2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
ciddi misin arkadaş doğum yaptı 500 lira falan almıştı 2016 da ben mi yanlış anladım özel sektör için mi geçerli yoksa bilemedim şimdi
yok kuzum o devletın verdiği bi para benim dediğim sigortadan alınan para çalışmadığın süre boyunca maaşını sigortadan alıyorsun 4 aylık da 7500 tl civarı bişeye geliyor parça parça ödeme yapılıyormuş ama ne zaman o önemli

bu konuyu araştıracağım bende almayı düşünüyorum çünkü ücretsiz izin
Ücretsiz izinde değil de normal 4 aylık ücretli izindeyken maaşını devlet ödüyor işveren yerine, belli bir kesinti oranıyla oluyor ama. Onu da Sgk Ptt’ye yatırıyor sanırım. İş yeri üzerini tamamlarsa kesinti olmuyor.

canım o ısyerınle alakalıyms galıba. devlet her ay sana yatırıyomus paranı ısyerın her ay onaylarsa her ay alabılıyomussun. ama toplu onaylarsa 4ay sonunda alabılıyomussun. sen konuş ıstersen onu işyerinle. beni ilk hamıle olduğumu ogrendıgı ay ısten çıkarmaya yeltendı sırf hamıleyım dıye. snra sezonu bıtırelım hazıran sonu çıkarsına baglandı olay. ama hazıran sonu benı maalesef kurtarmıyor. Allah ızın verırse 24. haftada faln oluyorum haklarımı alabılmem ıcın 32 yı bıtırmem gerekıyo yanı ağustos ayını. bı konusucam bakalım hayırlısı neyse o olur İnşallah alabılırım haklarımı. ama sonrasında burda devam etme gbı bı lüksüm gorunmuyo..

Kızlar selamlar,
Konuyla alakası yok ama
Vajina da seğirme ve ağrı yaşayan var mı bu haftalarda aranızda
Bir de akıntı artışı, 15.hafta da bu tür belirtiler normal mi diye merak ettim.
Her bilinmezlikte doktora gitmek istemiyorum da artık

normalde 90 günü doldurunca alabiliyorsun deniliyordu neden 32. haftayı doldurmak gerekiyor ki ?

bi de iş yerinde çalışırken hamile kalan bi tek ben varım onlarda ne yapacaklarını bilmiyorlar bana soruyorlar

32. Haftadan sonra çalışamaz doğum iznine ayrıldı diye yada 37. haftaya kadar çalışabilir raporu almak lazım öncellik bu ( geçen hastahanede denk geldim öğretmenmiş çalışabilir raporu almamış 4 haftası boşa gitti )
doğum öncesi ve soğum sonrası başlatılan 2 rapor veriyor hastahane .işveren bunu doğumdan önce olanı doğum gerçekleşince girerse 1 hafta 15 gün sonrası ödeme ptt ye yatıyor yok sonrası raporuda bekleyip 2sini birden girerse bebek doğduktan 4 ay sonra alınıyor .rapordan sonra işyerini arayıp onaylamalarını söyleyip takip etmek gerekiyor .sgk ya bildirilen maaşın 3/2 sini veriyor sgk .

normalde 90 günü doldurunca alabiliyorsun deniliyordu neden 32. haftayı doldurmak gerekiyor ki ?
32. hafta dedıler canım aradım. 32. haftadan snra senı cıkaramıyo ısyerı. dogum ıznıne gıtmıs gorunuyosun sadece. devlette sana dogum ıznındesın dıye 4 ay maas yatırıyo. ama cıkıs yaparsa zaten calısıyo gorunmedıgın ıcın maasında yatmıyo.. bı 90gun muhabbetı bende duydumda o ne tam anlayamadım

sgk da maaşım tam yatıyorsa şuan aldığının 3/2 sini sgk dan alırsın ama asgariden yatıyorsa asgari olan 2020 tl nin 3/2 sini alıyorsun .
daha zamanımız var birbirimize hatırlatarak devam ederiz
canım sen bılgılısın galıba bu konuda. devletın verdıgı bu parayı alabilmek ıcın enaz 32. haftayı çalışarak doldurmak gerekıyo dımı

Akıntı artması çok nırmal şuan 13+1 deyim benım çoğaldı doktorum sıkıntı yok dedi .
Diğerleri yok henuz belki daha 13. Haftada oldugum içindir

Bende 24 saat uyusam ancak uykumu alirim heralde:)gece gündüz uyuyorum

şuan bile çıkartamaz aslında hamile kadını içten çıkartmak cinsiyet ayrımına giriyor .hakettiğin tazminatın 3 katını ödemek zorunda .sen sözleşmeli personelsen sözleşme süresi bitti diyebilir ama varmı aranızda sözleşme .
24. haftaya kadar mı çalışacağım dedin al karşına konuş hamileyim biliyorsunuz 32. haftaya kadar devam etmem gerekiyor doğum hakkı var diye .en kötü 2 aylık sgk ya ödediğiniz primi ben ödiyeyim 2 ay sonra çıkışımı verin dersin .sözleşmeli isen tabii.

canım sen bılgılısın galıba bu konuda. devletın verdıgı bu parayı alabilmek ıcın enaz 32. haftayı çalışarak doldurmak gerekıyo dımı

evet 32 haftada doğum iznine ayrıldı diye raporu alana kadar primin yatmalı .ama ordan çıkıp başka işyerinde yatırsanda olmuyordu galiba kesintisiz istediği bir sürede var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…