2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kesinlikle katılıyorum :) zaten bizim ülkemizde mesleği herkesin hersey . Aşı yaptırmak saçma diyen de duydum süt yerine mama besleyici diyende . Ben öğretmenim Veli’nin biri gelmiş diyor ki neden gramer öğretiyorsunuz dizi izliyorum dizi de nasılsın demek icin “whats up” diyor . Siz how are you diye öğretmişsiniz dedi ne diyim herkes uzman masallah

Böyle ekim annelerinde 12. Haftaları görünce ohh büyüyorlar deyip seviniyorum valla gerçi ben daha 9 dayım ama birileri 12 de bana moral oluyor :))

Yolk kesesi ne kiiii ay hayırlı oksun yaaa en azından severken oğlusumm dersin ben de öğrenmek istiyorum cinsiyetlerini

Serum taktır iyi geliyor içine ilaç katıyorlar. Rennie arada alıyorum bilmiyorum ile yarıyor mu valla :)) kızlar aç olunca anksiyete sıkıntı basıyor sizde var mı ozaman lar öyle çaresiz kalıyorum ki agla agla yoruluyorum

Sorma canım, hepatit aşısını yaptırmak istemeyen bir anneyle mücadele ediyordum ki tam üstüne bu yorumu görünce gülümsedim :)
Aşı karşıtları bir de eğitimli insanlar. Daha ne diyeyim.

okuduğum yerde gözlerim doldu.. Allahımm hepimize yaşatsın inşallah..

Günaydın ,

İki cocugunuzn arası kaç yaş olacak.benim ilk sezeryan oldu.ama aklım hala normal doğumda benim iki bebeğin arası tam dört sene olacak. Ama doktora henüz sormadım sezeryan sonrası normal doğum yaptirir mi diye

benimde ilki sezeryan sancım var acılma yok eş bebekten ayrılacak gibi risk var dedi direk alın sezeryana dedik .37. haftada risk var sözü noktayı koydu zaten .2. içinde bazen acaba normal denesemmi diyom ki benim 9 yıl geçti , sonra korkup vazgeçiyorum .kolay bir sezeryan olmuştu benimki ikincide hiç risk girmeyi düşünmüyorum .planlı sezeryanda 38. haftada alıyorlar diye biliyorum .
kolaya kaçmak değilde dikişler açılırmı normalle başlayıp sezeryana giderse bebeğe de banada zararı olurmu diye korkuyorum açıkcası.

Allah olana can sağlığı versin , geçmiş olsun .
ben kızımı pedegoga götürüyorum geçen hafta kanamam olunca ve seansımız olunca sordum allah korusun ama gebelik sonlanırsa nasıl bir açıklama yapalım diye sorduk .çoçuk kesin cevap almazsa hep bekleyecek ve sonrasıda olmazsa güveni sarsılacak direk sağlıklı bir bebek olmadığı için dünyaya gelmeyecek diye net açıklayıp çoçuğu beklentiye sokmamak gerekiyormuş .belki işine uyara bir bilgi olur .

bence çevrenede çok detay verip üzme kendini sağlıklı değildi düştü , her kadında yaşanabilir birşey .kimisi hamile olduğunu bile bilmeden geç oldum diyip sonraki ay kanama yaşıyor düşükten haberi bile olmuyor .sağlıklı bebek tutunur zaten çevrede insanları yıpratmasa zaten hayat daha kolay olacak .

geçen haftalarda bende aynı senin gibiydi evde yat yat çıkma yapınca sağlam adam hasta oluyor .kan değerlerin normalse çokta uyuma bence uyu uyu halsizliğimiz artıyor .ödem için tek önerdikleri şey bool bol su .
suda mecbur olunca içilmiyor ama hazır bitmemişken portakal suyu ile vitamin takviyesi deneyebilirsin .

gaviskonu ben kullanmıştım ama 4. ayımdan sonra acayip miğde yanmalarım vardı içince rahatlatıyordu .mentollü gibi koyu kıvamlı bir şurauptu kullandığım .

