KIZLARRR kardeşim yarın doğuma giriyor İnşallahçatı muayenesine gitti bugün. bebeğin suyu azalmış yarın hemen sezeryan alcaz demişler. 2 haftası vardı daha ama yınede erken doğum sayılmazmış Allaha şükür. Ay okadr duygulandımkı zaten hormonlarım altüst ağladım resmn ( nolur onada dua edin hamileyiz hepimiz dualrımız kabul olur İnşallah. sağlıkla kucağımıza alabılelım ılk gözagrımızı ve kardeşimde çok iyi olsun İnşallah hepimiz ogünlere gelebiliriz sağlıkla
Kızlar birşey soracağım. Ben toxoplasma yı daha önce hiç geçirmemişim bağışıklığım yok yani. Hangi sıklıkla yeniliyorlar tahlili bilginiz var mı
Malesef ediyor bugün 13 bitti ama beni de bitirdi canım.Ayy Allah yardımcın olsun hala devam ediyor mu?? Kaç haftalık oldu bebişin
Bizim de 10 yıl oldu. Evlılıgımın ilk 6 ayında boşanmadıysam asla boşanmam. Adama kirli sepetine çamasır atmayı., ayrı havlu kullanmayı. İçtiği bardagı mutfaga göturmeyı ve sifon çekmeyi 6 ayda öğrettim. Şimdiki aklım olsa aslında aynı evde yaşamak şart. Dışarıda flört ederken şıkıdım şıkıdım kafede oturmakla olmuyor. Gram yardımı olmazdı ve bir de geniş kanka grubu... Baktım sürekli uyarınca olmuyor. Kıyafetlerini katlamamaya basladım coraplarını kirli sepetine atmadım. Arkadaslarıyla cıkınca ben de kızlarla cıktım.. Hıc unutmuyorum komıdının uzerı bir gün dağ gıbı oldu giyecek gömlek bulamadı. Birsey de diyemedi. Ben diğer wcyı kullandım. Baktı olmuyor. O dısarı cıkıyor ben cıkınca gık diyemiyor. Sonra birgün okuldan eve geldım kıyafetleri kirli sepetine koymus. Makineyi calıstırmıs bır yandan ütü yapıyor.. Ben arkadasla cıkıyorum dedım hayır dedi. Haklısın sen ses etmıyom diye ben b... Nu ccıkardım. Artık ben evli bır adamım dedı. Özur diledi... Bir de tabi ortak arkadasımız dışarıda benı görünce sen kızı niye tek cıkarıyorsun deyıp lafı sokmus. O dönemde onu sallamamayı öğrendim ama cok zordu. Sonra 6.aydan sonra yaptığım en isabetli şey eve temızlıkcı bulmak oldu. Haftada yarım gün geldi... Dagınık adamın ben hizmetçisı olamazdım. Annemi dinledim. Kızım ben yıllarca temizledim de kıymet mı gördüm dedi. Temızlıge Al kadını dedı.. senı iş yap dıye okumadım ben dedi. 40 yıl tası 1 gun indir senden kötusu olmaz dedi. Ben bekarkan cok bakımlıydım.haftada rahat 3 gun kuafore giderdim. Evlenince para gıdıyor dıye zorunlu haller disinda gitmedim. Baktım beyimiz arkadaslarıyla otıruyo yiyor ıcıyo.. ben de herhafta kuaforume gıttım fönumu cektırdum manıkurumu yaptırdım. Hala da öyle... Baktı cok para gıdıyor Kendı dısarı gezmwlerını bitirdi ve benle cıktı. O anası babası gıbı hayat bekliyordu. Ben evde otururum anası gıbı donunu gömleğini yıkarım, o babası gıbı gezecekti. Yok öyle hayat. Tabi inatçi birine bağırmak çağırmak sadece insanın beynini yakıyor, en güzeli onun yaptıklarını sen de yapacaksın hayatına bakacaksın. Asla kendinizden ve bakımını dan ödün vermeyin. Temızlıkle kafayı kırmayın. Ben artık dışarıda arkadasımla mı görüsecegım baktım ev dagınık, kapıyı cekip gezmeme gidiyorum. Önce can...Maalesef oyle
Biz 12. Yilimizdayz inan daha yeni yeni otrdu bisryler .hatta otrmayan seyler var
