- 7 Şubat 2019
- 261
- 540
- 53
Canım harika bir liste ellerine emeğine sağlık hepsini dikkate alacağım1- 4-5 tane hastane çıkışı şeklinde takım. Herkes fazla desede cok cabuk kirleniyor. Yeri geliyor yetmiyor bile. Ben 1 tane 10 lu takım aldim. Gerisini alt ust takim olarak aldim.
- Alttan 2 ay bir pijama daha giydirdim. Alt pijamalarini patiksiz almanizi tavsiye ederim uzun kullanilmiyor.
- tulumlarini patiksiz almanizi tavsiye ederim.
Yeni dogan cok almayin 3 aylığa cok cabuk geciliyor. Citcitli badilerde yandan citcitli olani tavsiye ederim.
2- 2 adet nevresim takimi
3- uyku seti
4- yastık kullanılmıyor ama bazi durumlarda gerebiliyor. Ben elyaf aldim bebegin kafasını terletti kullanamadim. Pamuk aldim sonrasinda memnun kaldim. Tercih sizin ama en sağlıklısı pamuk
5- yenidoğan şampuan ( sebamed 500ml aldim. 1 yıl gitti. Sonrasinda uni baby aldim)
6- bebek sabunu ( nivea kullandim)
7- bebek yağı tuylenme yapiyor diye ben dogdugundan itibaren losyon kullandim. (Ilk sebamed aldim bitince nivea baby aldim. Nivea baby den cok memnun kaldım pamuk gibi yapıyor)
8- pişik kremi (bepanthol baby kullaniyorum. 1 yaşındansonra hametan da aldim. Ikisinide kullaniyorum suan)
Pudrayi kesinlikle kullanilmiyor doktorlar onermiyor.
9- kulak pamuğu
10- bebez bezi 1 numara stok yapmayın cok cabuk büyüyorlar.
11- Islak mendil ve temizleme pamuğu ( ben 2-3 ay temizleme pamugu kullandım.) Islak mendil uni baby kullandim ama suan cok pahali sleepy yeni doganda guzel.
12- ateş ölçer kol altindan olcenlerden aldim. Braun 200 marka cok memnunum.
13- tırnak makası ve tarak. Bebedor marka aldim.
14- burun aspiratörü (otribebe)
15- cicili bicili alt acma hic kullanmadim cok gereksiz birsey. Almanizi tavsiye etmem. Sus gibi duruyor cekmecede. Marketlerde satilan 10 lu alt acma ortulerini kullamiyorum. En rahati o.
16- banyo kuveti,tas ve kova
A101 den aldim cok memnunum.
17- havlusunu set aldim hala kullaniyorum. 1 yasindan sonra bornoza gectim.
18- 3-4 tane pazen yads penye battaniye. Cok kullaniliyor ve cabuk kirleniyor. Elinin altinda hep.
1 tane polar battaniye
1 tane örgü aldim hepsini kullandim.
19- agiz mendili bolca lazim oluyor
20- anne bebek çantası
21- 120ml 1 tane cam biberon aldim. Hastane cantasina da koyuluyor. (Avent)
22- emzik ( avent)
23- mama kaşığı ( cantaya koyuluyor sut gelmezse hemen mamayi kaşıkla veriyorlar)
24- ben lif almadim ilk olarak ince tülbentle yıkadım cildi cok hassas diye
25- ya listelerde sut sagma makinesi yazar. Ben almadım. Sonradan lazim olursa alırım dedim. Bebegim kuvezde yatti 3 gun manuel aldim sonradan. Bence dogumdan sonra alınabilir.
26- yorgan ( benim annem bekarken yaptirmis pamuk. Ama hic kullanmadim. 1 yasina kadar polar battaniye orttum. 1 yasindan sonra uyku tulumu kullandim. Uyku setinde 1 tane ince elyaf yorgan oluyor zaten. Sonradan yapılabilir. Bebeginizde alerji olmazsa pamuk tavsiye ederim.
Reflu yatagi hic almadim. Dogduktan sonra gerek duyulursa alinabilir. Bence gereksiz
-- ben bebegimin odasini dogmadan yaptim. Buyuyen besikli takim aldim. 1 yasina gelmeden odasini ayirdim. Cok da memnunum. 6-7 ay kullanimlik odama besik aldim. Bunlarin tercihi sizin.
