Başta inanmamistim ama cidden dolunay olan günler çocuklar çok değişiyor. Dolunayın ertesi günü okulda herkesin benimki bu gece hiç uyumadı çok huysuzdu diyordu. Yehenlerim de öyleydi. Benim büyük oğlanı saymıyorum o zaten uyumuyirduAynisini esime dedim.Merkure,venuse bisey mi oldu yine geriledi mi dedim.Uzerimizden tır gecmis gibiyiz su anda
Bana kalsa hiçbir şey vermemeliyiz mi?doktorumuzun verdigi bir bilgi, bal bakla patlican bunlar cok istisnai yiyecekler. Burda konu kiyma.
ornegin domates, doktorumuz 8. Ayda baslayabilirsiniz dedi. Her bebek farkli. Ama bu listeler alerji ve sindirime gore denenirken gozlem yapilmasini gerektiriyor. Ayrica sana kalsa hic bir sey vermemeliyiz zaten.
Pirinc unu veriyor musun mesela? Pirincin ve islenmis olan pirinc ununun bir kerevizden daha fazla uzun vadede zarar verdigini kac kisi biliyor?
Her bebek farkli.
Hiç öyle düşünmemiştim canım bilemedim şimdi ben de bi araştırayımPekmez ben de başladım ama kahvaltıya koymak doğru mu bilemedim hani peynir var ya pekmezin faydasını alır mı acaba diye..
Bi de bilgisi olan var mı keçiboynuzu özü pekmez mi oluyo? Eşim organik bulmuş almış da miktar olarak pekmez gibi mi verilmeli
Ben bi kere verdim hem tadını sevmedi hem de verdikten sonra kustu bi daha da vermedim ama tekrar denemek istiyorum o zaman küçüktu dahaBebeğine Tarhana başlayan var mı. Reflü yapabileceğini duyduğum için vermedim henüz ama
Sonuç negatifYap yap yap yapppp
Aynı. Akşam zor geçti uykuya. Sabah 7de kalkan çocuk bu sabah 5i 20 gece kalktı ve uyumadıBu gece noldu bilmiyorum ama bizimkiler de dogru duzgun uyumadi .Hala da savas veriyoruz.
Neden böyle bir tartışma içindesiniz ki her bebek farkli herkez istediğini versin önemli bilgiler paylasiyorsun rint bizde faydalanıyoruz sayendeBana kalsa hiçbir şey vermemeliyiz mi?
Evet büyük oğlum da hala sadece anne sütü alıyor zaten.
Benim söylediğimi anlamamissiniz ya da ben anlatamadım. Kıyma uzerinden değil, o listelerin sağlıklı standart bebekler üzerinden hazırlandığını söyledim. Kıyma konusunda ise kıyma zaten 6-7 ay demisim. Burada da en küçük bizim çocuk olduguna göre 6aydan küçük kimse kalmamış olmalı.
Alerjik bebeklerin listeleri bambaşkadır, bunu anlatıyorum. Evet her bebek farklı. Ama bu listeler normal gelişim gösteren bebekler için hazırlanır zaten diyorum. İlk rehber her zaman bebeği takip eden doktordur. Doktor bebeğin gelişimine geçmişine göre ileri alma ya da öne çekme yapar zaten. Ve bu süreçte takip önemlidir. 3 gün kuralı bu yüzden önemlidir. Ben bugüne kadar kimseye şunu ver şunu verme demedim. Şu besin şu aydan önce önerilmez, dedim en fazla ki zaten son iki aydır çok fazla gruba girmiyorum. Burada da kendi kafama göre değil sağlık Bakanlığı'nın da çocuk hekimlerinin de onayladığı bir listeyi alintilayarak paylaştım. Mesela kendi doktorumuza sonuna kadar guvenmeme rağmen onun verdiği listeyi de öğün tablosunu da paylaşmam çünkü her bebek farklıdır.
Merak ettiğiniz için söylüyorum, büyük oğluma pirinç vermemiştim, alerji olduğunda mecbur kaldığım için vermek zorunda kaldım. Çünkü bir ay boyunca pirinc ve patates dışında hiçbir şey yemedik. 3 yaşına kadar alerjisi olmayan her şeyi yedi, işlenmiş seker ise 2 buçuk yaşına kadar yemedi. Kırmızı çizgimiz ise paketli gıdalar oldu. Paketli gıda hala yemiyor. Şeker ise tatlı vs evde yapiyorum. Kuzu Kıyma ise 7 aylıkken başladık zaten.
Küçük için bir şey diyemeyeceğim 6ay 1 haftalık henüz. Ama elbette ilk tercihim pirinc olmayacak mecbur kalmadıkça. Pirincin erken verilmesinin sebebi sindirim kolaylığı aynı zamanda alerji ihtimalinin çok çok düşük olmasıdır. Ama glisemik indeksi ve içerdiği arsenik sebebiyle ne kadar az, o kadar iyi. Ama tabii tercih meselesi. Bizimki mecburiyetti.