Bulantılarım azaldı ama sebze yiyemiyorum bende. Pırasa aldım görmek dahi istemiyorum şu an. Roka, tere, marul falan yiyorum limon la. O da iyi oluyor.Kizlar okudum da cidden mide bulantiniz ve kusmaniz yok ya da bu kadar hafif mi saglikli beslenebiliyosunuz ? Ben berbat durumdayim ya.Egeliyim ve hayatimin %90 i sebze olan ben 2 aydir sebze goresim yok.Bulantimi ve kusmami bastiran tek sey su anda karbonhidrat.Gerci doktor paketli gida olmadiktan sonra 14.(19 da olabilir) haftaya kadar neyi yiyebiliyosan onu ye,kendini zorlama dedi.Tost,az yagli borek,makarna,corba(ardindan yone makarna falan)gevrek.Pogaca,ayva,elma,muz.Bunlar disinda zorlaniyorum su anda.Gecse biraz bulantim da donsem sebzelerime.Enginari ,ic bakla mevsimini kaciriyorum resmen.Aklimin ucuna bile gelemiyor.
Bu yazının altına imzami ararm. Annenin sözü çok isabetli kırk yıl sırtında tasi bir gün indir senden kötüsü olmaz. O yüzden hiç bı yükü tek başına sirtlanmicaksin . Ben bunu öğrendim hayattan. Kadınlar çok sorumluluk alınca erkekler tembellesiyorBizim de 10 yıl oldu. Evlılıgımın ilk 6 ayında boşanmadıysam asla boşanmam. Adama kirli sepetine çamasır atmayı., ayrı havlu kullanmayı. İçtiği bardagı mutfaga göturmeyı ve sifon çekmeyi 6 ayda öğrettim. Şimdiki aklım olsa aslında aynı evde yaşamak şart. Dışarıda flört ederken şıkıdım şıkıdım kafede oturmakla olmuyor. Gram yardımı olmazdı ve bir de geniş kanka grubu... Baktım sürekli uyarınca olmuyor. Kıyafetlerini katlamamaya basladım coraplarını kirli sepetine atmadım. Arkadaslarıyla cıkınca ben de kızlarla cıktım.. Hıc unutmuyorum komıdının uzerı bir gün dağ gıbı oldu giyecek gömlek bulamadı. Birsey de diyemedi. Ben diğer wcyı kullandım. Baktı olmuyor. O dısarı cıkıyor ben cıkınca gık diyemiyor. Sonra birgün okuldan eve geldım kıyafetleri kirli sepetine koymus. Makineyi calıstırmıs bır yandan ütü yapıyor.. Ben arkadasla cıkıyorum dedım hayır dedi. Haklısın sen ses etmıyom diye ben b... Nu ccıkardım. Artık ben evli bır adamım dedı. Özur diledi... Bir de tabi ortak arkadasımız dışarıda benı görünce sen kızı niye tek cıkarıyorsun deyıp lafı sokmus. O dönemde onu sallamamayı öğrendim ama cok zordu. Sonra 6.aydan sonra yaptığım en isabetli şey eve temızlıkcı bulmak oldu. Haftada yarım gün geldi... Dagınık adamın ben hizmetçisı olamazdım. Annemi dinledim. Kızım ben yıllarca temizledim de kıymet mı gördüm dedi. Temızlıge Al kadını dedı.. senı iş yap dıye okumadım ben dedi. 40 yıl tası 1 gun indir senden kötusu olmaz dedi. Ben bekarkan cok bakımlıydım.haftada rahat 3 gun kuafore giderdim. Evlenince para gıdıyor dıye zorunlu haller disinda gitmedim. Baktım beyimiz arkadaslarıyla otıruyo yiyor ıcıyo.. ben de herhafta kuaforume gıttım fönumu cektırdum manıkurumu yaptırdım. Hala da öyle... Baktı cok para gıdıyor Kendı dısarı gezmwlerını bitirdi ve benle cıktı. O anası babası gıbı hayat bekliyordu. Ben evde otururum anası gıbı donunu gömleğini yıkarım, o babası gıbı gezecekti. Yok öyle hayat. Tabi inatçi birine bağırmak çağırmak sadece insanın beynini yakıyor, en güzeli onun yaptıklarını sen de yapacaksın hayatına bakacaksın. Asla kendinizden ve bakımını dan ödün vermeyin. Temızlıkle kafayı kırmayın. Ben artık dışarıda arkadasımla mı görüsecegım baktım ev dagınık, kapıyı cekip gezmeme gidiyorum. Önce can...