-- bebek arabasi casual travel aldim. Cok memnunum. Tek sıkıntı buyuk olmasi ama bebegim cok rahat etti. Benim icin onemli olanda o.
Aklima gelenleri yazdim. Gelirse yine yazarim. Umarim faydali olmusumdur
Canım çok sevindim gözünaydın detaylında çok iyi geçer inşallah çok heyecanlı bir şey kız kardeşimde bugün gidecek detaylıyaMuanemizz güZel geçti, eli yüzünde yatıyordu minişim :) tahlil sonuçlarında tiroid gebelikte yükselir senin ki biraz sınırda dikkat et dedi.
4 hafta sonra detaylı ultrason İçin randevu aldık. Detaylı bir saat sürüyormuşEn çok bunu merak ediyorum.
Geçmiş olsun canım yat dinlen bir şey yoktur Allahın izniyle önlem almışlar ne güzel dualarım seninleKızlar selam . Dün zor bir gece atlattık . Sabah 5 gibi lavaboya gittim peçeteye silinirken biraz kan geldi . Soluğu acilde aldık . Servikal uzunluk iyi açılma Yok bebek de iyi ama düşük tehditi oluşturabilirmiş bir serum ve düşük önleyici iğne yaptılar . Ömrümden ömür gitti . Ona birşey olacak diye . Sabahta normal mesaideki doktor baktı . Yat dinlen iş yapma . Ağır kaldırma ayakta kalma dedi. Rapor yazdı . Dualarınıza talibim . Bir de progestan verdi günde 3 kez 10 gün . Gece o kanamadan sonra 3-4 kez tuvalete gittim gelen giden kan Yok. İnşallah geçer şu günler . Uyuyamadım bile .
Gözün aydın canım çok sevindim her şeyin yolunda olmasınaDoktordan geldim :) iyiydi kendisini yumak gibi kapatmış uyanmadı doktor uyandırmaya çalıştı bi minik huysuzlandı yine uyudu:) kilosu boyu herşeyi normal dedi. Enfeksiyon için genital muayene yaptı yeniden 5 günlük fitil birde yıkama jeli verdi kasılmalar ya rahim büyümesiyle ilgili ya da enfeksiyondandır dedi. Tetenoz aşımı gittim oldum sağlık ocağı biz 20. Haftada yapıyoruz ama gelmişken yapalım dedi. Kendi doktorum yaptır artık dedi. Kan tahlillerini istedi yarında onları yaptırıcam. Çok şükür sorun yok.
Doğru diyorsun canım bebekler bize anne olmayı öğretecek.Kuzucım yaaa öyle bi gelecekler ki herşeyi bize onlar öğretecek
Her bebek kendine özgü
Onlardan öğreneceğimiz çok şey var
Canım, çok geçmiş olsun.Kızlar selam . Dün zor bir gece atlattık . Sabah 5 gibi lavaboya gittim peçeteye silinirken biraz kan geldi . Soluğu acilde aldık . Servikal uzunluk iyi açılma Yok bebek de iyi ama düşük tehditi oluşturabilirmiş bir serum ve düşük önleyici iğne yaptılar . Ömrümden ömür gitti . Ona birşey olacak diye . Sabahta normal mesaideki doktor baktı . Yat dinlen iş yapma . Ağır kaldırma ayakta kalma dedi. Rapor yazdı . Dualarınıza talibim . Bir de progestan verdi günde 3 kez 10 gün . Gece o kanamadan sonra 3-4 kez tuvalete gittim gelen giden kan Yok. İnşallah geçer şu günler . Uyuyamadım bile .
Rica ederim canim❤Canım harika bir liste ellerine emeğine sağlık hepsini dikkate alacağım
Doktordan geldim :) iyiydi kendisini yumak gibi kapatmış uyanmadı doktor uyandırmaya çalıştı bi minik huysuzlandı yine uyudu:) kilosu boyu herşeyi normal dedi. Enfeksiyon için genital muayene yaptı yeniden 5 günlük fitil birde yıkama jeli verdi kasılmalar ya rahim büyümesiyle ilgili ya da enfeksiyondandır dedi. Tetenoz aşımı gittim oldum sağlık ocağı biz 20. Haftada yapıyoruz ama gelmişken yapalım dedi. Kendi doktorum yaptır artık dedi. Kan tahlillerini istedi yarında onları yaptırıcam. Çok şükür sorun yok.
