Kesinlikle katılıyorum :) zaten bizim ülkemizde mesleği herkesin hersey . Aşı yaptırmak saçma diyen de duydum süt yerine mama besleyici diyende . Ben öğretmenim Veli’nin biri gelmiş diyor ki neden gramer öğretiyorsunuz dizi izliyorum dizi de nasılsın demek icin “whats up” diyor . Siz how are you diye öğretmişsiniz dediHer zaman önce tıbba güvenirim, o trizomi down sendromu olan annelerin hallerini bir ben bilirim. Kalp hastalıklarıyla o kadar başları dertte ki Allahım hepsine şifa ve sabır versin.. risk olsa da bilmek istiyorum hiçbir zaman bilmemeyi tercih etmem. Bıgun emzirme eğitimindeydim ve ısrarla mama vermek isteyen anne vardı... gerçekten aklım almadı ama insanların tercihlerine saygı duymak zorundayım .. mesleğim gereği uyarıyorum ötesini yapamıyorum artık :)
Böyle ekim annelerinde 12. Haftaları görünce ohh büyüyorlar deyip seviniyorum valla gerçi ben daha 9 dayım ama birileri 12 de bana moral oluyor :))Benim ilk gebeligim kimyasal gebelikti ama ben bile anlamamistim. Test bozuk sandım meğer düşük olmuş. Sonra hamile kaldım kalp atışı almadık. Ama herkes biliyodu kürtaj oldum. Geçmiş olsuna gelen insanlardan dahi nefret ettim o ara. Altı ay sonra oğluma hamile kaldım. Üç ay kimse bilmedi. Anneme bile soylemedim de annem yedi haftalikken benim ayilip bayilmamdan anladı. Oğlum buc buçuk yaşında şimdi inşallah kardeşi bekliyoruz. Çok yakinlarim hariç kimse bilmiyor. Sizde en yakın zamanda yeniden bu sevinci yasayacaksiniz inşallah. Maalesef hepimizin başına gelebiyor bu durum. Doktorlar çok normal karşılıyor. Geçmiş olsun tekrar
Yolk kesesi ne kiiii ay hayırlı oksun yaaa en azından severken oğlusumm dersinKızlar topiğin ikinci cinsiyet tahmini de hiç sanmazdım ama benden geldi :) Bugün işim çok yoğundu tüm gün ayakta kaldım, akşam eve gelince wcde peçeteye kan geldi. Hemen acile gittik, bebek iyiymiş şükür, az bir kanama alanı oluşmuş, dinlen dediler. 8. Haftadayım yolk kesesinin durduğu yere göre yüzde 80 erkek dedi doktor. Halbuki ben hiç sormamıştım, bayağı net konuştu. Eşim tabi uçtu sevinçten.
Serum taktır iyi geliyor içine ilaç katıyorlar. Rennie arada alıyorum bilmiyorum ile yarıyor mu valla :)) kızlar aç olunca anksiyete sıkıntı basıyor sizde var mı ozaman lar öyle çaresiz kalıyorum ki agla agla yoruluyorumcanım aynı duurm bendede var gündüzleri çalışıyorum akşamları uyuyorum.. bu ara akşamları yediklerimi çıkarmayada başladım.. kol kaldırcak halim yok... kızlar gaviscon ve rennie şurup içen varmı aranızda.. ?? faydası oldumu ..rennie kullanıyodum gaviscona başladım yediklerimi çıkarmaktan çok halsiz kaldım..
Sorma canım, hepatit aşısını yaptırmak istemeyen bir anneyle mücadele ediyordum ki tam üstüne bu yorumu görünce gülümsedim :)Kesinlikle katılıyorum :) zaten bizim ülkemizde mesleği herkesin hersey . Aşı yaptırmak saçma diyen de duydum süt yerine mama besleyici diyende . Ben öğretmenim Veli’nin biri gelmiş diyor ki neden gramer öğretiyorsunuz dizi izliyorum dizi de nasılsın demek icin “whats up” diyor . Siz how are you diye öğretmişsiniz dedine diyim herkes uzman masallah
okuduğum yerde gözlerim doldu.. Allahımm hepimize yaşatsın inşallah..Tecrubesizdim o zaman. Ameliyattan sonra hemen ayağa patik üste yelek giymek lazım. Ameliyathanede fazla bekledim orda da üşüttüm. Eylül ayı diye yelek patik almamistim yanıma. Almak lazım doğumun ayı olmaz. Lohusa çabuk üşüyor. Oğlumla odamıza geldik sabaha kadar çok yağmur yağdı. Annem ve eşim uyudu bebek uyudu. Ben sabaha kadar yağmur sesi eşliğinde oğlumu seyrettim. Hele eşimin bebegimizi kucağına ilk aldığı an varya resmini cektim. O an yasadigim duygu anlatılmaz. Rabbim bütün kadınlara nasip etsin.