sağlıkla alsın kucağına inşallah .ayy teyzelik en az annelik kadar güzel bir duygu .sağlıkla gelsin .
İnşallah canımm. aynen bende baya heYECANLIYIMMM
Bulantılarım azaldı ama sebze yiyemiyorum bende. Pırasa aldım görmek dahi istemiyorum şu an. Roka, tere, marul falan yiyorum limon la. O da iyi oluyor.
Ayva iyi geliyor gerçekten bende sebze yiyemiyorum fazla etin kokusu tiksindiriyordu tost pilav kokmayan şeyler bugün tepsi kebabı yedim mutluluğum anlatılmazPazi almistim yumurtali kavururum en azindan protein de alirim diye ama sebzelikte curudu gitti..Salatalik iyi geliyordu ama tam mevsimi degil diye ondan da vazgectim.Marul,rokayi ben de deneyeyim en iyisi.Ayva bastiriyor bulantimi diye icimde ayva agaci cikicak yakinda.
Hiç yeşillik yememektense iyi oluyor. Limon da bastırıyorPazi almistim yumurtali kavururum en azindan protein de alirim diye ama sebzelikte curudu gitti..Salatalik iyi geliyordu ama tam mevsimi degil diye ondan da vazgectim.Marul,rokayi ben de deneyeyim en iyisi.Ayva bastiriyor bulantimi diye icimde ayva agaci cikicak yakinda.
Ayva iyi geliyor gerçekten bende sebze yiyemiyorum fazla etin kokusu tiksindiriyordu tost pilav kokmayan şeyler bugün tepsi kebabı yedim mutluluğum anlatılmaz
Bende bu sekıldeydım 9 hafta bitti enginarı yakalarsınız bende izmirliyim şimdi sırf sebze aşkına gidiyorum annemin yanına dert etmeyin açık havada zaman geçirin sevdiğiniz şeyleri yapın geçicek ben hala sağlıklı beslenmek için çok çaba sarfetmiyorum zaten sebze yiyen insanımKizlar okudum da cidden mide bulantiniz ve kusmaniz yok ya da bu kadar hafif mi saglikli beslenebiliyosunuz ? Ben berbat durumdayim ya.Egeliyim ve hayatimin %90 i sebze olan ben 2 aydir sebze goresim yok.Bulantimi ve kusmami bastiran tek sey su anda karbonhidrat.Gerci doktor paketli gida olmadiktan sonra 14.(19 da olabilir) haftaya kadar neyi yiyebiliyosan onu ye,kendini zorlama dedi.Tost,az yagli borek,makarna,corba(ardindan yone makarna falan)gevrek.Pogaca,ayva,elma,muz.Bunlar disinda zorlaniyorum su anda.Gecse biraz bulantim da donsem sebzelerime.Enginari ,ic bakla mevsimini kaciriyorum resmen.Aklimin ucuna bile gelemiyor.
