Benim de en başta 2ye katlamadı sonra 2ye katladı doktor kalp atışını da duyunca geç döllenme olduğu için bu şekilde olmuş olabilir kalp atışını duyduktan sonra betanın bir önemi yok dedi. Ama dış gebelikte de ultrasonda bakarken tüplerde bir anormallik görmeleri gerekiyor çünkü ben ilk gittiğimde keseyi henüz göremiyorum ama tüplerde de anormal bir durum yok dış gebelik değil bu demişti ve bunu söylediğinde beta değerim sadece 700lerdeydi. Size de birsüre bekledikten sonra tüplerin durumundan dış gebelik olup olmadığını söyler doktorunuz. İnşallah dış gebelik değildir ama dış gebelikse de çok erken dönemde yakın takipte olduğunuz için tüplerinizi kaybetmeden ilaçla düşük yaparsınız olumlu düşünmeye çalışınKizlar kutfen bana yardımci olurmusunuz hamile olduğumu öğrendiğimde ilk başlarda hcg değerim katlayarak gidiyordu daha sonralari azar azar yukseldi suan ki değerim 2 gun once 200.20 cikti benim gibi olup sağlıklı gebelik geciren varmi. Dis gebelikten şüphelendi de pazartsei kan verecegim ona göre iğne yapacakalar
Bir de progesteron değerinize bakıldı mı değer 5 ve altındaysa embriyo rahim dışına yerleşmiş deyip dış gebelikten şüpheleniliyorlarKizlar kutfen bana yardımci olurmusunuz hamile olduğumu öğrendiğimde ilk başlarda hcg değerim katlayarak gidiyordu daha sonralari azar azar yukseldi suan ki değerim 2 gun once 200.20 cikti benim gibi olup sağlıklı gebelik geciren varmi. Dis gebelikten şüphelendi de pazartsei kan verecegim ona göre iğne yapacakalar
Hakkinizda hayirlisi insallah tekrarnasip olur . Allahim sabir versinKızlar nasıl gidiyor? Ben belirtilerimin kaybolması üzerine bugün kan testi yaptırdım.beta değerim 2binlere düşmüş.salı günü doktor randevum var.ultrasondan da bakılır fakat zaten doktorumun yaptığı açıklamayla duruma hazırlıklıydım.büyük ihtimal büyüme durdu.zira zaten kese gerektiği kadar büyümüyordu ve doktor sağlıksız gebelik diyordu.korkum kürtaj.doktor antibiyotik vererek düşürelim demişti gelişme görmezse.kürtaja gerek kalır diye çok korkuyorum.sürpriz bir gebelikti.ikinci geliyor diye çok heyecanlanmıştık...nasip değilmiş.
2 kiloda ben aldım.daha cok erken aslında almamız çok yanlış.sonra ne yapacağızKilo aldınız mı kızlar
Folic asid mi yapıyor acaba benimde agzim zehir gibi.herseferinde tadi değişsin diye birşey yiyorum hem halen zehir hemde kilo alıyorum .Bende tatlı hiç yiyemiyorum canlı cekio bı çatal ağzıma atsam agzim zehir gibi oluyor. Oglumdada ilk dört ay hiç tatli yiyemedim sonra ful tatli yedim. Ama bu gebeligim farkli sürekli agzim zehir gibi. Bı yedigimi bidaha yiyemiyorum
Normalde folic bulanti yapar . O yüzden akşam yatmadan içiyorum ben ama hep agzimda acı tat genel olarak.2 kiloda ben aldım.daha cok erken aslında almamız çok yanlış.sonra ne yapacağız
Folic asid mi yapıyor acaba benimde agzim zehir gibi.herseferinde tadi değişsin diye birşey yiyorum hem halen zehir hemde kilo alıyorum .
2 kiloda ben aldım.daha cok erken aslında almamız çok yanlış.sonra ne yapacağız
Folic asid mi yapıyor acaba benimde agzim zehir gibi.herseferinde tadi değişsin diye birşey yiyorum hem halen zehir hemde kilo alıyorum .
ağızda acılık sebebine baktım kızlar bende de oluyor. biraz uzun ama.Normalde folic bulanti yapar . O yüzden akşam yatmadan içiyorum ben ama hep agzimda acı tat genel olarak.
Geçer aynen 3 aya ne kaldı şurdaHe ya ne yiyodum varya diyorum adet geldi ondandır :)) simdi lokma yesem yeter diyorum amannnn geçecek az kaldı yavru sabırr:))
57.20 den 53.50 kg düştümKilo aldınız mı kızlar
57.20 den 53.50 kg düştüm
Bulantılarım azaldı çok şükğr tam geçti diyemem ama yıyorum en azından .
3. Aya kadar hiç kilo almadan gitmem güzel oldu :)
Boğazım açılırsa kimse tutamaz çünkü beni :)
Su çok az içiyorum içmiyorum maalesef. İlk gebeligimde günde üç kere dış fircalardim bunda bı kere zor fircaliyorum dış fırçası resmen midemi bulandırıyor. Bakalım ne kadar böyle devam edicek. Oğlumda dört ayda bulantilar geçmişti. Şimdi on haftaligiz daha.ağızda acılık sebebine baktım kızlar bende de oluyor. biraz uzun ama.
