2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Peki risk var denilen kişinin gebeligi sonlanacak peki o bebek sağlıklıysa yazik olmayacak mi? Günahından bahsetmiyorum bile. Ben karnimda olen bebegim icin kurtaj oldugumda dahi 1 hafta ruyamda bebegimi gordum.

Çok ihtiyac duymuyorsan kestirme
Koca kari laflarini hhep dikkate almisimdr
Yasanmisligin tecrubenin getrdigi bilgiler bence
Cocugun omrunun kisa olmasi degildir tabi de ne bileyim iste
Sen bilirsin yine de
Şuan ihtiyacım ama saçlarım çok dökülüyor inceldi o yüzden kesfirince gürleşip güzel oluyor 3 4 ayda bir kestiriyorum bakalım ya

Ya inanma boyle seylere ben sacimi kestirdim de boyadim da hicbirsey olmadi.

Boya amonyaktan dolayı mantıklı sonuçta derine değiyor ama saç kestirme mantıksız geliyor bana da canım ya

Boyayı bende bıraktım zaten bebek çalışmalarına başlayınca bende öyle düşünüyorum ama yine de acabaa diyorum

bende nekadar hurafe desemde ilkinde korkup kestirememiştim , bundada kestiremem sanırım .kocakarı lafları ama duymasam sorun yokta duyduktan sonra içim rahat etmiyor .
Şuan bende öyleyim mantıksız geliyor ama acaba diyorum biraz daha sabredeyim de çalı süpürgesi olursa kestiritrim artık

İkili tarama testi bende yaptırmayı düşünmüyorum zTen 30 yaşındayım risk çıkma ihtimali yüksek ama olasılık yani. Niye geri kalan aylarımı tedirgin geçireyim zaten doğurcam o benim yavrum balım ilkgözağrım olacak... Herşeyiyle başımın üstüne...
Şurda geçen haftayı keseyi görmedim diye hayata küsmüştüm bi de o testin sonucunu kaldıramam sadece detaylı ultrason yaptırıcam

Canim ben eczaneden organik boya aldim. Doktor oyle demisti. 1 kere boyattim. Zaten uzun omurlu olmuyor organik diye

Doktorlar cok acımasız. Yakın arkadaşıma 20.haftasinda bebegin once beyninin yarisi yok dediler. Sonra beyni var kist var dediler. Dogsada yasamaz dediler. Doktor doktor gezdi herkes birsey dedi. Gebeligi zehir oldu ve en kotusune kendini hazırladı dogum yapti. Suan kizi 2 yasinda ve hicbir seyi yok. Sağlıklı dunyaya geldi.

kızlar merhaba. Size acil bişey danışmak istiyorum. Şöyle anlatayım. 11 mart pazartesi yani geçtiğimiz hafta pazartesi detaylı kan tahlili vermiştim bide dr um ultrasonla baktı dediki 8+6 haftalık bebek. Ben bugün kan sonucu göstermek icin dra gittim, geçtiğimiz pazartesiden sayınca bugün 10+0 olmam gerekirken ultrasonda 9+3 çıktı. Şimdi 1) son adet tarihinin ilk günü 12 ocak, yani buna göre 9+3 doğru çıkıyor ama bunca zaman 3 -4 gün önde giderken bugün böyle bişey olması acaba bebeğin gelişiminde bi gerileme mi varda böyle oldu?
2) geçen hafta drun odasındaki ultrasonda çekilmiştim bugün radyoloji bölümünün ultrasonunda çektirtti dr cihaz farkından mı olmuştur bu fark?
benim ilk gebeliğim ve 2,5 sene sonra oldu telaşımı ve korkumu hoşgörün lütfen.

Ay allah korusun evlatlarımızı benimde tanıdığım öyle çok.. Ama bi arkadaşım da doğru çıktı 4 yaşına kadar yaşatabildi meleğini.. O da bilerek doğurdu.. Bende Bilsem de doğurcam bilmesem de.. Rabbim sağlıklı çocuk nasip etsin hepimize

Ay hangi hocaya gidiyorsun bende ilk gebeliğimde ıraya gitmiştim turhan hocaya çok tatlı dilliydi :)
ay aman aman ne turhan hocası nobetcı doktordu 2 kere denk geldım nefret ettım adamdan. eger aynı turhan hocadan bahsedıyosak tabı :) ben alı beye gıdıyorum. oda akşamcı ama çok ıyı bı doktor dıger 2sındede o ılgılendı degıstırmedım arık aıle doktoru gbı oldu. sen nerde oturyosun :)

Ben de seker yukleme testi diyeyim konuyu saptirayim
Saka bir yana arkadaslar aslinda ayni seyleri soyluyorsunuz ama farkli sekilde ifade ediyorsunuz. Ikili tarama testi tarama testi adi ustunde tarama yapar. Tani testi degildir. istatistiki bir Oran cikarir. Bebegin ense kalinligi anne kanindaki pappa ve beta hcg olculur ve hesaplanir. Anne yasi ileri oldugunda risk otomatikman yuksek cikiyor olay taramadan cikiyor.
Saclarimi ben De iki uc ayda bir kestirirdim ancak daha gebelik oldugndan beri kestirmedim. Transfer oncesi hem boya hem de kesim yaptirmistim. Bebek Organ gelisimlerini tamamlasin sacimi da boyatmayi dusunuyorum. Doktorumla konustum bir sakincasi olmadigini bununla ilgili bilimsel bir yayin calisma vs bulunmadigini soyledi. Elbette herkesin kendi takdiri ancak benim De cevremde gebe arkadaslar vardi son aya kadar sacini boyatmayan ama sonra dis cekim dogum Fotoğraflarinda beyazlari olmasin diye gidip boyatan veya pizzasindaki misirlari gdo lu diye ayiklar ama antibiyotikli tavuklari, paketli urunleri mevsimi olmayan sebze meyvleri rutin Olarak homini girtlak indirirdi :))) ya da sigarali ortamda pasif icici modunda gezinir hic esirgemezdi:)))

Canim ultrason farkindanda olur olcumdende. Bu haftalarda cok kucuk oldugu icin olcum hatasida cok yapiliyor. Bir milim bile degistiriyor. Adetine gore olmasi gereken haftada bir sıkıntı oldugunu dusunmuyorum. Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin.
Amin canım ❤

seker yüklemesi oda ayri bir dert degil mi?

seker yüklemesi oda ayri bir dert degil mi?
Daha o levele gelemedik. Bi gelelim de Bugun aile hekimine gidip ilaclarimi yazdirdim. Gebelik kaydimi da yaptilar gebelik suresince dort kez ziyaret etmemi bekliyorlarmis. 20-21. Haftada tetanos asisi icin bekliyorlar. Ama doktoruna bir danis oyle gel dediler

Yaptircam 30 nisanda sansima ozeldeki eski doktorum tip fakultesine gecmis riskli gebelik uzmani olmus . :) cok iyiydi insalah sirf onun icin gene gider yaptiririm :)

Ben daha sağlık ocağına gitmedim evimin çaprazında halbuki yarın gideyim de yaptırayım. Aşı için gün verecekler.

Aa bilmşyorum benımke çok ilgilendi bir ilk gebeliğim sıkıntılıydı . İkimizde göçmen olunca belki bide hassas olunca ilgilenmiştir benımle :)
Ondan sonra 2 kere daha gittim ama doktorum farklı oldugu için bir daha uğraşamdım :) belki memleketten dolayı +1 imdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…