- 6 Şubat 2019
- 141
- 93
- 18
- 31
Göçmen misin şekerim sen deAa bilmşyorum benımke çok ilgilendi bir ilk gebeliğim sıkıntılıydı . İkimizde göçmen olunca belki bide hassas olunca ilgilenmiştir benımle :)
Ondan sonra 2 kere daha gittim ama doktorum farklı oldugu için bir daha uğraşamdım :) belki memleketten dolayı +1 imdir
Bi öğretmen olarak bir de Ege ismini bu kategoriye eklemek istiyorum :) tanıdığım her Ege istisnasız çok yaramaz :)Benim üç teyzem de öğretmen hepsinin mutabık olduğu isimler var: doruk ateş Bora rüzgar bu isim sahip çocuklar oldukları yerde durmuyorlarmış. Sizinle de paylaşayım istedim
Ben yaptırıcam canım. Tabi ki istatistiksel bi veri ve doğruluk payı kesin değil ama merakta kalmak istemiyorum az çok fikir sahibi oluruz. Zaten ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü de bilgi veriyo bu konudaKızlar 2li tarama testi yaptıracak mısınız ? Düşünceleriniz neler
Evet canım ben yaptırıcamKızlar 2li tarama testi yaptıracak mısınız ? Düşünceleriniz neler
Zaten yeni nesil nüfusun yarısı Ege diğer yarısı Eymen değil miBi öğretmen olarak bir de Ege ismini bu kategoriye eklemek istiyorum :) tanıdığım her Ege istisnasız çok yaramaz :)
Canım bizleri de haberdar et :)Aynen canım. Bakalım yarın randevum var. Benim doktor tahminde bulunacak mı
Hahahaha ne güzel bi paylaşım :) hemen not alıyorum :)Benim üç teyzem de öğretmen hepsinin mutabık olduğu isimler var: doruk ateş Bora rüzgar bu isim sahip çocuklar oldukları yerde durmuyorlarmış. Sizinle de paylaşayım istedim
Bana da öyle dedi nisanın başında gel ikili testi yapalım dedi direk. Ama bir arkadaşımı 1 hafta sonraya tekrar çağırmış çünkü bebeğin kalp atışlarını beğenmemiş sorun görmediklerini 1 ay sonraya çağırıyor sanırım diye olumlu düşünmeye çalışıyorum ben de ama içim içimi yiyor tabi iyi mi acaba şu an diye çünkü en baştan beri en ufak bir bulantı ağrı sızı olmadı hiç birşey hissedemiyorum..En son 2martta kontrolüm vardı 8 haftalıktı bir daha Nisanda gel dedi normal bir süremi? Arkadaşlarım soruyor ne zaman gidiceksin diye ayda bir normal değilmi
Hahahaha ya çok güldüm :)Bİzde eşimin duyduğum tek vukuatı küçükken misafirliğe gittikleri evde saksı çiçeği yemiş o da zehirlemiş sanırım dili uyuşmaya başlamışhala o özellik bir yerlerd uyuyor normalde kabuklarını soyup yediğimiz meyveleri o kabuklu yiyor
Yaptıracağım ama sadece fikir olsun diye yoksa ayrıntılı ultrason çok daha önemli..Kızlar 2li tarama testi yaptıracak mısınız ? Düşünceleriniz neler
Genelde ayda bir cagiriyorlar aslinda . Bn dün gittim 30 nisana geri gidicem 6 hafta sonra yani bi sorun olmadikca gelmene gerek yok gayet guzel hersey dediler . O gittigimden sonrada ayrintili gunu verceklermisBana da öyle dedi nisanın başında gel ikili testi yapalım dedi direk. Ama bir arkadaşımı 1 hafta sonraya tekrar çağırmış çünkü bebeğin kalp atışlarını beğenmemiş sorun görmediklerini 1 ay sonraya çağırıyor sanırım diye olumlu düşünmeye çalışıyorum ben de ama içim içimi yiyor tabi iyi mi acaba şu an diye çünkü en baştan beri en ufak bir bulantı ağrı sızı olmadı hiç birşey hissedemiyorum..
Ense kalinligi ve burun olusumu zaten %75 sonuc veriyor. Ayrintili ultrasonda damarlara kadar bakiliyor ne varsa ortaya çıkıyor. Ayrica kan vermeyi dusunmuyorum o yuzden.Kızlar böyle bir test imkanı varken neden yaptırmayı düşünmüyorsunuz? Test zaten tanı testi değil ihtimal testi. 20de 1 oran var deseler bile o 1 ihtimal çıkanların da amniyosentez sonrası 35de 1 i hasta çıkıyormuş. Kimse size bebeğinizi aldırmak zorundasınız demiyor. Ha amniyosentez yaptırmak istemiyorum diyebilirsiniz o zaman da yurtdışına kan göndererek NIFTY test yapılabilir. Büyük ihtimalle bebek hasta çıkmayacak. Tabiki stres durumu olur ama hiç bilmeyip doğumda bu durumla karşılaşmak daha fena bir durum değil mi? Bir de ultrasonda görülür diyenler için diyorum, bebek doğana kadar doktor ultrasonda pek çok şey görüp söyleyecek, çünkü her ihtimali sorumluluk almamak için söylemek zorunda.
