- 4 Ağustos 2018
- 8.489
- 12.241
- 198
- 33
Ben tutmayı denerim diye düşünüyodum canım ama sonra vazgeçtim. Çünkü doktorum kan şekerini normal zamanda bile çok önemsiyo. 3 ana 3 ara öğünü asla atlama, şekerde dalgalanma olmasın bebeği olumsuz etkileyen bi durum diyo. Sürekli su içmemi de söylüyo zaten. O yüzden tutmama kararı aldım. Şu an bebeklerimiz de bize bağlı muhtaç canlılar çünkü. Onlara da oruç tutturmak çok mantıklı gelmiyo banaGunaydin arkadaslar.
Oruc hakkinda ne dusunuyorsunuz? Aranizda tutmayi deneyecekler var mi?
Çok iyi yapmışsınız canım, kürtajdan sonra rahimin dinlenmesi şart. İnşallah Allahın izniyle mayısta ilk deneme ayında gelir bebişin sağlıklaHoşbuldum canımAklımdasınız hep,cinsiyetlere ilk sayfadan baktım hepinizin hayırlı olsun,mayısta ki reglimden sonra denemelere başlıyıcaz hayırlısı bakalım,bu ay bir kez korunmadan ilişki oldu Hesaplamama göre yumurtlamadan 2gün sonra,istiyorduk zaten rahim dinlensin diye bekliyoruz
Hayırlı olsun canım bir erkek daha :) sağlıkla doğsun inşallah. Kızın vardı sanki senin dimiGünaydın bizim de oğlan olacağı kesinleşti
Aynen canım 3ay beklemiş oluyorum doktorum da 2 adet kanaması kadar beklememn yeterli demişti,ben 1 ay fazladan beklemiş oluyorum,tek sefer kaçamak tutmadıysa tabiÇok iyi yapmışsınız canım, kürtajdan sonra rahimin dinlenmesi şart. İnşallah Allahın izniyle mayısta ilk deneme ayında gelir bebişin sağlıkla
İnşallah o bile tutmuşturAynen canım 3ay beklemiş oluyorum doktorum da 2 adet kanaması kadar beklememn yeterli demişti,ben 1 ay fazladan beklemiş oluyorum,tek sefer kaçamak tutmadıysa tabi
Aynen öyle canım, kötü bir doğum tecrübesi oldu malesef. Ama bebişimi kucağıma aldığım için mutluydum, ona bişey olmadı en azından. Tesellim de bu oldu. Devamlı gittiğim doktorum doğum anında başka bir insana dönüştü sanki. Nasip kısmet işte yapacak bir şey yok. İlkinde her şey yolunda ve normalken beklemediğim şeyler gelişti. Şimdi de doğuma dair korku ve kaygılarım var, inşallah korkusuz ve kaygısız geçer. Hepimiz için kolay doğumlar olsun inşallah.Kötü olmuş senin icin doktorun acelesi mi varmis ya ayip etmis, insallah bu dogumun kolay gecer
Butun gun ac kalarak beslenmene ve sivi tüketimine nasil dikkat edeceksin canim?
Bebek artik bizden besleniyor onu ac birakmak gunah degilmi?
Ya bakalım yinede tek ilişkiden heyecanla bekliyorum reglim 10mayıs yumurtlamayı takip edip denicez mayısta,tekrar aynı heyecanlarİnşallah o bile tutmuşturtutmadıysa da bi mayısta planlı bi ilişki takibiyle hemen gelir inşallah bebişin kuzum
canım kanama alanı gorundugu an coraspın kesılıyo bıldıgım kadaryla. bnde kullanıyorum hem ecoprın hemde sabah aksam iğne. bendede 2 heterezıgot var. hatta hamılelıktn once hematologlada gorusmustum. hap daha etkılı ıgneden demıstı. sanırım sende leke olunca bı tık aşağı yanı ıgneye düş demişler. ama bu sulandırıcı konuları baya karışık. buyuzden öncelikle Allaha sığın bol dua et iyi düşün ve cok guvenebılecegın bı doktor bul ve o ne derse onu dınle bence. mesela bana suan 16.hafta ıtıbarıyla ıgneyı tek doza düşeriz diyo o bıle benı ınanılmaz tedırgın edıyo. bnde napıcam blmyrm. bu gıttıgımde crınone jelı sorucam ama onun ıcın 3ay yeterlı dıyen doktorlarda var cunku. İnşallah hepımız sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza.Canım hemşireme yazdım . Benim doktorum tüp bebek doktoru da olduğu için ayrıca direk ona gidemiyorum . En yakın kadın Doğuma gidin tetkik alabilir dedi . İnşallah eşimle gideceğiz . Bugün de hiç gelmedi yeşil tortu . Bakalım hayırlısı inşallah . Ben 12. Hafta bitince crinone jeli ve folik asiti bıraktırdı doktorum . Detaylı ikili test için ultrasona girmiştim . Coraspini de bıraktırmışlardı . Ama benim içime sinmedi çünkü daha evvel kalbi duran bi bebeğim kürtajla alınmıştı . Bi kaç genim de pıhtılaşma heterezigot çıkmıştı . Öyle söyleyince coraspine devam et dediler . Geçen böyle kasığımda ağrım olmuştu evin yanındaki doktora gittik . Doktor clexane iğne kullanmanı öneririm dedi .ya bir de tüp bebek diye direk sezeryan tarihi verdi . Sinir oldum çıktım . Şimdi o doktora gitmeyeceğim
