- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.827
- 348
Erkek canım, sağolBebeğin kız mıydı, erkek mi ? Okuyorum ama karıştırıyorum bazen kusura bakma. Persentil tablosundan bakıyım diye soruyorum.
MaşallahBenimki aldı başını gitti 76 cm oldu. Kilo da 10buçuk civarı
Yumurta sarisini her gun yarim veriyordum tam ver dedi ve sutle suyla acma. Portakal suyu ile ac dedi ya da sulandirilmis limonla.
4 ogun yapti. 2 ara 2 ana. Haftada 5 gun et yicek dedi.
Erkek canım, sağol
Aslında yumurtayı da içindeki demirin bağlanıp atılmaması için kalsiyumla birlikte tüketmemek gerekiyor ama bizim kültürümüzde peynirsiz kahvaltı olmuyor. En azından açarken peynir altı suyu kullanmazsan içerik daha zengin kalır. Demirin emilimini c vitamini artırır, o yüzden axelin doktoru limon veya portakal suyu demiş.Etten kasit kiyma mi? Ben kiyma veriyorum cunku. 1 tam yumurtayi da cok az peynir alti suyuyla aciyordum. En az 3 ogun yapiyoruz biz de cogunlukla dort. 2 tanesi ana ogun.
Aslında yumurtayı da içindeki demirin bağlanıp atılmaması için kalsiyumla birlikte tüketmemek gerekiyor ama bizim kültürümüzde peynirsiz kahvaltı olmuyor. En azından açarken peynir altı suyu kullanmazsan içerik daha zengin kalır. Demirin emilimini c vitamini artırır, o yüzden axelin doktoru limon veya portakal suyu demiş.
Peynir alti suyu da yanlis uyugulamaymis. Hem fazla proteinden hemde kalsiyum yumurtadaki demiri engelliyormus.Etten kasit kiyma mi? Ben kiyma veriyorum cunku. 1 tam yumurtayi da cok az peynir alti suyuyla aciyordum. En az 3 ogun yapiyoruz biz de cogunlukla dort. 2 tanesi ana ogun.
Eksi olmamasi icin cok az suyla limonu karistir birlikte ac dediKesinlikle peynirsiz olmuyor. Yumurtayi haslasam da pankek de yapsam veya mucher omlet vs yanina mutlaka lor peynirini de ayriyetten koyuyorum sayet yaptigim seyin icinde yoksa. Portakal bu mevsimde kalmadi limon da eksi olur ama azicik limonla denenebilir tabi.
Aslında günlük yoğurt mutlaka ki yiyor. Bir yumurta sarısı ve peynir de. Çok sağol, ay ay takip edeyim. Persentil eğrisi var evde takibini yaptığım onda 25 altı gibi görünüyor duEki Görüntüle 2654759 yüzde 25 persentile denk geliyor. Yani çok çok kısa değil. Yüzde 3ün altında kalınca sebebi araştırılıyor. Kalsiyum ağırlıklı beslenmenin ve oyun çağına geldiğinde yukarı atlamalı sporlar boyunun uzamasını destekler.
Süt hiç vermedim. Yumurta beyazına bugün bir çay kaşığı olarak başladım. Eti hergün öneriyorlar. Yemeklerin içine az az konulabilir.Kızlar yumurta beyazi benim oğlumda çok alerji yapıyor. Bı çok şeye alejisi vardı bı kısmı düzeldi büyüdükçe. Ama yumurta beyazı beyaz peynir inek sütü hala devam. Yoğurt da alerji yapıyordu. Düzeldi çok şükür. Pişmiş süt de alerji yapmıyor artk. Ama bebe bisküvisi ni inek sütüyle açıp vereyim dedim hemen alerji yapti. Muhtemelen inek sütünü iki yaşına kadar denemicem. Et konusunda sade et vermedim hiç. Yemeklere et suyu tavuk suyu koyarm. Yada kıyma. Haftada beş gün et fazla degil mi yabenimki ek gıdayi yeni kabul etmeye başladığı için suanki durumumuza şükür ediyorum. İlk oglum ek gidada beni hiç yormamis meğerse. İkinci beni ters köşe yaptı iyi kötü düzene girmeye çalışıyoruz. Bu arada yatak odasından çıkardık beşiği salonda uyuyor artk. Çocuk odasına abisine güvenemiyorum henüz . Şimdilik salonda. Zaten pandemi var misafir mevzusu da kalmadı çamaşır bulaşık yemek hiç bitmiyor çocuklar sağlıklı çok şükür. Korona da bitse tez zamanda. Normal hayatımıza dönsek inşallah.
