Gözünüz aydınGünaydın arkadaşlar selam nasılsınız?
Biz dün doktora gittik kontrollerimizi olduk.
17+3 son adet tarihime göre ama doktor gelişimi cok iyi hatta biraz önde dedi
206 gram agırlık yaklasık boyu 17 cm olarak ölcümledi.
Kız bebegimiz geliyor kısmetse
Evet shahla hocanın randevualrı sıkıntılı biraz çok hstası var :)sagol canım teşekkür ederim, kızlar çekingen geç gösteriyor kendini
shahla iyiydi ama ona randevu bulamamıştım arkadasım onda dogum yaptı.
Esin hanım da evet gop ta
eşim esin hanımın cevapları duyunca bidaha oraya randevu aldırmadı.
hersey yolundadır merak etme hayırlı haberlerini bekliyoruz
sagol canım cok tesekkür ederim :)
Beni 16.haftada çağırdı sağlık ocağı canım. Dün 16+4 te gittim ve tetanozun ilk dozunu yaptılar. 2.si 1 ay sonra 20-21 hafta civarı gel dediGünaydın kızlar decavit i tam uykudan önce alıyorum hiç bulanma yasamıyorum . Kan ilacını da gece tubalete kalkınca içiyorum . Zaten gece en az 4 kere kalkıyorumBu aralar yapılacak test falan var mı ? Tetanoz kaçıncı haftada olacak? 20 bitince mi 20. Haftaya girince mi
Rabbim korumuş gerçekten.Benim hipilioglisemi var . Çabuk düşüyor şekerim 45 lere kadar . Kırka düşerse zaten insan felç geçirir Allah korusun o yüzden hiç riske girmicem . Kış ayında tutucam borclarimi nasipse. Ramazanda bı kere aç tuttum sahura uyanmadim nisanliydim o zaman üst kata pilav tenceresi almaya ciktim tencereyi aldm basım döndü oturayim dedim küt bayilmisim dilim ters dönmüş bozagima kaçmış bina toplanmis başıma . Ağzını aç diyodu herkes bu sesle uyandim meğer dilim bogazima kacinca amcamin oglu elini agimza sokmuş dili duzeltmis bogulmaktan kurtarmis beni benim cenemde kitlenmis eli ağzımda kalmış herkes ondan agzini ac diye bağırmış . Asla unutamam. Yalnız olsam beni kimse duyamasa ölüp gidicektim 18 yasimda Allah korusun. Herkes kendini bilir sen yine tansiyonun u falan ölçtü r arada iyi beslen sahurda Allah kolaylık versin tutanlara
Maşallah canım benim hep böyle sağlıkla devam etsin kızının gelişimiGünaydın arkadaşlar selam nasılsınız?
Biz dün doktora gittik kontrollerimizi olduk.
17+3 son adet tarihime göre ama doktor gelişimi cok iyi hatta biraz önde dedi
206 gram agırlık yaklasık boyu 17 cm olarak ölcümledi.
Kız bebegimiz geliyor kısmetse
Allah kolaylığını verir inşallah bol su içmeyi ihmal etme canm.Rabbim korumuş gerçekten.
Hamile ve emzirenlere kolaylık var. insanın bedenini, karnındaki bebeğini tabi ki düşümmesi gerekir. Düşünmezse o da vebal olur. Doktora ve kendi durumuna göre buna karar vermeli.
Dün iyi geçti, bugün de iyiyim şuanda. İnşallah sorun olmaz. İftarda hızlı yememem gerekiyor. Çorbamı içip namaz kılıp sonra geri kalan yemeklerimi yiyeceğim inşallah bugün. Hazımsızlık yaşadım, bugün de öyle olsun istemiyorum.
