- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
- 133
Sağol canım. Benim ilk oğlan aşırı zayıftı. 1. 5 yasında sünnet oldugunda 10. 5 kıloydu.. Ama benim buyuk aşırı hareketliydi.ondan et tutmazdı. Bu da aşırı sakin. Kucağa oturt 3 saat oturur. Mama sandalyesini pencere onune koyuyorum, 1 ıkı saatte hemen hızlıca evi temizliyorum.. Bu bebişi de iyi ki tati tati yaptırıyorum ona kalsa yerinden kalkmaz. Dudak bagı ıcın fakülteden profa göturduk orda plastik cerrahi bakıyomus. Genel anestezi ve cerrahi işlem olacak dedi. Ben de onu istemedim. Özelde çok iyi bildiğim bir cocuk cerrahı var doç ona yaptırcam bakalım hem sünnet hem dudak bagı.. Bakalım hayırlısı. Okullar açılmadan herşey halletmem gerek..Maşallah cnm yurusun gidecek o kilo merak etme ver gitsin aç kalmasin yavrucak benimkide basda hep kilolu gitti nezaman emekleri ozaman kilo alımı azaldı çok hareketli yerinde hiç durmaz bizdede dudak bağı var sanırım sen resim artınca fark ettim arası açık değil ama 9aylik olmasına az kaldı ozaman goturcem doktora sorcam inşallah
Genel anestesi mı dudak bağınaSağol canım. Benim ilk oğlan aşırı zayıftı. 1. 5 yasında sünnet oldugunda 10. 5 kıloydu.. Ama benim buyuk aşırı hareketliydi.ondan et tutmazdı. Bu da aşırı sakin. Kucağa oturt 3 saat oturur. Mama sandalyesini pencere onune koyuyorum, 1 ıkı saatte hemen hızlıca evi temizliyorum.. Bu bebişi de iyi ki tati tati yaptırıyorum ona kalsa yerinden kalkmaz. Dudak bagı ıcın fakülteden profa göturduk orda plastik cerrahi bakıyomus. Genel anestezi ve cerrahi işlem olacak dedi. Ben de onu istemedim. Özelde çok iyi bildiğim bir cocuk cerrahı var doç ona yaptırcam bakalım hem sünnet hem dudak bagı.. Bakalım hayırlısı. Okullar açılmadan herşey halletmem gerek..
Canım ben özel muahanesinolan bir cerrah maske anestezi ile koter tekniği uygulanarak o kısım cıkarılacak...koter teknıgı nette okuduğum kadarıyla bir çeşit elektrıklı kalem, kansız o bölümü yakma işlemi ile ayıracak. Kansız bir işlem yazıyor... Maske teknıgı ise cocuğa maske tarzı bırsey takılıp kısa kuselı baygın olacak dedi. O yüzden para bayılıp yaptırcam daha fiyatı da sekreterıne sormadım. Ama fakultedekı prof hemen gelsin yaparım demiş. Akrabam da sağlıkçı. Zaten fakulteler ucretsız. Ama ameliyatlarda prof girmiyor us böyle basıt ameliyatlara... O tanıdık var diye kırmayıp yapacaktı. Ama fakulteler hep genel anestezi veriyorlar ve cerrahı deyınce ben de vazGectim ..sünnet ve dudak işlemi aynı anda olacak inşallahGenel anestesi mı dudak bağınaHanı basit birşeydi bu pfff bizde kimsede yok anneme gösterdim şaşırdı
