2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Nerden aldın canım ? Kızlar güneş kremi aldınız mıleke kalmaması için çokkorluyorum annemin gebelik izleri var bende de olur diye
Ben bugün sipariş verdim solante pregna yı canım. N11 den aldım 157 liraydı galiba. Zaten genelde o civarda fiyatlar

aynen suan sert ıgneyı yaptığım yerın bıraz altı. ozman toplandı orda. çok saol canım. İnşallah iğnedendir ve geçer yarını beklıyım bakalım
Büyük bir pamuğa bol kolonya dökün iğne yerine yarım saat tampon yapın. Hatta ben kolonya yıl dolapta muhafaza ederdim serin serin iyi gelirdi iğne acisina. Oğlumda doğuma kadar kadar kullandim iğne. Bunda aspirinle başladık. İğne gerek yok dedi doktorum

Kızlar ya benim bu hesaplama konusunda ciddi kafam karışıyo. İkili tarama için 12.haftaya randevu alıcam, pazartesilerim boş benim o yüzden pazartesi uygun oluyo. Acaba 11+4 e randevu alınca mı ben 12 haftalık oluyorum, yoksa 12+4 e alınca mı?

İnşallah öyle olur canım senin. Benim ilk sezeryan olunca mecburum malesef
İki cocugunuzn arası kaç yaş olacak.benim ilk sezeryan oldu.ama aklım hala normal doğumda benim iki bebeğin arası tam dört sene olacak. Ama doktora henüz sormadım sezeryan sonrası normal doğum yaptirir mi diye

Ben ş
12+4 garanti olur canım. Ben bugün 11+1 dim ense kalınlığı tam hesaplanamıyor şu an önümüzdeki hafta değil ondan sonra ki hafta gideceğim.

İki cocugunuzn arası kaç yaş olacak.benim ilk sezeryan oldu.ama aklım hala normal doğumda benim iki bebeğin arası tam dört sene olacak. Ama doktora henüz sormadım sezeryan sonrası normal doğum yaptirir mi diye
Incredible incredible

Kizlar ben dr uma bu konuyu danistim. Sezeryan sonrasi vajinal doğumun basari olasiligi yuzde 70 mis imis. Ben de ilkinde sezeryan oldum ama benimki acil sezeryan oldu. Sancılarım başladı, suyum patladi. Toplam 18 saat sancidan sonra acilmam ve sancilarim durdu. 6 cm den ileriye gidemedim. Ben 3 gunde olsa bekleyecegiz dedim ama birden herşey ötmeye basladi. Dr gelip bebek anca 1 saat daha idare eder strese girdi. Seni artik sezeryana hazirlayacagiz dedi. Yarim saat sonra oglum doğmuştu.
Simdi dr bana dedi ki, rahmin normal dogum icin uygun. Her operasyonda olduğu gibi bunda da risk var. Rahim yirtilabilir, doğum gerçekleşmeyebilir ama bunlar 1000 de 1 olasilik. Basarili vajinal dogumlar var sezeryandan sonra dedi. Fakat benim durumum biraz farkli. Ilkinde atiyorum misal cocuk dönmediği icin sezeryan olsaydim, bunda direk normale yonlendirirdim dedi doktor. Ama açılma ve sancilarimin durmasi biraz genetik ve 30 yillik doktorluk tecrubeme dayanarak soyluyorum ki ikincisinde de ayni seyleri yasayacaksin dedi.
Bana sezeryan olarak 39. Haftada almayi onerdi. Ama eger normal dogumu denemek istersem, bunu da destekleyecegini ama buyuk bi ihtimal yine acil sezeryan olacağımi söyledi.
Acikcasi ben ilk dogumumda dayak yemis gibi oldum. Gecenin 12 sinde sancilar basladi. O kadar saat sancı, agri ki ben ertesi gun oglen 5 e kadar epidural de almadim, kamyon carpmis gibiydim.
Ama acikcasi bazi yararlari da oldu. Mesela oglum da ben de doguma hazirdik. O gelecegi günü kendi secti. Benim vucudum o kadar sanciyla bir sut yapma islemine ve iyilesmeye basladi. Bakınıyorum da sezeryan beni 3 gun yataga koydu. 6 haftada 10kg dan fazla bisi tasimadim. Emzirmede sorun yasadim. Bunalima girmedim. Bebeğim kolik olmadi. Yani gun alip sezeryana gidenlerde bunlarin biri ya da hepsi oluyor mu? Belki de hayir. Ama tabi dogumun dogal yolla baslamasi bu olasiliklari dusuruyor.

Cantami toplayip ben doguma gidiyorum lay lay demek hakikat cok kolayima geliyo ve beni etkiliyor. Ama sanirim ben yine de kendiliginden bebegin gelmesini bekleyecegim. Yani son haftalarda psikolojim değişmezse simdilik planim bu

Benimde yaklaşık dört buçuk yaş fark olacak canım. benim ki direk sezeryan tarihi söyledi. Her doktor yapmıyor galiba sezeryan sonrası normal doğumu. Benim çatı çok dardı. Sen neden sezeryan oldun

Bnm doktor en iyi vakit 12+lar dedi dün. Normalde hafta hesabi nasil bilmiyorum ama bn 12+0dan sonra 12 haftalik diyorm 13+0a kadar

Benim doktorum da direk sezeryan dedi buna. Benim de çatım aşırı dar canım. Normal olamayacaktı, planlı sezeryan oldum ama sütüm aynı gün geldi. İki hafta da toparladım tamamen ha normal olsa daha çabuk toparlanırdım tabi ki

Son düzenleme:
Canım 11+4 de 12 haftalıksın :)

Ben bugün sipariş verdim solante pregna yı canım. N11 den aldım 157 liraydı galiba. Zaten genelde o civarda fiyatlar
Tamam canım bıgun dermomarket lierac çatlak kremi aldım orada çok uygun orjinalini hemde 400 ml aldım 184 tl tercih edecek arkadaşlara duyurulur efendimmmm çok aradım boşuna siz de arayıp yorulmayın sevgili arkadaşlarım :)

Sayarken 12. Haftanın içinde gibi sayıyorsun tam 12+0 da 12 hafta bitiyor hafta tamamlanmış oluyor 12+1 de 13 e giriyorsun
Evet işte bu en doğru cevap...
7+6yım mesela bende 8 içindeyim.. Yarında 8+1 olucam yani 9 içinde olucam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…