Perinatoloji uzmanı bebekteki kan akımlarını yeterli gördüğü için keselim dedi . Ama ona pıhtılaşma testlerimden bahsetmemiştim . Kendi tüp bebek doktoruma muayaneye gidiyorum genelde . O dosyamda mevcut pıhtılaşma testlerim. Bu arada hamd olsun hiç kanama kahve akıntı da yaşamadım . Rahim ağzı uzunluğu da yeterli dediler . Ah insan yinede ne olda endişe ediyor . Birine hamileyim derken bile o kadar tereddütlü diyorum ki . Sanki birşey olacak gibi . Şu günler hayırlısı ile geçse ve evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alsak . Ne zormuş . İlk hamileliğimde aşırı rahattım . O da nasip olmadı . Hangi genler heterezigot Canım senin ?canım kanama alanı gorundugu an coraspın kesılıyo bıldıgım kadaryla. bnde kullanıyorum hem ecoprın hemde sabah aksam iğne. bendede 2 heterezıgot var. hatta hamılelıktn once hematologlada gorusmustum. hap daha etkılı ıgneden demıstı. sanırım sende leke olunca bı tık aşağı yanı ıgneye düş demişler. ama bu sulandırıcı konuları baya karışık. buyuzden öncelikle Allaha sığın bol dua et iyi düşün ve cok guvenebılecegın bı doktor bul ve o ne derse onu dınle bence. mesela bana suan 16.hafta ıtıbarıyla ıgneyı tek doza düşeriz diyo o bıle benı ınanılmaz tedırgın edıyo. bnde napıcam blmyrm. bu gıttıgımde crınone jelı sorucam ama onun ıcın 3ay yeterlı dıyen doktorlarda var cunku. İnşallah hepımız sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza.
Perinatoloji uzmanı bebekteki kan akımlarını yeterli gördüğü için keselim dedi . Ama ona pıhtılaşma testlerimden bahsetmemiştim . Kendi tüp bebek doktoruma muayaneye gidiyorum genelde . O dosyamda mevcut pıhtılaşma testlerim. Bu arada hamd olsun hiç kanama kahve akıntı da yaşamadım . Rahim ağzı uzunluğu da yeterli dediler . Ah insan yinede ne olda endişe ediyor . Birine hamileyim derken bile o kadar tereddütlü diyorum ki . Sanki birşey olacak gibi . Şu günler hayırlısı ile geçse ve evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alsak . Ne zormuş . İlk hamileliğimde aşırı rahattım . O da nasip olmadı . Hangi genler heterezigot Canım senin ?
O gittiğim iğne diyen doktor asıl doktorum değil öylesine gitmiştim . O da coraspin çok güçlü bi kaza geçirsen zor kesilir kanama ben iğne öneriyorum dedi . Direk sezeryan tarihi de verince açıkçası sinir oldum . Tüp bebek genelde sezeryan yapılıyormuş . Ben daha 14 . Haftadayım sezeryan tarihi vermek için çok erken değil mi ? Bütün tüp bebekler mi sezeryan olmak zorunda anlamadım . Tatmin etmedi beni .canım kanama alanı gorundugu an coraspın kesılıyo bıldıgım kadaryla. bnde kullanıyorum hem ecoprın hemde sabah aksam iğne. bendede 2 heterezıgot var. hatta hamılelıktn once hematologlada gorusmustum. hap daha etkılı ıgneden demıstı. sanırım sende leke olunca bı tık aşağı yanı ıgneye düş demişler. ama bu sulandırıcı konuları baya karışık. buyuzden öncelikle Allaha sığın bol dua et iyi düşün ve cok guvenebılecegın bı doktor bul ve o ne derse onu dınle bence. mesela bana suan 16.hafta ıtıbarıyla ıgneyı tek doza düşeriz diyo o bıle benı ınanılmaz tedırgın edıyo. bnde napıcam blmyrm. bu gıttıgımde crınone jelı sorucam ama onun ıcın 3ay yeterlı dıyen doktorlarda var cunku. İnşallah hepımız sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza.
