2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Gözünüz aydın Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Evet shahla hocanın randevualrı sıkıntılı biraz çok hstası var :)
Ama eşim hastane çalışanı oldugu için sağolsun ayarlıyoruz .
Bende birçok kişiden referans alıp gittim .
Çok memnunum .
İnşallah sende yeni doktorundan memnunsundur .

Beni 16.haftada çağırdı sağlık ocağı canım. Dün 16+4 te gittim ve tetanozun ilk dozunu yaptılar. 2.si 1 ay sonra 20-21 hafta civarı gel dedi

Rabbim korumuş gerçekten.
Hamile ve emzirenlere kolaylık var. insanın bedenini, karnındaki bebeğini tabi ki düşümmesi gerekir. Düşünmezse o da vebal olur. Doktora ve kendi durumuna göre buna karar vermeli.
Dün iyi geçti, bugün de iyiyim şuanda. İnşallah sorun olmaz. İftarda hızlı yememem gerekiyor. Çorbamı içip namaz kılıp sonra geri kalan yemeklerimi yiyeceğim inşallah bugün. Hazımsızlık yaşadım, bugün de öyle olsun istemiyorum.

Maşallah canım benim hep böyle sağlıkla devam etsin kızının gelişimi

Allah kolaylığını verir inşallah bol su içmeyi ihmal etme canm.

2. Hamileliğimde sıkıntı olmamıştı. Hatta doktora ayın ortasında kontrole gitmiştim. Oruç tutuyorum demiştim. Her şeyin yolunda olduğunu, kendimi iyi hissediyorsam tutmaya devam edebileceğimi söylemişti. Kan değerlerim bile düşmemişti ramazan sonunda. Kızımda da büyüme geriliği olmadı, hatta 3600 doğdu.
Sık sık az az yiyordum aşırı derecede acıkıyordum, hatta ellerim titriyordu açlıktan. Dedim ben tutamam bu halde ama deneyeyim, tutamazsam sonra tutarım dedim. Baktım tutabiliyorum. Hepsini tutabilir miyim bilmiyorum ama tutabildiğim kadar tutmak niyetindeyim. Hamile ve emzirenlere kolaylık var, kendime de beveğime de eziyet etmiyorum şuan.

Allah kabul etsin. Ben sabah mide bulantısı ile uyaniyorum. Birsey yemeden gecmiyor. Zaten açlık hissim oldum mu mide bulantim başlıyor. Ne zaman bitecek bilmiyorum.

Bebeğin gelişimi iyiyse ve sen kan değerlerinde düşüş yoksa çok kafana takma. Zaten yoluna giriyor sonrasında. Bana doktor ilaç yazdığında hap olmasın içemiyorum. Hapı varsa sadece y
azma içemiyorum diyorum, çünkü nasılsa hala midemi bulandırıyor. Çerezlerdenve sebzelerden, yumurtadan vitamin almaya çalış. Bir de günde 4 tane hurma yemeğe çalış, tam bir vitamin deposu.

Hurma rahim ağzında yumuşamaya sebep oluyor. O yüzden gebeliğin başlarında yasak, doğum yaklaşınca öneriliyor. Dikkatli yemenizde fayda var.

Allah kabul etsin. Ben sabah mide bulantısı ile uyaniyorum. Birsey yemeden gecmiyor. Zaten açlık hissim oldum mu mide bulantim başlıyor. Ne zaman bitecek bilmiyorum.
Amin. Mide bulantısı çok zor inşallah çabuk geçer.
Ben su içip yatınca midem çok bulanıyor. Su içme ihtiyacım varsa birkaç yudum alıp bırakıyorum. Bunun bir açıklaması var mı bilmiyorum ama gece bol su içmediğimde savah daha iyi oluyorum. Kendini farklı farklı yiyecekler yiyip yatırarak deneyimle bence. Bir çözümü, kolaylığı vardır belki

Hurma rahim ağzında yumuşamaya sebep oluyor. O yüzden gebeliğin başlarında yasak, doğum yaklaşınca öneriliyor. Dikkatli yemenizde fayda var.
1 kase hurma yerseniz belki olabilir ama doktorum da bana hurma yiyebileceğimi söyledi. Özellikle sayı verdim 4 tane diye. Bunu doktordan öğrendim.
Neredeyse tüm yiyeceklere dikkat ememiz gerekiyor. Örneğin, Zencefil de düşük riskine sebep olabiliyor ancak 1,5 gramdan sonrası için diyorlar. Nane, yarpuz... Bu liste uzayıp gidiyor.
İyi beslenmemiz lazım. Bunun için her yararlı yiyecekten kararında yememiz lazım diye düşünüyorum.

Ben de sağlıkçı olarak yaptım yorumumu, belki sizin rahim ağzı kalınlığınız iyi durumda olabilir doktorunuz size uygun bularak önermiş olabilir. Doktorun size önerdiği herkes için uygun olmayabilir. Her gebe kendine özeldir. Bu grupta bir çok kişinin kanaması oldu, bir çok kişiye erken dönemde serklaj önerildi. O yüzden yanlış bir öneri gördüğüm için yazdım.

Canım ben sağlık ocağı kayıt açtıklarında 17.hafta söyledi diye hatırlıyorum daha da aramadı ben arayıp soracağım aslında herkesin değişiyor sanırım

Kızlar.... Bu tetanoz aşısı için demek ki geç kalmışım ben
2 gün sonra 18.hafta olacak nasipse,
Ama sağlık Ocağı kaydım İstanbul da ve ben Bursa’da yım eşimin işi dolayısıyla.
Acaba bu iğneyi sadece kayıtlı olduğumuz sağlık ocağı mı yapıyor?
Bilginiz var mı?

Bana 20. Hafta dediler hepsi farklı bir tarih veriyor bence şehri dışındaysanız bağlı bulunduğunuzu arayın yaptırın derlerse bursadada yaparlar bence

Aşı konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Bulunduğunuz yerde ki sağlık ocağı ile gidip görüşün. Misafir hasta olarak yaptırabilirsiniz. Sanırım bir de bu aşının belli bir tarihi yok. Uygulama farkediyor sanırım. Siz gidip sağlık ocağına sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…