Su içmeye baslamistir değil mi? Dediğiniz gibi alıştırma biberoni ya da icirebilirseniz bardak... uykuya dalarken emiyorsa alıştırma bardağı da çok gelir amaKızlar haziranda ise başlayacağım ek gidada bi sıkıntımız yok fakat memeye düşkün hâlâ oğlum ve biberon almiyor. Sizin onerebileceginiz biberon yada yöntem var mı işe baslamadan alistirmam lazim alıştırma biberonu düşünüyorum ama bilemedim normal biberonlari emziklari isiriyo emmiyo
Şöyle bizimkinin de erken kalkma sorunu var ama ben saat 7 olmadan yataktan almıyorum. O da zaten kendi oyalaniyo ama bazen 5- 5 buçuk gibi uyaniyo o zaman uyutmaya çalışıyorum. Tabi eğer bi ağrısı yoksa ya da açlıktan uyanmamissa. Genelde 6 .20 ya da 6.30 gibi ayakta ama yataktan 7 de alıyorum saat 9 da sonraki uykusu.Evet evet et suyu verilebilirmiş. Kıymayı merak ettim. Ya doktorum ek gıda sürecinde pek bana anlamlı destek olmadı yani ben kendim okuduğum kadarıyla sorduğum kadarıyla ilerliyorum ondan sordum.
birde 7 de uyanıyor yakaçta yatıyor kuzu canım?
benimki 5.45 ye ayakta bir türlü çözemedim
Su iciyo evet ama bardaktan veriyorum şuan. Bardaktan süt icirmeleri ben yokken saniyorum zor olacakSu içmeye baslamistir değil mi? Dediğiniz gibi alıştırma biberoni ya da icirebilirseniz bardak... uykuya dalarken emiyorsa alıştırma bardağı da çok gelir ama
Türkçeyi yeni öğrenmiş gibi yazmışımSu içmeye baslamistir değil mi? Dediğiniz gibi alıştırma biberoni ya da icirebilirseniz bardak... uykuya dalarken emiyorsa alıştırma bardağı da çok gelir ama
Siz ise gidince suyu nasıl vereceklerse Aynen o şekilde siz de şimdiden anne sütünü verseniz olur mu acaba.Su iciyo evet ama bardaktan veriyorum şuan. Bardaktan süt icirmeleri ben yokken saniyorum zor olacak
Estağfurullah, hepimizin bebeği hep iyi olsunNeden böyle bir tartışma içindesiniz ki her bebek farkli herkez istediğini versin önemli bilgiler paylasiyorsun rint bizde faydalanıyoruz sayende
Bebeğini en iyi sen tanırsın hem de şu an iki tane var sende. Emine Ergün var instada onu takip et istersen o bu konularda da paylaşım yapıyordu.Asiri hareketli bebislerin anneleri,sizinkilerde de snki dikkat daginikligi varmis gibi mi ? Ugur cok hareketli yerinde saniye durmuyor.Mama yedirirken de hep dikkati daginik gibi.Gozleriyle bir oyuncaga bakarken diger eliyle ters taraftaki baska bir oyuncagi aliyor.Dikkat eksikligi daha bu aylarda belli olur mu ?
Bizimki de öyle bi oyuncakla oynuyor başka oyuncak önüne koyunca direk ona geçiyor hele ki önünde fazla oyuncak varsa hangisine saldıracağını şaşırıyorAsiri hareketli bebislerin anneleri,sizinkilerde de snki dikkat daginikligi varmis gibi mi ? Ugur cok hareketli yerinde saniye durmuyor.Mama yedirirken de hep dikkati daginik gibi.Gozleriyle bir oyuncaga bakarken diger eliyle ters taraftaki baska bir oyuncagi aliyor.Dikkat eksikligi daha bu aylarda belli olur mu ?
Benim bebe de öyle . Gerçi benim bebe karnımdayken de aşırı hareketliydi gündüz gece ayirmazdi doğdu öyle. Asla hareketsiz bi dönemi olmadı şimdi de nereye bakacağını neye saldiracagini şaşırıyorAsiri hareketli bebislerin anneleri,sizinkilerde de snki dikkat daginikligi varmis gibi mi ? Ugur cok hareketli yerinde saniye durmuyor.Mama yedirirken de hep dikkati daginik gibi.Gozleriyle bir oyuncaga bakarken diger eliyle ters taraftaki baska bir oyuncagi aliyor.Dikkat eksikligi daha bu aylarda belli olur mu ?
Bizimkide gece berbatti sabah hee yatti dedik 10 da yatti 11 de kalktiAksam 8den beri uyanikti. Saat 4bucuk olmus daha simdi uyudu
Sinirlerim yiprandi gercekten. Uykusunun duzene girmesini bekliyordum. Iyice beter oldu
Arkadaşım beyaz tarhana yollamisti bana onu yapıyorum çok seviyor.hatta 1 saat önce kıymalı yedi .Bebeğine Tarhana başlayan var mı. Reflü yapabileceğini duyduğum için vermedim henüz ama
Ben sadece algıları açık diye düşünüyorum.7 aylik çocuğun tek bir oyuncak ile ilgilenip onunla işi bitene kadar oynamasını beklemek yanlış olur sanki.dikkat dağınıklığı daha ileri yaşlarda olur diye biliyorumAsiri hareketli bebislerin anneleri,sizinkilerde de snki dikkat daginikligi varmis gibi mi ? Ugur cok hareketli yerinde saniye durmuyor.Mama yedirirken de hep dikkati daginik gibi.Gozleriyle bir oyuncaga bakarken diger eliyle ters taraftaki baska bir oyuncagi aliyor.Dikkat eksikligi daha bu aylarda belli olur mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?