2. Hamileliğimde sıkıntı olmamıştı. Hatta doktora ayın ortasında kontrole gitmiştim. Oruç tutuyorum demiştim. Her şeyin yolunda olduğunu, kendimi iyi hissediyorsam tutmaya devam edebileceğimi söylemişti. Kan değerlerim bile düşmemişti ramazan sonunda. Kızımda da büyüme geriliği olmadı, hatta 3600 doğdu.Nasil tutuyorsun. Benim doktor elime bir liste verdi. Öğünleri kaçırma dedi. Yemene onem ver ve mutlaka su ic dedi. 3 öğün 3 de ara öğün yazmış. 6 öğünü sahur ve iftara nasil sıkıştıracaksın ki su cok önemli. Bebegin suyu 3-4 saatte bir degisiyor diye duymuştum.
Teşekkür ederim, sahurda da iftarda da sıvı alımına dikkat ettim. İnşallah iyi geçer. Hepimize sağlık ve huzur versin RabbimAllah kolaylığını verir inşallah bol su içmeyi ihmal etme canm.
Allah kabul etsin. Ben sabah mide bulantısı ile uyaniyorum. Birsey yemeden gecmiyor. Zaten açlık hissim oldum mu mide bulantim başlıyor. Ne zaman bitecek bilmiyorum.2. Hamileliğimde sıkıntı olmamıştı. Hatta doktora ayın ortasında kontrole gitmiştim. Oruç tutuyorum demiştim. Her şeyin yolunda olduğunu, kendimi iyi hissediyorsam tutmaya devam edebileceğimi söylemişti. Kan değerlerim bile düşmemişti ramazan sonunda. Kızımda da büyüme geriliği olmadı, hatta 3600 doğdu.
Sık sık az az yiyordum aşırı derecede acıkıyordum, hatta ellerim titriyordu açlıktan. Dedim ben tutamam bu halde ama deneyeyim, tutamazsam sonra tutarım dedim. Baktım tutabiliyorum. Hepsini tutabilir miyim bilmiyorum ama tutabildiğim kadar tutmak niyetindeyim. Hamile ve emzirenlere kolaylık var, kendime de beveğime de eziyet etmiyorum şuan.
Bebeğin gelişimi iyiyse ve sen kan değerlerinde düşüş yoksa çok kafana takma. Zaten yoluna giriyor sonrasında. Bana doktor ilaç yazdığında hap olmasın içemiyorum. Hapı varsa sadece yHayırlı ramazanlar dostlarben de oruç tutamayanlardanım . Çalışırken çok zor oluyor zaten mide bulantısı yapıyor diye kan vitamin ilaçlarını bile içemiyorum bari besin alayım dedim . Doktorum ilaçları içemediğime çok kızacak . ben 66 kilo ile hamile kalmıştım . Bu haftaya kadar hep verdim . Dün bi yerde tartıldım. evdeki tartı bozuk olduğundan her gün kiloma bakamıyorum . 64 kilo geldim . Çok iyi beslenemiyorum . Kilo az alayım diye diyetisyene gitmiştim . Daha listeyi bile uygulayamadım . Canım çekiyor Çan’ımın çektiğini bile doğru dürüst yiyemiyorum .çok yiyince hazmedemiyorum ölüyorum bulantıdan . Hepimize Allah kolaylıklar versin .
Hurma rahim ağzında yumuşamaya sebep oluyor. O yüzden gebeliğin başlarında yasak, doğum yaklaşınca öneriliyor. Dikkatli yemenizde fayda var.Bebeğin gelişimi iyiyse ve sen kan değerlerinde düşüş yoksa çok kafana takma. Zaten yoluna giriyor sonrasında. Bana doktor ilaç yazdığında hap olmasın içemiyorum. Hapı varsa sadece y
azma içemiyorum diyorum, çünkü nasılsa hala midemi bulandırıyor. Çerezlerdenve sebzelerden, yumurtadan vitamin almaya çalış. Bir de günde 4 tane hurma yemeğe çalış, tam bir vitamin deposu.
Amin. Mide bulantısı çok zor inşallah çabuk geçer.Allah kabul etsin. Ben sabah mide bulantısı ile uyaniyorum. Birsey yemeden gecmiyor. Zaten açlık hissim oldum mu mide bulantim başlıyor. Ne zaman bitecek bilmiyorum.
