bitince eski halindende kuculup porsuyormus bu gercek olmasin
Canm konuyla çok alakalı oldu benim için çok teşekkür ederim benimkide öyle muhtemelen çünkü kuru öksürük doktor bakti burun boğaz sorun yok ama çocuk öksürüyor dediğin mantıklı kaç gündür düşünüyoruz sagolasinKonudan alakasız ama kızımda 6.ayina girmek uzereyken bu öksürük olayı vardi.Uykuda ya da bir seyle ilgilenirken değil de alt değiştirirken mesela ya da bostayken hanımefendi,oksuruyordu kuru bir şekilde.Doktora gitmeye de korkuyorduk o dönem,ay kontrolünde söylediğimiz de ses çıkarmak için yapıyor,sesinin sınırlarını keşfediyor demişlerdi.Cok şaşırdık,ve unuttu çok şükür oksurmeyi,kaldı öyle
Çok geçmiş olsun size
Yanlız degilsin aynindan birtanede burda var.toplasana kızım demekten yıldım , mutfaktan çıkamıyorum resmen iş hiç bitmiyor.ne büyük lüksmus çocuk okulda koca işte.sabah kalkip yemeği yapar evi toplar oğlanla ilgilenirdim miss .bahar için çok güzel planlarim vardı.bebekle hergün biryere çıkıp dönüşte ablayi okuldan alip gezeriz park bahçe diyordum pehhh nerde tikildik eve.Sanırım iyice tükenmişlik sendromuna girdim. Hergün aynı, stresten ne bulursam yiyorum. Çocuklara sabrım kalmadı. Eşim desem anca yönlendirmeyle iş yapıyor. Salonu b... Götürse umru değil.. Cocujlar in Kahvaltı bitiyor, öğle akşam ne yapacağım derdi. Boş kalmasınlar etkinlik yaptır. Bebek zaten 3 gündür gündüz uyumuyor. Temizlik yapıyorum geri dönüyorum gene dagılmıs. Allahtan toplama alışkanlığı kazanmıslar anında toplatıyorum. Ama evde kalmak artık iyice beynimi yakmaya başladı. Ben ki doğumdan 3 gün sonra dışarıya gezmeye giden, hamileyken koca karnıma elimde 2 cocukla gezen 37.haftaya kadar da çalışmış biriyim. Hic bu kadar bezgin ve tükenmiş hissetmedim. Günlerim aşırı yorucu gecıyor. Saçımı tarayamıyorum. Bazen gün içinde gıydıgım tshırtle yatıyorum.. İçimden hıcbırsey gelmiyor....
Canım inan ben bi çocukla anlatımlarını yaşıyorum senin aynısından 2 daha var Allah yardımcı olsun süreç geçici en azında n biliyosun ben temelli ev hanımıyımSanırım iyice tükenmişlik sendromuna girdim. Hergün aynı, stresten ne bulursam yiyorum. Çocuklara sabrım kalmadı. Eşim desem anca yönlendirmeyle iş yapıyor. Salonu b... Götürse umru değil.. Cocujlar in Kahvaltı bitiyor, öğle akşam ne yapacağım derdi. Boş kalmasınlar etkinlik yaptır. Bebek zaten 3 gündür gündüz uyumuyor. Temizlik yapıyorum geri dönüyorum gene dagılmıs. Allahtan toplama alışkanlığı kazanmıslar anında toplatıyorum. Ama evde kalmak artık iyice beynimi yakmaya başladı. Ben ki doğumdan 3 gün sonra dışarıya gezmeye giden, hamileyken koca karnıma elimde 2 cocukla gezen 37.haftaya kadar da çalışmış biriyim. Hic bu kadar bezgin ve tükenmiş hissetmedim. Günlerim aşırı yorucu gecıyor. Saçımı tarayamıyorum. Bazen gün içinde gıydıgım tshırtle yatıyorum.. İçimden hıcbırsey gelmiyor....
Bu benimle ilgilenin öksürüğü bir ara bizimkide yaptı bana bakın beni alin diye öksuruyordu.bunu o hali üstünde kimse ilgilenmeyince yapıyordu.numaradan öksürük olup olmadığına emin degilsen hava vermeye devam etmelisin.serum fizyolojik zararli değil.vermezsen ve numara yapmıyorsa bir anda kotulesebilir.o ayrımı yapmak önemli.Canm konuyla çok alakalı oldu benim için çok teşekkür ederim benimkide öyle muhtemelen çünkü kuru öksürük doktor bakti burun boğaz sorun yok ama çocuk öksürüyor dediğin mantıklı kaç gündür düşünüyoruz sagolasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?