2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Arkadaşlar aramizda aşı karşıtı varmı bilmiyorum ama hayat çok acımasız. Tam bir sene önce babamı tüberküloz dan kaybettik. Annemin verem asisi yapılmış çocukken anneme bulasmadi. Ama erkek kardeşimin aşısı yoktu ve bulaştı beş aydır veremle mücadele ediyor. Biz çocukken aşılar İsrail den geliyordu o zaman söylenti vardı o aşılar kısırlık yapıyor diye bize yapılmamıştı aşı. Varsın insanlar kısır olsun hayatta kalmak daha önemli değil mi. 23 yaşında gencecik kardeşim veremle uğraşıyor. Allah'tan genç olduğu için ayakta tedavi görüyor yarı yarıya atlattık ama yaşadığımız üzüntü sitres çok büyük . Bu aşı karşıtı olanlara hele sosyal medyada bunu empoze etmeye çalışanlara baş bas bağırmak istiyorum. Siz istemezseniz çocuğunuza yaptirmayin aşı falan. Ama kimseyi etkilemeye calismayin.

Allah akıl fikir vermiş ama onu kullanmaktan aciz o kadar çok insan var ki .araştırısın ben karşıyım dersin saygım var ama konuşması ile ikna olan insanlara anlam veremiyorum hangi çağdayız aç oku bak sorgula sonra karşıysan karar senin ama savunması öyle duydum olan insanları anlamıyorum .

gebelikte tetenoz aşısıda aynı şekilde geçmişte ahırda evde doğumlar çok fazlaymış o zamanlarda tetenoz aşısı çok büyük önem taşıyordu şimdi steril ortamlarda tam teşekküllü hastahanelerde doğum oluyor ama ben onda bile tedbiri alayım ne malum kullanılan aletin steril olduğu yada ne malum doğum öncesi bir kaza olup biryerimize birşey batmayacağı .Allaha emanet yaşıyoruz kimin ne ile karşılaşacağı belli mi ?

Babaya Allah rahmet eylesin .
yaşanmış ne acı bir tecrübe kardeşine de çok geçmiş olsun .

Çok geçmiş olsun. Son yılllarda görülmeyen hastalıklar hortladı. Görümcemin çocukları menenjit geçirdi. Anneleri öğretmen suriyeli öğrencisinden geçtiğini düşünüyor. O ayakta atlattı ama çocukları üç hafta hastanede yattı. Çok şükür sıkıntısız atlattılar.

Kıyamam çok üzüldüm... Allahım kardeşine acil şifalar versin, babana da Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın .... bu en net açık örneği işte
Ahhh bu herşeyi bildiğini zanneden insanlar deli oluyorummm

Reactions: H E
Menenjit allah korusun en korkulan şey çocukta
Özel açıları çar 200-300 tl civarı bişey grip sanıyorsun çocuğu takkkk bi gecede ölüyor çok karşılaştık bu yıl hastanede.
Ama eczanelerde bazı menenjit türlerinin aşıkları var çocuğu olan arkadaşlar meningokok aşısı çocuk doktorunuza danışıp muhakak yaptırın.. benim çevremde bu aşıyo yaptırmasının arkadaşım kalmadı gerçekten ani şekilde ökdürüyor çocuğu

Görümcem de hemşirelik mezunu. Ense sertliğinden belirtilerinden falan anlamış çok şükür ki. Geç kalmadan tedavileri başladı ve yapıldı. Çok korkmuştuk birşey olacak diye. Hasar bırakmadı çocuklarda

En iyi şekilde steril edilen makas bile eğer açık şekilde fırınlanmadıysa ara kısmında küf vs olabiliyor. Sonra o makaslarla göbek kordonu kesiliyor. Ya da doğumun nerede olacağı hiç belli olmaz. Bebek acil geliverirse hastaneye giderken bebek arabada doğuverir, o zaman işte aşının önemi ortaya çıkıyor.

TEk tek alıntılayamadım kızlar,hepinizin iyi niyetleri için teşekkür ederim
Ya benim arkadaşım var geçen aradı bebeğine aşılarını yaptırmayacağını söyledi,bende sakın sakın diyip anlattım aşının yararlarını hele ki bu zamanda aşısız asla diyorum benim 2evladım var her türlü aşılarını yaptırdım çok sağlıklılar Allaha şükür,aşıya karşı olanları anlayamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…