Bende gazdan dolayı 5 aylık gibiyok kendimi acaba hamilemiyim die sorgulamaya başladım göbiş de çıkmaya başladı sizde durum nedir...
Çok haklısın Ege çok fazla var, Efe de öyle. Eymen de henüz okula başlamamış jenerasyonda çok fazla :)Zaten yeni nesil nüfusun yarısı Ege diğer yarısı Eymen değil mi
Bende aşırı mide bulantısı olduğu için kendini hiç unutturmuyor maşallah. Karnımda ilkinde çok geç çıkmıştı. Bu sefer hafif çıkmaya başladıyok kendimi acaba hamilemiyim die sorgulamaya başladım göbiş de çıkmaya başladı sizde durum nedir...
Ben fikir değiştirmeye çalışmadım, tabiki senin kararın. Bu kez fikrini değiştiren ne oldu?Seker yüklemesi yaptirmamanin bebege zarari olabilir . Mesela vardir seker sorunu ama bilinmez falan bebekler zarar gorur birde asiri kilolo oluyorlar bildigim. Ama ikili test konusunda aynisini düşünmüyorum bebege yapsanda yapmasanda bi zarari veya yarari olmayan test bana gore ilk gebeligimde yaptirmadim sadece olcumleri yaptirdim burun ense vs. Bu kez yaptirmaya karar verdim . Bence herkes baskasinin fikirlerine saygi duymali . Daha önceki gebeligimdede grupta tartisildi ayni konu yaptirmak istemedigim için resmen cahil yerine konuldum. Bence herkes kendince arastirip varsin kararina kimse kimsenin fikirlerini degistirmeye ugrasmasin :)
oyyy kuzuuu unuttursa bir dert her an hatırlatsaBende aşırı mide bulantısı olduğu için kendini hiç unutturmuyor maşallah. Karnımda ilkinde çok geç çıkmıştı. Bu sefer hafif çıkmaya başladı
Çok doğru bi açıklama. Şeker yüklemesinde vücuda boşuna şeker veriyolar çok zararlı diyolar ama günlük hayatta zaten baklavalar pilavlar hak getire... kendileriyle çelişiyolar. O zaman ağzına hiç tatlı sokmaması lazım kişininŞeker yükleme testi için de yorum yapacağım. Biz sağlıkçılar olarak Canan Karatay'a sırf bu yüzden çok kızarız. Testte 2 dilim baklavaya denk gelecek bir şeker veriliyor, bu kadar bir şeker için kimse bebeğe zararlıdır diyemez. Zaten halkı yanlış yönlendirdiği için bu konuda uzaklaştırma cezası almıştı. Karatay diyetini sürekli uygulayan birisi yaptırmasa da olur bir test, çünkü hiç şeker tüketmiyorlar, şeker hastası gibi bir diyetleri var. Ama siz normal hayatta canım tatlı çekti yiyeyim, pilav yiyeyim, ekmek yiyeyim yaşayan bir gebeyseniz, testi yaptırmanız lazım. Hele ki anne, baba ya da yakın akrabalarınızda diyabet varsa kesin yaptırmalısınız.Belki basit bir diyetle bebeğin makrozomi olmasını engellersiniz. Yoksa tatlılar löp löp yensin bir şey olmaz ama şeker yüklemede ki 50-100 gr şeker zararlı diyen bir bilgiçlik var insanlarda.
Ben kilo vermeye başladım malasefoyyy kuzuuu unuttursa bir dert her an hatırlatsaençok korkum kilo ama iştah açıldııı durdur durabilirsen
Canım ben kız istiyordum zaten, eşim erkek istiyordu :) ayrıntılı ultrasondan sonra falan alışveriş yapmaya başlamayı düşünüyorum.Ay canım çok erken değil mi
Hayırlısı olsun yine de
Ama az daha bekle emin olmak için
Evvet canımEvet kuzum
Yoksa sen demi
canım mide bulantın var normal geçecek inşallah bebeişin sağlıklı olsun daBen kilo vermeye başladım malasef
Yıllar önce bana da naif gelirdi oğlum olursa Ege koymayı bile düşünürdüm o zamanlar :) ama malesef acayip yaramaz oluyolar :)Gerçekten mi Ege ismi çok naif geliyordu bana. Sanki Ege olanlar akıllı olurmuş gibi
Ben kilo vermeye başladım malasef
Topuk kanı da öyle mesela. Çoğu bebekte bazı değerler sınırda çıktı diye tekrar kan alıyoruz, o 3. Kanın sonucunu alana kadar anne ne bunalımlar geçiriyor. Tabiki bu durum üzücü. Genelde normal çıkıyor. Ama binde 1 de olsa bebek doğar doğmaz çok önemli hastalıklara tanı konuluyor. Basit ilaç ya da mama tedavisi ile bebeğin zeka geriliği önlenebiliyor.benim demek istediğimi ya ben anlatamadımmmmm tatlım
Ay inanır mısın benim de ancak 75 bedendi göğüslerim şimdi sutyenden taşıyolar gözle görülür bi büyüme şişme var :) ayrıca sanırım büyüdüğü için göğüslerimin uçları da kendileri de komple çok kaşınıyolar. Ben de kakao yağı alıcam sürmeye başlıycam her yerime, 20.haftadan sonra da lierac kullanıcam3 gündür bulnatılarım var ama az çok yiyebiliyorum .
1 kilo almısım 57 den 53 e düşmüştüm şuan 54 çıktım tartıda :)
Sanırım oda memiklrrde
Benım normalde 75 bedeni doldurmaz
Şuan dolu dolu oldu
O yüzde göğüslerime yap süremeye başladım çatlamasın diye
Maşallah :) bende rahat geçiriyorum ama bebekle ilgili değilmiş bulantı vs hormonlarla bebek yaşamıyorken bile kürtaja kadar hissediliyormuş o belirtiler onun için içini ferah tut şanslıyızBana da öyle dedi nisanın başında gel ikili testi yapalım dedi direk. Ama bir arkadaşımı 1 hafta sonraya tekrar çağırmış çünkü bebeğin kalp atışlarını beğenmemiş sorun görmediklerini 1 ay sonraya çağırıyor sanırım diye olumlu düşünmeye çalışıyorum ben de ama içim içimi yiyor tabi iyi mi acaba şu an diye çünkü en baştan beri en ufak bir bulantı ağrı sızı olmadı hiç birşey hissedemiyorum..
Ay inanır mısın benim de ancak 75 bedendi göğüslerim şimdi sutyenden taşıyolar gözle görülür bi büyüme şişme var :) ayrıca sanırım büyüdüğü için göğüslerimin uçları da kendileri de komple çok kaşınıyolar. Ben de kakao yağı alıcam sürmeye başlıycam her yerime, 20.haftadan sonra da lierac kullanıcam
Emir yoktu zatenemir demiri keser demişleremirler gerçekten çok hareketli oğlumdan biliyorum
Çok akıllılar ama düz duvara çıkıyorlarGerçekten mi Ege ismi çok naif geliyordu bana. Sanki Ege olanlar akıllı olurmuş gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?