Aminnnnnokuduğum yerde gözlerim doldu.. Allahımm hepimize yaşatsın inşallah..
Kızlar Avrupa'da kızamık patlak verince aşı karşıtlığı engellendi. İtalya'da zorunlu olmuş, çocuk okula başlarken aşıları tam değilse, tamamlanmadan okula kayıt alınmıyormuş. Hem de aileye para cezası veriliyormuş. Türkiye'de de o meşhur olduğu sene birkaç istemem diyen hastam vardı. Çok şükür artık bitti. Bana kayıtlı bütün bebekler aşılarını yaptırıyor. Asıl yaptırmam diyen kesim genelde cahil insanlara tekabül ediyor. Aşının kısır yaptığını düşünen ya da belli bir cemaate bağlı kimseler, cemaat lideri aşı ile ilgili apır sapır konuşursa yaptırmıyorlar. Mesela adam diyorki "Hastalık Allah'tan ben aşı istemiyorum." Halbu ki din derki: "Sen tedbirini al, gerisini Allah'a bırak."
Babaya Allah rahmet eylesin .Arkadaşlar aramizda aşı karşıtı varmı bilmiyorum ama hayat çok acımasız. Tam bir sene önce babamı tüberküloz dan kaybettik. Annemin verem asisi yapılmış çocukken anneme bulasmadi. Ama erkek kardeşimin aşısı yoktu ve bulaştı beş aydır veremle mücadele ediyor. Biz çocukken aşılar İsrail den geliyordu o zaman söylenti vardı o aşılar kısırlık yapıyor diye bize yapılmamıştı aşı. Varsın insanlar kısır olsun hayatta kalmak daha önemli değil mi. 23 yaşında gencecik kardeşim veremle uğraşıyor. Allah'tan genç olduğu için ayakta tedavi görüyor yarı yarıya atlattık ama yaşadığımız üzüntü sitres çok büyük . Bu aşı karşıtı olanlara hele sosyal medyada bunu empoze etmeye çalışanlara baş bas bağırmak istiyorum. Siz istemezseniz çocuğunuza yaptirmayin aşı falan. Ama kimseyi etkilemeye calismayin.
Çok geçmiş olsun. Son yılllarda görülmeyen hastalıklar hortladı. Görümcemin çocukları menenjit geçirdi. Anneleri öğretmen suriyeli öğrencisinden geçtiğini düşünüyor. O ayakta atlattı ama çocukları üç hafta hastanede yattı. Çok şükür sıkıntısız atlattılar.Arkadaşlar aramizda aşı karşıtı varmı bilmiyorum ama hayat çok acımasız. Tam bir sene önce babamı tüberküloz dan kaybettik. Annemin verem asisi yapılmış çocukken anneme bulasmadi. Ama erkek kardeşimin aşısı yoktu ve bulaştı beş aydır veremle mücadele ediyor. Biz çocukken aşılar İsrail den geliyordu o zaman söylenti vardı o aşılar kısırlık yapıyor diye bize yapılmamıştı aşı. Varsın insanlar kısır olsun hayatta kalmak daha önemli değil mi. 23 yaşında gencecik kardeşim veremle uğraşıyor. Allah'tan genç olduğu için ayakta tedavi görüyor yarı yarıya atlattık ama yaşadığımız üzüntü sitres çok büyük . Bu aşı karşıtı olanlara hele sosyal medyada bunu empoze etmeye çalışanlara baş bas bağırmak istiyorum. Siz istemezseniz çocuğunuza yaptirmayin aşı falan. Ama kimseyi etkilemeye calismayin.
Kıyamam çok üzüldüm... Allahım kardeşine acil şifalar versin, babana da Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın .... bu en net açık örneği işteArkadaşlar aramizda aşı karşıtı varmı bilmiyorum ama hayat çok acımasız. Tam bir sene önce babamı tüberküloz dan kaybettik. Annemin verem asisi yapılmış çocukken anneme bulasmadi. Ama erkek kardeşimin aşısı yoktu ve bulaştı beş aydır veremle mücadele ediyor. Biz çocukken aşılar İsrail den geliyordu o zaman söylenti vardı o aşılar kısırlık yapıyor diye bize yapılmamıştı aşı. Varsın insanlar kısır olsun hayatta kalmak daha önemli değil mi. 23 yaşında gencecik kardeşim veremle uğraşıyor. Allah'tan genç olduğu için ayakta tedavi görüyor yarı yarıya atlattık ama yaşadığımız üzüntü sitres çok büyük . Bu aşı karşıtı olanlara hele sosyal medyada bunu empoze etmeye çalışanlara baş bas bağırmak istiyorum. Siz istemezseniz çocuğunuza yaptirmayin aşı falan. Ama kimseyi etkilemeye calismayin.
