2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Evet ya ayakli tulumlar küçülüyor hemen bende ayaksiz alacagim bu sefer

Teşekkür ederim elma sirkesi suyla karısık iy geliyor aklında olsun kurtulalım inşallah :) yürüyüşlere başlayanlar varmı akşam yemeklerinden sonra iyi geliyor bana

Elma sirkesi suyla icmek icin mi yoksa tuvalette temizlenmek icin icin mi ? Bende sıklıkla idrar yolu enfeksiyonu oluyorum malesef ve cok korkuyorum her defasinda.

Tecrübeli anneler liste halinde yazın bence de çok iyi olur marka falan da yazılabiliyorsa yazılsın bence benim hiç fikrim yok çünkü

Teşekkür ederim elma sirkesi suyla karısık iy geliyor aklında olsun kurtulalım inşallah :) yürüyüşlere başlayanlar varmı akşam yemeklerinden sonra iyi geliyor bana
ben sabah akşam yürüyorum çok iyi oluyor. öncesinde de yürüyordum zaten ama son zamanlarda hızlı yürümek yoruyor artık yavaşladım biraz
Tecrübeli anneler liste halinde yazın bence de çok iyi olur marka falan da yazılabiliyorsa yazılsın bence benim hiç fikrim yok çünkü
evet ben listeyi aldım etrafta gereksiz çok şey aldırmak isteyen insan var buradaki annelere daha çok güveniyorum
Tamam en kisa zamanda yazarim canim
çok teşekkür ederim liste için

Ya sizin verdiğiniz bilgiler çok yararlı, çok teşekkürler, özellikle karman ve sizin her yorumunuzu takipteyim Hem kısa ve öz hem faydalı
Teşekkür ederim canım. Kızım 19 aylik daha yeni anneyim. Gercekten ilk bebekte cok gereksiz seyler alınıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Yasadiklarima göre bilgi vermeye çalışıyorum her konuda.

Günaydın arkadaslar,

Bende yürüyüşlere 3 ayımda basladım. Calısıyorum öglenleri ortalama 2 km kadar yürüyorum. Haftada 2 gün kadar da aksamları yarım saat kadar yürüyorum. Şimdilik bu kadarına enerjim yetiyor

Selam canım her saglikocagi sanırım farklı yok izliyor
Bana ilk sağlık ocağına gittiğim zaman 20.hafta gel dedi en son doktor kontrolüm de de doktorum 20.haftada gel tahlil ve takip asi için sağlık ocağına yönlendireceğim dedi
Bence telaş yapma geç kalmamışsın

Beni 16.haftada çağırdı sağlık ocağı canım. Dün 16+4 te gittim ve tetanozun ilk dozunu yaptılar. 2.si 1 ay sonra 20-21 hafta civarı gel dedi
Canımın erken olmamışmı sin bana doktor ve sağlık ocağı 20.hafta dedi bağımsız olarak doktorumda 20.hafta dedi zaten sen unutsan bile seni arıyorlar sağlık ocagindan
Ayrıca sanırım belirli hafta aralıkları var ozaman

Sağlık ocağı beni de tam 20. haftada çağırdı tetanoz aşısı için. Doktorum da 20. hafta da kan tahlili de yaptır, aç git sağlık ocağına dedi.

