2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Merhaba ultrason cihazlaei farklilik gösteriyor canim

Reactions: H E
İnadına kestirdim ben dinimizde böyle bişey yok ama eskilerin inandığı bişey. Gerçeklik payi yok. Hamileyken bunalmistim gittim kestirdim iyi geldi

At evet biz de hepimiz cok merak ediyoruz. 14 nisan da Amerika'da olucam. Orda ultrasona giricem. Buyuk ihtimal öğrenirim cinsiyetini. Hepi topu 1 ay kaldi ama bende öğrensek de isim secsem derdindeyim. Sanii şimdiden 1 erkek 1 kiz ismi seceni dovuyolar illa once cinsiyet ogrenecegim.
Ay o degil de millet supriz olsun diye 9 ay nasi bekliyo acep?

Uh
Off sorma. Benim yanimda oturan adam beni manyak saniyo. Ara ara bi ogurme geliyo. Masamda tuz var. Dayanamayinca avcuma dokup yaliyorum. Ama hali dusunsene. Kadin çalışır. Birden ogurmeye baslar. Oyyykk oyyyk. Sonra tuz yalar. Derin nefes alir. Kadin çalışmaya devam eder.
Adam her seferinde uzzuuuuun uzuuun beni izliyor.

Peki risk var denilen kişinin gebeligi sonlanacak peki o bebek sağlıklıysa yazik olmayacak mi? Günahından bahsetmiyorum bile. Ben karnimda olen bebegim icin kurtaj oldugumda dahi 1 hafta ruyamda bebegimi gordum.

Ben senin kararini da yadirgamıyorum , herkesin görüşü düşüncesi vicdani kendine.kendi aramizda acabalari konuşuyoruz.
Ben 36 yaşındayım muhtemelen risk gözükecek okuduğum kadari ile ama yaptirmasan pişman olurmuyum ona göre hazırlıklı olurmuyum şüpheleri içimde kalmasın diye yaptiricam

Ben kendi ilk gebeliğimi düşününce ilk aylarda geriden gelirdi 6 7 aylik hamileyken +2 hafta öne gittigini bazı aylar uyumlu çıktığını bilirim.makinenin teknolojisine göre bile değişiyor.ilerde kilo alsin derken farkli makinede daha zayif çıktığı bile olacak.hic endişelenme içini ferah tut.

Bulantilarin gecti mi canim benim halen devam ediyor...karnim ac hep bisey yiyemiyorum
Yok canım bu güm zor geçti yarın işe gideceğim hiç halim yok
Çünkü riski bilip ona göre önlem alabiliyorsun daha detaylı olarak başka testler yapılabilir . Gerek olmasa böyle bir testte olmazdı demi ? Bir de sayfada biri yazmıştı testi Yaptırmayan birinin 38. Haftada bebeği gitmiş , (kaybetmişler demeye dilim varmıyor) Allahtan tabi ama en azından bilinse kadın o kadar süre bekleyip umutlanmazdı . Aynı şekilde eşimin teyzesinin ilk bebeği riskli çıkmış doktor alınması gerek bir hafta süre veriyorum düşün demiş. Bir haftaya kalmadan düştü diyor . Tıp sonuçta bu. Yapılması devletçe de gerekli görülen bir şey

Canımz hiçbirşey seçemedik :)
Ay hadi inşallah güzel haberlerle gel ismi de konuşuruz artık :)
Ben erkek isim önerilerine açığımmmm :)

Canımz hiçbirşey seçemedik :)
Ay hadi inşallah güzel haberlerle gel ismi de konuşuruz artık :)
Ben erkek isim önerilerine açığımmmm :)
Valla erkek ismi secmek zor bisi arkadaşım ne yalan söyleyeyim. Ben oglum da bunalmıstim bakarken. Butun dilllerde aradim bi turkcede degil. Ve yine cok komik bi sekilde almanya da ilk 500 e giren isimler listesinde buldum.
Adini Devin koyduk. Anlami hareket demek. Hani bazen derler dunyanin devinimi, ya da motorun devinimi diye derslerde gecer. Ya da benim koca ninem aydin sivesiyle hindi geliverip tirligi noyle noyle poponuza vuruveecem. Devinip durmayin dimedin mi ulen ben sizeeee. Derdi
Devin de bi hareketli ki sorma. Taaa ultrasondan bile gören her dr hemsire bu cocuk bi saniye durmuyo. Genelde cocuklar bacaklarini kapatir bisi goremeyiz, bunun takla atmasindan olcum yapamiyoz diyodu. Dogdugu gun nerdeyse dr dusurecekti elinden. Kipir kipir hic durmuyo diye. Hakikat sudan cikmis balik gibi çırpınıyodu

HAhhahaqh çok gülüyorum güzel yorumlarına ya :) maşşalah allah uzun ömür versin inşallah benim ki de usg de öyle hareketler yaptı ki şaştım kaldım Nası bi duygu kalp arılında hissetmediğim şeyleri hissettim ne yalan söyliyim:) peki şuan da çok hareketli mi Devin :)

Her zaman önce tıbba güvenirim, o trizomi down sendromu olan annelerin hallerini bir ben bilirim. Kalp hastalıklarıyla o kadar başları dertte ki Allahım hepsine şifa ve sabır versin.. risk olsa da bilmek istiyorum hiçbir zaman bilmemeyi tercih etmem. Bıgun emzirme eğitimindeydim ve ısrarla mama vermek isteyen anne vardı... gerçekten aklım almadı ama insanların tercihlerine saygı duymak zorundayım .. mesleğim gereği uyarıyorum ötesini yapamıyorum artık :)

Amin Allah'ım hepsine şifa versin.
Bazi insanlara saygi göstermek o kadar zor geliyor ki malesef , dinleyip siz bilirsiniz demek en büyük çözüm.
Biz senden çok güzel bilgiler edinecegiz demekki şanslı bir grup olduk

Hepimiz birbirimiden çook şey öğreneceğiz inşallah canım

Reactions: H E
Ay bi de seni tekmeleyince gor. Icten ice kaburgana kara cigerine bi tekme atacak. Uykundan firlayarak kalakacak ve yine de cok sevineceksin saglikli bi çocuğum var diye. Annelik akıl almaz bisi!
Devin hala bi cok cocuga gore cok hareketli. Fakat 2,5 yaşından sonra biz biraz nefes aldik. Eskiden cok dusuyordu. Tirmaniyordu, hopluyodu, atliyodu. Ama simdi düşebilecegini ve canının yanabilecegini öğrendi. Hala oraya buraya tirmanir ama, artık eli ayagi saglam basmis mi bi kontrol ediyor. Dolayisiyla kendini yaralamasi azaldı. Yine de daha oturup bi cizgi filmi izlemisligi yoktur. Hep poposu havada yere degmez. Deli deli kosturur. Zıplar. Hatta cani sıkılırsa baba beni yuruyuse götür diye bile sorar. Kanada da soguk kis demeden kac kere karda buzda sokaklarda yuruduk in cin top oynuyoken.

Ayyy ben de hayatta aldiramam. Ama testsiz de duramam. Cocuk da kromozom eksikligi ciksa bile ki allah korusun, benim cocugumdur. Omur boyu benim sorumlulugum. Yine de bilmek isterim. Ona gore hazirlik yapmak isterim. Ya her seyi geçtim, cikmazsa gönlüm rahatlasin dusunmek zorunda kalmayayim isterim.

Dogmamis çocuğa don bicilmez derler ama devir degisti. Artik dogmadan herseyini hazir edebiliyoruz. Niye böyle bi olasilik varsa ona hazırlanmayalim ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…