Ferrotu nasıl içiyorsun kuzum ? Kan ilacı değil mi o ?Ayyyy canım Yaaa.
Ben kusmadım ama o noktaya geldim.
Doktora sormadım. Kuzene sordum ebe o. Bölme yeri varsa bölerek iç dedi.
Ama yok böşme yeri.. Yine de bölsem birşey olur mu diye sorucam..
Bizde kullanana varsa öyle içim rahat ederdi böler hemen içerdim..ferro senol verdi bi de o mide ağrısı yapıyor çok ama onu içebiliyorum kapsül zaten kayıyor gidiyor
Bölmeden iç dedi..Kuzum valla bırakamam çünkü benım değerleriö resmen çöküşteydi .
İyi ki içmişim yükselmiş hepsi .
Doktoruna bir mesaj at istersen kırıp hemen ard ardına içsen sıkıntı olur mu ?
Gece yatmadan iç dedi..Ferrotu nasıl içiyorsun kuzum ? Kan ilacı değil mi o ?
Benım farklı bir marka ama doktorum aç karnına içersen bulantı yapar dedi . Kahvaltıdan 1 saat sonra iç dedi . Eğer aç karnına içiyorsan birde dediğimi dene canım
Benim kızım sallanmayı çok seviyordu ama oğlum hiç sevmedi. Sallanan çocuk beşikte durunca o da sorun değil hatta kolay oluyor susturmak ama ayak ve kucak çok zor. Ben hiç ayağımda sallamadım çünkü bel fıtığım var ve yere o şekilde oturup sallayamıyorum. Kızımı beşiğinde sallıyordum uyuyordu. Oğlumu uyutma çok zordu. Kucağımda dolaştırmak zorunda kalmıştım, yorucuydu.Aynen başta bir beşik en ideali . Biz Ikea besiklerini tarz olarak çok begenirdik ama sabit oluşu beni çok zorladı oğlum hep sallanmak istedi hep ayağımda sallamak zorunda kaldım. Çok zor valla. İnşallah ikinci bebisim sallanmayi sevmez
Ben kaç kere ziyan ettim ilacı...kocaman..
Öğürme tükürme geliyor
Bıraktım bende içmeyi ama vicdanım rahat değil
Nasıl alıştın ya
Sevgili Anne adayları ben 16+5günlük hamileyim, bu hafta rutin kontrolümde ultrasonda bebeğimin kalbinde parlaklık ve bir böbreğinde büyüme farkedildi ve detaylı ultrason için perinatoloğa yönlendirildim, normalde çoğu bebekte görülüp kaybolan şeylermiş bunlar ama ikisi birden olunca down sendromu şüphesi olabilir dedi doktor, 2li testim gayet temiz çıkmıştı halbuki... lütfen iyi birşeyler söyleyin başına gelip de sonradan sıkıntısı ortadan kalkan sağlıkla bebeğine kavuşan var mı aranızda? Duyduğunuz bildiğiniz...
ben bu sallanma meselesinin tamami ile alıştırmakla ilgili olduğunu düşünüyorum .9 yıl önce kızımda işe döneceğim için ve annem bakacağı için sallanan yatak almadık. sallanmayacak çünkü annem variz ameliyatlı bacaklar hep şiş ve ağrılı sallayamaz .ben alıştırsam annem yapamayacak iyice çocuk huysuz olacaktı .2 beşik aldık ikiside sallanmayan .1 kere olsun ayağıma alıp sallamadım .babası bazen kucağında sallar gibi yapınca bile izin vermedim .bebekken sırttına pış pış yapardık uyurdu büyüdüğündede yanına uzandık uyudu .Benim kızım sallanmayı çok seviyordu ama oğlum hiç sevmedi. Sallanan çocuk beşikte durunca o da sorun değil hatta kolay oluyor susturmak ama ayak ve kucak çok zor. Ben hiç ayağımda sallamadım çünkü bel fıtığım var ve yere o şekilde oturup sallayamıyorum. Kızımı beşiğinde sallıyordum uyuyordu. Oğlumu uyutma çok zordu. Kucağımda dolaştırmak zorunda kalmıştım, yorucuydu.
Evet bana da 2 arkadaşım Eyüp beyi önerdi şimdiden. Kontrole gidince doktorumdan da isim alacağım.
Tabi canım söylerim.O ismi Benimle de paylaşır mısın lütfen ?
