Benim yakitim da cay ve kahvedir ozellikle De filtre kahve. Ancak yumurta kalitesini dusurdugu icin son zamanlarda turk kahvesine gecis yaptim. Gebelikte De Benim canim Cok istiyor doktoruma danistim 1Kızlar hamilelik boyunca 3 ayda nerdeyse hiç kahve içmedim. Bir kere Türk kahvesi içmiştim sadece ama öğrenmeden önce çok kahve içiyordum günde 3-4 bardak diyebilirim. Bu yüzden de direk kestim kahveyi. Şimdi canım inanılmaz kahve istedi ve orta boy latte aldım en az kafein bundaymış.
Hamilelik sürecinde starbucks nero kahve dünyası gibi yerlerden kahve içen var mı? Fikir alışverişi yapalım. Haftada bir iki kahveden bir şey olmaz bence :)
Al benden de o kadar . Kocamın kölesiyim kavga diyoruz ama çocuk her şeyi kurtarır diye düşünen insanları anlamıyorum . Dünyaya birinin işlerini yapmaya gelmişler gibi . Evleneli bir buçuk sene oldu hiç sorunumuz yok şükür . Çocuğu da sorun hiç olmadığına emin olunca yapalım dedim . İlk evlendiğimizde aynı seninki gibi annesi olmamı bekledi birinci ay boşarım seni hiç de gözüm kimseyi görmez ben annen değilim sana temizlik ütü yapamam sürekli dedim . Ciddiye almadı kavga ettik çıktım dışarı . Arıyor gelmiyorum . Rahat bırak bu is böyle devam etmez ben senle aynı mevkideyim ev hanımı değilim dedim . O gün oldu ve bitti . Şimdi üç aydır evde cay bile yaptırmıyor zaten tüm gün istesin yorulursun bi de evde yorulma modunda. Erkeklere ezdirmemek lazım . Eşimin teyzesi dügün zamanı dedi ki , bir erkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın. Seni cepteki kus görmeyecek dedi. Annem zaten çalışan biri , benim yapmadığım şeyi yapma kendinden ödün verme demişti her zaman . İyi ki dinlemişiz annelerimizi, büyüklerimizi.Bizim de 10 yıl oldu. Evlılıgımın ilk 6 ayında boşanmadıysam asla boşanmam. Adama kirli sepetine çamasır atmayı., ayrı havlu kullanmayı. İçtiği bardagı mutfaga göturmeyı ve sifon çekmeyi 6 ayda öğrettim. Şimdiki aklım olsa aslında aynı evde yaşamak şart. Dışarıda flört ederken şıkıdım şıkıdım kafede oturmakla olmuyor. Gram yardımı olmazdı ve bir de geniş kanka grubu... Baktım sürekli uyarınca olmuyor. Kıyafetlerini katlamamaya basladım coraplarını kirli sepetine atmadım. Arkadaslarıyla cıkınca ben de kızlarla cıktım.. Hıc unutmuyorum komıdının uzerı bir gün dağ gıbı oldu giyecek gömlek bulamadı. Birsey de diyemedi. Ben diğer wcyı kullandım. Baktı olmuyor. O dısarı cıkıyor ben cıkınca gık diyemiyor. Sonra birgün okuldan eve geldım kıyafetleri kirli sepetine koymus. Makineyi calıstırmıs bır yandan ütü yapıyor.. Ben arkadasla cıkıyorum dedım hayır dedi. Haklısın sen ses etmıyom diye ben b... Nu ccıkardım. Artık ben evli bır adamım dedı. Özur diledi... Bir de tabi ortak arkadasımız dışarıda benı görünce sen kızı niye tek cıkarıyorsun deyıp lafı sokmus. O dönemde onu sallamamayı öğrendim ama cok zordu. Sonra 6.aydan sonra yaptığım en isabetli şey eve temızlıkcı bulmak oldu. Haftada yarım gün geldi... Dagınık adamın ben hizmetçisı olamazdım. Annemi dinledim. Kızım ben yıllarca temizledim de kıymet mı gördüm dedi. Temızlıge Al kadını dedı.. senı iş yap dıye okumadım ben dedi. 40 yıl tası 1 gun indir senden kötusu olmaz dedi. Ben bekarkan cok bakımlıydım.haftada rahat 3 gun kuafore giderdim. Evlenince para gıdıyor dıye zorunlu haller disinda gitmedim. Baktım beyimiz arkadaslarıyla otıruyo yiyor ıcıyo.. ben de herhafta kuaforume gıttım fönumu cektırdum manıkurumu yaptırdım. Hala da öyle... Baktı cok para gıdıyor Kendı dısarı gezmwlerını bitirdi ve benle cıktı. O anası babası gıbı hayat bekliyordu. Ben evde otururum anası gıbı donunu gömleğini yıkarım, o babası gıbı gezecekti. Yok öyle hayat. Tabi inatçi birine bağırmak çağırmak sadece insanın beynini yakıyor, en güzeli onun yaptıklarını sen de yapacaksın hayatına bakacaksın. Asla kendinizden ve bakımını dan ödün vermeyin. Temızlıkle kafayı kırmayın. Ben artık dışarıda arkadasımla mı görüsecegım baktım ev dagınık, kapıyı cekip gezmeme gidiyorum. Önce can...
