Zararlı olacak kadar uzun süre maruz bırakmıyorlar zaten canım, içini ferah tut bence, inşallah sağlıkla devam eder hep dekızlar selamünaleyküm :) geçenhafta muayeneye gitmiştim. 1 ay snra çağırmıştı bidaha. ama ben iğne kullandığım için iğnem bitince sırf onu yazdırmaya gittim dün. muayene parasıda vermedim tabı sadece ilaç kaydı açtırdım ve girdim. koltuğa bile oturmadım ayakta yazsın çıkayım diye bekliyodum. hoş geldin otursana dedi doktorum neyse oturdum :) nasıl gıdıyo falan bıraz sohbet ettık ben hala yazıcak çıkıcam dıye bekliyorum. geç bakalım ultrasona dedıay şok oldum ama bi sevindim bi sevındin anlatamam :) aa geçiyimmi dedim şaşkınlıkla. nezman bakmstık enson dedı 8gun fln oluyo dedim. tamam gec bakalım dedi :) dırek gectım tabi :) çok şükür yolunda herşey. hatta adını düşündünüzmü delikanlının dedi :) hediye oldu bana bu muayene :) 3 hafta snra görüşelim dedi. tek kafama takılan, 2lı tarama muayene bu faln derken haftada 1 ultrason oldu buara. Allah korusun bı zararı varmıdır acaba bebışıme
Merhaba ben de tiroid ilacı alıyorum. Ve alırken de bunu neden alıyorum ilaç bu tü kaka vah vah demiyorum. gebelikte tiroid çok önemli benim tsh ım 3 civarı idi normalde sorun değil ama gebelikte kadın doğumcular 2,5 üstüne çıkmasını istemiyorlar. 2,5 üstü olması şu anlama geliyor vücutta tiroid hormonu yetersiz çalışıyor demek ve mutlaka dışardan iyotu takviye olarak almak gerek. İyot yetersizliği bebeğin beyin/sinir sisteminde elzem. Dönem dönem ölçtürüyorum şu an 1,5 civarı ama doktorum ilaçla baskıladığımızı devam etmem gerektiğini söyledi.Slm kızlar bende aranıza yeni katıldım 14 haftalık erkek bebek annesiyim Ancak yazabildim. Bende de hamileliğin ilk haftasında Tiroid yüksekliği çıktı maalesef Aranızda veya hamilelikte ilaç kullanan var mı Pazartesi tekrar kontrole gittim, normal seviyeye gelmiş. ona rağmen Dr ilaca devam et dedi. Hiç içmek istemiyorum ama Dr sana ve bebeğe faydası bile var diyor Var mi aranızda Tiroid sıkıntısı olan? İlaçla veya ilaçsız devam eden? Çok moralim bozuluyor bı duruma
Canım ilk zamanlar benim de yüksekti yani 4.1 çıkmıştı. 12 hafta dolana kadar euthrox 25 mg kullandım. Sonra ölçdürdüğümde 1.55 ti. Doktorum şimdi bırakalım 1 ay sonra yine bakalım dedi. İşte 1 hafta sonra bi kan veririm bakalım. Moral bozacak bi şey yok bunda canım ya bi çok kişide aynı problem var ve gebelikte ilaç kullanıyolarSlm kızlar bende aranıza yeni katıldım 14 haftalık erkek bebek annesiyim Ancak yazabildim. Bende de hamileliğin ilk haftasında Tiroid yüksekliği çıktı maalesef Aranızda veya hamilelikte ilaç kullanan var mı Pazartesi tekrar kontrole gittim, normal seviyeye gelmiş. ona rağmen Dr ilaca devam et dedi. Hiç içmek istemiyorum ama Dr sana ve bebeğe faydası bile var diyor Var mi aranızda Tiroid sıkıntısı olan? İlaçla veya ilaçsız devam eden? Çok moralim bozuluyor bı duruma
Ben eylül anneleri topigindeyim ama buraya da bakayim dedim. Disime dolgu yaptirdim. Kirildigi icin mecbur kaldim. Gebeligin ilk 3 ayi ve son 3 ayi dolgu yapilmiyormus. Disci dedi. 2. Trimesterde dolgu veya dis tedavisi yapilabiliyormus. Ben 2. Trimesterde yaptirdim. Adrenalinsiz igne yapti ve dolgumu yapti. Dis filmi cekilmiyor. Kadin dogumcudan dolgu yaptirabilir diye belge istedi disci.
Bende dişimden rahatsizim iki tane dolgu disim hem kırıldı hem düştü üstler gidemiyorum doktora da bakacağım bilmiyorundaBenim de kırıldı dişim..
Ama başka dişim ağrıyordu dün gece şuan geçti..