Bizlerin çoğu şeyi çocuklarımıza öğrettiğimize hem fikirim. Ancak bebeklerin de bir karakteri var, hoşuna gidenler ve gitmeyenler var. Sallamaktan kastım uzun saatler hızlı bir tempoda sallamak değil zaten. Hızlı sallamanın Çocuk için ne kadar zararlı olduğunu herkes biliyordur artık diye düşündüğğm için açıklama yapmamıştım bu konuda. Sizin sırtını pışpışlamanız benim beşikte sallamam gibi aslında. Beşikte dediğim şekilde uyuyan çocuğum hiç zorlanmadan kendi yatağında, kendi kendine yatmaya başladı. Şimdi 2.5 yaşında ve 1yıldan fazladır kendi uyuyor.ben bu sallanma meselesinin tamami ile alıştırmakla ilgili olduğunu düşünüyorum .9 yıl önce kızımda işe döneceğim için ve annem bakacağı için sallanan yatak almadık. sallanmayacak çünkü annem variz ameliyatlı bacaklar hep şiş ve ağrılı sallayamaz .ben alıştırsam annem yapamayacak iyice çocuk huysuz olacaktı .2 beşik aldık ikiside sallanmayan .1 kere olsun ayağıma alıp sallamadım .babası bazen kucağında sallar gibi yapınca bile izin vermedim .bebekken sırttına pış pış yapardık uyurdu büyüdüğündede yanına uzandık uyudu .
ama yiğeniminde 20 gün bende kaldılar sakın sallamayın dedim izin vermedim uyudu.20 gün sonra kendi evlerine gçtiler anne babanın kolayına geldi salladılar .5 yaşında çoçuk halen sallanmadan dalamıyor .nasıl başlar ve kararlı olursan öyle gidiyor diye düşünüyorum .bebek iç güdüsel olarak sallanmayı bilmiyor ki biz sallayarak manyak edip uyuşturuyoruz çoçukları sonra o beyinler uyuşmuyorda uykuya dalma süresi büyüdükçe saatler alıyor .
canım günlük ped başlı başına zararlı dıye bılıyorum ben. hamılelıkten önce enfeksıyon olmuştu doktora gıdıyorum fıtıl yazıyo gecıyo bısure snra tekrar oluyodu aynı enfeksıyon. oara cok kullanırdım günlük ped. snra başka bı ılac vermıstı bıde günlük ped kullanma ıslak bırakma ve havuza gırme fln demıstı sonra gectı çok şükür. bence bıraz uzak dur günlük peddenTeşekkür ederim canım, aslında yapım gereği fazlasıyla hassas ve titizimdir...
Ütüsüz çamaşır kullanmam, hatta akıntı nedeniyle sürekli günlük ped kullanıyorum.
Ama gelip buluyor işte...
Canım selamlar, geçmiş olsun çok...Sevgili Anne adayları ben 16+5günlük hamileyim, bu hafta rutin kontrolümde ultrasonda bebeğimin kalbinde parlaklık ve bir böbreğinde büyüme farkedildi ve detaylı ultrason için perinatoloğa yönlendirildim, normalde çoğu bebekte görülüp kaybolan şeylermiş bunlar ama ikisi birden olunca down sendromu şüphesi olabilir dedi doktor, 2li testim gayet temiz çıkmıştı halbuki... lütfen iyi birşeyler söyleyin başına gelip de sonradan sıkıntısı ortadan kalkan sağlıkla bebeğine kavuşan var mı aranızda? Duyduğunuz bildiğiniz...
sizi eleştirmek için birşey yazmadım yanlış anlamayın .Bizlerin çoğu şeyi çocuklarımıza öğrettiğimize hem fikirim. Ancak bebeklerin de bir karakteri var, hoşuna gidenler ve gitmeyenler var. Sallamaktan kastım uzun saatler hızlı bir tempoda sallamak değil zaten. Hızlı sallamanın Çocuk için ne kadar zararlı olduğunu herkes biliyordur artık diye düşündüğğm için açıklama yapmamıştım bu konuda. Sizin sırtını pışpışlamanız benim beşikte sallamam gibi aslında. Beşikte dediğim şekilde uyuyan çocuğum hiç zorlanmadan kendi yatağında, kendi kendine yatmaya başladı. Şimdi 2.5 yaşında ve 1yıldan fazladır kendi uyuyor.
Bebekliğinde yaptığım sallama davranışını çünkü 1yaşından sonra devam ettrmedim. Sallamanın yerine geçecek uyuması gerektiğini bildirecek uyarıcılar buldum ve sonunda kendi başına uyumayı öğrendi.