Canım hiç anlamadım . Ben risk grafiğini bile görmedim doktor düşük risk dedi önemsemedik detayları . İnşallah iyidir sonuçların .Arkadaşlar merhaba, az önce ikili tarama sonucumu aldım. Başka bir hastanede yaptırdığım için doktoruma gösteremedim randevum 11 mayısdayorumlayabilecek arkadaşlar varsa destek rica ediyorum.
papp-a sonuç 876,0 mom 0,48
T-hcg sonuç 58,7 mom 0,50
NT 1,8 mm mom 0,97
Down sendromu risk oranı <1:50000 sınır değer 1:250
Sadece Yaş 1:914
Trizomi 18/13 risk oranı 1.99000 sınır değer :101
Down sendrom ve trizomi cutoff değerinin altındadır yazıyor
Yani kimseye bu konuda tut yada tutma diyemem. Üç buçuk yaşında oğlum var hamilelik artı onunla ilgilenmek artı aç karna yemekler pişirip iftar hazırlamak benim için zor olur bı öğün geciktirsem şeker tansiyon yerlerde çünkü benim. Her bünye farklı. Emzirirken tuttum ama hamileyken tutmamistim dayanamam zaten. Herkese hayırlı ramazanlar şimdiden.Ben normalde tutan biriyim. Ikilemde kaldim acikcasi. Doktorum beslenmeme ve sivi tuketimime dikkat ettigim surece tutabilecegimi soyledi. Esim tutmami cok istemiyor. En azindan 1 2 gun deneyeyim diyorum kotu olursam sanirim gerisini tutmam.
Bende çok korktum bebek iri catin dar olursa çok zor olucak dediler. Birde bebek sıkışıp nefessiz kalabilir buda büyük sıkıntılar a sebep olabilir dediler istersen son ana kadar zorlayalim dediler ama bebeğime bişey olck diye çok korktum sezeryan a karar verdim. İki tür boynuna kordon dolanmış meğer sezeryanda bile zor çıkardılar bebeği kafası kulağı falan morarmisti biraz iyiki zorlamamisim diyorum. Ama doktorum ssvd yaptiriyor olsaydi yine normal doğumu tecrübe etmek isterdim. Öncelik bebeğime saglikla kavuşmak tabiki gerisi önemli değilDoğum anında her şey normal olmasına rağmen doktorum beni panikletti canım, hırçın davrandı ve korkuttu. Sonra bebekte problem olacak dedi ben de çok aşırı korktum ve bıraktım kendimi. Acilen sezeryana geçtikher şey normaldi, doktor hatası ve benim doğum hakkında bilgi sahibi olmamamdı. Şimdiki aklım olsa direnirdim.
Çok anlatmak istemiyorum ama bende çok zor geçti İlk kalkış çok zordu. Onbeş gün desteksiz kalkmadim yataktan . Bronşit oldum öksürme kten dikislerim açıldı enfeksiyon oldum hergun iğne serum pansuman gittim çok zordu. Şimdi oğlum dört yaşında olcak inşallah daha çabuk toparlanmam gerekiyor. Allah yardımcımız olsun. İlk doğumu olcaklarin gözü korkmasın kimisinin çok çok kolay geçiyor. Benim öksürüğü mu kesmedi dahiliye doktoru ilaç bile vermedi bronşit e çevirdi o yüzden bunlar geldi başıma psikolojik dediBenim sezeryan sürecim çok farklı gelişti canım, dikişlerim falan çok zor geçti geç ayaklandım. O yüzden sezeryan dikişi bi daha yaşamak istemiyorum. Ameliyat sonuçta, normal doğum da içimde kaldı o yüzden ben çok istiyorum normal. Ama hayırlısı tabi, nasipte ne varsa o olur. Önemli olan bebişleri sağ salim almak. Allahım nasip etsin inşallah.
Hadi canm hayırlı haberlerini bekliyoruz kürtaj sonrası çabuk gebe kalınır genelde.Aynen canım 3ay beklemiş oluyorum doktorum da 2 adet kanaması kadar beklememn yeterli demişti,ben 1 ay fazladan beklemiş oluyorum,tek sefer kaçamak tutmadıysa tabi
İnşallah canım benim ❤Çok şükür canım
Sağlıkla büyüsün, sağlıkla gelsin inşallah
Ben kız istiyorum ama erkek hissediyorumsenin bebiş kız mı acabagöstermiyor nazlanıyor bu kadar ? belirtilerin neler kız mı hissediyorsun erkek mi ?
Ben tutucam cnm diger hamileliklerimde de tutmustumGunaydin arkadaslar.
Oruc hakkinda ne dusunuyorsunuz? Aranizda tutmayi deneyecekler var mi?
BEn tam anlayamıyorum birşeyler oluyor ama sanki afedersiniz içimdeki gazlar patlıyor gibi tam nedir bilemiyorumBebek hareketleri hissetmeye başlayan var m?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?