Hamilelik sırasında ağızda acılık ve ekşime duyusu, tıbbi olarak disguzi olarak adlandırılır. Bu tıbbi durum gebelikte kadınlarda sıklıkla görülür ve ciddi bir soruna işaret etmez. Hamilelikte ağız acılığının nedeni uzmanlar tarafından tam olarak tespit edilememekle birlikte gebelik hormonlarındaki değişimin buna yol açtığı düşünülüyor.
Gebelikte vücuttaki östrojen hormonunun üretiminde bir artış söz konusudur. Bu hormon tat ve koku anlamında değişikliklerden sorumludur. Gebelikte ağızdaki tat duyusu gözeneklerinin büyümesi de ağızdaki acı tadın müsebbiblerindendir. Antibiyotikler ve prenatal vitaminlerde gebelikte ağız ekşimesi ile acılığında önemli rol oynar.
Hamilelikte ağızda acılık nasıl geçer?
- Günde en az 2 kez dişlerinizi fırçalayın.
- Naneli diş macunu ve gargara kullanın.
- 1 bardak suya yarım tatlı kaşığı karbonatı koyup karıştırın ve bu çözelti ağız pH değerini nötralize ederek acı tadı gidermeye yardımcı olur.
- Naneli sakız, şeker yahut nane bitkisini çiğneyin.
- Narenciye meyve suları da acı tat ile etkili bir şekilde baş edecektir. Limonata da iyi bir seçenektir.
- Salatalara sirke eklemeli, sirke tükürük salgısını artırarak ağız acılığını yok eder.
- Günde 2-2,5 lt su içmek de acılığı alacaktır.
Aynen sudan tiksiniyorum. Benim de oğlum da tamamen geçmesi 14. Haftada falan olmuştu. İkinci hamilelikte bulantı daha az olur diyorlardı. Bunda umutluydum ben aslındaSu çok az içiyorum içmiyorum maalesef. İlk gebeligimde günde üç kere dış fircalardim bunda bı kere zor fircaliyorum dış fırçası resmen midemi bulandırıyor. Bakalım ne kadar böyle devam edicek. Oğlumda dört ayda bulantilar geçmişti. Şimdi on haftaligiz daha.
Yerim diyomda yemem zaten yeYok canım ya çok yenmiyor öyle. Karın büyüdükçe mide daha çok sıkışıp rahatsızlık veriyor. Yani bende öyle olmuştu senin de miden hassas benim gibi
Her gebelik kendine has bunu anladm benAynen sudan tiksiniyorum. Benim de oğlum da tamamen geçmesi 14. Haftada falan olmuştu. İkinci hamilelikte bulantı daha az olur diyorlardı. Bunda umutluydum ben aslında
Afiyet olsun en güzelini yapmışsınBen bugun hıcbırsey yiyemedim akşam yemegı de sebzeydı koyun gıbı kokuyor ya anlamadım bugün hep koyun kokusu alıyorum. Aç su içince daha çok bulanıyor. Allah affetsin kakaolu kek yapıp yedim.. Ne olacak halim
Ben 10 gündür annemin yanındayım Eminim kilo aldım pantolon hiç giymedim eşofman ile geziyorum sürekli ama bulantımın olmasından sa halsiz olmaktansa bu durumu tercih ederim bende tuzlu tüketiyorum normaldede hep kontrollü giderdim şimdi onuda yapanıyorum elimahkum alıcaz kiloları:)Ben normalde yedigimin yarısını yiyorum ama 3 kilo almışım bile çok üzülüyorum neden az yerken kilo aldım anlamıyorum m sanırım vücudum çok su tutuyor ilk hamileligimde 22 kilo almıştım 12 kilosunu hemen doğumda verdim sonra kırkım çıkana kadar da 4 5 kilo vermiştim benim vücudum çok su tutuyor tuzu acilen kesmem lazım
Ben bu süreçten yaklaşık bir sene önce Diyetisyen’e başladım. Normal kilo aralığında idim ama amaç yağ oranımı azaltmak ve depolarımı doldurarak vücudumu bebeğe hazırlamak ve bilinçli beslenme alışkanlığı edinmek idi çok güzel bir süreç oldu vücudumdaki yağ yaklaşık 12 kg lara indi vücut kitle indeksim de 18 lere bu değer Diyetisyenimin dediğine göre 18 yaş kız metabolizması imiş. Tabi sonra tüp bebek sürecim başladı yine çok kontrollü gittik ve Diyetisyenim dedi ki bak sirkencubin sen zayıf kilo aralığında gebeliğe başlıyorsun o yüzden ilk etapta kilo Alman normal. Gerçekten dediği gibi 2 kilo kadar aldım. Yediklerim hep ölçülü ve kayıtlı şeyler ama yine alıyorum. Başta biraz bir tedirgin oldum ama içim rahat sırtımı yasladım valla :))))Ben normalde yedigimin yarısını yiyorum ama 3 kilo almışım bile çok üzülüyorum neden az yerken kilo aldım anlamıyorum m sanırım vücudum çok su tutuyor ilk hamileligimde 22 kilo almıştım 12 kilosunu hemen doğumda verdim sonra kırkım çıkana kadar da 4 5 kilo vermiştim benim vücudum çok su tutuyor tuzu acilen kesmem lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?