Bir de şöyle düşünüyorum, anne doğumdan çıkmış oluyor; bedeni yorgun, ruhu yorgun oluyor. Çevre faktörlerinin ne kadar yorucu olduğu düşünüldüğünde anne için kolay, bebek için ise sağlıklı şeyler yapıldıktan ve bilinçli olunduktan sonra her şey yoluna giriyor.
Kolay hamilelikler, bol uykulu, sakin, sağlıklı bebişler :)
böyle bir durum yaşamadım ama içinin rahat etmesi için kanla down riskine bakan testlerden yaptırabilirsin canım. maadi olarak biraz pahalı ama bence değer. biizm risk yüksek çıktığı için ben yaptırıdm. sonuç 1 haftada çıkıyorCanım selamlar, geçmiş olsun çok...
İnşallah zaman içinde kaybolur, kötü olacağını sanmıyorum...
Sağlıkla kavuşursun bebeğine inşallah.
Allahım şifalar versin...
Kapsül ise içini açıp içemezsin zararlıymış öyle miğde susu ile eriyip parçalanmalıymış .ama hapsa 5 dk ara ile 2 ye kırıp içebilirsin sırf yutma ise sıkıntın .
geçmiş olsun inşallah sonuçların temiz çıkar .içini karartma güzel olur inşallah sonrası .
Hayırlı olsun, bekleme süreci zor ve yıpratıcı oluyordur eminim.merhaba bayanlar. down riski yüksek çıkmıştı ve fetal DNA yapmıştık. sonuçlar geldi çok şükür temiz allahımza şükürler olsun çok mutluyum. ne zor bir bekeleme süreciydi. Bu ara bizimkine önce erkek sonra kız demişlerdi ama erkek geliyor. ilk çocuğumuz kız bir erkek krdesş oluyor :)
Bende hep sırt ağrısı bel ağrısı çektim o kadar zor uyurdu ki sallarken agladimi bilirim . İnşallah bu bebislerimiz bol uykulu bol sütlü gazsiz huzurlu olurlarBenim kızım sallanmayı çok seviyordu ama oğlum hiç sevmedi. Sallanan çocuk beşikte durunca o da sorun değil hatta kolay oluyor susturmak ama ayak ve kucak çok zor. Ben hiç ayağımda sallamadım çünkü bel fıtığım var ve yere o şekilde oturup sallayamıyorum. Kızımı beşiğinde sallıyordum uyuyordu. Oğlumu uyutma çok zordu. Kucağımda dolaştırmak zorunda kalmıştım, yorucuydu.
merhaba bayanlar. down riski yüksek çıkmıştı ve fetal DNA yapmıştık. sonuçlar geldi çok şükür temiz allahımza şükürler olsun çok mutluyum. ne zor bir bekeleme süreciydi. Bu ara bizimkine önce erkek sonra kız demişlerdi ama erkek geliyor. ilk çocuğumuz kız bir erkek krdesş oluyor :)
Hap canım normal ama ortasında bölme çizgisi olmadığı için tedirgin oldum. Bölmeye de içemedim..kapsül kan ilacım onda sıkıntı yok canım kayıyor gidiyor zaten o suyla
Sağol canım benimgözün aydın , hamileliğinin geri kalanı sorunsuz sağlıklı bir şekilde geçer inşallah .
elinle kır gitsin 3-5 dk arayla yutarsın , bazı antibiotiklerde parmağım kadar ben bazen onlarıda 2 ye bölüp ard arda içiyorum .içememekten iyidir .sabah akşam alsan zamanı açmış olursun ama ard arda içilir .
Gözünüz aydın canm oğlusun hayırlı olsun . Down sendromu aslında hiç bakilmamali bence böyle yanlışliklar hep oluyor. Yengem de yaşadı doğuma kadar yüzü gülmedi kadının sonra saglikli bebeği oldu. Tatlı telasiniz başlar şimdi alışveriş çok keyifli oluyormerhaba bayanlar. down riski yüksek çıkmıştı ve fetal DNA yapmıştık. sonuçlar geldi çok şükür temiz allahımza şükürler olsun çok mutluyum. ne zor bir bekeleme süreciydi. Bu ara bizimkine önce erkek sonra kız demişlerdi ama erkek geliyor. ilk çocuğumuz kız bir erkek krdesş oluyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?