- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
Bugün pulmoner emboli hastayla konuştum o da clexane bulamadığını oksapar ve enox un yan etki yaptığını söyledi.
Bugün pulmoner emboli hastayla konuştum o da clexane bulamadığını oksapar ve enox un yan etki yaptığını söyledi.
Bugun eczaci oksapar inda zor bulundugunu soyledi. Enox ondanda kötüymüş. Bana bol bol ayirin dedim. Onuda bulamazsak yandikneden üretmiyorlar acaba ya . Depolara sordursun bence insallah bulur. Bnde yarin alicam bitiyor ignem bakalm varmi hala
Geç değil canım sonuçta 11-14.hafta arasında yapılıyo 2li tarama. Yani sen de tam zamanında gitmiş olucaksın canımBende o zamani istedim de malesef 30 nisana kadar dolu 30 nisanda 13+4olcam biraz gec aslinda ama olsun bn genede gidicem :)
Benim de suyum geldi sancim başladı aciklik üç cm di. Ama doktor bebek iri catin dar olursa zor doğum olcak olmazsa sezeryan dedi. Benim icimi korku sardı beklemek istemedim suyun çoğu gelmişti zaten . Spinal sezeryan olmak istedim . Doğumda kordon iki tür boğazına dolanmış meğer doktor iyiki normal için beklemedik dedi. Yani normal sansim varmı normal doğum için bilmiyorum. Öncelik duam tabiki sağlıcakla kucağımiza alabilmek.Incredible incredible
Kizlar ben dr uma bu konuyu danistim. Sezeryan sonrasi vajinal doğumun basari olasiligi yuzde 70 mis imis. Ben de ilkinde sezeryan oldum ama benimki acil sezeryan oldu. Sancılarım başladı, suyum patladi. Toplam 18 saat sancidan sonra acilmam ve sancilarim durdu. 6 cm den ileriye gidemedim. Ben 3 gunde olsa bekleyecegiz dedim ama birden herşey ötmeye basladi. Dr gelip bebek anca 1 saat daha idare eder strese girdi. Seni artik sezeryana hazirlayacagiz dedi. Yarim saat sonra oglum doğmuştu.
Simdi dr bana dedi ki, rahmin normal dogum icin uygun. Her operasyonda olduğu gibi bunda da risk var. Rahim yirtilabilir, doğum gerçekleşmeyebilir ama bunlar 1000 de 1 olasilik. Basarili vajinal dogumlar var sezeryandan sonra dedi. Fakat benim durumum biraz farkli. Ilkinde atiyorum misal cocuk dönmediği icin sezeryan olsaydim, bunda direk normale yonlendirirdim dedi doktor. Ama açılma ve sancilarimin durmasi biraz genetik ve 30 yillik doktorluk tecrubeme dayanarak soyluyorum ki ikincisinde de ayni seyleri yasayacaksin dedi.
Bana sezeryan olarak 39. Haftada almayi onerdi. Ama eger normal dogumu denemek istersem, bunu da destekleyecegini ama buyuk bi ihtimal yine acil sezeryan olacağımi söyledi.
Acikcasi ben ilk dogumumda dayak yemis gibi oldum. Gecenin 12 sinde sancilar basladi. O kadar saat sancı, agri ki ben ertesi gun oglen 5 e kadar epidural de almadim, kamyon carpmis gibiydim.
Ama acikcasi bazi yararlari da oldu. Mesela oglum da ben de doguma hazirdik. O gelecegi günü kendi secti. Benim vucudum o kadar sanciyla bir sut yapma islemine ve iyilesmeye basladi. Bakınıyorum da sezeryan beni 3 gun yataga koydu. 6 haftada 10kg dan fazla bisi tasimadim. Emzirmede sorun yasadim. Bunalima girmedim. Bebeğim kolik olmadi. Yani gun alip sezeryana gidenlerde bunlarin biri ya da hepsi oluyor mu? Belki de hayir. Ama tabi dogumun dogal yolla baslamasi bu olasiliklari dusuruyor.
Cantami toplayip ben doguma gidiyorum lay lay demek hakikat cok kolayima geliyo ve beni etkiliyor. Ama sanirim ben yine de kendiliginden bebegin gelmesini bekleyecegim. Yani son haftalarda psikolojim değişmezse simdilik planim bu
Benim de çatı dardı bebek bebek iriydi . Devlete gitsem normal yaptirirlardi kesin acilmam baslamisti çünkü. Zaten kordon dolanmış boynuna iki tür. Sezeryan olmak bizim için iyi olduBenimde yaklaşık dört buçuk yaş fark olacak canım. benim ki direk sezeryan tarihi söyledi. Her doktor yapmıyor galiba sezeryan sonrası normal doğumu. Benim çatı çok dardı. Sen neden sezeryan oldun
11. Haftam ben öğrendim. Seninde belki belli olmuşturKızlar cinsiyetleri öğrenmemize az kaldıya
Senin randevun bugündü De mi? Ne dedi doktor? Foto var mı?11. Haftam ben öğrendim. Seninde belki belli olmuştur
Büyük ihtimal Kız dedi. Foto varda araba da kaldı canım. Ekimin ilk haftası sezeryan olacağım. İki hafta sonra da ikili testSenin randevun bugündü De mi? Ne dedi doktor? Foto var mı?
Oyyy maşallah sen baya datayla gelmişsin:))) şimdiden Sezeryana hatta haftasına kadar nasıl karar verebildiniz? Eriştiğinde foto eklesene merak ettimBüyük ihtimal Kız dedi. Foto varda araba da kaldı canım. Ekimin ilk haftası sezeryan olacağım. İki hafta sonra da ikili test
Benim ilki sezeryan ondan hızlı oldu kararOyyy maşallah sen baya datayla gelmişsin:))) şimdiden Sezeryana hatta haftasına kadar nasıl karar verebildiniz? Eriştiğinde foto eklesene merak ettim
Himm. Demekki buldukca bol almaliyiz 9 kutu :)Bugun eczaci oksapar inda zor bulundugunu soyledi. Enox ondanda kötüymüş. Bana bol bol ayirin dedim. Onuda bulamazsak yandik
Benim doktorum da öyle dedi mideni şimdiden yormayalım folik asit yeterli dediKızlar benim doktorum d vitamini ile multivitamini 12. Hafta da başlamamış söyledi. Kan hapını da öyle. Sizinkiler başlattı mı veya ne zaman başlatacaklar
InsallahGeç değil canım sonuçta 11-14.hafta arasında yapılıyo 2li tarama. Yani sen de tam zamanında gitmiş olucaksın canım
Benim ikili randevum da 13 artılarda olacak. Sıkıntınolmaz sanmamInsallah
İyi çok şükür sevindim canımSlmmmNasılsınız kızlar,pataloji sonucum ve tahlillerim temiz çıktı sıkıntı yok yani☺Sizler ve meleklerinizde iyidir umarım,Allaha emanet olun her zaman
Kuzum cinsiyet tahmininde bulunmuş doktorunİyi çok şükür sevindim canım❤
Çok teşekkür ederim canım.Kuzum cinsiyet tahmininde bulunmuş doktorunHadi hayırlısı bakalım maşallah miniğine☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?