2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Zararlı olacak kadar uzun süre maruz bırakmıyorlar zaten canım, içini ferah tut bence, inşallah sağlıkla devam eder hep de

Merhaba ben de tiroid ilacı alıyorum. Ve alırken de bunu neden alıyorum ilaç bu tü kaka vah vah demiyorum. gebelikte tiroid çok önemli benim tsh ım 3 civarı idi normalde sorun değil ama gebelikte kadın doğumcular 2,5 üstüne çıkmasını istemiyorlar. 2,5 üstü olması şu anlama geliyor vücutta tiroid hormonu yetersiz çalışıyor demek ve mutlaka dışardan iyotu takviye olarak almak gerek. İyot yetersizliği bebeğin beyin/sinir sisteminde elzem. Dönem dönem ölçtürüyorum şu an 1,5 civarı ama doktorum ilaçla baskıladığımızı devam etmem gerektiğini söyledi.

Canım ilk zamanlar benim de yüksekti yani 4.1 çıkmıştı. 12 hafta dolana kadar euthrox 25 mg kullandım. Sonra ölçdürdüğümde 1.55 ti. Doktorum şimdi bırakalım 1 ay sonra yine bakalım dedi. İşte 1 hafta sonra bi kan veririm bakalım. Moral bozacak bi şey yok bunda canım ya bi çok kişide aynı problem var ve gebelikte ilaç kullanıyolar

Benim de kırıldı dişim..
Ama başka dişim ağrıyordu dün gece şuan geçti..
Acaba sakıncası olur mu diye okudum bazı doktorlar riske girmek istemiyormuş o yüzden yapmıyormuş.. Bizden var mı diye merak ettim.. Benimde şart oldu 13+6yım ben sen kaçıncı hafta da yaptırdın

Bende dişimden rahatsizim iki tane dolgu disim hem kırıldı hem düştü üstler gidemiyorum doktora da bakacağım bilmiyorunda

Bende dişimden rahatsizim iki tane dolgu disim hem kırıldı hem düştü üstler gidemiyorum doktora da bakacağım bilmiyorunda
Benim de öyle... Sıkıntılı ağrı yapmasa doğum sonrasına kadsr beklerdim ama ağrı yapıyor arada. Kan akışı hızlı olduğu için dişlerde sıkıntı oluyormuş

Benim de öyle... Sıkıntılı ağrı yapmasa doğum sonrasına kadsr beklerdim ama ağrı yapıyor arada. Kan akışı hızlı olduğu için dişlerde sıkıntı oluyormuş
Birisi yazmıştı ağrı bebeğe dolgudakinigneden daha fazla zarar verebilir diye bende korkuyorum aslında ama sorun şu 5 yıl geçti dolgularn üzerinden doktor falan başka başka yerlerde elimde film falanda yok filmsizde yapamazlar sanırsam çünkü sinirlerin durumu belli değil

Bir de bu siyah dolgulardansa eğer onlar civa yoğunluğu fazla olduğu için hamilelikte sökülmemesi gerektiği ile ilgili bir makale okumuştum

Evet ya film çekilme yasak dedi üstte li bayan ama.. İyice araştırmak lazım işte.. Sen kaç haftadaydın

Ben
Evet ya film çekilme yasak dedi üstte li bayan ama.. İyice araştırmak lazım işte.. Sen kaç haftadaydın
Benimde 14 bugün canım ilk 4 haftalıkken gitmiştim.emin değildim doktor film çekecekti ama getirmedim hazirana randevu vermişti iptal ettim onuda çünkü ben dişçi koltuğunda çok geriliyorum bebegede etki eder diye korkuyorm

7 Ay geçer inşallah Allah şifa kızı verir canım..
Ben çok duramaz gibi olursam gidicem ne 8lucak sa olsun diş ağrısı kabir azabı gibi..
Şuan iyi çok şükür

Kesinlikle katılıyorum..
Bende bazen haftada bir gidiyorum ultrasona.
Rahim ağzı uzunluğumu ölçüyorlar, yakın takip önerildi.
Zararı olduğunu düşünmüyorum...

ya canım benmkı haftada 2oldu nerdeyse buarada ondan korktum. Allahıma emanet..
Korkma, benimde oldu haftada iki kez kontrole gitmek zorunda olduğum günler...
Allah korusun, kötüyü düşünme.
Ben mesela hem Bursa da takip doktoru hem de istanbul da...
2 hafta arayla gidiyorum her ikisine de.

20.haftada yaptirdim. Kad8ndogumcudan kagit istediler dis tedavisinde sakinca yoktur diye. Gidip dolgu yaptirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…