1- 4-5 tane hastane çıkışı şeklinde takım. Herkes fazla desede cok cabuk kirleniyor. Yeri geliyor yetmiyor bile. Ben 1 tane 10 lu takım aldim. Gerisini alt ust takim olarak aldim.
- Alttan 2 ay bir pijama daha giydirdim. Alt pijamalarini patiksiz almanizi tavsiye ederim uzun kullanilmiyor.
- tulumlarini patiksiz almanizi tavsiye ederim.
Yeni dogan cok almayin 3 aylığa cok cabuk geciliyor. Citcitli badilerde yandan citcitli olani tavsiye ederim.
2- 2 adet nevresim takimi
3- uyku seti
4- yastık kullanılmıyor ama bazi durumlarda gerebiliyor. Ben elyaf aldim bebegin kafasını terletti kullanamadim. Pamuk aldim sonrasinda memnun kaldim. Tercih sizin ama en sağlıklısı pamuk
5- yenidoğan şampuan ( sebamed 500ml aldim. 1 yıl gitti. Sonrasinda uni baby aldim)
6- bebek sabunu ( nivea kullandim)
7- bebek yağı tuylenme yapiyor diye ben dogdugundan itibaren losyon kullandim. (Ilk sebamed aldim bitince nivea baby aldim. Nivea baby den cok memnun kaldım pamuk gibi yapıyor)
8- pişik kremi (bepanthol baby kullaniyorum. 1 yaşındansonra hametan da aldim. Ikisinide kullaniyorum suan)
Pudrayi kesinlikle kullanilmiyor doktorlar onermiyor.
9- kulak pamuğu
10- bebez bezi 1 numara stok yapmayın cok cabuk büyüyorlar.
11- Islak mendil ve temizleme pamuğu ( ben 2-3 ay temizleme pamugu kullandım.) Islak mendil uni baby kullandim ama suan cok pahali sleepy yeni doganda guzel.
12- ateş ölçer kol altindan olcenlerden aldim. Braun 200 marka cok memnunum.
13- tırnak makası ve tarak. Bebedor marka aldim.
14- burun aspiratörü (otribebe)
15- cicili bicili alt acma hic kullanmadim cok gereksiz birsey. Almanizi tavsiye etmem. Sus gibi duruyor cekmecede. Marketlerde satilan 10 lu alt acma ortulerini kullamiyorum. En rahati o.
16- banyo kuveti,tas ve kova
A101 den aldim cok memnunum.
17- havlusunu set aldim hala kullaniyorum. 1 yasindan sonra bornoza gectim.
18- 3-4 tane pazen yads penye battaniye. Cok kullaniliyor ve cabuk kirleniyor. Elinin altinda hep.
1 tane polar battaniye
1 tane örgü aldim hepsini kullandim.
19- agiz mendili bolca lazim oluyor
20- anne bebek çantası
21- 120ml 1 tane cam biberon aldim. Hastane cantasina da koyuluyor. (Avent)
22- emzik ( avent)
23- mama kaşığı ( cantaya koyuluyor sut gelmezse hemen mamayi kaşıkla veriyorlar)
24- ben lif almadim ilk olarak ince tülbentle yıkadım cildi cok hassas diye
25- ya listelerde sut sagma makinesi yazar. Ben almadım. Sonradan lazim olursa alırım dedim. Bebegim kuvezde yatti 3 gun manuel aldim sonradan. Bence dogumdan sonra alınabilir.
26- yorgan ( benim annem bekarken yaptirmis pamuk. Ama hic kullanmadim. 1 yasina kadar polar battaniye orttum. 1 yasindan sonra uyku tulumu kullandim. Uyku setinde 1 tane ince elyaf yorgan oluyor zaten. Sonradan yapılabilir. Bebeginizde alerji olmazsa pamuk tavsiye ederim.
Reflu yatagi hic almadim. Dogduktan sonra gerek duyulursa alinabilir. Bence gereksiz
-- ben bebegimin odasini dogmadan yaptim. Buyuyen besikli takim aldim. 1 yasina gelmeden odasini ayirdim. Cok da memnunum. 6-7 ay kullanimlik odama besik aldim. Bunlarin tercihi sizin.
-- bebek arabasi casual travel aldim. Cok memnunum. Tek sıkıntı buyuk olmasi ama bebegim cok rahat etti. Benim icin onemli olanda o.
Aklima gelenleri yazdim. Gelirse yine yazarim. Umarim faydali olmusumdur

Son düzenleme:
Liste şahane..
Eline sağlık canım
Not aldım bende dediklerini..
Eldivenli tulum da çok iyi kızlar.. Kardeşimden biliyorum..
Ayaklı tulum cidden kötü. Bebeğin boyu uzuyor bu sefer kasıyor ağ kısmı ayakları çıkamadığı için.. Ayaksız tulum ya da alt tercih edilmeli

Evet artik cogu hastane çıkışı kendinden eldivenli. Rica ederim canım ❤

Birde ebebekten alacaksanız yenidogan sakın almayin 2 gun giyer. Oranin kalıpları kucuk hep buyuk alin. Yeni dogani 3 ay alin mesela. 6 aylari 2-3 aylikken giydi kizim. Kalıpları kucuk
Lcw de beden etiketinin alt kısmında kilo yazar. Kiloya gore alıyorum hep. Bedene göre almanizi tavsiye etmem. Dogduktan sonra tabii

Bana hediye geldi E bebekten yeni doğan..
Oyuncak bebeğe göre bebek 3.500 üstünde olursa asla giyemez

Bu bilgi cok iyi oldu.Ikizler daha kucuk dogacagindan e bebekten almak mantikli yenidogani.cok tesekkurler emily

Sağlık ocağı çağırmıştı canım 16.haftada. doktoruma sordum aşı için çağırıyolar yaptırabilir miyim diye yaptırabilirsin aşı zamanına girdin artık dedi canım. Sanırım 16-20 hafta arasında ilk dozu yapılmalıymış. İkinci doz da ilk dozu yapıldığın tarihe göre 1 ay sonra yani 20-24 hafta arası

Ben hala lcw den aliyorum her şeyini yaşına göre değil boy kiloya göre alıyorum. LCW de hiç sıkıntı yaşamadım . Bebek giysileri kaliteli pamuktan üretilmiş. Mother care ürünleri çok güzel ama biraz pahalı her kesime hitap etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…