Acaba sakıncası olur mu diye okudum bazı doktorlar riske girmek istemiyormuş o yüzden yapmıyormuş.. Bizden var mı diye merak ettim.. Benimde şart oldu 13+6yım ben sen kaçıncı hafta da yaptırdın
Benim de öyle... Sıkıntılı ağrı yapmasa doğum sonrasına kadsr beklerdim ama ağrı yapıyor arada. Kan akışı hızlı olduğu için dişlerde sıkıntı oluyormuşBende dişimden rahatsizim iki tane dolgu disim hem kırıldı hem düştü üstler gidemiyorum doktora da bakacağım bilmiyorunda
Birisi yazmıştı ağrı bebeğe dolgudakinigneden daha fazla zarar verebilir diye bende korkuyorum aslında ama sorun şu 5 yıl geçti dolgularn üzerinden doktor falan başka başka yerlerde elimde film falanda yok filmsizde yapamazlar sanırsam çünkü sinirlerin durumu belli değilBenim de öyle... Sıkıntılı ağrı yapmasa doğum sonrasına kadsr beklerdim ama ağrı yapıyor arada. Kan akışı hızlı olduğu için dişlerde sıkıntı oluyormuş
Bir de bu siyah dolgulardansa eğer onlar civa yoğunluğu fazla olduğu için hamilelikte sökülmemesi gerektiği ile ilgili bir makale okumuştumBirisi yazmıştı ağrı bebeğe dolgudakinigneden daha fazla zarar verebilir diye bende korkuyorum aslında ama sorun şu 5 yıl geçti dolgularn üzerinden doktor falan başka başka yerlerde elimde film falanda yok filmsizde yapamazlar sanırsam çünkü sinirlerin durumu belli değil
Evet ya film çekilme yasak dedi üstte li bayan ama.. İyice araştırmak lazım işte.. Sen kaç haftadaydınBirisi yazmıştı ağrı bebeğe dolgudakinigneden daha fazla zarar verebilir diye bende korkuyorum aslında ama sorun şu 5 yıl geçti dolgularn üzerinden doktor falan başka başka yerlerde elimde film falanda yok filmsizde yapamazlar sanırsam çünkü sinirlerin durumu belli değil
Ya benim 4 ude civa doğudan siyah düzenlerde siyahtıBir de bu siyah dolgulardansa eğer onlar civa yoğunluğu fazla olduğu için hamilelikte sökülmemesi gerektiği ile ilgili bir makale okumuştum
Benimde 14 bugün canım ilk 4 haftalıkken gitmiştim.emin değildim doktor film çekecekti ama getirmedim hazirana randevu vermişti iptal ettim onuda çünkü ben dişçi koltuğunda çok geriliyorum bebegede etki eder diye korkuyormEvet ya film çekilme yasak dedi üstte li bayan ama.. İyice araştırmak lazım işte.. Sen kaç haftadaydın
Ay geçer inşallah Allah şifa kızı verir canım..Ben
Benimde 14 bugün canım ilk 4 haftalıkken gitmiştim.emin değildim doktor film çekecekti ama getirmedim hazirana randevu vermişti iptal ettim onuda çünkü ben dişçi koltuğunda çok geriliyorum bebegede etki eder diye korkuyorm
Kesinlikle katılıyorum..Canım yoktur inşallah . Şöyle düşün kimisi hergün ultrasonda riskli gebelik geçirenler . Ben nerdeyse haftada bir görünüyorum . Bana daha uzun süre olan muayeneler anlamsız geliyor . Yani Allah korusun birşey olsa 1 aylık ara çok gibi .
ya canım benmkı haftada 2oldu nerdeyse buarada ondan korktum. Allahıma emanet..Kesinlikle katılıyorum..
Bende bazen haftada bir gidiyorum ultrasona.
Rahim ağzı uzunluğumu ölçüyorlar, yakın takip önerildi.
Zararı olduğunu düşünmüyorum...
Korkma, benimde oldu haftada iki kez kontrole gitmek zorunda olduğum günler...ya canım benmkı haftada 2oldu nerdeyse buarada ondan korktum. Allahıma emanet..
20.haftada yaptirdim. Kad8ndogumcudan kagit istediler dis tedavisinde sakinca yoktur diye. Gidip dolgu yaptirdim.Benim de kırıldı dişim..
Ama başka dişim ağrıyordu dün gece şuan geçti..
Acaba sakıncası olur mu diye okudum bazı doktorlar riske girmek istemiyormuş o yüzden yapmıyormuş.. Bizden var mı diye merak ettim.. Benimde şart oldu 13+6yım ben sen kaçıncı hafta da yaptırdın
Senin baya büyükmüş bebişin canımm20.haftada yaptirdim. Kad8ndogumcudan kagit istediler dis tedavisinde sakinca yoktur diye. Gidip dolgu yaptirdim.
Ahh ahh ne günlerdi tam 12+5 e kadar o kusmalarım hiç geçmedi :/7+0 bulantı ve kusmaktan mahfoldum baş ağrısıda yanında
Çok iyi yaBugün doktorum kendi hazırladığı bir broşürü verdi. Gebelikte beslenme nasıl olmalı diye. Güzel anlatmış. Burada paylaşıyorum. Belki sizlerde faydalanırsınız.
Eki Görüntüle 2264308
Eki Görüntüle 2264309
Eki Görüntüle 2264310
Eki Görüntüle 2264311
Eki Görüntüle 2264312
Eki Görüntüle 2264313
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?