İki cocugunuzn arası kaç yaş olacak.benim ilk sezeryan oldu.ama aklım hala normal doğumdabenim iki bebeğin arası tam dört sene olacak. Ama doktora henüz sormadım sezeryan sonrası normal doğum yaptirir mi diye
Allah olana can sağlığı versin , geçmiş olsun .bizde eşimle kararımızı aldık 2.reglimden sonra tekrar denicez,4yaşındaki oğluma durumu anlatamadık sadece biraz geç geleceğini söyledik kardeşinin,kardeş hayallerinde sürekli ve bu sefer Allahın izniyle olursa kalp atşını net duymadan kimseyle paylaşmıyacaz,gerçekten insanlar yıprattı bizi özellikle eşimin akrabalarıher kafadan bi ses çıkıyor ya
geçen haftalarda bende aynı senin gibiydi evde yat yat çıkma yapınca sağlam adam hasta oluyor .kan değerlerin normalse çokta uyuma bence uyu uyu halsizliğimiz artıyor .ödem için tek önerdikleri şey bool bol su .Arkadaşlar o kadar halsizim ki sabah kızlarımı okula bıraktım eve geldim kahvaltı yaptim saat 2.30 a kadar yattım uyudum ara ara sonra birşeyler atıştırdım çocukları almaya gidemedim amcaları aldı okuldan .halsizlikten gözlerimi açamıyorum benim gibi olan var mı ya. Borde vücudum acayip ödem tuttu . Çok moralim bozuk daha şimdiden 3 kilo aldım . Herşeyden öte hafta sonu sınavlarım var son 2 dersim kaldı ata aof e gidiyorum bir tek soru bile çözmedim. Girmiş olmak için giricem sınava.
Ve şöylebir şey daha yaşıyorum. Araba kullanmak ta sıkıntı çekiyorum algılarım bozuldu resmen neden önceki 2 hamileliğinde böyle şeyler yaşamadım.
Bi arasa 29 yaşındayım kızlarımdan biri 2013 biri 2014 doğumlu
canım aynı duurm bendede var gündüzleri çalışıyorum akşamları uyuyorum.. bu ara akşamları yediklerimi çıkarmayada başladım.. kol kaldırcak halim yok... kızlar gaviscon ve rennie şurup içen varmı aranızda.. ?? faydası oldumu ..rennie kullanıyodum gaviscona başladım yediklerimi çıkarmaktan çok halsiz kaldım..
çok ilginç ilk defa duydum böyle birşey.. cinsiyet hormonları zaten 9. yada 10. haftada salgılanıyor.Yolk kesesi ne kiiii ay hayırlı oksun yaaa en azından severken oğlusumm dersinben de öğrenmek istiyorum cinsiyetlerini
Sorma canım ya benim eltim kızımın aşılarını yaptırdığını bildiği halde aşı yaptıranlar az gelişmiş ülkelerde yaşayan yeterince zeki olmayan insanlar dedi şok oldum sen kendi tercihlerinde özgürsün kendi çocuğun hakkında istediğin kararı ver ama karşındakinin düşüncelerine saygı duy birazSorma canım, hepatit aşısını yaptırmak istemeyen bir anneyle mücadele ediyordum ki tam üstüne bu yorumu görünce gülümsedim :)
Aşı karşıtları bir de eğitimli insanlar. Daha ne diyeyim.
Eltiniz ne mezunu çok merak ettim :)Sorma canım ya benim eltim kızımın aşılarını yaptırdığını bildiği halde aşı yaptıranlar az gelişmiş ülkelerde yaşayan yeterince zeki olmayan insanlar dedi şok oldum sen kendi tercihlerinde özgürsün kendi çocuğun hakkında istediğin kararı ver ama karşındakinin düşüncelerine saygı duy biraz
sanırım bende gözden kaçmışım :)Canım benı etiketlememişsen gözden kaçmış olabılır .