Bizim sülalede de kimse de yok..ıkı oğlumun da dişleri bitişik... Bunu da o kadar dra goturdum cocuk drları pipiye baktukları kadar bir de agız ıcıne baksa keşke.. Diş çıkmadan ben anlamadım. Bebek mevlğtünde yaşlı bir teyze oğlumun agzını ıcıne baktı. Ben de napıyor dedım sevmesem teyzeyi ceker alırdım bebegım.. Yavrum dedı bak bunda bağ var..bunun dişleri çok ayrık gelecek. İzin ver ben ittireyım bak bu daha serrleşmeden ıttırevereyım herkes gidince biraz aglar o kadar... Benım kaynanam Benım cocujları hep yaptı ben de ufak oğlumu ve torunlarımı yaptım. Dişler bıtısık cıktı... Yok teyze ne ıttırmesi dedim... Ayrıca bogaızna da bakmıs bana bu 2 gune kadar hasta olcak dedi.. BUnun bademcikleri aşırı buyuk... Valla teyzem drlar senın kadar bakmıyor dedım... Benı aslında o teyze uyardı ama ben diş çıkınca şüpheye düştüm. Bıxımkı erken cıktı tam korona zamanı da götıremedım bu zamana kaldıGenel anestesi mı dudak bağınaHanı basit birşeydi bu pfff bizde kimsede yok anneme gösterdim şaşırdı
Canım neden azalttım zaten hareketsiz bir bebek ne emekleme var ne bir aksiyon. Dönmeleri bile sakin sakin... İnceden bıldıgın bızım ıctıhımız çorba kasesıyle corba ıcer yemek yerdi. Hep alışkanlığı üstune emerdi. Zaten Dr da onu dıyor ek gıdadan sonra emzır. Bu da hareket olmayınca kilo yaptı. Bir ara boy da kısaydı bıldıgın sumo güreşçileri gibydı. Dra goturdum tahlil yaptı herseyı normal.. Bana mama verme dıyo anne sutu alıyor diyorum tamam o zaman ek gıdayı azalt demekki sütün yarıyor dedı. Bu ay takıp etti.. Kiloyubyazdım.. Eskiden her ay 500 gr alırdı. Bu ay 350 gr almıs... Mecburen dikkat ediyorum yoksa fıtık olcam güç yetmıyor. Dr gece muzu kes corba ver dıyor ama 1 kere denedim sabaha kadar emdi... Ben de uykusuzluğa dayanamıyorum. 3 cocuk ev işi yemek ütü derken.. Ah korona var diye eve temızlıge gelen abla da gelemiyor. Bir de yalan yok bebege extra yemek yapamıyorum Allah affetsin, napayım... Bize yapılan yemeklere tuz atmıyorum.. Lezzetli olunca ev yemegı ayıla bayıla yiyor... Valla ilkini çok kuralına uygun buyuttum hala nazlı yer.. Diğerlerine ne buldularsa verdım. Sadece cevıze badem yogurt yumurta olmassa olmazlar. Gerisi Allah ne verdiyseMaşallah cnm yurusun gidecek o kilo merak etme ver gitsin aç kalmasin yavrucak benimkide basda hep kilolu gitti nezaman emekleri ozaman kilo alımı azaldı çok hareketli yerinde hiç durmaz bizdede dudak bağı var sanırım sen resim artınca fark ettim arası açık değil ama 9aylik olmasına az kaldı ozaman goturcem doktora sorcam inşallah
Size birşey sorabilirmiyim benim.oglumda da dudak bağı var dişleri ayrı olunca dikkatimi çekti yoksa ben hiç dudak bağı diye birsey duymadım siz hangi doktorlara goturdünüz yasadigim sehirde cocuk cerrahisi yokmuş .aile hekimi diş doktoruna götürmemi söyledi ama özeller 10 yaş altına bakmadıklarinı söylediler.dış fakültesi ilgilenir dediler ama orda da asistanlar var çok bilgili değiller açıkçası.orta da kaldım.Bizim sülalede de kimse de yok..