Canım ben 15. Haftaya girdim daha iki haftadır az az yiyorum ikiz hamileyim bi de. Resmen 8 hafta boyunca kustum hem de yiyip değil gördüğüm an kusmaya başlıyordum . Tüm günü bir avuç beyaz leblebi ile geçirdiğimi biliyorum . Beş kilo verdim toplamda . Bebeklerimin ikisi de kilo olarak iyilermiş, dün de kan tahlili yaptırdım demir eksiği çıktı o da aşırı çıkmadı . Normalde sürekli kan değerleri düsük olan ben , Allah’ın hikmeti kan değerlerim bile aşırı düsük çıkmadı . Hiç korkma bebek her durumda senden besleniyorYumurta haşlama kokusu diye bişey olur mu hamilelikte onu bile almaya başladım şaka gibi eşim hasliyor sağolsun. Bu sefer cezvenin kulpu yanmış sadece altını kapattım arada yanık kokusunu alınca ne varsa midemde boşalttım hemde mutfak lavabosuna banyoya bile yetisemedim. Midende kalması önemli bişey nasıl üzüldüm anlatamam yediklerim çocuğa gitmedi diye
Ben de şişkinlik ile mücadele ediyorum canım.ilaç içmeye zorluyorum kendimi.Doktor kordon var pek görünmüyor dedi.ben de tahmin istemedim. Bir sonraki kontrolde söyler galiba.senin de bugün hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah.senin bugün cinsiyet belli olur büyük ihtimal.Evet bi gün var aramızda perşembe günü detaylı anlatırım olup biteni sen nasılsın bebişin cinsiyeti belli oldumu
Bende aşırı kusma var su içemiyorum günde 1 küçük kutu meyve suyu ve Bi parça ekmek kraker le günü bitiriyorum oda kalırsa midemde. 2 günde 1 serum var o toparlıyor beni.
Başak burcuyum cnm. Ben cocuktan önce adam ettim. Çocuklarla zor olurdu.bu akşam evi supurdu. Lavabo ovdu. 2 oğlum var onları parka göturdu.zaten cocuklar uyuyana kadar babanın tepesinden ınmıyorlar. Biri 5 biri 3.5 yasında. Evde bırak telefonu haberleri izleyemiyor... Allahtan oğluşlar 9 da uyumus oluyorlar. O zaman da ses etmıyom.ben de kız dıye 3.yu dusundum. Ikılı den cıkınca kız dedı Dr dedım. Benımki Üzüldü. Uyuz oldum. Bu zamanda kız cocugu zormuş. Dr yanlış görmüştür dedı teli kapattı. Gerçi Dr daha göremedi.. Oğluşlarım bana düşkün. Babaya gelsin uçan tekmeler.. Ev haliyle savaş alanı. Okul ödev aşamasını düşünmek istemiyorum. Kreste verilen ödevlerin hiçbirini yaptırmıyorum. Okuldan sopurlar yoksa.
çok şekerKahve konusmussunuz
Dün 3 aydır ilk defa bir kaçamak yaptım maalesef ama doktorum günlük 200m içebilceğimi söylemişti bence arada bir zararı olmaz .