Bence fiyat gayet iyi..Ayrıntılı ultrason önerdi bir yer verdi fiyat sordum uzman doktorlar 375. Prof 475 randevu henüz almadım fiyatlar bu şekilde mi ortalama ?
ile gore degisiyor galiba. Ben denizlideyim bir yere sordum detayli ultrason+ fetal eko 250tl dediAyrıntılı ultrason önerdi bir yer verdi fiyat sordum uzman doktorlar 375. Prof 475 randevu henüz almadım fiyatlar bu şekilde mi ortalama ?
Bence fiyat gayet iyi..
Ben İstanbul da sordum birkaç doktora 600 ile 1000 arasında değişiyordu
Anadolu yakasındayım bende istersen paylaşabilirim
Bende Anadolu yakasındayım bu AradaBence fiyat gayet iyi..
Ben İstanbul da sordum birkaç doktora 600 ile 1000 arasında değişiyordu
Aaa çok ciddi fark var ya:) denizliye gelelim bari hem bebek alışverişi için en güzel yer çok severim babadağ çarşısını :)ile gore degisiyor galiba. Ben denizlideyim bir yere sordum detayli ultrason+ fetal eko 250tl dedi
Allahım iyilik versin canım, korkma. Doktorunun da dediği gibi dinlen, kendini yorma. Bir de stres yapma, ilaçların etkisi olur. Bişey olmaz Allah'ın izniyle.Kızlar selam . Dün zor bir gece atlattık . Sabah 5 gibi lavaboya gittim peçeteye silinirken biraz kan geldi . Soluğu acilde aldık . Servikal uzunluk iyi açılma Yok bebek de iyi ama düşük tehditi oluşturabilirmiş bir serum ve düşük önleyici iğne yaptılar . Ömrümden ömür gitti . Ona birşey olacak diye . Sabahta normal mesaideki doktor baktı . Yat dinlen iş yapma . Ağır kaldırma ayakta kalma dedi. Rapor yazdı . Dualarınıza talibim . Bir de progestan verdi günde 3 kez 10 gün . Gece o kanamadan sonra 3-4 kez tuvalete gittim gelen giden kan Yok. İnşallah geçer şu günler . Uyuyamadım bile .
Gezmek için mi geldiniz daha önce. Buyrun gelin. Burada saglik hizmetleri cok uygun. Devlete gitmeye hic gerek yok.Aaa çok ciddi fark var ya:) denizliye gelelim bari hem bebek alışverişi için en güzel yer çok severim babadağ çarşısını :)
Evet eşimin seyehatlerinde çok bulundum çok severim Denizli’yiGezmek için mi geldiniz daha önce. Buyrun gelin. Burada saglik hizmetleri cok uygun. Devlete gitmeye hic gerek yok.
Muanemizz güZel geçti, eli yüzünde yatıyordu minişim :) tahlil sonuçlarında tiroid gebelikte yükselir senin ki biraz sınırda dikkat et dedi.
4 hafta sonra detaylı ultrason İçin randevu aldık. Detaylı bir saat sürüyormuşEn çok bunu merak ediyorum.
Çok geçmiş olsun canım enfeksiyonmu vardı sende çok şükür bebiş iyiymiş sevindim biran önce atlatirsin inşallah.Saglik ocagindan hiç haber yok bende zamanı gelince ararlar heralde iğne acitiyomu korkak anne ben unuttum ilkini.Doktordan geldim :) iyiydi kendisini yumak gibi kapatmış uyanmadı doktor uyandırmaya çalıştı bi minik huysuzlandı yine uyudu:) kilosu boyu herşeyi normal dedi. Enfeksiyon için genital muayene yaptı yeniden 5 günlük fitil birde yıkama jeli verdi kasılmalar ya rahim büyümesiyle ilgili ya da enfeksiyondandır dedi. Tetenoz aşımı gittim oldum sağlık ocağı biz 20. Haftada yapıyoruz ama gelmişken yapalım dedi. Kendi doktorum yaptır artık dedi. Kan tahlillerini istedi yarında onları yaptırıcam. Çok şükür sorun yok.
Benimde özel hastane canım 400müş perinatolog bakıyo ama dışardan gelen hastalara daha fazla fiyat oluyo dedi bana Dr.um.Ayrıntılı ultrason önerdi bir yer verdi fiyat sordum uzman doktorlar 375. Prof 475 randevu henüz almadım fiyatlar bu şekilde mi ortalama ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?