ıkı oğlumun da dişleri bitişik... Bunu da o kadar dra goturdum cocuk drları pipiye baktukları kadar bir de agız ıcıne baksa keşke.. Diş çıkmadan ben anlamadım. Bebek mevlğtünde yaşlı bir teyze oğlumun agzını ıcıne baktı. Ben de napıyor dedım sevmesem teyzeyi ceker alırdım bebegım.. Yavrum dedı bak bunda bağ var..bunun dişleri çok ayrık gelecek. İzin ver ben ittireyım bak bu daha serrleşmeden ıttırevereyım herkes gidince biraz aglar o kadar... Benım kaynanam Benım cocujları hep yaptı ben de ufak oğlumu ve torunlarımı yaptım. Dişler bıtısık cıktı... Yok teyze ne ıttırmesi dedim... Ayrıca bogaızna da bakmıs bana bu 2 gune kadar hasta olcak dedi.. BUnun bademcikleri aşırı buyuk... Valla teyzem drlar senın kadar bakmıyor dedım... Benı aslında o teyze uyardı ama ben diş çıkınca şüpheye düştüm. Bıxımkı erken cıktı tam korona zamanı da götıremedım bu zamana kaldı
Sünnet olurken fitigina filan baktı adam insan ağzına da bakardı çocuğun o an yaptırırdim küçüktü. Büyüdükçe algıları açılıp zor olcak gibiCanım ben özel muahanesinolan bir cerrah maske anestezi ile koter tekniği uygulanarak o kısım cıkarılacak...koter teknıgı nette okuduğum kadarıyla bir çeşit elektrıklı kalem, kansız o bölümü yakma işlemi ile ayıracak. Kansız bir işlem yazıyor... Maske teknıgı ise cocuğa maske tarzı bırsey takılıp kısa kuselı baygın olacak dedi. O yüzden para bayılıp yaptırcam daha fiyatı da sekreterıne sormadım. Ama fakultedekı prof hemen gelsin yaparım demiş. Akrabam da sağlıkçı. Zaten fakulteler ucretsız. Ama ameliyatlarda prof girmiyor us böyle basıt ameliyatlara... O tanıdık var diye kırmayıp yapacaktı. Ama fakulteler hep genel anestezi veriyorlar ve cerrahı deyınce ben de vazGectim ..sünnet ve dudak işlemi aynı anda olacak inşallah
Ben önce akrabam fakulte de bu dudak bagına plastik cerrahi bakıyormuş. Prof önce çocuk diş hekimi görsün onay versin hemen yaparım dedı ama genel aneztezı ve cerrahi işlem oluyor dendi. Ben de eski yaşadığım yerde iyi bildiğim bir cocuk cerrahı vardı. Onun bu ameliyatları yaptıgını biliyorum zaten ben Sünnete ona göturecektım. Ona resım attım evet var dedi. Maske anestezi olacak ve koter işlemi yaoacagım ama öncesinde çocuk diş hekimi görüp onay vermesi gerek dedi.onay verirse gel hem sünneti hem ikisini aynı anda yapalım dedi. Dedım 2 işlem agır gelmez mi cocuga. Hayır dedı. Dudak bagı aşırı basıt işlem dedi. Yani önce çocuk diş hekimi görecek... Onay verirse her sehrın fakulte hastanesi farklıdır. Ben fakulteye guvenemıyorum cunku hep asıtan yapıyormuş. Size tavsiyem fakultelerde doçentler proflar ucretlı hasta bakıyor ama çok uygun. Ben gecen yıl buyuk oğlumu endokrin prona 150 tlye mı ne goturmuştum.. Çünkü arabamda diyo fakulte de hoca muanesıne git yoksa ameliyat gıbı işlemleri asistanlar yapıyor. Hele bu dudak bagı gıbı basit işleme prof elini sürmez. Kısaca önce çocuk diş hekimi bakacak, sonra ya cocuk cerrahı ya da fakultelerde plastik cerrahi bakoyormusSize birşey sorabilirmiyim benim.oglumda da dudak bağı var dişleri ayrı olunca dikkatimi çekti yoksa ben hiç dudak bağı diye birsey duymadım siz hangi doktorlara goturdünüz yasadigim sehirde cocuk cerrahisi yokmuş .aile hekimi diş doktoruna götürmemi söyledi ama özeller 10 yaş altına bakmadıklarinı söylediler.dış fakültesi ilgilenir dediler ama orda da asistanlar var çok bilgili değiller açıkçası.orta da kaldım.