Beyaz un buğday unu birde esmer olan tam buğday unu var.Tam buğday unu ne canım ben marketten aldığım.unla pankek yapmıştım gerçi yemedi de..kaynanamda dans ediyor diyoöyle tutuyor yazık yoruluyor bence oyle
Erken ergenlik sebebi.ben kızımda bilmeden verdim o mu tetikledi bilmem ama 10 yaşında regl oldu.Allahtan boyu uzunda uzamaz artık diye sıkıntı yapmadım.Kyinvalidem bıldırcın yumurtası alıp haşlamış verelim diye verdirmedim var mı bi sakıncası bilemedim ki
Çok temkinli gidiyoruz mecbur. Çok alerjik maalesef.abiside alerjik ama bu kadar değildi. Her çocuk insana kitap yazdırırSüt hiç vermedim. Yumurta beyazına bugün bir çay kaşığı olarak başladım. Eti hergün öneriyorlar. Yemeklerin içine az az konulabilir.
Herşeyi temkinli yediren lazım bayağı zor olur sana. Bu arada alerjik bebeklere Yumurya beyazını bir yaş sonrasına öneriyorlar
Bak hiç bilmiyordum bunu. Ben hiç bıldırcın yumurtası yemedim ama onbir yaşında regl oldum . Boy 158 kaldıBeyaz un buğday unu birde esmer olan tam buğday unu var.
Erken ergenlik sebebi.ben kızımda bilmeden verdim o mu tetikledi bilmem ama 10 yaşında regl oldu.Allahtan boyu uzunda uzamaz artık diye sıkıntı yapmadım.
Ben tarçın, nene, fesleğen, dere otu , maydanoz gibi şeyleri kullanıyorum yemeklerini falan lezzetlendirmek için yiyo o zaman. Bebeklerin yiyebileceği şeyler bunlar. Hatta balkona fesleğen aldım oradan taze taze veriyorumOgluma yaptigim corbalari yemekleri sevmiyor. Kendime yaptigim yemekten sussuz baharatsiz ayiriyorum sonra tuzunu katiyorum. Ona ayirdigimi yemiyor bizimkini yiyor ya
Çok şükür bir şey olmadı. Bir numara, alerjik olunca temkinli ilerliyorum açıkçası. Büyüğün domates alerjisi uzun sürdü.rint doktorumun yonlendirmesi ile domates ve kapyaya baslaidm ben. Hic bir problem yasamadim. Tabii alerjik olmadigi icin nelki de. Gozlem altinda bakarak ilerlemek lazim. Sanmiyorum bir sey olacagini.
Zaten alerjik bir kuzu ya yumurta ve süt çok erken değil mi?Kızlar yumurta beyazi benim oğlumda çok alerji yapıyor. Bı çok şeye alejisi vardı bı kısmı düzeldi büyüdükçe. Ama yumurta beyazı beyaz peynir inek sütü hala devam. Yoğurt da alerji yapıyordu. Düzeldi çok şükür. Pişmiş süt de alerji yapmıyor artk. Ama bebe bisküvisi ni inek sütüyle açıp vereyim dedim hemen alerji yapti. Muhtemelen inek sütünü iki yaşına kadar denemicem. Et konusunda sade et vermedim hiç. Yemeklere et suyu tavuk suyu koyarm. Yada kıyma. Haftada beş gün et fazla degil mi yabenimki ek gıdayi yeni kabul etmeye başladığı için suanki durumumuza şükür ediyorum. İlk oglum ek gidada beni hiç yormamis meğerse. İkinci beni ters köşe yaptı iyi kötü düzene girmeye çalışıyoruz. Bu arada yatak odasından çıkardık beşiği salonda uyuyor artk. Çocuk odasına abisine güvenemiyorum henüz . Şimdilik salonda. Zaten pandemi var misafir mevzusu da kalmadı çamaşır bulaşık yemek hiç bitmiyor çocuklar sağlıklı çok şükür. Korona da bitse tez zamanda. Normal hayatımıza dönsek inşallah.
Bugün Tarhan a yaptım kıymalı, dün yeşil kabak ve bal kabağı yapmıştım yine kıymalı, ondan önceki gün etli yeşil fasülye yapmıştım.Kızlar yazdıklarınızı okudum şimdi. Ben eti düzenli veremiyorum yemiyor benimki. Günlük 35 gram eti nasıl yediririm içime sıkıntı oldu resmenmenülerinizi yazarmısınız buraya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?