Bende bu sekıldeydım 9 hafta bitti enginarı yakalarsınız bende izmirliyim şimdi sırf enginar aşkına gidiyorum annemin yanına dert etmeyin açık havada zaman geçirin sevdiğiniz şeyleri yapın geçicek ben hala sağlıklı beslenmek için çok çaba sarfetmiyorum zaten sebze yiyen insanım
Ben hamilelikte hiç kullanmadım canım, bulantım çok az oldu. Ama daha önceden mide rahatsızlığım vardı, o zamanlar hapını kullanıyordum, bulantıyı kestiği için iyi geliyordu ama biraz huzursuzluk yapmıştı, bir de migreni bazen daha kötü yaptığı olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.İlk defa benle aynı fikirde olan birini buldum ohh. Meptamit serumla bana verilince deliye dönüyordum sıkıntıdan doktor dahi inanmadı ya sanki niye yalan söyleyeyim.bi sevindim ki msjnı görünce
Enginari buzluga koy zamani gecsede bulantin gectiginde yersin canim annem benim icin öyle saklıyorKizlar okudum da cidden mide bulantiniz ve kusmaniz yok ya da bu kadar hafif mi saglikli beslenebiliyosunuz ? Ben berbat durumdayim ya.Egeliyim ve hayatimin %90 i sebze olan ben 2 aydir sebze goresim yok.Bulantimi ve kusmami bastiran tek sey su anda karbonhidrat.Gerci doktor paketli gida olmadiktan sonra 14.(19 da olabilir) haftaya kadar neyi yiyebiliyosan onu ye,kendini zorlama dedi.Tost,az yagli borek,makarna,corba(ardindan yone makarna falan)gevrek.Pogaca,ayva,elma,muz.Bunlar disinda zorlaniyorum su anda.Gecse biraz bulantim da donsem sebzelerime.Enginari ,ic bakla mevsimini kaciriyorum resmen.Aklimin ucuna bile gelemiyor.
Enginari buzluga koy zamani gecsede bulantin gectiginde yersin canim annem benim icin öyle saklıyor
Ayva gerçekten bulantiya cok iyi geliyor limon ve tuzla da dene
Sebzeyi bu aralar maalesef bende yiyemiyorum
Aynen canım Türk kahvesi daha az kafein içeriyor evet, ben de içiyorum, o kadar olur yaBende hamilelikten once gunde 3 fincan filtre kahve icerdim ama sonra bulantilarim baslayinca icemedim, bir haftadir günde 1 Türk kahvesi içiyorum hollanda gunde 2 fincan yani 200 mg kafein tuketmeye izin veriyor
İlk hamileliğimde Türkiyedeki doktorum Türk kahvesini onaylamıştı
Bende aşırı kusma var su içemiyorum günde 1 küçük kutu meyve suyu ve Bi parça ekmek kraker le günü bitiriyorum oda kalırsa midemde. 2 günde 1 serum var o toparlıyor beni.Kizlar okudum da cidden mide bulantiniz ve kusmaniz yok ya da bu kadar hafif mi saglikli beslenebiliyosunuz ? Ben berbat durumdayim ya.Egeliyim ve hayatimin %90 i sebze olan ben 2 aydir sebze goresim yok.Bulantimi ve kusmami bastiran tek sey su anda karbonhidrat.Gerci doktor paketli gida olmadiktan sonra 14.(19 da olabilir) haftaya kadar neyi yiyebiliyosan onu ye,kendini zorlama dedi.Tost,az yagli borek,makarna,corba(ardindan yone makarna falan)gevrek.Pogaca,ayva,elma,muz.Bunlar disinda zorlaniyorum su anda.Gecse biraz bulantim da donsem sebzelerime.Enginari ,ic bakla mevsimini kaciriyorum resmen.Aklimin ucuna bile gelemiyor.
Kızlar hamilelik boyunca 3 ayda nerdeyse hiç kahve içmedim. Bir kere Türk kahvesi içmiştim sadece ama öğrenmeden önce çok kahve içiyordum günde 3-4 bardak diyebilirim. Bu yüzden de direk kestim kahveyi. Şimdi canım inanılmaz kahve istedi ve orta boy latte aldım en az kafein bundaymış.
Hamilelik sürecinde starbucks nero kahve dünyası gibi yerlerden kahve içen var mı? Fikir alışverişi yapalım. Haftada bir iki kahveden bir şey olmaz bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?