Şimdi bunda ilk 3 aya kadar dra gıdebıldım sonra influenza oldu zaten martta da korona cıktı hep eve kapandık.ılk 3 ayda hıcbır cocuk dru agız ıcıne bakmadı. Ama her seferinde mübarek bez açılır pipiye bakılırSünnet olurken fitigina filan baktı adam insan ağzına da bakardı çocuğun o an yaptırırdim küçüktü. Büyüdükçe algıları açılıp zor olcak gibi
Peki cnm kayısı ishal yapmiyormuBiz tam 9.5 aylık olduk. Dün aşısını oldu. Dün çok kötüydü ilk kez aşı çok etkiledi. Yemedi uyumadı. 10.850 gram... 76 cm uzunlukta. Ek gıdada kontrollü gidiyorum minicik kase ile veriyorum. Onla doymuyor ama ustune emiyor. Biz de emekleme yok onu beklesem hıc de olmaz. Ben hergun 15 dk pratik yaptırıyorum. Artık tam basıyor, kollarının altından tutup adımlattırıyorum. Koltukta sıralatıyorum. Sehpada dönüyoruz. Ona kalsa tabi kilolu bebek oldugu ıcın ver eline oyuncak oynar 2 saat... Ama oğlum çok ilerledi yasında abilerı gıbı yuruyecek ınsallah yoksa ben bel fıtığı olacagım. Genel olarak herseyı yiyor. Bunda da 4 aydan itibaren parmakla tatyırfıgım ıcın zannediyorum... İlk bebekte kuralcı oluyorsun, 3.de Allah ne verdiyse yiyor. Bir sünnete dudak bagı işleminiz de oldu mu benden iyisi yok. Uyku düzenini de muza bagluyorum.. Bir kere corba ıcırıp yatırdım gece uyandı.. Muzlu kayısı yeyınce sabah 5 te uyanıyor... Ben uykusuz kalınca çok asabi olurum. 5 te emzırıp yatıyo sabah 8 de gene emiyor ve tum uşaklarla 10 da kalkıyoruz. Tabi diğer opluşlarada gece muz yefırıyorum yoksa onlar da sabah acıktım diye uyanıyor.. Bebek 21.-21.30 arası. Dıger opluşlarada 22 de yatıyor... Keşke hep yaz olsa.
Bende günde bir mutlaka veriyorum kayısı.Boyut küçükse iki oluyor.kabiz hiç olmadı çok şükür,ishal de olmadı
Msj çocukla anca yazabildiler heralde tekrar gitti ben kayısılar hep hormonlu diye vermiyorum kiraz veriyorum da kayısı acaba versemmi çocuğu eksik birakmayimYok canım ben hergun kuçuk 1 muz verdiğim için hergün 5 kayısı ya kadar yiyor. 3 tanesi öğle ara. 2 tanesi gece muxunun ıcıne. Böylelikle kabız olmuyor. Ushalde olmadı.. Kayısınun ustune su ucırmıyorum cnm
3 cocuk buyuttum valla böylesini sizden duydum. Gercekten işini hakkıyla yapan bir DrmuşAğzı dudağı dili emme refleksi kulağı kafası sağı solu koltuk altı içi dışı her şeyini tek tek kontrol etti doktorumuz 9. günde ve 1 aylıkken. Canımix doktorumuz
Yok ilk basta 1 tane ile başladım. Biz gece yatarken muz yediğimiz için ishal hıc yasamadım. Zaten benimki hemen kabız olan bir bebe kayısı kurtarıcı oluyor.. Ama bir kere kabak corbası verdım benimki kilolu dıye. Kabak kucuk soğan maydanoz nane dereotu hepsini pısırdım blendrıdan gevırdımPeki cnm kayısı ishal yapmiyormu
