Ben de suda az pirinç haşladım, kasede yumurtanın sarısı yoğurt ve biraz unu karıştırıp kaynayan pirinçli suya kattım , yoğurt çorbası yaptım. 4tAne bebek kavanozuna da sıcakken koyup ters çevirip vakumladım. Bi kaç günlük çorbamız oldu :)Incredible incredible canim sen mi yazmistin kabakli sehriye corbasi tarifini. Biz de yaptik yedi az bir sey kaldi onu da biraz zaman gecince tekrar yediricem gun icinde
Boyle tariflerimizi paylasalim arkadaslar herkese fikir olur. Ben de mesela mercimek corbasini soyle yapiyorum mercimek, havuc, arpacik sogan, pirinc ana malzemeler buna brokoli kabak da ekledigim oluyor. Az tereyagi ve et suyuyla haslayip ezip veriyorum
Evet susuz kalmış surekli su teklif edip benim gibi üzerine çök , napiyim başka türlü içmiyorArkadaşlar ben oğlumun saçını kestim. Sıfıra vurdum. Bıngıldak arada çökük duruyor neden acaba. Susuzluktan mıdır? Suda veriyorum aslında
Ohh afiyetler olsun.Deneyip yazaym dedim sonucu :) akliniza elinize sağlık teşekkür ederim bugun 30cc elma suyu icirebildim. Yarim elmayi 100cc suda kaynattm 30 unu icti cok sukur. Zamanla artar heralde insallah.
Bencede kahvaltı ile ilgisi yok gibi üşütme gibi.6 ay 22 günlük kızıma sabah ufak lor,az yumurta ve pekmez verdim.Diger günler de yediği şeylerdi.Alakasi var mı bilmiyorum ama bundan üç saat sonra kızım fışkırarak kustu.Miktar olarak çok çok fazla.Ben de panik oldum,çok sıvı kaybetti emzireyim istedim.Emerken uyudu,yatağına bırakicakken gözleri açıldı bir kez daha kustu.Toplamda üç veya dört kez yani.Yorgun düştüğünden gözleri kapandı, kucağımda tutuyorum.Doktoruna ulaşmaya çalıştım,henüz dönüş olmadı.Hala korkuyorum ama...
Nasıl kavanoz ile vakum yapıyorsunuz.ger seferinde kapak değişimi gerekmiyor mu ?Ben de suda az pirinç haşladım, kasede yumurtanın sarısı yoğurt ve biraz unu karıştırıp kaynayan pirinçli suya kattım , yoğurt çorbası yaptım. 4tAne bebek kavanozuna da sıcakken koyup ters çevirip vakumladım. Bi kaç günlük çorbamız oldu :)
Bende yemeklerine katıyorum ama kabız oldu yine de. Direk içirince daha etkili
Aklımda bulunsun canım sağolKahvaltida ya da aksam 2 tane gunkurusu ya da kayisiyi kaynip iyicr yumusaip sisince cam rendeden gecir ve mamasina kat.Cidden ise yariyor.2 gunde 1 meyvelerinin icine ekliyorum.
Ama bu sekilde yapmaya devam edersen gelişimini durdurursun biraz sabır sadece ilgisini çekecek şeyler koy zararlı diyoruz ama gerekirse karşısına tlfn koy bebekler icin videolar var onlari aç bi sekilde kaslarının gelişmesi lazımKıyamıyorum ya guz üstü durmuyor ağlıyor bende hemenkaldırıyorum zaten kafasında yamuldu sırf bu yuzden
Üşütmüş olabilir mi ?6 ay 22 günlük kızıma sabah ufak lor,az yumurta ve pekmez verdim.Diger günler de yediği şeylerdi.Alakasi var mı bilmiyorum ama bundan üç saat sonra kızım fışkırarak kustu.Miktar olarak çok çok fazla.Ben de panik oldum,çok sıvı kaybetti emzireyim istedim.Emerken uyudu,yatağına bırakicakken gözleri açıldı bir kez daha kustu.Toplamda üç veya dört kez yani.Yorgun düştüğünden gözleri kapandı, kucağımda tutuyorum.Doktoruna ulaşmaya çalıştım,henüz dönüş olmadı.Hala korkuyorum ama...
Yok canım kapak değişimine gerek kalmıyor bi de 1 2 gun en fazla tuttuğun için bozulma da olmuyorEvet susuz kalmış surekli su teklif edip benim gibi üzerine çök , napiyim başka türlü içmiyor
Ohh afiyetler olsun.
Bencede kahvaltı ile ilgisi yok gibi üşütme gibi.
Nasıl kavanoz ile vakum yapıyorsunuz.ger seferinde kapak değişimi gerekmiyor mu ?
Üşüttü mü acaba
Benim kızım üşütünce öyle kusuyor.
Ama bu sekilde yapmaya devam edersen gelişimini durdurursun biraz sabır sadece ilgisini çekecek şeyler koy zararlı diyoruz ama gerekirse karşısına tlfn koy bebekler icin videolar var onlari aç bi sekilde kaslarının gelişmesi lazım
Üşütmüş olabilir mi ?
Yok canım kapak değişimine gerek kalmıyor bi de 1 2 gun en fazla tuttuğun için bozulma da olmuyor
Dediginiz de olabilir kizlar.Sabah eşim bir ara balkona çıkarmıştı.Ben fazla kusmasiyla alakalı ya usuttu ya da yumurta yüzünden oldu diye düşünüyorum dediğimde, yok yaa usutmemistir demişti,evde değildi kustugunda.Kuvvetli ihtimal bu, tekrarlamadi o vakitten beri.Tekrarlasaydi eminim güzel bir tartışma bizi bekliyor olacaktıEvet susuz kalmış surekli su teklif edip benim gibi üzerine çök , napiyim başka türlü içmiyor
Ohh afiyetler olsun.