Sorma canım, hepatit aşısını yaptırmak istemeyen bir anneyle mücadele ediyordum ki tam üstüne bu yorumu görünce gülümsedim :)
Aşı karşıtları bir de eğitimli insanlar. Daha ne diyeyim.
Sorma canım ya benim eltim kızımın aşılarını yaptırdığını bildiği halde aşı yaptıranlar az gelişmiş ülkelerde yaşayan yeterince zeki olmayan insanlar dedi şok oldum sen kendi tercihlerinde özgürsün kendi çocuğun hakkında istediğin kararı ver ama karşındakinin düşüncelerine saygı duy biraz

Eltiniz ne mezunu çok merak ettim :)
Az gelişmiş ülkeler de yapılıyor evet daha çok aşı yapılıyor hatta çünkü zorunlu binbir türlü hastalık var yoksulluk var ve iyi beslenememden birçok hastalık türüyor korunmaları içinnaşı şart sıtmadan milyarlarca insan ölmüş hayat 1. dünya savaşından ölen insanlardan bile fazla aşı olsa yaşayacaklardı fakat Yok ... eltiniz o olayı çok yanlış anlamış yarım yamalak bildiği şeyleri farklı şeylere bağlayıp aşı karşıtı olmuş ne diyelim evladına acıdım.

Canım benı etiketlememişsen gözden kaçmış olabılır .
Bugun pc ye geçicem tekrar yazarmısın ?
sanırım bende gözden kaçmışım :)

sat 23 ocak
doğum tarihi 31.10.2019
ilk bebek
istanbul
başlangıç kilosu 60,3

Onun görüşüne göre aşılar komplo teorisi milletimizi aşılarla hasta etmeye çalışıyorlar dediğiniz gibi az biraz bilgisi var yanlış yorumluyor bikaçkere anlatmaya çalıştım aslında çünkü benimki ile yaşıt kızı var ama hoş olmayan bi gülümsemeyle sanki aptalmışımda kolayca kandırılmışım gibi davranınca vaz geçtim artık herkesin kendi kararı

Yolk kesesi ne kiiii ay hayırlı oksun yaaa en azından severken oğlusumm dersin ben de öğrenmek istiyorum cinsiyetlerini
Kesenin içinde bebeğe bitişik bir kese gibi parça daha var ona yolk kesesi deniliyor. Plesanta oluşana kadar bebek oradan besleniyor. Daha kesin olmadan oğluşum demem ya sonra kız çıkarsa üzmeyim bebişimi

Kızlar Avrupa'da kızamık patlak verince aşı karşıtlığı engellendi. İtalya'da zorunlu olmuş, çocuk okula başlarken aşıları tam değilse, tamamlanmadan okula kayıt alınmıyormuş. Hem de aileye para cezası veriliyormuş. Türkiye'de de o meşhur olduğu sene birkaç istemem diyen hastam vardı. Çok şükür artık bitti. Bana kayıtlı bütün bebekler aşılarını yaptırıyor. Asıl yaptırmam diyen kesim genelde cahil insanlara tekabül ediyor. Aşının kısır yaptığını düşünen ya da belli bir cemaate bağlı kimseler, cemaat lideri aşı ile ilgili apır sapır konuşursa yaptırmıyorlar. Mesela adam diyorki "Hastalık Allah'tan ben aşı istemiyorum." Halbu ki din derki: "Sen tedbirini al, gerisini Allah'a bırak."

Sevindim, umarım ülke genelinde de bu şekilde azalmıştır aşı karşıtlığı

Kesenin içinde bebeğe bitişik bir kese gibi parça daha var ona yolk kesesi deniliyor. Plesanta oluşana kadar bebek oradan besleniyor. Daha kesin olmadan oğluşum demem ya sonra kız çıkarsa üzmeyim bebişimi
Yolk kesesi görünmüyor muydu senin. Benim ayrı duruyor bayağı kız dedi doktor

Ay Suriyeliler yüzünden çocuk hastalıkları tekrar başlamış haberlerde gördüm. Aşı yaptırmamayı geçtim yaptıran sağlıklı çocuklara da zarar veriyorlar . Annem de hemsire tüm asılarımızı olduk hiç sıkıntı da görmedik şükür . Doğunun bir vilayetinde görev yaparken okula süt geliyordu çocuklara veriyorduk , devlet bizi zehirlemek istiyor diyip döken öğrenci gördüm . Ne diyim ne denir ? Neyse bizimkiler sağlıklı ilerlesin de hayırlısı ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…