Menenjit allah korusun en korkulan şey çocuktaÇok geçmiş olsun. Son yılllarda görülmeyen hastalıklar hortladı. Görümcemin çocukları menenjit geçirdi. Anneleri öğretmen suriyeli öğrencisinden geçtiğini düşünüyor. O ayakta atlattı ama çocukları üç hafta hastanede yattı. Çok şükür sıkıntısız atlattılar.
Benimki bebeğe bitişik ayakucunda duruyordu.Yolk kesesi görünmüyor muydu senin. Benim ayrı duruyor bayağı kız dedi doktor
Görümcem de hemşirelik mezunu. Ense sertliğinden belirtilerinden falan anlamış çok şükür ki. Geç kalmadan tedavileri başladı ve yapıldı. Çok korkmuştuk birşey olacak diye. Hasar bırakmadı çocuklardaMenenjit allah korusun en korkulan şey çocukta
Özel açıları çar 200-300 tl civarı bişey grip sanıyorsun çocuğu takkkk bi gecede ölüyor çok karşılaştık bu yıl hastanede.
Ama eczanelerde bazı menenjit türlerinin aşıkları var çocuğu olan arkadaşlar meningokok aşısı çocuk doktorunuza danışıp muhakak yaptırın.. benim çevremde bu aşıyo yaptırmasının arkadaşım kalmadı gerçekten ani şekilde ökdürüyor çocuğu
Benim ki ayrı bebeğin üst tarafında duruyorBenimki bebeğe bitişik ayakucunda duruyordu.
En iyi şekilde steril edilen makas bile eğer açık şekilde fırınlanmadıysa ara kısmında küf vs olabiliyor. Sonra o makaslarla göbek kordonu kesiliyor. Ya da doğumun nerede olacağı hiç belli olmaz. Bebek acil geliverirse hastaneye giderken bebek arabada doğuverir, o zaman işte aşının önemi ortaya çıkıyor.Allah akıl fikir vermiş ama onu kullanmaktan aciz o kadar çok insan var ki .araştırısın ben karşıyım dersin saygım var ama konuşması ile ikna olan insanlara anlam veremiyorum hangi çağdayız aç oku bak sorgula sonra karşıysan karar senin ama savunması öyle duydum olan insanları anlamıyorum .
gebelikte tetenoz aşısıda aynı şekilde geçmişte ahırda evde doğumlar çok fazlaymış o zamanlarda tetenoz aşısı çok büyük önem taşıyordu şimdi steril ortamlarda tam teşekküllü hastahanelerde doğum oluyor ama ben onda bile tedbiri alayım ne malum kullanılan aletin steril olduğu yada ne malum doğum öncesi bir kaza olup biryerimize birşey batmayacağı .Allaha emanet yaşıyoruz kimin ne ile karşılaşacağı belli mi ?
N güzel çok şükürrrr allah kurtarmış minik yavrularıGörümcem de hemşirelik mezunu. Ense sertliğinden belirtilerinden falan anlamış çok şükür ki. Geç kalmadan tedavileri başladı ve yapıldı. Çok korkmuştuk birşey olacak diye. Hasar bırakmadı çocuklarda
Göndersene bakalım ikizlereValla şimdi bebeklerin ultrason görüntülerini göndercem meraktan
İkizlere bayılıyorum ya :) benim de ikiz di birinin sonra kalbi durdu çok üzülmüştüm.. seninkiler sağ sağlam gelsinler inşallah canımmmGöndersene bakalım ikizlere
Ayrı. Olunca mı kızmışYolk kesesi görünmüyor muydu senin. Benim ayrı duruyor bayağı kız dedi doktor
Yukarıda arkadaşlardan birine doktoru öyle söylemiştiAyrı. Olunca mı kızmış
Benim de ayrıYukarıda arkadaşlardan birine doktoru öyle söylemişti
Benim tek bebek canım. Aslında tüp bebekte iki konuldu ama birisi tutmuş. d_targaryenin ikiz.İkizlere bayılıyorum ya :) benim de ikiz di birinin sonra kalbi durdu çok üzülmüştüm.. seninkiler sağ sağlam gelsinler inşallah canımmm
Anladım canım. Evet ona demiştim yanlış alıntı yaptım sanırımmm :) ikiz diyince heyecan yapıyorum :)Benim tek bebek canım. Aslında tüp bebekte iki konuldu ama birisi tutmuş. d_targaryenin ikiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?