Eşimle çocuklarımıza koymak istediğimiz isimleri söyledik :)
Bakalım hangisi gelicek merakla beklıyoeuz♥
Eki Görüntüle 2257322
Evet bebek kendini korumaya alıyormuş ve beslenmek için eğer yeterli besin olmasa bile annenin stoklarından besleniyormuş . var olma savaşına içimizdeyken başlıyorlarbebek aç kalmaz kızlar demir - kalsiyum ne varsa sizden sömürüyor zaten bebek için endişelenmeyin kendinizi düşünün .4 aydan sonra herşeyi fazlası ile yiyebileceğiz o zamanda kendi stoklarımızı yerine koyacağız.13-16. hafta arası özellikle kalsiyumu bizden çektiği için süt ve süt ürünleri ağırlıklı beslenmeliymişiz ama yiyemiyorsakta yapılacak birşey yok .bu gebelikte diş kaybı falan bu yüzden olurmuş zaten .bilinçli anneleriz eksikleri tamamlarız endişelenmeyin .
valla bu zamanda kızı erkeği yok .
erkek adam önemli değil desede bence içten içe erkek evlat ister ama sizin zaten var takim mı kuracak .inşallahhhh kız olur sana yoldaş olur .
Kahve konusmussunuz
Dün 3 aydır ilk defa bir kaçamak yaptım maalesef ama doktorum günlük 200m içebilceğimi söylemişti bence arada bir zararı olmaz .
Bakalım hangisi gelicek merakla beklıyoeuz♥
Eki Görüntüle 2257322
Benim oğlan da ucbucuk yaşında. Esimde aynı şeyi söylüyor bu devirde kız yetiştirmek çok zor ortam çok bozuk diye benimde sinirlerim zıplıyor . Eşim tek erkek o yüzden oğluma erkek kardeş gelsin istio kız da olsun ama samirin bı erkek kardeşi de olsun dio. Abiler kıza sahip çıkar oğlanlar birbirine destek olur diyo. Hayırlı sağlıklı olsunlar.Başak burcuyum cnm. Ben cocuktan önce adam ettim. Çocuklarla zor olurdu.bu akşam evi supurdu. Lavabo ovdu. 2 oğlum var onları parka göturdu.zaten cocuklar uyuyana kadar babanın tepesinden ınmıyorlar. Biri 5 biri 3.5 yasında. Evde bırak telefonu haberleri izleyemiyor... Allahtan oğluşlar 9 da uyumus oluyorlar. O zaman da ses etmıyom.ben de kız dıye 3.yu dusundum. Ikılı den cıkınca kız dedı Dr dedım. Benımki Üzüldü. Uyuz oldum. Bu zamanda kız cocugu zormuş. Dr yanlış görmüştür dedı teli kapattı. Gerçi Dr daha göremedi.. Oğluşlarım bana düşkün. Babaya gelsin uçan tekmeler.. Ev haliyle savaş alanı. Okul ödev aşamasını düşünmek istemiyorum. Kreste verilen ödevlerin hiçbirini yaptırmıyorum. Okuldan sopurlar yoksa.
Yerim onların bilmişlikleriniiiKızımın ismebak kızımı özledim şimdi .
bebeklikleri misss sakın-sessiz uysal ama çok bilmiş oluyorlar haberin olsun :)
Merhaba hoşgeldin .Merhaba... Ben de 12 haftalık hamileyim.
3.5 yasında bir oğlum var.
Buna da büyük ihtimalle erkek dedi doktor. Hayırlısı inş.
İnşallah duru olurKahve konusmussunuz
Bakalım hangisi gelicek merakla beklıyoeuz
Eki Görüntüle 2257322
Kalbım ondan yana ama sağlıklı olsun erkeğe de alışırımİnşallah duru olur
Hevesli demek ki kadın kız çocuk odasınaKalbım ondan yana ama sağlıklı olsun erkeğe de alışırım
Kayınvalidem falan kız istiyor 3 erkek evladı var kız olursa yandıkevine oda falan yapıcakmıs gerek yok anne ne işimiz var burda dedim ama olsun yapcam belki bana bırakırsınız dedi
Ne alakaysa güldüm sadece
Yakın 10 dkHevesli demek ki kadın kız çocuk odasına
Uzak mı ki gidip kalmlalı durumunuz oluyorsa tamam da yoksa ne gerek var
Bizimde gönlümüz Kız istiyor ama erkek olursa da ismi bile hazırbakalım daha var netleşmesine
Bendede şişkinlik vardı canım şehir değiştirdiğim için mi bilmiyorum şuan iyi oldum kuzum sende yürüyüş yap bol bol iyi gelir muhakkak. Çok çok iyiyim kuzum kızım olacakBen de şişkinlik ile mücadele ediyorum canım.ilaç içmeye zorluyorum kendimi.Doktor kordon var pek görünmüyor dedi.ben de tahmin istemedim. Bir sonraki kontrolde söyler galiba.senin de bugün hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah.senin bugün cinsiyet belli olur büyük ihtimal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?