2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar yazdıklarınızı okudum şimdi. Ben eti düzenli veremiyorum yemiyor benimki. Günlük 35 gram eti nasıl yediririm içime sıkıntı oldu resmen menülerinizi yazarmısınız buraya.
Ben düzenli olarak et , kıyma,hindi, paça, balık veriyorum. Yanında kendi hazırladığım c vitaminli meyve suları, komposto vs oluyo. Mesela bugünü yazayım
7.00 kalkış ( bazen biraz daha erken olabiliyo)
Emzirme
Bir yumurta sarısı , bir buçuk ezilmiş ceviz, tereyağı, pekmez
( Peyniri bu kahvaltı öğüne dahil etmiyorum çünkü peynir demiri bağlar)
10.30 kalkış
Paça çorbası yanında erik ve kayısılı meyve suyu
Emzirme
Bir saat sonra ananas
Hepsinin arasında zaman var yoksa o kadar yiyemiyo.
14.00 kalkış
Enginar ( çatalla eziyorum, eğer yetmezse bazı meyvelerle tadını hafif kiriyorum) yanında içecek
Emzirme
Kalın Rendelenmiş Salatalık.
17.30 kalkış
Zeytinyağlı yulaflı yoğurt.( Bazen tarçın, nane vs ile farklı aromalar veriyorum)
Emzirme
Eğer yediği miktarları yeterli bulmussam ek yapmıyorum yoksa yatmadan önce de biraz daha sade yoğurt veriyorum ama muhakak son 30-40 dk içinde besleme yapmıyorum.

Yemediği her şeyi dere otu, nane, maydanoz, tarçın ve bazı meyvelerle karıştırıyorum lezzet de önemli ama önce alerji yapmadigindan emin olmak için tarımını sade olarak yapıyorum. Başlarda çok tatsız veriyodum çok direndi sonra bi programda dinledim zaten mantıklı olan da o" yemeğin iki ana unsuru varsa yiyin faydası ve lezzeti" biz lezzetsiz şeyler verince direnç göstermeleri normal. Bebeğim çok kilolu değil 8 ay 6 günlük 8 buçuk kilo. Böyle yazdım ama hiç bir şey yazıldığı kadar kolay olmuyo.

Zaten alerjik bir kuzu ya yumurta ve süt çok erken değil mi?
Yumurta sarısı nda problem yok beyazı yaramadi. Süt denedim bikac kere oda iyi gelmedi. Biraz kendini sıkıp ağlasa hemen kizario . Çok enteresan. İlk oğlum için alerjik bebek büyüttüm diyordum. İkinci daha alerjik çıktı. Maalesef bana çekmiş kuzularım

Kızlar yazdıklarınızı okudum şimdi. Ben eti düzenli veremiyorum yemiyor benimki. Günlük 35 gram eti nasıl yediririm içime sıkıntı oldu resmen menülerinizi yazarmısınız buraya.
Ben de şuan kara kara dusunuyorum. En son Şubat'ta kontrole gitmiştik sonrası pandemi sebebiyle kaldı.9.ay kontrolü için gidicez inşallah.
Ama ek gıdada zor ilerliyoruz.Gunde üç öğün vermeye çalışıyorum,birini garanti yemiyor.yogurtla kandiriyorum,yine de yemiyor kıyma da fena kusmustu.dun yeşil mercimekte ne yedirdiysem çıkardı.ne yapicam acaba..

Ben kuzu kiyma almistim top top porsiyonluk ayirdim mesela bir ogune onu koyuyoruz ya da balik aldim levrek ve somon onu boldum ayni sekilde. Tavuk ve hindi aldim boldum yine. 2 tane kusbasi bir ogune gibi

Buyume donemlerinde protein cok onemliymis.

Bugun kiymali kabak yedi.

yarin hindi vericem

Pazar balik

Kızlar ben bu ay ikinci kez adet oluyorum böyle bise normal mi ya ilk defa böyle oldu ayın 10 unda olmuştum bu nerden çıktı anlamafm

Bende cnm bu kadar yazmisim vardır kilosu sandim bukadar yemege_11kilo vardir dedim cok degilmi

Ben soyle yapiyorum sabah emziriyorum sonra yatiyor yarım saat kalkıyor yumurta pekmez cicibebe az biraz su ile aciyorum bazen penis yada terayag koyuyorum öğlen sebze püresi veya kofte dönüşümlu ikindi Yulaflı yoğurt veya meyve püresi o anki duruma göre gecede bol bol emzirme günde 3_ogun kilosu 9kilo pzt 8aylik olacak simdilik beslenmemiz boyle

Kızlar ben bu menüleri görünce üzüldüm yani ben anlamıyorum doktorlar 1 yaşına kadar ek gıdayı çok vermeyin diyorlar ama menüler full dolu ve hep güzel sağlıklı ben üzüldüm yani oğluma vermiyorum adam gibi
Sabah yumurta sarısı yada patates kızartması peynir keçiboynuzu pekmezi kuşburnu marmelat ekmek bitti tabi toplam hepsi yarım çay bardağı eder.
Öğlen meyve ya bir adet kayısı, 5 adet kiraz yada Bi dilim karpuz falan işte
Akşam yogurt yada çorba
Gerisi hep emzirme

Bende senin gibi veriyorum zaten çokta yemiyor 2 3 kaşık ancak hatta daha az veriyorum ben kızartma.pekmez falan hiç vermedim çorba da hiç vermedim doktorum çorbayı pek gerekli görmüyor sebze yedirmesi istedi o da yemiyor

Olması gereken bu zaten 3_ogun 1cay bardağını gecmiycek bol bol emzirme dogrusu bu ama kızartma derken bu ayda verilmesi uygun degil

Ben pekmez veriyorum kuzum aktardan ev yapımı tarzında aldım kuşburnu marmelatıda köyümüze ait babannem yapıyor kuşburnu çok faydalı diye veriyorum

Benim de seninkiyle çok benzer. Sabah yumurta ceviz pekmez salatalık. Öğlen çorba veya yemek. Akşam meyveli yogurt. 1 çay bardağı kadar asla yemiyor bir öğünde. Yarım yese oo çok güzel yedi diyorum. Bazen öğlen öğününe asla ağzını açmıyor. O öğünü geçiyoruz. Sabah 3-4 mama kaşığı ancak yiyor. Doktorlar 4-5 gün 1 köfte kadar et tüketcek diyo ya ne ara o kadar eti yedircem hiç bilemedim. Benimki hemen doyuyor kapatıyor agzını. Tam 8 bucuk aylık. 9,5 kilo. Demekki yetiyor diyorum. Kendi düzenimde devam ediyorum şimdilik.

Protein oranı yüksek olduğu için kusturuyor olabilir mi acaba. Bizimkide üç öğün yemiyor. İki öğün artı bir ogun meyve.

Bende cnm bu kadar yazmisim vardır kilosu sandim bukadar yemege_11kilo vardir dedim cok degilmi
Valla toparlasin biseyler yesin diye kırk takla atıyorum bugün tarttim 8.600 Gr zaten doğum kilosu da düşüktü. Şükür bi sağlık sorunumuz yok. Ama diş falan çıkarırken iyice zayıflar diye endişeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…