Bugun pc ye geçicem tekrar yazarmısın ?
Kesenin içinde bebeğe bitişik bir kese gibi parça daha var ona yolk kesesi deniliyor. Plesanta oluşana kadar bebek oradan besleniyor. Daha kesin olmadan oğluşum demem yaYolk kesesi ne kiiii ay hayırlı oksun yaaa en azından severken oğlusumm dersinben de öğrenmek istiyorum cinsiyetlerini
Sevindim, umarım ülke genelinde de bu şekilde azalmıştır aşı karşıtlığıKızlar Avrupa'da kızamık patlak verince aşı karşıtlığı engellendi. İtalya'da zorunlu olmuş, çocuk okula başlarken aşıları tam değilse, tamamlanmadan okula kayıt alınmıyormuş. Hem de aileye para cezası veriliyormuş. Türkiye'de de o meşhur olduğu sene birkaç istemem diyen hastam vardı. Çok şükür artık bitti. Bana kayıtlı bütün bebekler aşılarını yaptırıyor. Asıl yaptırmam diyen kesim genelde cahil insanlara tekabül ediyor. Aşının kısır yaptığını düşünen ya da belli bir cemaate bağlı kimseler, cemaat lideri aşı ile ilgili apır sapır konuşursa yaptırmıyorlar. Mesela adam diyorki "Hastalık Allah'tan ben aşı istemiyorum." Halbu ki din derki: "Sen tedbirini al, gerisini Allah'a bırak."
Yolk kesesi görünmüyor muydu senin. Benim ayrı duruyor bayağı kız dedi doktorKesenin içinde bebeğe bitişik bir kese gibi parça daha var ona yolk kesesi deniliyor. Plesanta oluşana kadar bebek oradan besleniyor. Daha kesin olmadan oğluşum demem yasonra kız çıkarsa üzmeyim bebişimi
Ay Suriyeliler yüzünden çocuk hastalıkları tekrar başlamış haberlerde gördüm. Aşı yaptırmamayı geçtim yaptıran sağlıklı çocuklara da zarar veriyorlar . Annem de hemsire tüm asılarımızı olduk hiç sıkıntı da görmedik şükür . Doğunun bir vilayetinde görev yaparken okula süt geliyordu çocuklara veriyorduk , devlet bizi zehirlemek istiyor diyip döken öğrenci gördüm . Ne diyim ne denir ? Neyse bizimkiler sağlıklı ilerlesin de hayırlısı ileKızlar Avrupa'da kızamık patlak verince aşı karşıtlığı engellendi. İtalya'da zorunlu olmuş, çocuk okula başlarken aşıları tam değilse, tamamlanmadan okula kayıt alınmıyormuş. Hem de aileye para cezası veriliyormuş. Türkiye'de de o meşhur olduğu sene birkaç istemem diyen hastam vardı. Çok şükür artık bitti. Bana kayıtlı bütün bebekler aşılarını yaptırıyor. Asıl yaptırmam diyen kesim genelde cahil insanlara tekabül ediyor. Aşının kısır yaptığını düşünen ya da belli bir cemaate bağlı kimseler, cemaat lideri aşı ile ilgili apır sapır konuşursa yaptırmıyorlar. Mesela adam diyorki "Hastalık Allah'tan ben aşı istemiyorum." Halbu ki din derki: "Sen tedbirini al, gerisini Allah'a bırak."
Valla şimdi bebeklerin ultrason görüntülerini göndercem meraktanYolk kesesi görünmüyor muydu senin. Benim ayrı duruyor bayağı kız dedi doktor
Yolk kesesi yle ilgili yorum yapmadı benim doktor ama bu teze göre doğru oluyor benim cinsiyetValla şimdi bebeklerin ultrason görüntülerini göndercem meraktan
Zaman geçiyor. Her anın tadını çıkarmak lazımBöyle ekim annelerinde 12. Haftaları görünce ohh büyüyorlar deyip seviniyorum valla gerçi ben daha 9 dayım ama birileri 12 de bana moral oluyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?