Nasıl kavanoz ile vakum yapıyorsunuz.ger seferinde kapak değişimi gerekmiyor mu ?
Hayır canım öyle düşünme. Ek gıdaya geçince benim de sütüm azaldı. Okuduğum her yerde önce ek gıda sonra emzirin diyodu. Baktım sütüm azaldı ben her zaman önce emziriyorum sonra ek gıda veriyorum sonra sıvı vermeye çalışıyorum eğer sütüm varsa tekrar emziriyorum yoksa su , ayran komposto. Bir de rüya beslemesi benim sütümü arttırıyo.Su veriyorim ama emiyor diye cok vermiyorum benim kız az emiyor zaten şu da verince huc emmez diye korkuyorum
Nane mideyi rahatlatıyor biraz naneyi sıcak suya koy ilidiktan sonra biberona koyup üzerine biraz su ekle ki ağır gelmesin ama cok da koymaDediginiz de olabilir kizlar.Sabah eşim bir ara balkona çıkarmıştı.Ben fazla kusmasiyla alakalı ya usuttu ya da yumurta yüzünden oldu diye düşünüyorum dediğimde, yok yaa usutmemistir demişti,evde değildi kustugunda.Kuvvetli ihtimal bu, tekrarlamadi o vakitten beri.Tekrarlasaydi eminim güzel bir tartışma bizi bekliyor olacaktı
Bir daha tekrarlattirmam ama böyle durumlarda yapılması gereken bir şeyler var mı, tekrardan çok teşekkür ederim
Her kavanoza bi içimlik kadar koyuyorumEvet susuz kalmış surekli su teklif edip benim gibi üzerine çök , napiyim başka türlü içmiyor
Ohh afiyetler olsun.
Brokoli veriyorum şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım kıyma kullanmadım ama pirinç şehriye un u kullanıyorum onların allerjik bir durumu olmaz diye düşünüyorumKızlar çorbalara kıyma koymaya başlamışsınız 8 aydan sonra veriliyor diye okudum ? Biz daha 6 ay 12 günlüğüz. Ben 2 gündür et suyu koyuyorum pürelerine tam olarak çorbaya başlamadım yani içine şehriye pirinç irmik gibi bir şeyler koymuyorum. (Birde zaten alerjik bir durumlar var gibi ortalık biraz daha sakinlerse doktora gideceğim.) acaba artık koyayım mı ? İkindin de meyve veriyorum.
kahvaltıya başladınız mı ? Onu da 7 den sonra diye okumuştum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Birde brokoli vereyim mi bazı yerlerde 8 aydan sonra diyor
Pekmez ben de başladım ama kahvaltıya koymak doğru mu bilemedim hani peynir var ya pekmezin faydasını alır mı acaba diye..Brokoli veriyorum şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım kıyma kullanmadım ama pirinç şehriye un u kullanıyorum onların allerjik bir durumu olmaz diye düşünüyorum
Kahvaltıya da başladık çoktan peynir yumurta sarisi bebe biskuvisi pekmez veriyorum meyvelerini ya pirinç unuyla ya da irmikli yapıyorum dah doyurucu oluyor
Net bilmemek ile.birlikte özü daha etkili pekmezi daha hafif diye biliyorum. Pekmez den daha az vermelisin bencePekmez ben de başladım ama kahvaltıya koymak doğru mu bilemedim hani peynir var ya pekmezin faydasını alır mı acaba diye..
Bi de bilgisi olan var mı keçiboynuzu özü pekmez mi oluyo? Eşim organik bulmuş almış da miktar olarak pekmez gibi mi verilmeli
Evet ben de bi emin olamadım teşekkür ederimNet bilmemek ile.birlikte özü daha etkili pekmezi daha hafif diye biliyorum. Pekmez den daha az vermelisin bence
Sevdiği bisey yokki bide çabuk sıkılıyor oyuncaklardan en sevdiği şey ağıza hop götürmek onuda yumuşaksa sevmiyor serste aglitir5Ama boyun kasları gelişmez ki böyle. Önüne sevdiği ilgisini çekecek şeyler koymalısın.
O listeler aslında tam olarak sağlıklı standart bebekler için. Eğer alerjisi hassasiyeti varsa başka şekilde ilerlenir. Her besinin sindirilme şekli farklıdır. Her besinin immün sistemdeki karşılığı farklıdır. Mesela yumurta beyazı şu an veremezsin bebeğine ama bebeklerin %10'una 1 yaşından önce de dokunmaz. Bal mesela, verilmeme sebebi içinde doğal antibiyotik sayılan bir maddenin bulunmasıdır. O madde hem bebeğe ağır geliyor hem de immün sistemin gelişmesine engel oluyor.Kacinci ayda ne verilir listesi daha cok alerjik ya da intoelransli bebekler icin. Saglikli standart bir bebekte denenebilir. Kiyma kuzu kiyma oluo, en az 3 kez cekilmis olursa cok problem olmaz neredeyse sindirilmis olarak veriliyor. Birde az az eklemek lazim.
et urunu olan gidaya peyniralti suyu koymamak lazim mesela. Protein ve yagi sindirmekde zorlaniyor bebeklerimiz. Yormayalim vucutlarini ☺
Nane mide kaslarını gevaettigi için reflüye sebep oliyor maalesef.Nane mideyi rahatlatıyor biraz naneyi sıcak suya koy ilidiktan sonra biberona koyup üzerine biraz su ekle ki ağır gelmesin ama cok da koyma
Aksam 8den beri uyanikti. Saat 4bucuk olmus daha simdi uyudu
Sinirlerim yiprandi gercekten. Uykusunun duzene girmesini bekliyordum. Iyice beter oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?