2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
İyi aksamlar bayanlar ben 6. Haftadayim bu gun kalp atisini bebegi gorduk cok sukur.. sevindik sonrasinda doktor baiey soyliyim mi bilemedim kesenin sekli icime sinmedi dedi.. suan zaten yapilcak bisey yok dedi.. butun sevincimi aldi goturdu kendi doktorum degildi devlette siradan doktora gitmistim.. gelecek hafta kendi doktoruma gorunucem.. ama butun sevincimi kursagimda birakti.. e dedim duzelirmi duzelebilir dedi.. nette de cok iyis eyler yazmiyo.. boyle bisey yasayan varmi?

Hiç bir bilgim yok ama sabredin arada başka bir doktorada görünün ne kadar acımasız doktorlar var

Doktorlar bazen acimasiz konusabiliyorlar hakli veya haksiz. Kendi doktorunuza gittiginizde iciniz rahatlar umarim

Biraz açarmısınız ?
B12 nin piyasada iki formu var. Birincisi siyanokobalamin formu. B12 düzeyiniz düşükse doktorlar genelde dodex iğne yazar yani siyano formu. Bu iğneyi ilk kutuyu her gün ikinci kutuyu gün aşırı üçüncü kutuyu da haftada bir yaptırıp sonra kanda b12 baktırdıgınızda düzey tavan yapmıştır. Ama bunun kanda yeterli düzeyde olması demek hücrelerde yararlı bir şekilde kullanılabildiği anlamına gelmez.
İkinci formu da metilkobalamin formu. Bu form Türkiye de yeni yeni yaygınlaşmaya başladı bunu tablet olarak alıyorsunuz dil altı tablet olarak aç karna kullanıyorsunuz. Doktorunuzdan metil formunu talep edin. Belki dr un reçete edebileceği SGK ödemesi olan bir marka yoktur. Dilerseniz size kendi kullandığımı önerebilirim. Doktorunuza danışabilirsiniz

Bu bilgilere siz nasıl ulaştınız acaba? Teşekkür ederiz bilgilendirme için. :)

Güzel anneler..
Bebeğiniz kalp atışını kaçıncı hafta ve hangi değerde duydunuz?

Canim belki gec dullenme oldugu icin geriden geliyordur insallah saglikla kucagina alirsin
mümkün deil gibi gözüküyor,reglime 5gün varken eczanedeki basit testlerle öğrenmiştim,betahcg de yüksek değerdeydi regli gününden önce bile doktorada anlattım geç döllenme deildir dedi ki çok düzenli reglim,tabi ki veren Allah o ol derse olur,hayırlısı artık diyorum sağol canım

Ben karından usg ile 6+1 de duydum canım. Dakikada 176 atıyodu minnoş kalbi ❤

Ben 5+2deyim merak ediyorum acaba gitsem çıkar mı diye
Maşallah canım ya sağlıkla doğsun..

6 artı beste duydum haftasına uyumlu dedi. Folikasite devam bir ay sonra gel dedi. Baska da vitamin falan vermedi

Maşallah canımm ya bende içiyorum her gün bakalım 6 olunca gidicem bende 5+2deyim henüz

Maşallah canımm ya bende içiyorum her gün bakalım 6 olunca gidicem bende 5+2deyim henüz
O kadar erken duyulmaz malesef canım. Ama vajinal baktırırım diyosan 2-3 güne duyulabilir. Tabi sen garantiye al 6 ol ondan sonra git :)

Gİtsen kalbinin attığını ekranda görebilirsin ama doktorun dinletmeyebilir kalp atışı dinlemek için gönderilen kızılötesi dalga embriyoda ısı artışına sebep oluyor ve bu ısı artışı da embriyoyu geriyormuş.

Herkese merhaba,
Annemin rahatsızlığı sebebiyle buraya çok uğrayamıyorum ama sizi hep takipteyim . Biz de 7+6 olarak görünüyoruz usgde.ben bazı tahlilller yaptırdım folik asitim yeterli düzeyin üstünde olduğu için haftada bir kaç kere al dedi. Fazla folik asit alımı da iyi değilmiş . Bir de progestanı artık fitil olarak almamı istedi. En önemlisi de ilaçlardan sanırım alt ve ast değerlerim fırlamış. Yani karaciğer yağlanması . Bunların kontrol altında tutulmaması erken doğuma sebebiyet veriyormuş. Dahiliyeye yönlendirdi. Oysa ben bu tahlilleri bi 10 gün önce doktor istemeden önce sağlık ocağında kayıt açtırırken yaptırmıştım . Hemen fırlamış. Sizlere de Bilgi olsun diye yazayım dedim .

Berhaba, 7. Haftamdayim ben de. 6+3'te kanamam oldu doktora gittim hemen. Kesem 7. 3 mm ve henüz bebek yoktu. Biraz geriden geliyor sanırım. Progestanla iki günde durdu kanamam. 7+4'te kontrole gidicem. Inşallah kalp atışı VS oluşmuş olur.

Sormak istediğim şey, geç döllenme =geç yumurtlama mıdır? Eğer öyle ise geç döllenme olması mümkün değil benim. Çünkü yumurtlama testi çift çizgi çıktığında birlikte olduk ve sonrasında ben şehir dışına çıktım Bi daha birlikte olmadık. Yani tam yumurtlama günümde hamile kaldım.

7+3 bugün dr a gittim 7+5 e uyumlu dedi.folik asidi değiştirdi.folik +omega olan iMom omega verdi.12.haftada ek vitaminlere baslayacakmis.o hafta gelince 2li testide konuşuruz dedi.1 ay bekleyeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…