Seker yuklemesini gecen gebeligimde mecbur yaptirdim. Detaylı ultrasonda bebegin esi olmasi gerekenden biraz kalin cikti. Ceken doktor mutlaka seker yuklemesi yap seker cikabilir dedi. Yaptirdim ve sekerim düşük cikti. Bu seferde yaptiririm sanirimŞeker yükleme testi için de yorum yapacağım. Biz sağlıkçılar olarak Canan Karatay'a sırf bu yüzden çok kızarız. Testte 2 dilim baklavaya denk gelecek bir şeker veriliyor, bu kadar bir şeker için kimse bebeğe zararlıdır diyemez. Zaten halkı yanlış yönlendirdiği için bu konuda uzaklaştırma cezası almıştı. Karatay diyetini sürekli uygulayan birisi yaptırmasa da olur bir test, çünkü hiç şeker tüketmiyorlar, şeker hastası gibi bir diyetleri var. Ama siz normal hayatta canım tatlı çekti yiyeyim, pilav yiyeyim, ekmek yiyeyim yaşayan bir gebeyseniz, testi yaptırmanız lazım. Hele ki anne, baba ya da yakın akrabalarınızda diyabet varsa kesin yaptırmalısınız.Belki basit bir diyetle bebeğin makrozomi olmasını engellersiniz. Yoksa tatlılar löp löp yensin bir şey olmaz ama şeker yüklemede ki 50-100 gr şeker zararlı diyen bir bilgiçlik var insanlarda.
Çok güzel özetlemişsiniz yaa, sanki hiç şeker tüketmiyor da kimse testteki bir kerelik olaya öcü gibi bakılıyorŞeker yükleme testi için de yorum yapacağım. Biz sağlıkçılar olarak Canan Karatay'a sırf bu yüzden çok kızarız. Testte 2 dilim baklavaya denk gelecek bir şeker veriliyor, bu kadar bir şeker için kimse bebeğe zararlıdır diyemez. Zaten halkı yanlış yönlendirdiği için bu konuda uzaklaştırma cezası almıştı. Karatay diyetini sürekli uygulayan birisi yaptırmasa da olur bir test, çünkü hiç şeker tüketmiyorlar, şeker hastası gibi bir diyetleri var. Ama siz normal hayatta canım tatlı çekti yiyeyim, pilav yiyeyim, ekmek yiyeyim yaşayan bir gebeyseniz, testi yaptırmanız lazım. Hele ki anne, baba ya da yakın akrabalarınızda diyabet varsa kesin yaptırmalısınız.Belki basit bir diyetle bebeğin makrozomi olmasını engellersiniz. Yoksa tatlılar löp löp yensin bir şey olmaz ama şeker yüklemede ki 50-100 gr şeker zararlı diyen bir bilgiçlik var insanlarda.
Birde çınar cok fazlaZaten yeni nesil nüfusun yarısı Ege diğer yarısı Eymen değil mi
Seker yüklemesi yaptirmamanin bebege zarari olabilir . Mesela vardir seker sorunu ama bilinmez falan bebekler zarar gorur birde asiri kilolo oluyorlar bildigim. Ama ikili test konusunda aynisini düşünmüyorum bebege yapsanda yapmasanda bi zarari veya yarari olmayan test bana gore ilk gebeligimde yaptirmadim sadece olcumleri yaptirdim burun ense vs. Bu kez yaptirmaya karar verdim . Bence herkes baskasinin fikirlerine saygi duymali . Daha önceki gebeligimdede grupta tartisildi ayni konu yaptirmak istemedigim için resmen cahil yerine konuldum. Bence herkes kendince arastirip varsin kararina kimse kimsenin fikirlerini degistirmeye ugrasmasin :)Şeker yükleme testi için de yorum yapacağım. Biz sağlıkçılar olarak Canan Karatay'a sırf bu yüzden çok kızarız. Testte 2 dilim baklavaya denk gelecek bir şeker veriliyor, bu kadar bir şeker için kimse bebeğe zararlıdır diyemez. Zaten halkı yanlış yönlendirdiği için bu konuda uzaklaştırma cezası almıştı. Karatay diyetini sürekli uygulayan birisi yaptırmasa da olur bir test, çünkü hiç şeker tüketmiyorlar, şeker hastası gibi bir diyetleri var. Ama siz normal hayatta canım tatlı çekti yiyeyim, pilav yiyeyim, ekmek yiyeyim yaşayan bir gebeyseniz, testi yaptırmanız lazım. Hele ki anne, baba ya da yakın akrabalarınızda diyabet varsa kesin yaptırmalısınız.Belki basit bir diyetle bebeğin makrozomi olmasını engellersiniz. Yoksa tatlılar löp löp yensin bir şey olmaz ama şeker yüklemede ki 50-100 gr şeker zararlı diyen bir bilgiçlik var insanlarda.
Ben yaptırmak istemiyorum şuan.. İsteyen yaptırsın.. Doktorum ille yaptır derse yaptırırım.. Detaylı usg renkli usg benim için daha önemli30 yasindasin diye riskli cikmasi nedir? Bunlarin hepsi bi faktor ama asil sonuc test yaptiktan sonra.
Benim ilk gebeligimde 30 yasindaydim ve oglumum 1 de 100,000 riski cikti herhangi bir kromozom sorunu için. Arkadaslar dr lar israrla bu testi soyluyor. Bebege ve anneye hic bir zarari olmayan bir test. Kaldi ki sağlıkli beslenme ve folik asit takviyesi ile zaten hepimiz bu riskleri yeterince dusuruyoruz.teste girmekten bu kadar korkmanin gereksiz oldugunu dusunuyorum. Sonuclar geldiginde yuksek bir rakam cikarsa o zaman degerlendirirsiniz durumu. Ve 10 da 1 risk ciksa bile bu 10 da 9 cocuk iyi olabilir anlaminda. Cocugumu doğuracağim dediginiz anda kimse de sizden onu alamaz. Kaldi ki inanin bu dogum sonrasi bunalimi cooook zor bir sey. Çocuklarımızın allah korusun hic bir şeysi cikmasin ama o bunalimda saglikli dusunemezken ogrenmek? O bence her ihtimalden daha kotu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?