1 kase hurma yerseniz belki olabilir ama doktorum da bana hurma yiyebileceğimi söyledi. Özellikle sayı verdim 4 tane diye. Bunu doktordan öğrendim.Hurma rahim ağzında yumuşamaya sebep oluyor. O yüzden gebeliğin başlarında yasak, doğum yaklaşınca öneriliyor. Dikkatli yemenizde fayda var.
Bebeğin gelişimi iyiyse ve sen kan değerlerinde düşüş yoksa çok kafana takma. Zaten yoluna giriyor sonrasında. Bana doktor ilaç yazdığında hap olmasın içemiyorum. Hapı varsa sadece y
azma içemiyorum diyorum, çünkü nasılsa hala midemi bulandırıyor. Çerezlerdenve sebzelerden, yumurtadan vitamin almaya çalış. Bir de günde 4 tane hurma yemeğe çalış, tam bir vitamin deposu.
Ben de sağlıkçı olarak yaptım yorumumu, belki sizin rahim ağzı kalınlığınız iyi durumda olabilir doktorunuz size uygun bularak önermiş olabilir. Doktorun size önerdiği herkes için uygun olmayabilir. Her gebe kendine özeldir. Bu grupta bir çok kişinin kanaması oldu, bir çok kişiye erken dönemde serklaj önerildi. O yüzden yanlış bir öneri gördüğüm için yazdım.1 kase hurma yerseniz belki olabilir ama doktorum da bana hurma yiyebileceğimi söyledi. Özellikle sayı verdim 4 tane diye. Bunu doktordan öğrendim.
Neredeyse tüm yiyeceklere dikkat ememiz gerekiyor. Örneğin, Zencefil de düşük riskine sebep olabiliyor ancak 1,5 gramdan sonrası için diyorlar. Nane, yarpuz... Bu liste uzayıp gidiyor.
İyi beslenmemiz lazım. Bunun için her yararlı yiyecekten kararında yememiz lazım diye düşünüyorum.
Günaydın kızlar decavit i tam uykudan önce alıyorum hiç bulanma yasamıyorum . Kan ilacını da gece tubalete kalkınca içiyorum . Zaten gece en az 4 kere kalkıyorumBu aralar yapılacak test falan var mı ? Tetanoz kaçıncı haftada olacak? 20 bitince mi 20. Haftaya girince mi
Aaa bende severim normalde hurmayı, teşekkür ederim canım dikkatli yemekte fayda var gerçekten...Hurma rahim ağzında yumuşamaya sebep oluyor. O yüzden gebeliğin başlarında yasak, doğum yaklaşınca öneriliyor. Dikkatli yemenizde fayda var.
Bana 20. Hafta dediler hepsi farklı bir tarih veriyor bence şehri dışındaysanız bağlı bulunduğunuzu arayın yaptırın derlerse bursadada yaparlar benceKızlar.... Bu tetanoz aşısı için demek ki geç kalmışım ben
2 gün sonra 18.hafta olacak nasipse,
Ama sağlık Ocağı kaydım İstanbul da ve ben Bursa’da yım eşimin işi dolayısıyla.
Acaba bu iğneyi sadece kayıtlı olduğumuz sağlık ocağı mı yapıyor?
Bilginiz var mı?
Aşı konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Bulunduğunuz yerde ki sağlık ocağı ile gidip görüşün. Misafir hasta olarak yaptırabilirsiniz. Sanırım bir de bu aşının belli bir tarihi yok. Uygulama farkediyor sanırım. Siz gidip sağlık ocağına sorunKızlar.... Bu tetanoz aşısı için demek ki geç kalmışım ben
2 gün sonra 18.hafta olacak nasipse,
Ama sağlık Ocağı kaydım İstanbul da ve ben Bursa’da yım eşimin işi dolayısıyla.
Acaba bu iğneyi sadece kayıtlı olduğumuz sağlık ocağı mı yapıyor?
Bilginiz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?