Yok ilk basta 1 tane ile başladım. Biz gece yatarken muz yediğimiz için ishal hıc yasamadım. Zaten benimki hemen kabız olan bir bebe kayısı kurtarıcı oluyor.. Ama bir kere kabak corbası verdım benimki kilolu dıye. Kabak kucuk soğan maydanoz nane dereotu hepsini pısırdım blendrıdan gevırdım3 cocuk buyuttum valla böylesini sizden duydum. Gercekten işini hakkıyla yapan bir Drmuş
QUOTE="Leiyla, post: 64637881, member: 900242"]
Msj çocukla anca yazabildiler heralde tekrar gitti ben kayısılar hep hormonlu diye vermiyorum kiraz veriyorum da kayısı acaba versemmi çocuğu eksik birakmayim
Canım Malatya zamanı hep Malatya kayısısı verdim. Şimdi de pazardan alıyoruz
İkinci oğlum ayni doktor. İkisinde de hep çok memnun kaldım. Dil bağına da dudak bağına da baktı. İlk oğlumu ilk götürdüğümüzde 1 aylıktı. Onun emme refleksi ne bakmadı tabii. İkincisi 9 günlüktü. Bebek muayene esnasında aranmaya başlayınca parmağını uzattı ve bebek yakaladi ve parmağını bir süre emmesine izin verdi. Sonrasında emme refleksini kontrol ettiğini, bebege bir üste sonra emzik verirsek dahi emmesini bozmayacagini çünkü refleksini kuvvetli olduğunu söyledi. Sonrasında ayak el sırt basma adimlama hatta tonik ense gibi tüm refleksleri kontrol etti. İkinci oğlumda bir titreme vardı ondan mı diye düşündüm ama hayır ilk oğlumda da hepsine baktı.Yok ilk basta 1 tane ile başladım. Biz gece yatarken muz yediğimiz için ishal hıc yasamadım. Zaten benimki hemen kabız olan bir bebe kayısı kurtarıcı oluyor.. Ama bir kere kabak corbası verdım benimki kilolu dıye. Kabak kucuk soğan maydanoz nane dereotu hepsini pısırdım blendrıdan gevırdım
Yavrum bir kase o da kucuk kase ıctı. 4 kere aynı gün kaka yaptı. İçindeki tüm pislikler çıktı
[/QUOTE]İkinci oğlum ayni doktor. İkisinde de hep çok memnun kaldım. Dil bağına da dudak bağına da baktı. İlk oğlumu ilk götürdüğümüzde 1 aylıktı. Onun emme refleksi ne bakmadı tabii. İkincisi 9 günlüktü. Bebek muayene esnasında aranmaya başlayınca parmağını uzattı ve bebek yakaladi ve parmağını bir süre emmesine izin verdi. Sonrasında emme refleksini kontrol ettiğini, bebege bir üste sonra emzik verirsek dahi emmesini bozmayacagini çünkü refleksini kuvvetli olduğunu söyledi. Sonrasında ayak el sırt basma adimlama hatta tonik ense gibi tüm refleksleri kontrol etti. İkinci oğlumda bir titreme vardı ondan mı diye düşündüm ama hayır ilk oğlumda da hepsine baktı.
Valla benim kinin madallagi var o kadar genişledi ki hayatta catlamiyoKızlar selam. Ben biraz mahrem bi soru soracağım muzdarip olduğum konu ile alakalı. Normal dogum yapan arkadaşlar vardi aramızda bende normal dogum yaptım ama iliski sonrasında perine çatlağı oluyo sanirim az kan geliyo ve idrar yaparken yanma oluyobenden başka bu tarz sorun yaşayan var mı. Doktora da gideceğim önden sizlere sormak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?